Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
4Grider
félisten
válasz
Devil Smile
üzenetére
Az első hozzászólásban azt írtad, hogy az ont modernként megy, és saját router van, a másodikban meg azt, hogy dhcp kiszolgáló, azaz router üzemmódban megy. Pont azt írták neked, hogy az első verzió a célszerű...
-
4Grider
félisten
válasz
Mourinho01
üzenetére
Saját magadnak megírtad a választ, 10/100-as ethernet adapteren csak 100 Mbps alatt mérhetsz.
-
4Grider
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
A quickconnect mindenhonnan (nat mögül is) működik, mert ott a nas oldali kliens csatlakozik fel a szerverére, te pedig a szerverén keresztül éred el a nas-t.
-
4Grider
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Azért nem kerek a dolog, mert a pppoe kapcsolatot modem üzemmód esetén te a saját eszközödön építed fel, oda kapsz egy publikus ip címet, így ezen a ponton pedig rendelkezésedre áll az összes port, ebbe szolgáltató nem nyúl bele. Nem lehet, hogy egy hulladék (megbízhatatlan) port scanner oldalt/alkalmazást használsz?
-
4Grider
félisten
válasz
garga pista
üzenetére
Mivel a szektort szabályzó törvény (eht) alapján a követelések egy év után elévülnek, így natúr egy elutasításra számíthat az 1 év utáni időszakra vonatkozóan.
-
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
A Diginek nincs már értékesítés alatt álló mobilnet csomagja. Az aktív (50 GB-os adatcsomag) értékesítését pont akkor zárták le, amikor a hangcélú csomagokat (plus, max, junior9.
-
4Grider
félisten
Mive névfeloldási problémának tűnik, próbálj meg egyedi dns-t (pl. Google, Cloudflare, OpenDNS) beállítani a dhcp kiszolgálódon, ha ez nem megy, mert mondjuk fos szolgáltatói eszközzel szolgálod ki, akkor a saját számítógépeiden/eszközeiden. Mindenütt könnyen/gyorsan átállítható a DNS.
-
4Grider
félisten
válasz
F.B.I.
üzenetére
A lecsatlakozás azt jelenti, hogy a saját router admin felületén nyomsz egy disconnect-et az élő pppoe kapcsolatodra.
Ha ezt nem teszed meg (csak kihúzod a kábelt/lekapcsolod a régi routert, akkor egy ideig a központ nem fogja más eszköznek engedni a felcsatlakozást ugyanazzal a pppoe felhasználói névvel és jelszóval, hiszen a szimultán bejelentkezés tiltott. -
4Grider
félisten
válasz
l1k3_1t
üzenetére
Én meg megnézném a sebességet a routerrel lekapcsolódva/kijelentkezve, majd a számítógépen pppoe betárcsázva és parancssorból futtatva egy speedtest-et. Ezzel nagyjából minden hibát kizársz, ami a te oldaladon fordulhat elő (mivel ez jóval gyakoribb, mint a szolgáltató oldali zűr).
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
StarKiller89
üzenetére
Ha nem tudjátok beállítani, akkor miért nem tiltjátok le? Ipv4 only is mindent el lehet érni...
-
4Grider
félisten
válasz
Timer
üzenetére
Modem/híd módban működő eszköznek nincs köze a te hálózatodhoz, a wan a te saját routereden van, az attól kifelé lévő hálózat a szolgáltató menedzsment hálózata. Kívülről csak a saját routered láthatod, a modemet/bridge módban lévő ont-ot nem mivel az ilyenkor csak médiakonverterként müködik.
Szerk.:
Persze csak akkor, ha a saját routered nem belső ip címet kap (100-al kezdődőt). -
4Grider
félisten
válasz
Cufter
üzenetére
Úgy értem, hogy az optikai hálózatokat rendesen megtervezik, hogy jusson elég fény a végére is. Egy-egy kevésbé sikerült hegesztés lehet rajta, de ez nem szolgáltatófüggő. Leggyakrabban a lakásban/végponton szokták elszúrni, de ezt látni kell tudni az ügyfélszolgának is.
A Telekom jóárasításával én is küzdök, de emiatt nem megyek vissza a Digihez jóval kisebb feltöltési sebességre. -
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Persze hogy nem, csak ha kimegy egy szaki és szabályosan mér 800-900 Mbps-ot, akkor meg fizethet. Ha ennyit megér neki...
-
4Grider
félisten
válasz
juhaszmarci
üzenetére
Annak nincs köze a pinghez, hogy te milyen dns-t állítasz be a saját routereden.
Szerk.:
Értsd: A pingnek nincs köze a névfeloldó szerverhez, mert ha a névfeloldás megtörtént (akár 1 tized, akár 10 másodperc alatt) a ping teljesítménye már nem fog függeni a beállított dns kiszolgálótól. -
4Grider
félisten
válasz
juhaszmarci
üzenetére
A dns beállításnak nem sok köze van a pingek stabilitásához.
-
4Grider
félisten
válasz
iMaverick
üzenetére
Ha van légkondi az ont/ftth receiver szobájában, nem szabadna a tv-nek elmenni.
Egyébként pedig 2018 óta elég sok országos probléma volt, én az egyik ilyen miatt hagytam anno ott őket. Az közel két hónapig tartott és a központi routerüket érintette és igen megnehezítette a távmunkáimat, ennek ellenére volt sok százezer ember, aki észre sem vette, így te sem. -
4Grider
félisten
válasz
foka791
üzenetére
Én már több éve a Telekomnál vagyok, és hónapok óta probléma, hogy egy csomó oldal tetű lassan érhető el (konkrétan lassú nemzetközi kapcsolaton keresztül). Az ok, hogy a Telekom is jóárasította magának a netet, szóval javulás nem igazán várható, ha egyszer ezt az átterhelést meglépték. Szóval közel sem biztos, hogy jobban jársz. Egy próbát persze megérhet, de ne csodálkozz, ha pofára esel...
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ettől függetlenül a youtube oldalának megjelenítési gondja kisebb eséllyel függ össze ezzel a problémával, mint a böngészőben használt reklámblokkolók működésével.
-
4Grider
félisten
válasz
garga pista
üzenetére
Gondolom azért foglalkoznak vele, mert nem elfogadott. És gondolom azért nem fizetnek érte kötbért, mert nincs ott a felügyeleti hatóság által előírt hálózatminőségi mutatók között. Főleg ha csak külföldi kapcsolat esetén jön elő a jelenség, mert arra még sebességi minimumok sincsenek, nemhogy csomagkésési.
-
4Grider
félisten
válasz
knoxhu
üzenetére
Nyilván. Csak mivel nem érint olyan szolgáltatásminőségi mutatót, ami miatt kötbért kellene fizetni, így nem fogják miatta a drága L3-as mérnököket/technikusokat hosszú hétvégéről meg szabadságról visszahívni. Budapesten többször is hetekig tartott egy routing probléma megoldása, a telekomnál is van most egy nemzetközi eléréses probléma immáron bő hónapja megoldatlanul.
-
4Grider
félisten
válasz
Ádám 88
üzenetére
Ellenőrizd a tv-n a jelszintet és jelminőséget (minden tv-n van diagnosztika, ami ezeket muxonként kiírja).
Ha 100% fixen a jelerősség és időnként elmegy a jelminőség kutyába, az túlvezérlésre utal, amit csillapítóval tudsz orvosolni (vagy olyan tv-vel, ami nem érzékeny rá). -
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
válasz
Drenadar
üzenetére
Nem szoktam vele tisztában lenni, havi 4-5 milliót költök a bankkártyáról számlakifizetésre. Kinyomtatom őket, fizetési határidő alapján vannak az asztalomon és akkor rögzítem őket az erp-be, amikor kifizettem őket. Szinte mindig a digi számlái vannak legalul. A rendszerünkben csbm-nek nincs létjogosultsága, a számlát mindenképpen ellenőrizni kell fizetés előtt, így folyamatos/automatikus fizetést semmire nem rögzítünk.
-
4Grider
félisten
válasz
Trailbreaker
üzenetére
El nem tudom képzelni, hogy ilyesmit mostanában megcsinálnak.
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Mert ez ilyen egyszerű...
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem igazán találsz olyan load balance routert, ami csinál neked egyetlen kliens számára dupla feltöltési sebességet két wan portos használattal.
-
4Grider
félisten
válasz
sky8304
üzenetére
Nincs rá lehetőség. A kötődobozokban lévő csatlakozási helyek száma meghatározott, nem bővíthető. És nem csak ezért nem adnak egy címre két előfizetést.
2 előfizetést megfelelő routerrel össze lehet kötni, csak éppen otthoni körülmények között nincs értelme a dolognak. -
4Grider
félisten
válasz
Hunork
üzenetére
Én is itthon dolgozom és megoldottam, hogy legyen másodlagos netem. Hiszen nekem tényleg fontos, hogy bármikor tudjak dolgozni.
A vezetékes szolgáltatóknak 72 órája van a hibaelhárításra. Jellemzően a sokakat érintő hibák döntő hányadát fél-egy napon belül javítják. És senki munkáját nem segíti az, ha megjelennek körülötte a bámészkodók és a mindent is jobban tudók. Ezért én sem járok a beosztottjaim nyakára, csak ha képtelenek tartani a határidőt. -
4Grider
félisten
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Átteszed az új ont-ot bridge üzemmódba és hamarosan kiderül.
Nálam azzal volt a gond Asus routerrel. -
4Grider
félisten
válasz
roseA580
üzenetére
Jónak írod. Amikor megjelentek a TP-Linknél (talán 300 Mbps-al), azóta használom is őket. Ma már 1300 Mbps-osakat használunk, de kifejezetten csak kényszerből, mert a kiírt 400 Mbps-es csatornában a NAS nagy átlagban 200 Mbps sebességhez jut. Áttéve kábelre 900 Mbps körüli a letöltési teljesítménye...
Szóval kényszermegoldások a powerline adapterek, ugyanúgy, mint a jelismétlők. Mondjuk a TP-Link TL-WPA8631 OneMesh-be betehető, így legalább nem cseszi szét a meglévő WLAN-t azonos ssid-val. -
4Grider
félisten
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Az Asus-on van internet detection, azt kapcsold ki és nézd meg, hogy megoldotta-e a problémát.
Szerk.:
Milyen típusú az ont? -
4Grider
félisten
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Milyen routerről milyen routerre cserélted a saját routered? Csak mert van egy pár gyártó, akinek a routerek nem tudja a digi net esetén rendesen megállapítani, hogy él-e még az internet kapcsolat, és ezért elbontontogatják a pppoe kapcsolatot.
-
4Grider
félisten
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
A digi ont tényleg modem üzemmódban működik? Ha igen, akkor nincs LAN-ja, csak a saját routerednek.
Amikor routert cserélsz, akkor el kell bontani a meglévő pppoe kapcsolatot. Anélkül majd a központ fogja bontani x perc után. Ha addig próbálkozol az új routerrel felépíteni a kapcsolatot, nem fogja engedni, mert szimultán bejelentkezési kísérletnek veszi az ilyet a rendszer. -
4Grider
félisten
válasz
czaki
üzenetére
Attól te még nem fogod tudni frissíteni a fw-jét, mint ahogy azt sem tudhatod, hogy működik-e benne egyáltalán a ddns utána, és ha igen, meddig.
Szerk.:
Alap, hogy szolgáltatói eszközzel csak akkor routolunk, ha nincsenek elvárásaink a belső hálózattal kapcsolatban. Az ont aktivált/inaktivált extráival kapcsolatban ui. nem tehetsz hibabejelentést. -
4Grider
félisten
válasz
woodworm
üzenetére
Felhasználói túlterhelés (x szálon futtatott torrent), rosszul szellőző hely, öregedő tápegység, könnyen fejreállítható chipset (puma), rossz fel- vagy letöltési értékek.
Nekem ezek mind megvoltak.
Elsőre saját router lett a megoldás, második egyértelmű, harmadikra vettem egy erősebb tápegységet, negyedik gw cserével megoldódott, ötödiket meg addig jelentgettem be, amíg az utcán normálisan be nem állították.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Túraautó topik
- Formula-1 humoros
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Google Pixel topik
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Garmin Epix Pro (Gen 2) Sapphire Edition 51mm
- Xiaomi 15 Ultra 16/512GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- MacSzerez.com - 2021 MacBook Pro 16" Retina / M1 Max / 32GB RAM / 1TB SSD / Asztro
- SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Újszerű SteelSeries Arctis 7 2019 Edition Wireless Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 17 512GB Black Karcmentes állapot 100% akku (12 ciklus)
- Dell OptiPlex/ Hp EliteDesk /Lenovo ThinkCentre mini, micro PC/ 8.-9.-10.gen/ Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest