- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz
Drenadar #114992 üzenetére
Pedig ha a tartozást vesszük figyelembe, azt nem az alapján kell nyilvántartani, hogy éppen egy később vagy korábban esedékes befizetést teljesítesz... Ha későbbi még nem esedékest fizettél be, akkor az adott napon fennálló tartozásod a befizetéssel csökkent, hiszen a következő még nem vált esedékessé... szóval ha ilyenkor késedelmi díjat számítanak fel, az rohadtul nem állja meg a helyét szvsz.
-
4Grider
félisten
válasz
Drenadar #114963 üzenetére
Nem szoktam vele tisztában lenni, havi 4-5 milliót költök a bankkártyáról számlakifizetésre. Kinyomtatom őket, fizetési határidő alapján vannak az asztalomon és akkor rögzítem őket az erp-be, amikor kifizettem őket. Szinte mindig a digi számlái vannak legalul. A rendszerünkben csbm-nek nincs létjogosultsága, a számlát mindenképpen ellenőrizni kell fizetés előtt, így folyamatos/automatikus fizetést semmire nem rögzítünk.
-
CirrMee
addikt
válasz
Drenadar #104777 üzenetére
ha olyan routered van ami képes mérni is speednetet már önmaga akkor azt lenne jó használni ezzel kizárva a gép hiba lehetőséget.
Óvatosan az ilyen magabiztos kijelentéssel. Van számos példány, aminél ha lehetővé is tették, nincs annyi fölös kapacitása, hogy a PPPoE mellett még ezt is megcsinálja az ezres tartomány felső felében. Nálam kb ~500 -as tempóig tud eljutni az AC86U, hiába lehet 900 feletti értéket mérni FF/CLI alól.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Drenadar #102966 üzenetére
tudtommal a szolgálatóknál a PING mint olyan nem létező fogalom az ászfben. Ergo ha megy a net, hiába van neked 500ms válaszidő, attól még szerintük az működik.
Régebben másik szolgáltatónál fordult elő, hogy tartósan 900-1000 pingem volt mindenhol, bejelentettem először nem foglalkoztak vele, de miután a házból többen hazaértek a nyaralásból és bejelentették ugyanezt, egyből foglalkoztak is vele, kiderült, hogy az épületbe bejövő kábel tört meg, a pingen kívül nem volt gondom. Az ügy vége az lett, hogy ingyen kaptam 2 havi szolgáltatást.
-
válasz
Drenadar #102966 üzenetére
Konkrétan azt mondta, hogy az eszköz majd szinkronizálja a beállításokat. Akármint is jelentsen ez. Szvsz csak mérges volt hogy dolgozni kell, és nem akart foglalkozni velem, vagy nem tudom. Előtte is fura megnyilvánulásai voltak.
Ping lehet hogy nem létező fogalom ászf szerint, de az azt jelenti, hogy bekötés esetén nekem kötelességem laggoló játékokat, és alkalmankénti 2000ms-es pinget, s packet loss-okat elviselnem?
Még jó hogy nem. Főleg ha tudom, hogy másoknak nincs ilyen gondja. -
4Grider
félisten
válasz
Drenadar #98349 üzenetére
Mert valószínűleg nem ugyanaz a szoftveres környezetünk. Pl. nem olyan böngészőbe épülő biztonsági szoftvert használsz mint én, vagy nem olyan böngészőt mint én.
A lényeg az, hogy a böngészős mérés az esetek elég nagy százalékában nem tudja pontosan megmondani, hogy a szolgáltató milyen sávszélességet ad az adott helyen. -
zolnagy
őstag
válasz
Drenadar #95637 üzenetére
Ez egy Lattitude 735 G5 Ryzen 5 Pro 2500U procival.
Valami nem kerek, kevésnek érzem a 300 Mbitet, főleg, hogy úgy rémlik (de biztos már nem vagyok benne), hogy az elején, mikor a kábel gondom volt (és még nem tudtam), össze vissza mértem, úgy is, hogy rá volt dugva és akkor mintha hozta volna 900 Mbit körülit. Megnézem egy live linuxon, hátha a win10 szivat. -
Multibit
nagyúr
válasz
Drenadar #95585 üzenetére
Akkor vegyük figyelembe azokat az eseteket, amikor több falon keresztül kell átjutni az 5 GHz-es jelnek, vagy amikor rendszeres ellenoldali forgalommal kell használni a wifi-t. Amikor sebesség és stabilitás egyszerre kell. Nézd meg a Milyen routert topikban a wifi-bubsokat akik, kerti lakba akarnak rádió jelet, meg több vályog falon keresztül stabil elérést, de úgy, hogy kábelezés nem lehetséges (haha). Ez utóbbi inkább úgy szólna őszintén, hogy kábelezni nem akarok.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Drenadar #95577 üzenetére
Meg kellene érteni, hogy a wifi sebessége környezet függő, na meg attól, hogy gigabites a link sebesség, soha nem fog annyival menni, ez mellett lehet, hogy a routerben a wifi beállításod sem jó...... A szolgáltató nem is fog azzal foglalkozni, ha wifin mérsz garantált alatt, mivel kábelen szolgáltatja a gigabites netet.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Drenadar #95577 üzenetére
Tudom, ne akarjak wifit, de állítólag ez egy gigabites wifi antenna
De, akarj wifi-t! Belegondoltál abba, hogy mire kell a "gigabites wifi"? Ahova valóban gigabit kell, ott drótot használ az ember, már csak a full duplex miatt is. Mobil eszközökön tényleg hiányzik neked a gigabit? Mire kell a hiperűrsebesség telefonon, vagy tableten? -
Ejelhar
senior tag
válasz
Drenadar #95562 üzenetére
Parancssorból hitelesebb.
Példa.
Nálam terhelt a háló, ezt nem vettem most le, úgy hagytam.
Csak mértem, egyet a Notimmal, ezen -a böngészőket híresen lassító Kaspersky, a forgalmat szintén elemző Acronis, és még egy halom Firefox plugin, ezek sem tesznek túl jót a sebességnek.
Na most, ez a noti biztosan kihajtja az 1G-t a hálón, FTP kapcsolattal például tesztelve.
Itt a mérési eredmény, böngészőből mérve, ez egy Intel i7Van itt egy x86-os mini PC Ubuntu Linuxal, parancssoros mérést csináltam rajta,
csórikám harmat gyenge Intel Atom, cserébe passzív hűtésű, az eredményei: CLI Intel AtomTalán ebből azért látszik, hogy miért mérvadóbb a parancssoros mérés és miért kell fenntartással kezelni a böngészőből végzettet.
-
Astery
senior tag
válasz
Drenadar #95562 üzenetére
Tegnap volt az átkötés FTTB-ről FTTH-ra a lakásban - 10 emeletes lépcsőházról van szó. A szerelő azt mondta, hogy 24 órán belül automatikusan megtörténik a díjcsomag váltás és a sebesség is meg fog jönni. Reggel rámértem és megvolt a 900 Mbps körüli sebesség. Aztán a délelőtt folyamán többször mértem - mindig csak 500 MBps volt. Most megint megvan a 900 Mbps. Szóval ugyanazon a gépen - ugyanolyan körülmények között mérve sem állandó a sebesség. Gondolom attól is függ, hogy a lépcsőházban mennyien és mire használják a netet ... nem hiszem, hogy minden lakásnak dedikált sávszélessége van.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Drenadar #95555 üzenetére
mértem kábelen is és wifin is, de a pc csak wifivel lehet routeren a távolság miatt. (Nem mintha a routernek nem lenne tökmindegy).
Nagyon nem mindegy, mert wifi esetében a kliens is számít, illetve a környezeti tényezők is, míg kábel esetén, ha megvan a gigabites link ezek nincsenek.
Eleve minden szolgáltató kábeles mérést kér, az említett gondok miatt. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Drenadar #95552 üzenetére
De többször lett írva, böngészős mérés helyett nézd meg a speedtest alkalmazással illetve a parancssoros lehetőséggel is, mert akár a géped gyengesége is lehet akár hardveresen, akár szoftveresen a lassú mérés oka, nem csak a diginél lehet gond. A digi meg nem fog foglalkozni a gondoddal, mert bőven a garantált felett mérsz.
Na meg remélem router esetében is kábelen mérsz és nem wifi-n. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Drenadar #95548 üzenetére
Amikor a laptopot kötötted az ontra, ott a laptop gyengesége is lehet a lassabb mérés, ha ilyen esetben még a gép intézi a pppoe tárcsázást is, akkor lehet rosszabb mérés is, ilyen esetben a megfelelő router mellett akár mehet maxxal is. Ez mellett lehet, hogy a böngésző vagy tűzfal esetleg valami védelmi szoftver is közbe szól, ezért érdemes speedtest alkalmazással és parancssoros megoldással is mérni.
-
-
CirrMee
addikt
válasz
Drenadar #73942 üzenetére
Rosszul tudod.
Ha ennyit mérsz, az csak azt jelenti, hogy 100 -as portba vagy kapcsolva, ahogy mindenki mást is oda pakolnak, aki csak erre fizet elő. A kereső általában nem téved - hogy van e szabad port, azt viszont nem fogja megmondani, irány az üf.szolgálat csomagmódosításért, és majd az illetékesek megmondják nekik (lásd műszaki felmérés szöveg). -
válasz
Drenadar #70502 üzenetére
2 hete érdeklődtem ügyfélszolgálatosnál Újpest kapcsán, semmi érdemi infó, ami elég lelombozó annak fényében, hogy hozzánk tavaly áprilisra volt kiírva az optikázás - konkrétan a házban is kint volt a tájékoztatójuk, hogy április 11-én jönnek -, de azóta sem történt itt semmi.
-
dchard
veterán
válasz
Drenadar #62644 üzenetére
Ha feltételezzük, hogy a DIGI által adott eszközben a világ legjobb wifi chipset-je van (amúgy nincs), akkor sem vállalhatna rá garanciát, mert nincs a szolgáltatónak ráhatása arra, hogy te milyen környezetben használod, attól pedig nagyban függ az elérhető sávszélesség. Azért mondják ezt az ügyfélnek, mert tapasztalatból tudják, hogy bizony egy lakótelep közepén az esti csúcsban simán benne van, hogy egy tipikus 2.4gigás 20MHz-es wifi csatornából jó ha 20megabit kijön, vagy annyi sem.
Csodás kormányunk kitalálta pár évvel ezelőtt, hogy a mobil szolgáltatók vállaljanak valamilyen sebességre de 100%-ban garanciát. Na ennek lett az eredménye a jelenleg garantált 0Mbit. A wifi ugyanez: rádiós technológiánál - különösen szabad sávban működőnél - soha senki nem fog, és nem is tud garanciát vállalni semmire.
-
4Grider
félisten
válasz
Az ügyfél LAN-jával már sehol nem foglalkoznak az internet-szolgáltatók. Tegyük hozzá, hogy jogosan.
A wlan pedig olyan LAN, ahol még a kábelen elérhető fix sávszélességet x tényező rombolja tovább. Egy vezetékes LAN adapterre ha ráírják, hogy 100 Mbps, az minimum 95 Mbps-ot jelent. Wlan adapternél pedig az x külső tényező miatt lehet, hogy 15-20 Mbps. Erre hogy vállaljon bárki is bármit? -
Soma01
veterán
válasz
A saját routerük (ONT) nem egy sebesség bajnok Wifin. Biztosan azért mondják ezt, hogy ne is várj sokat tőle. Aztán meg abból lesz a reklamáció, hogy "de azt mondták a szerelők, hogy 100 Mbps sebesség is elérhető WiFi-n".
Szóval saját eszközzel elérhető a 100 Mbps is, még, 2,4-en is, csak kell hozzá megfelelő router, kliensek, megfelelő beállítások és persze zavarás mentes környezet is. -
zoltan32x
csendes tag
válasz
Drenadar #44469 üzenetére
Az a baj, hogy hiába jelentem be hibának hisz a garantál sávszélesség 300 Mbit/s az 1000 Mbit/s csomagnál,
Bár régebben a garantált alatt volt este volt 170-320 Mbit/s, de most nem megy állá valamit tehát csinálhattak a napokba. Most este is megvan a 500-550 Mbit/s és ennyi. Csak az a durva, hogy az 500-as csomagom is ennyi volt az 1000-es ellőtt mikor az volt, de mindegy. Én erre rábasztam fizethetem a többet a semmiért, így jártam mindegy ha majd lejár a két év akkor újra az 500-ast kérem majd. Most már ezt hagyom a picsába,csak gondoltam megosztom veletek, hátha lesz még más is aki így jár. -
DonMaster
addikt
válasz
Drenadar #44025 üzenetére
hát jah, szerintem legjobb ha csak ont(modem)-et kap és nem mást. leg jobb megoldás.
router hát igen sokan problémáznak vele, hogy nem lehet bridge be tenni föleg,
viszont sokan meg rinyálnak, hogy kapjanak routert, mert ......itt forumon én azt vettem észre, hogy aki routert nem akart azok kaptak és legtöbb esetben nem lehetett bridge be tneni, viszont, aki meg aki rinyál hogy routert akar mert nincs pénze sajátra, azokmeg vagy nem kapnak, vagy kapnak, aztán megy a rinya, hogy nem müködik jol, mármint, ddns stbstb. is,hogy nem megy, aztn a legvégén bekérik bridge.be és mégis vesznek saját routert amit kb az elsö perctöl fogva ajánlunk,
szoval igen vannak itt dolgok.
-
Varszegig
veterán
válasz
Drenadar #43769 üzenetére
Lehet, annyira nem teszteltem, mire megy föl, én ha kitakarítottam egy gépet, és pasztázás után kisebb terhelésekkel szoktam tesztelni, ha tartja a hőfokot, akkor elégedett vagyok. 85-nél lekapcsolást passzolnám, nem emlékszem mennyinél kapcsolt le, ami legutoljára a kezem között volt. De maradjunk annyiban, ne kapcsoljon le, ha jó a hűtés nem fog
Roshan: Ok, ok én asztalin néztem eddig, laptopot max magamnak vállalom a tisztítást másnak nem, mert annyi baszakodás van vele, hogy nincs kedvem
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Eladó Intel i7-6700 Processzor Hibátlan Működés!
- Eladó Panasonic DMC-TZ80EP-S fényképezőgép
- 9430 2-in-1 14" QHD+ IPS érintő i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged