-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
-
turho
addikt
válasz
Multibit #115302 üzenetére
Benne vagyok a routeremben, de isten bizony nem tudom, mit nézzek. Wan alatt nincs ip cím. Dhcp és társai.
A routert addig nem keverném bele, amíg a router nélküli ONT már önmagában is Mérsékelt NAT-ot mutat.... Vagy rosszul gondolom? Ha routeren keresztül használom a netet, arra dugom az xboxot, akkor ugyanúgy moderate NAT, és double NAT.(Annyira nem értek ám hozzá
sorry...)
-
juhaszmarci
csendes tag
válasz
Multibit #114908 üzenetére
Mikor építettük a házat, ez egy komoly szempont volt gyengeáramnál. 10 (+7 kamera tervben) vezetékes port van (CAT7 SFTP a “komoly” helyekre és CAT5e a kamera/egyéb) és 2db AP. Kell az elfoglaltság, ha jön a “gigakábel”. Ha valaki sokáig él szarul működő hálózattal, ha lehetőség van jobbra, ott néha irracionálisan jobb lesz kiépítve (mert korlátlan net van a telefonon, már nem fontos a WiFi
)
-
RocketSWET
csendes tag
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Multibit #111751 üzenetére
1000-es netnél meg nem kell QoS-t benyomni, mi már szét hajtottuk de nem érzem hogy lassú lenne a wifi vagy a net pedig a torrentes gép SSD-re megy megállás nélkül, másik gépen meló megy, gyerek PC-n nyomja az online játékot és van 4 okosteló AC wifin de mindegyik úgy megy mint az álom.
Életem legjobb routere ez és annyira beton stabil hogy nem merem újabbra cserélni mert nem tudom Asus AX routerek közül melyik tudna ilyen stabil lenni jelenlegDIGI-től meg szerencsére a jófajta Huawei kis antennás ONT-t kaptam ami CATV-t is tud és Bridge módban nem melegszik, sosem fagy le sosem akad, 3éve 24/7-ben megy ezerrel
-
adika4444
addikt
válasz
Multibit #111713 üzenetére
Volt, ahol FTTH-val nyomultak, persze lényegesen kevesebb ilyen hely volt, mint manapság. Akkoriban még inkább a lakótelep, társasház témára mentek, szóval oda, ahol kis helyen sok előfizetőt találhatnak. Az FTTH-zás is olyan 10 éve pörgött fel, akkor kezdtek mindent teledobálni a légkábeleikkel
-
válasz
Multibit #111228 üzenetére
2015-ben anyukám mesélte, hogy megsajnálta a UPC-s hölgyet, mert már majdnem sírt, hogy maradjon... akkor volt majdnem 20 éve ügyfél, és azért kellett lemondani, mert a másik lakásba engem megfőztek az inviteles, a Telekomra meg hűségem volt, így át kellett költöztetni, a UPC-s kecóba...
Aztán, Vodafone-nál évekig ügyfélmegtartókat kaptam, akik szintén győzködtek, hogy maradjak és ne menjek át a DIGI-hez... 2022-ben viszont váltottam.
Most én is arra számítok, hogy cöh! Menjek a francba
Lesz másik... mert megváltozott a piaci helyzet. Na meg amennyit emelnek a havidíjon a szolgáltatók, ömlik befele a pénz ...
-
cof
veterán
válasz
Multibit #110844 üzenetére
Aztán mi lett a vége? Mert amikor én 2019-ban visszajöttem Digihez akkor megint egységesek voltak az árak.
Mostanra megint nem és nincs semmi felzúdulás... Nem hiába, az emberek is másabb gondolkodásúak voltak még 2015 környékén. Ma már mindent meg lehet velük etetni.
De ez a visszamutogatás a múltba valami zseniális, politikában is állandóan ez megy.
-
-
-
válasz
Multibit #110122 üzenetére
Ez jó lenne, csak az ára... nekem a DIGI-től kapott Huawei EchoLife HG8121H ONT a másodlagos UPS-emen van, ami egy APC Back-UPS ES 550 BE550G-GR, és azon túl, hogy 7 másik dologgal együtt van rajta, kb annyiba került újonnan mint ez a mini UPS
Olyan 8-9 éve volt erről szó, a Telekom csoportban ha jól emlékszem, annak kapcsán, hogy a szolgáltató a vonalakat analógról elkezdte átkapcsolni digitálisra, hogy bizonyos nyugati országokban a szolgáltatóknak adniuk kell ilyen kis UPS-t mellé.... hát Magyarországon nem! Mert ugye a riasztó miatt is indokolt lenne, meg ugye ha nincs áram, akkor 112-t sem lehet hívni róla... persze mobilja kb akkor is volt majdnem mindenkinek.
-
-
-
-
válasz
Multibit #106792 üzenetére
Természetesen lehet úgy üzemeltetni hálózatot, hogy kézzel állítgatod be a klienseken a paramétereket. Kérdés, hogy mennyi értelme van? (Nálam az egyik gép, amelyik szerver funkciókat lát el, az van fix IP-n, minden már DHCP-zik.)
A szerelőknek azt jelentettük be zsinórban X-edik alkalommal, hogy egyszer csak megáll a net elérés otthon. Teljesen random időközönként (volt hogy ment 1 napig, de olyan is, hogy 5 perc után megint megállt.)
Ráadásul (nekem egyértelműen) látszódott, hogy a Digi által kihozott modem, egy Scientific America márkájú kütyő volt a ludas, mert érdekes módon mindig csak azt kellett újraindítanunk, a saját router-t sosem.
Aztán amikor nagy nehezen megértette végre valamelyik szerelő, hogy lehet nekem van igazam, na akkor kaptunk egy Cisco-t... Érdekes, azzal akkor nem volt rajta net, ha áramszünet volt...
-
4Grider
félisten
válasz
Multibit #106382 üzenetére
Torrentes hozzászólásra reagáltam, ahol nagyon fontos, hogy mennyire erőgép a routered. A legtöbb szolgáltatói ont (router üzemmódban) és a gyengébb routerek nagy része összefossa magát egy-két tucat le- és feltöltési száltól, főleg ha wifin keresztül (is) torrentezik valaki.
-
-
válasz
Multibit #106259 üzenetére
Aham, valóban nekem régi volt az exe file, a fene se frissítgette, működött, használtam. Most letöltöttem az újat, de ahogy látom érdemben nem befolyásolja az eredményt.
DIGI (Debrecen) - DIGI (Budapest) - Antenna Hungária & Vodafone - Telekom
-
válasz
Multibit #106035 üzenetére
Nálam is hasonló csak a dátumok nem valósak, mert május végén én is aláírtam újabb egy évet.
-
coco2
őstag
válasz
Multibit #105237 üzenetére
Settings / WAN / WAN configuration /
Service type: "Internet",
Connection type: "Route"És bár azok lenyíló listák, nincsen a lenyíló listában másik elem, csak az az egy. Ha ott át is lehetne állítani, talán firmware-ből tiltva van az az opció, vagy nem tudom. Cable modem-re nem tudom átrakni.
Amikor üzembe állították a routert, faggattam kicsit az embert, és ő mondta, hogy hiába lépek be a routerre, és állítok át bármit, minden resetnél minden vissza kapcsol. Szóval felejtsem is el, hogy belépek, és bármit átállítok. Nem tudom, honnét veszed, hogy bármit állíthatok, ami nem kapcsol vissza.
-
MirmiX1983
újonc
válasz
Multibit #104961 üzenetére
Köszi,a többiek nevében is! Elviekben tegnap 14:30 körül volt az utolsó szakadás, délután 16:00 körül már volt valami változás VÉGRE! Ezt látni is a visszajelzésen. [link] Még voltak ugyan kiugrások de szerencsére már csak a program mérte őket mert tapasztalni nem lehetett,reménykedjünk hogy így is marad! Ma kaptam sms-t is megint, hogy javították a hibát mondjuk ez nem mérvadó mert ilyet két napja is kiküldtek már egyszer! Reméljük hogy ezesetben már tényleg javítva lett!
-
adika4444
addikt
válasz
Multibit #104208 üzenetére
+1. Bár az is hozzátartozik, hogy tapasztalatom szerint egyre többeknek van korlátlan, vagy kellően nagy adatcsomagos mobilnetük, és nincs kedvük vacakolni a Wi-Fi-jelszó beírásával. Én már inkább csak a fiatalabb korosztálynál szoktam látni, hogy kérnek Wi-fi-hez jelszót, mert sokaknak még nincs mobilnete.
Arra is +1, hogy a szomszéddal megosztás téma kerülendő. Míg ha ő nem is művel semmi gáz dolgot önszántából, elég, ha mindenre rákattint, és botnetes vagy hasonló lesz a gépe. Ilyen esetben ha valami gáz van szintén az előfizetőnél kopogtatnak.
-
dchard
veterán
válasz
Multibit #103647 üzenetére
Hogy együtt röhögjünk:
Ha Win10-en indítasz egy Ubuntu-t (WSL2), majd megcsinálod, hogy a Windows 10 beépített PPPoE tárcsázója helyett a virtualizált Ubuntu tárcsázzon, akkor ugyanazon a vason kijön a gigabit annak ellenére is, hogy jelen van a virtualizációs overhead. Hogy mennyire röhejes ez az egész, arra nincsenek szavak... Érted: virtualizálva gyorsabb mint natívan...
-
dchard
veterán
válasz
Multibit #103611 üzenetére
A PPPoE kernel driver, tehát mindenhol egy szálas lesz ami linux köré épül, tök mindegy hogy mit használsz. Persze egy modern rendszeren ennek nem kellene problémát okoznia. OPNsense ugyancsak egy szálas lesz, hiszen opensource projektként mi másra épülne, mint a linux kernelre. Mondjuk a mellékelt ábra szerint linuxon nem is jelent ez problémát...
mikk2000:
"rákeresve mondjuk google-n sokan szóvá teszik hogy ez az iperf gány windowson érdekesmód mindig sokkal kevesebbet mér mint linux alatt"
Téves. Először is friss build-et kell hazsnálni (Iperf3 3.9 vagy fölötte), a másik hogy ahogy írtam is, a kikoppanó magon a terhelés kernel load, nem app load. Tehát nem az Iperf3 terheli ki, hanem I/O vagy driver. Ugyanezen a gépen Win10 alatt ha csak simán LAN-on mérrek Iperf3-mal, akkor gyönyörűen megvan a gigabit minimális CPU load mellett.
"Tehát a digitől függetlenül mindig és mindenhol, tehát ez a "probléma" nem igazán a digi topikba tartozik."
A kérdés az, hogy hol kapok erre választ nagyobb eséllyel. A win10 topikban vagy itt?
És tekintve, hogy hiba kivizsgáláshoz a Digi maga is direkt PPPoE betárcsázást és sebesség mérést javasol, gondoltam hátha látott már más is ilyet.
-
mikk2000
őstag
válasz
Multibit #103611 üzenetére
Az egész onnan indult ki, hogy egy idő után már nem bírták a processzorok órajelét növelni, ezért találták ki az alacsonyabb órajelen futó, de több magot. Innentől kezdve a sebesség kérdése (meg amúgy is) a programozókon múlik. Viszont vannak párhuzamosítható, és nem párhuzamosítható folyamatok, utóbbi akkor, amikor az overhead miatt egyszerűen lehetetlenség hogy sebességnövekedést hozzon a többszálúsítás (sőt inkább csökkenést), arról nem beszélve, hogy iszonyatosan képes megbonyolítani mindent. Tehát nem OS függő az, hogy mi többszálúsítható, és mi nem.
-
válasz
Multibit #103227 üzenetére
Az elmúlt 3 évben ez az első ilyen eset, ami 3 napja tart, és főleg a magyar IP zavarja őket, meg hogy biztosan a konkurencia... Ha mindennapos lenne, hozzászoktak volna. Majd mondok nekik vmi megnyugtatót.
Szerk.: ilyet egyébként, hogy egymás után kb 50 különböző userrel próbálnak belépni folyamatosan még itthon sem láttam, igaz, nálam kb. minden port zárva van. A szóban forgó cégnél 22, 23 nyitva volt, azokat lezártam, azóta még ugyanerről az IP-ről a 8291-es portot próbálgatja, ami a Router OS WinBox GUI-ja. Ja, nem én vagyok a céges rendszergazda, csak hétvégén engem tudtak elérni.
-
válasz
Multibit #103225 üzenetére
Nem technikai jellegű volt a kérdés, 23-as port nyilván zárva, UPnP nincs, IP blokkolva a tűzfalon. Mivel céges infra van a router mögött a tulajdonos rendőrségi feljelentést tervez, de jó eséllyel a "támadó" nem is tud a dologról, vmi botnet része lehet, vagy ilyesmi, ezért gondoltam, hogy első körben esetleg a szolgáltatónak lehet érdemes jelezni a dolgot, mielőtt egy nagyobb IP pool kerül tiltásra az eset miatt.
-
Bacusuz
őstag
válasz
Multibit #102908 üzenetére
mit javasolsz mivel lehet terhelni a pc-vel?
más
az nem is lehet felállás, hogy nem a router a rossz?
most Hétfőn vezették be az ftth-t azelőtt sosem volt ilyen az 500 fttb-nél ugyan ezzel az itthoni hálózattal, azóta panaszkodik a család is, hogy 5-15 mp re elmegy a net -
-
adman
tag
válasz
Multibit #102875 üzenetére
Köszönöm, nálam megoldódott a probléma. Kijött a szerelő alacsony volt a jel, rádugta a hibakeresőt, a lépcsőházi dobozba a kábel nem a lyukon ment be hanem mellette, konkrétan rá volt csukva a doboz, kb fél cm-en világított. aki anno bekötötte fiatal srác az végig fikázta hogy milyen sok trehány szerelő van és hogy a románok után neki mennyit kell dologzni
. De a lényeg hogy megoldódott.
-
válasz
Multibit #102867 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ, mindenkinek.
Akkor ezek szerint csak nálam ilyen. Megpróbálkozok a hiba bejelentésével.Annyit vettem észre még közben, hogy a fiberhome újraindítása után 5-10 percig még tök jó a ping. Aztán egyre rosszabb lesz, kicsit olyan mintha túlcsordulna, vagy nemtudom.
Amúgy fiberhome van bridge módban, utána megy egy asus ac65p. Az asuson alig van cpu terhelés. -
Szabolcs22
tag
válasz
Multibit #101386 üzenetére
Most eljöttünk otthonról,akkor még villogott. Gyanítom inkább az lesz amit a többiek mondanak. Kint az oszlopon lehet a gond esetleg.
Bementem a modem beállításaiba, reseteltem onnan(visszaállítás a gyárira). Az mennyire normális hogy a wan status alól eltűnt az ip4-ip6 kiírás? Illetve a wan menüpont alatt nincs ott a felhasználó név jelszó?
Meg eddig is azt írta míg láttam a status alatt, hohy disconnected.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest