- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DIGI Mobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz 4Grider #115853 üzenetére
Nem neked címzem, csak így megy tovább a szál a témában.
Ha 100.81 kezdetű az IP címet látsz az ASUS routereden a WAN porton, és egy másik IP címet mutat pl. a WhatIsMyIP.com akkor bizony NAT-olva vagy.
Ha eddig tényleg minden jó volt, akkor viszont tényleg csak a routeredben keresd a beállításbeli problémát.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz 4Grider #115578 üzenetére
Inhouse: csak ezt nezve talan me'g pont nem, de tuti tul lesz rajta mire egy panasz beer, meg a kiesest ok kene szamoljak es nem csak a panaszidoszakot.
4Grider: Koszi, bar ez ketertelmu, az egy darab napra juto elofizetesi dij 8x-osa? Az eleg keves, foleg ha a mobilinternethez eszkozt is kell beszerezni (hint: nem mindig ugyanaz van otthon a lakasban, 5 elofizut vegtelen netesiteni meg nem lenne olcso). Amugy nem az enyem, de a kerdes szempontjabol lenyegtelen.[ Szerkesztve ]
-
-
MODERÁTOR
-
-
Ejelhar
senior tag
válasz 4Grider #115459 üzenetére
Kapcsolódik instabil Fiberhome-al is, de ha abból a szórásból gyengét fogott ki az emberfia, akkor rém pocsék a minőség.
Nekem is az volt, ZTE ONT oldotta meg a problémát.
A Fiberhome bridge módban túlélt akár több mint négy órát a PPPoE kapcsolat ha semmilyen terhelés nem volt rajta.
Terhelve akár 5-10 percenként is összedőlt, még ide is úgy írtam akkoriban, hogy előtte elmentettem, mert volt, hogy elküldeni már nem tudtam.
Ugyanakkor speed teszttel jókat mértem ha éppen működött, nem a sebességgel volt a gond, hanem a stabilitással. -
Biga123
addikt
válasz 4Grider #115457 üzenetére
Nálam nem oldotta meg, kijött a szerelő és már vette is elő a ZTE t mert ő mondta , hogy a "fiberhome ok szarok és tömegével cserélik" (cserélték akkoriban). Sokan észre se veszik meg nem foglalkoznak vele, de ha pl megy egész nap a vpn akkor hamar kibukik a szakadás. De üf egyből rá tud nézni és látni fogják h szakad e vagy nem. Ha szakad akkor meg kell oldaniuk ennyire egyszerű. De pl egy pingplotterrel is hamar kideríthető a turpisság.
---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
JaniS
senior tag
-
roseA580
junior tag
válasz 4Grider #115409 üzenetére
Szia!
"Kifizettették" és milyen alapon?
Szép is lett volna ha pl. egy teherautó leszakítja anno nálam, ahol az út másik oldalán futott a DIGI kábele és onnan jött be a kertes házba.
Szerintem lakáson kívüli hiba esetén ők felelnek érte!
Ui:Anno az UPC is velem vettette volna meg a visszairányú erősítőt, de persze én nem hagytam ezt.
-
JaniS
senior tag
válasz 4Grider #115407 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, de a fát kb. 2 hónapja nyírták meg, ez a probléma pedig kb. 2 hete kezdődött. Nem zárja ki azért, hogy megsérült és a szél megmozgatja, de nem értek hozzá... ennek így kellene viselkednie akkor? "Magától" (nem tudom mitől) helyreáll és fullon jön, vagy nem is csatlakozik. Gondolom a Digi látja ezeket a kieséseket, szóval mást nem tudok tenni, mint hogy mondom nekik, amit tapasztalok.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz 4Grider #115335 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek! Az a baj ezzel a szuttyadék routerrel, hogy nincs direkt admin felülete, csak az app, ott nem mutatja a saját IP címét, csak abból sejtem, hogy a saját címe valahol a 10.0.0.X környékén lehet, mert a defgateway 10.0.0.1. Én ilyen relációban mondjuk egy jó szűk maszkot használnék, mondjuk /30-at vagy /31-et, legalábbis telekom üzletinél ez van, hogy a router az egyik IP a hálózatban, a saját végpontjuk pediga másik, és slussz. Mondjuk az eleve nem pppoe.
De a kérdés végső soron a 21-es PORT nyitva lévősége, mert mégis mi a jó eget láthat több portscanner is úgy, hogy a saját routerem le van húzva épp a hálóról? Ezért gyanakodtam az ONT-re, de ha ez ilyenkor tényleg csak egy médiakonverter, akkor valami DIGI eszközön lehet nyitva ez a kapu.
Valaki nézne magára egy portscan-t DIGI optikai hálózaton belülről, hogy nyitva látja-e a 21-est? Jó eséllyel nem a routeren van nyitva, mert ha FTP-vel próbálok csatlakozni a lokális címére, nem sikerült a csatlakozás üzenetet kapok, viszont ha külső IP-re FTP-zek, akkor az ECONNREFUSED lesz a válasz.
[ Szerkesztve ]
-
Cufter
tag
válasz 4Grider #115310 üzenetére
Hogy érted, hogy nem szolgáltatófüggő a minőség?
Jelenleg két optika jön ba a házba két külön oszlopról (utca egyik és másik oldala).
Telekomon kivaló a kapcsolat csak a CF problémák miatt váltanék.
Ezzel szemben a Digis optikán kilógnak az értékek a ref tartományból, gondolom ezért is vannak a problémák.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
-
garga01
őstag
válasz 4Grider #115066 üzenetére
Nyilván, csak nekem (és sztem a többieknek is) az jött le a hsz-eidből, hogy ne akarjanak erre javítást
Nyilván nem fognak neki ugrani hétvégén, de nyugodtan lehet tömegesen jelenteni. Szegeden se akaródzott belátni egy ideig, hogy központi a gond, nálam is modemet akartak cserélni, meg több tagnál is.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
-
Trailbreaker
csendes tag
válasz 4Grider #114955 üzenetére
Hát jah, lehet, hogy már ez is a múlté.
Jah, próba szerencse, anno nem kérdezték mire kell ekkora sávszél. Ha meg kérdezik max valami hihetőt kitalálsz Asusok nagy része tudja ezt pl GT-AX6000
Telekom NET 1000/50 Kaon CG3006 + Telekom TV L + 2db SDMC SmartBox + DigiNet 1000/300 + Asus GT-AX6000 router
-
Drenadar
veterán
válasz 4Grider #114962 üzenetére
Igen a számlák fizetése igen csak zavaró
igen lehet hogy van akinek többet, viszont ezek nagyjából havi rendszerességű "állandó" fizetendő tételek, tehát az ember tisztában van vele, hogy egy hónapban mennyi számlát fizet be, hány helyre és hogy nagyjából mennyit... annyi féle "ingyenes" rendszer van ami ezt segít rendszerezni, akár egy papír meg egy ceruza, akár excel tábla...adika4444:
nem nagy költsége van számomra a csbm-nek, és az a pár ft megéri nekem hogy ne kelljen ezzel foglalkoznom valamit valamiért.[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz 4Grider #114955 üzenetére
Az egyik telephelyünkön a mai napig működik ilyen rendszer. Az egyik egy fixip-s üzleti előfizetés, a másik dinamikus IP-s, de azt nem tudom, ez is üzleti-e.
#114959Drenadar
Gondolom ez inkább üzleti szférában lesz könnyebbség. Magánszemélyként engem sem nagyon érdekel, hogy épp mit fizetek ki. Amíg az az előfizetői szerződésnek megfelel, tőlem egy évre előre is nyugodtan számlázhatnak, ha ez ad némi kedvezményt, mint a biztosítónál, gondolkodás nélkül belemennék. Mondjuk amúgy is, a havi kártyás fizetésre figyelni kell, a csoportos beszedésnek meg van valami minimális díja a bankok többségénél, amibe tönkre nem megyek, de az elveimet zavarja.
Arra kíváncsi leszek, fog-e ez okozni valamilyen anomáliát, illetve akiknek gondja volt/van (korábbi kommentek), azoknak rendben lesz-e az átállás.[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
Drenadar
veterán
-
Trailbreaker
csendes tag
válasz 4Grider #114942 üzenetére
A kötődobozokban lévő csatlakozási helyek száma meghatározott, nem bővíthető
Nem feltétlen kell, hozzá még egy szálat behúzni a lakásba meg még egy ONT. Annak ( 2019 ) idején én is megcsináltam ezt, bementem a Szegedi ügyfélszolgálatra, elmondtam mit akarok, egyeztettek valakivel hogy engedélyezzék, csináltunk még egy szerződést, az ONT bridgebe volt rakva, az operátort kérni kellet, hogy ne csak a lan 1 hanem a lan 2 is engedélyezve legyen, ez csatlakozott az Asus BRT-AC828 router 2 WAN portjára, aztán 2 LAN a PC-be Asuson 802.3ad beállít a routerben, illetve a Windowsban is pötyögni kellet, hogy a két hálókártyát is összefogja.
És az eredmény : [link]
Aztán lemondtam, mert már nem használtam ki.
[ Szerkesztve ]
Telekom NET 1000/50 Kaon CG3006 + Telekom TV L + 2db SDMC SmartBox + DigiNet 1000/300 + Asus GT-AX6000 router
-
Hunork
veterán
válasz 4Grider #114919 üzenetére
Nem is az, hogy hol, mit vágtak el. Csak szolgáltatásért fizető emberként jól esne valami hivatalos közlemény, hogy "Igen, nincs szolgáltatás itt meg ott, dolgozunk rajta, sorry" a sunyi lapítás és hárítás helyett...
Főleg ha azt nézzük, hogy ma már sokkal többen dolgoznak home officeban, és nem feltétlen tud mindenki mobilnetre támaszkodni B tervként
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
roseA580
junior tag
válasz 4Grider #114879 üzenetére
Különálló lakások, különböző hálózati betáplálás és még az sem biztos hogy azonos fázison van a két egység, igy nem is csoda hogy csak ennyi.Egy lakáson belül ennél azért többet tud.
WiFin használja a barátom, (laptop) mikor telepitettem kb. 50 Mbit/s mértem az N-es WiFin.
[ Szerkesztve ]
-
aum
junior tag
válasz 4Grider #114857 üzenetére
A diginet500 FTTH 7840 Ft hűség nélkül.
És mivel van meglévő szolgáltatásom (FTTB100) ezért a kiépítés díjmentes hűség vállalás nélkül is.
Abban igazad van, hogy drága, de ezek közül tudok választani:
- digi optika 7840 Ft, minusz epack kedvezmény.
- telekom koax, digitális jólét 3190 Ft (150/10...garantált minimum 15/4)
- yettel 5G, 1 év hűséggel 7750 Ft, eszközbérléssel
- vagy használom ingyen a céges B535-öt telekomos kártyával, havi 100 GB van benne, és az M4 sport akad...sebesség gatya[ Szerkesztve ]
-
czaki
tag
válasz 4Grider #114819 üzenetére
Tiszta sor, azért is teszek egy próbát itt mert a DIGI sablon válaszokon túl semmilyen reakcióra nem volt eddig képes. A firmware frissítést is kérdeztem tőlük, azt mondták az eszköz automatikusan frissül mindig a legfrissebb állapotra. Hát ezt kétlem... Mivel nem én lakom a lakásban, nekem nincsenek elvárásaim a belső hálózat kapcsán. Amíg voltak, ott volt az RT-AX58U.
-
pjen
félisten
-
roseA580
junior tag
válasz 4Grider #114679 üzenetére
Régebben én is Vodefonos voltam, igy van tapasztalatom:
Amig UPC-s szoftver volt ritkán volt gond vele, de a Vodafonos szoftver úgy rossz ahogy van!
Rengeteget reklamáltam, persze hiába!Olyan szokást kellett kialakítanom hogy fontos események elött mindig kézzel újraindítom az eszközt hátha kibír pár órát újraindítás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz 4Grider #114679 üzenetére
Modem módban fut a hgw (CH7465VF), egy erős router van mögötte (Xiaomi AX3600). Torrent fut ugyan, de le ritkán töltök, felfelé pedig korlátozva vannak a slotok torrentenként 4-re és max 4-5 torrent fut egyszerre. Jól szellőző helyen van, szabad a légmozgás körülötte. Régebben a UPC-től örökölt fehér volt, azóta kétszer cserélték a feketére, mindkétszer a táppal együtt. A puma chipset stimmel, szinte nincs is más.
A szerelő mindkétszer megnézte a saját eszközén a le és a feltöltési értékeket, szerinte határéréken belül voltak.(#114678) dchard
Általában a homokórázó oldalbetöltésekből és videólejátszásból veszem észre, ilyenkor a modem ledjeit figyelve nemsokára pirosra vált az összes, majd végigmegy a csatlakozási folyamaton. Nem ismerem ezeken a connect boxokon a ledkombinációkat, de néha van, hogy beragad az első a folyamatos villogásba, ilyenkor csak a kikapcsolás segít.
Sajnos annyira túlterhelt az eszköz, hogy nem tudok bejutni az admin felületre. Tavaly ilyenkor ez volt a helyzet. -
-
TŁ
tag
válasz 4Grider #114460 üzenetére
A natolast kikapcsoltattam, most 94.x.x.x el kezdodik. Sajnos a tavoli eleres csak megadott idosavban elerheto, ezert most nem tudom ujra tesztelni.
Nekem is ez a fura, hogy a vpn kapcsolat letrejott, ahogy a tobbi szolgaltatonal, de az oldal nem tolt be!
Letezhet, hogy a szolgaltato korlatozza a vpn kapcsolat sebesseget es tenyleg timeout-ra fut a keres?Esküszöm hogy tudom mit csinálok.....
-
+Techno+
tag
válasz 4Grider #114453 üzenetére
Igen van persze. Egyébként erre is gondoltam hogy usb driver hiba de nem már abból is legújabb van fent még megpróbáltam azt is hogy a network settings Ben a folyamatoknal állítottam dolgokat most éppen találtam egy fórumot ahol másoknak is volt ilyen probléma és a router channelst állítottak 11 re vagy mi de ezen a routeren ami nekem van nem tudom azt állítani meg nem is értem az egész helyzetet mert korábban minden jó volt ugyan ezekkel a hardverekkell és gond nélkül évekig.
-
Dragon3000
veterán
válasz 4Grider #114453 üzenetére
Ezzel indította az egészet: Gondoltam beírok ide és megkérdezem hogy mitől van az hogy korábban a WiFi-m 250-300 Mbps-es letöltést és kb hasonló feltöltést produkált most meg így néz ki a dolog
Ez alapján nem lehet az usb sebességgel gond, ha csak nem baszta el valami windows update az usb drivert, ilyennel még nem találkoztam, de semmit sem szabad kizárni -
veterán
válasz 4Grider #114388 üzenetére
Változó total random szerűen. Ma reggel nem volt áramtalanítottam a digis eszközt , majd vissza kapcsoltam és jó volt.
De pl. Pár nappal ezelőtt volt hogy napon belül többször is elment a net. Majd egy 20 perc múlva magától visszajött
Rohadt idegesítő. És ez megy már vagy 2 hete
Próbáltam más topikban is érdeklődni de nem kaptam választ.
Ha belépek a saját tplink routerembe csomo alert uzenet fogad.
Tele vagyok ezzel a PADI times outal bármi is legyen az
[link]
[link][ Szerkesztve ]
3njoy the Lif3
-
MarciKING24
tag
válasz 4Grider #114382 üzenetére
Addig jutok, hogy a vezérlő megvan, azon minden LED úgy világít ahogy kell. Próbálom összehozni a mesh végpontot a "főnökkel" de a WPS csak villog, tehát látják egymást de nem tudnak összecsatizni. Nos ennyi, a Telekomos leírás alapján ott akad el a dolog, hogy várjak 7-8 percet, de a WPS csak villog a végponton és mikor megunja 10-20p után, már nem villog. Ennyi.
Straight outta Compton
-
Csabroncka
addikt
válasz 4Grider #114302 üzenetére
Nekem NAS elérési gondom van. kb egy hónapja kezdődött. Feloldja az IP címet, de válasz hiányában eldobja a csomagot.
Digi hálózatból országosan működik, másik szolgáltatótól nem
Egyébként telefonokról a Qick C.-en keresztül is megy.
IPV4/6 engedélyezve van, egyelőre tanácstalan vagyok, mert egyik napról a másikra vált elérhetetlenné egy biztonsági mentés"in medias res"
-
SunMount3r
nagyúr
válasz 4Grider #114263 üzenetére
Ezt látom benne:
És a tanúsítvány lekérése meg így folyton "Attempting to..." marad.
Próbáltam az ssl:// előtag nélkül is és http:// előtaggal is, úgy meg "Unable to obtain..." az eredmény.
Lehet ki kéne kapcsolnom hozzá a tűzfalat, de ezt egyelőre még nem mertem meglépni...
Vagy mi mást lehetne/kellene csinálnom hozzá?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Interactive Brokers társalgó
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Opel topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali játékos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest