- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
pinnacle #116017 üzenetére
Egyébként egyáltalán hasznos már az IPv6?
Nem igazán értem a kérdést, én amióta a diginél elérhető, azóta használom. Már a belső hálózatomon az eszközök is IPv6-on kommunikálnak (igaz belső címeken). Távolról az otthoni hálózatomat VPN-en is IPv6-on érem el, a ddns is IPv6-os.
Torrenten szoktam látni, igaz ritkán használom, hogy ha csak passzív userek vannak egy torrent esetében, akkor simán töltenek egymástól úgy, hogy nincs is aktív közöttük, mert minden IPv6-on megy, ami ugye nincs NAT mögött, nem kellenek port forward-ok, minden cím publikus. Vannak olyan tárhely szolgáltatók, akik már adnak IPv6 only csomagot, ahol már nincs is IPv4 cím. Ha lenne rá lehetőség, akkor az IPv4-et kapcsolnám le, de sajnos sok szolgáltatás még csak ezen elérhető. Van olyan eszközöm, ahol már letiltottam az IPv4-et, ezt többnyire streaming-re (pl. youtube) használom, gond nélkül megy. -
Geth
veterán
válasz
pinnacle #113713 üzenetére
Mi a furcsa? A trackerek (és PEX esetén a peerek is) küldik az ismert peerek IP címét és portját, enélkül bajos lenne a kommunikáció (khm, peer to peer). Ha elrejtené a kliens program a peerek címét és portját (ha erre gondolsz), az semmivel sem növelné a biztonságot/privacy-t, hiszen ettől a kliensnek továbbra is kapnia kell címeket/portokat, hogy tudja, hova kell kapcsolódni. Innen csak +1 lépés kinyerni a "felületen láthatatlan" információt.
Security by obscurity -
ates2
senior tag
válasz
pinnacle #113708 üzenetére
Igazabol az egesz ip tartomanyt scannelik ilyenkor.
Nekem malwarebytes jelezni szokott,hogy van bejovo kapcsolat, mikor gep elott volt egy router nem jottek ilyen ertesitesek.
Szerintem nincs olyan ip tartomany amit ne scannelnenek nonstop.
De teny linuxot nem hagyunk alap SSH porton.
Ettol fuggetlenul persze scanelhetnek ossze vissza. -
cof
veterán
válasz
pinnacle #113704 üzenetére
Hát, journalctl -f paranccsal tudod monitorozni, hogy mi történik a rendszeren. Ott láttam a sok permission denied-ot. Próbálj meg egy másik PC-ről belépni úgy, hogy elrontod a jelszót.
Torrenttel nem tudom mit akarsz mert ez azért P2P. Ahogy fölöttem írják, VPN szolgáltatás, ha nem akarod, hogy lássák a valós IP címedet.
-
RocketSWET
csendes tag
válasz
pinnacle #113679 üzenetére
Nem vagyok nagy szakértője a témának
úgyhogy csak leírom ahogy tudom. A DMZ beállításoknál hozzáadtam a PC-t utána rámértem pl a 6000-re (ezen van alapból a qBitrorent ) láttam hogy open illetve el is indult a seed az UPnP-nél nem jelenik meg semmi hiába van engedélyezve, előző tplink esetén itt egyből megjelent a listában.
-
RocketSWET
csendes tag
válasz
pinnacle #113661 üzenetére
Közben állítgattam még, nem vagyok nagy szakértője a témának, de te tudtam végül portot nyitni. Ami hibát észleltem én is ,hogy az ont újraindítás után eldobja a jelszó beállítást és visszaáll az eredetire. Ezt a részét hagytam a fenébe a böngészővel elmentem és az autofill megoldja. A qBittorrent is összeszedte magát végül, elindult a seed is. Esetleg ha valakinek van pro tippje a HG8147X6-10 ont beállításaival kapcsolatban ne tartsa magában
.
-
RocketSWET
csendes tag
-
adika4444
addikt
válasz
pinnacle #113635 üzenetére
TeeJay hardcore torrentes, amit az AC65P tényleg működő hardveres gyorsítása vígan bír. Előtte egyforma Broadcom-os router-ünk volt és én torrent nélkül is érzékeltem, hogy a sima letöltés is csúcsra tudta járatni a processzort. Nem tudom, az említett TP-LINK mit tud NAT-olni és routolni, de nekem az, hogy Broadcom, eredendően egy hatalmas red flag.
-
TeeJay
félisten
válasz
Nekem két router van a 60nm 2+félszobás panelban
AC65P meg AC1200GU (AC57U átnevezve)
Igaz ez még nem Mesh rendszer de ha a lakás másik felén vagyok (konyha pl) akkor úgyis annyira gyenge már az AC65P wifije 5GHz-en hogy eldobja és átmegy a másikra 5GHz-reKivárom a Wifi7-et mert Wifi 6E még drága és nem hoz akkora előrelépést
Majd Wifi7 320MHz-en meg egyidőben 2,4-5-6GHz-en forgalmaz így mindhármat kihasználja -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Mivel lenne jobb neki? Írta, hogy van két klíma, ami úgyis csak régi wifit ismer, illetve a telefonok, amik mennek 866Mbps link sebességgel, telefonra hova kell több? Miért érné meg bolygatni a jól működő rendszerét, ha amivel ki is tudná használni a jobb wifi sebességet azon az eszközön amúgy sem venné észre a különbséget?
-
attilav2
őstag
válasz
pinnacle #113627 üzenetére
Az AX10 egy broadcomos eszköz, openwrt soha nem lesz rá, a gyári fw-hez vagy láncolva -> vendor lock in. Ha hosszabb távra tervezel vele ez nem egy jó ómen.
-
garga01
őstag
válasz
pinnacle #113614 üzenetére
100-szor ki lett már tárgyalva miért jobb a saját, nem írom le N+1-szer. Ha neked jó így, használd, nem mondom h rossz, csak van akinek más az igénye.
Javaslom ezt a mondatot figyelembe venni:
"Egyébként meg aki nem érti, miért jobb a saját router, annak 90%-ban nincs rá szüksége."
Kicsit ez most olyan, mintha arról akarnád, hogy meggyőzzünk miért vegyél szolgáltató független mobilt a Médiában, ha a Telekom is ad...
Neked nem kell saját router, aki meg tudja mit akar (vagy sok eszköztől/kapcsolattól lehalt a a szolga ONT-je) vesz magának. -
E300TD
tag
válasz
pinnacle #113614 üzenetére
Nem túl elegáns, de talán azért tette hozzá, mert aki stabil, nagy lefedettséget és sebességet akar wifin, az pénzbe kerül. Az AX10 a legalapabb 6-os eszköz, ráadásul 2,4-en csak "N"-es. (Nekem volt AX20, kb egy régi C7 szintjét tudta.) Azt a sebességet lazán hozza egy AC-s cucc is. Ha ráakasztasz egy-két okos eszközt, kamerákat, 3-4 tv-t, NAS-t, telefonkat, lapotpokat, letérdel, mint hívő keresztény krisztus előtt.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #113488 üzenetére
Ez is fals információ volt, hogy a 2. eszköz esetén bérleti díjat kell fizetni. Azt viszont írják, hogy A Wi-Fi 6 képes eszköz típusa nem választható. Azért meg lehet próbálni, hogy TP linket kérünk. Én is így tettem.
Ezt a nagyképű dumát. ha valakinek nincs pénze saját normális routerre. 4Grider miben lenne jobb egy saját router a TP-Link AX10-nél?Érdekes, hogy az Asus 65P OpenWRT-vel, a radarmentes csatornákon jobb, mint gyári firmwarrel. Gondolom ugyanaz a teljesítmény van beállítva. 36-48 23.0 dBm. 100-on meg azért volt jobb, mert ott 26.0 dBm.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #113500 üzenetére
Azért mert nálad az ac65p-vel van gond, nem jelenti, hogy mindenki másnál gondok lennének a saját routerrel. Nekem is ac65p van és lefedi az egész lakást, így nincs értelme babrálni a jól beállított a routerrel.
#113507 pinnacle
Azt felejted el, hogy már írtad, hogy nálad nem a lakás közepén van a router, ez mellett azt felejted el, hogy az ac65p esetében 5GHz wifi-t használsz, míg az AX esetében használja a 2,4-t is az 5GHz mellett, így a hatótávon lehet ez segít, persze ehhez AX képes kliensek is kellenek. -
válasz
pinnacle #113505 üzenetére
Ugyan ez nem a router topic, de annyit had szóljak hozzá én is, hogy én valahogy tavaly vettem egy TP-Link AX20-at és egyáltalán nem bántam meg.
Eszközök csak AC-sek, de az amúgy N-es Digi-s ont-től sokkal jobb lett minden. Sebesség is rendben (ugye ezen mind a 4 csati gigás, így kiváltottam a nálam lévő 1043dn-t is)
-
4Grider
félisten
válasz
Milyen ilyen? Szolgáltatói szoftveres, korlátozott menürendszeres/hozzáférésű router ugyan miben lenne rosszabb, mint egy olyan router, amit tényleg te adminisztrálsz, ahol te határozod meg, hogy mikor lesz rajta fw frissítés, és nem veszhetnek el róla a beállításaid.
-
garga01
őstag
válasz
Nézőpont kérdése. Nekem egy Fritzbox 7590 van, ami bár nem tud Wifi6-ot, de ez a része nem is izgat, mert a telefonom és laptopom se tud. Viszont használom a DECT telefont Voip-al családtagok közötti ingyen hívásra, VPN és nyomtató szerverként is funkcionál, van benne NAS is, USB-s vinyót meg tud osztani. Na ezek után nekem visszalépés lenne a Digis TP-Link, persze a fentiek egy része nem átlag felhasználás
Meg persze a Fritz új ára más kategória, habár én használtan vettem jólárasítva
-
Dragon3000
nagyúr
-
bounty123
őstag
válasz
pinnacle #113467 üzenetére
Képek a ZTE Ont felületéről:
https://imgur.com/a/3xbkhDu -
bounty123
őstag
válasz
pinnacle #113436 üzenetére
Ha hazaérek teszek róla fel képet. Mivel ZeroTiert használok külső elérésre, a dupla nat engem nem zavar, sőt még jobb is a routeremnek, hogy a pppoe-t nem neki kell csinálnia. A port forward megy jól a ZTE ONT-on modem módban. Plusz így van egy instant elérhető vendég wifi "DMZ"-ben
A saját cuccok ugyanúgy a saját router mögött dupla natban. 2x mértem rá eddig speed testtel, mindkétszer fullos volt fel és lefelé is. Wifi csatornák is állíthatók külön a 2.4-es és 5-ös wifihez is.
A korábbi Huawei ONT-ot bridge módban használtam, arra be se tudtam lépni sehogyse, szóval szóba se jött a router mód.
-
attilav2
őstag
válasz
pinnacle #113439 üzenetére
Radar érzékelés problémára vargalex javasolta hogy openwrt-n 5ghz-n dél afrikára (za) kell a régiót állítani(ott dfs mentesek a 100-as csatornák). Sugárzási teljesítményt vedd majd vissza driver defaultról, mert 27-30dbm-el fogja nyomni, 20-21dbm-re.
Openwrt-n az MT7621(AC65P is az) egy ideje tudja rendesen a hw nat-ot(900mbit+), ha a tűzfalnál bekapcsolod a hardware és software offload-ot. -
-
-
-
Geth
veterán
válasz
pinnacle #113447 üzenetére
Én voltam a 13-ból, de nem egy router dobált le, hanem több különböző (asus, netgear) is (stock és openwrt firmware mindegy).
Van itt minden, sanofi, molari (pont ma szólt a teljesüzemű próba), szóval simán lehet itt radar is.
Btw, random nézelődés közben jött, egyébként észre se vettem volna (semmilyen problémát nem okoz), ezért nem gondolom, hogy tömegesen panaszkodna rá akárki akárhol. -
garga01
őstag
válasz
pinnacle #113439 üzenetére
Lehet nálam másképp van beállítva saját router, de évek óta nem nyitogatok portokat, működik a nélkül is a torrent tökéletesen.
Szerintem neked az Asuson vmi vagy nincs jól beállítva, vagy hibás. Nekem is van radar érzékelés a routerkben (Fritzbox), de sosem kaptam még ilyen jelzést, csak a leírásban olvastam. Asus routerek topikban nem tudnak segíteni, ott nem kérdeztél rá? -
garga01
őstag
válasz
pinnacle #113436 üzenetére
"Illetve azt mondta semmit nem lehet állítani, ő sem tudna, csak központilag lehet."
A legtöbb szerelő amúgy se akar beállítani semmit se, még ha tudna is. Mamához mikor kötöttük be, hiába mondtam h bridgbe kérem, ááá jó az úgy, majd én kapcsoljak ki mindent a saját routerenAztán elment és hívhattam a központot, hogy akkor kapcsolják már át...
Sokkal jobban járnál egy saját routerrel, aztán azt oda rakod ahova akarod, ethernet kábelt könnyen lehet boltban kapható toldóval is meghosszabbítani.
Kár ezen a port forwardos dolgon rugózni, a Diginek az ONT-jai olyan megbízhatatlanok, egy pillanat alatt hazavághatják az összes beállításodat. Mire kell ennyire a port forward amúgy? Mert ha távolról akarsz elérni vmit, ahhoz a dyndns, no-ip és stb is társul, azt meg tuti nem tudják ezek butított eszközök. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #113386 üzenetére
Gondolom még nem sok zte wifi6 eszköz került prohardveres tagokhoz. Én pl meg se néztem az ont képességeit, a szerelő látta az asus ac65p-t és telefonált is, hogy kapcsolják bridge módba az ontot. Akinek van normális saját routere, sok beállítással nem fog foglalkozni az ont képességeivel, a prohardver felhasználók körében meg sokkal nagyobb arányban vannak azok, akik értenek hozzá és kerülik a szolgáltatói szarokat.
-
garga01
őstag
válasz
pinnacle #113357 üzenetére
Bármelyik Digis szolga eszközön nagyon keveset tudsz állítani, feltéve ha be tudsz lépni egyáltalán. De lehet ezen az újon már több minden engedélyezett. Viszont ha egy sw frissítéssel eltűnik vmi, felteszi a kezét a szolgáltató, mert semmi nem garantált ilyen funkciókban.
-
-
garga01
őstag
válasz
pinnacle #113237 üzenetére
Port továbbítást lentebb írtam.
Sok szál/kapcsolat esetén jobb esetben csak leesik a sebesség, rosszabb esetben összeomlik a szolga eszköz. De ha ennyire bizonytalan vagy, használd a digis eszközt és ha sebesség/stabilitási gondjaid lesznek, veszel egy saját routert. Nekem amióta van internet előfizetésem és az 1 db asztali gép mellé bejött másik eszköz (kb. 2006-7 körül), csak saját routerrel osztom szét a netet. Nem használtam sose szolga set-top boxot, vagy iptv-t sem, így mindig olyan a csatorna sorrend, ahogy akarom és nem írja nyakon a szolgáltató, ahogy a routerben beállított fix IP-ket sem -
adika4444
addikt
válasz
pinnacle #113227 üzenetére
Köszi! CF DNS-sel itt is jó. A PiHole fogta meg a mögöttes webappot, bár az rejtély, hogy miért használta a router DNS-ét a gépem, úgy, hogy VPN-en volt és elvileg a DNS-t is onnan kellett volna kapnia.
Nagyon belenyúltam, mert néhány hónapja sem ment, de akkor még nem volt PiHole aktív használatban, úgyhogy nem is jutott eszembe, hogy most arra gyanakodjak.
No de a lényeg, hogy megy
-
4Grider
félisten
válasz
pinnacle #113218 üzenetére
Az ontok egyike sem arról híres, hogy bivaly erős hardverrel és memóriával ki tudják a torrentet maradéktalanul szolgálni. Persze csak ha 1-2 torrenttel és néhány szállal dolgozol, akkor mindegyik működik egy darabig. Mint mindig, ilyenkor is saját, nem belépő szintű - tehát egy onttól jóval több erőforrással bíró - routert ajánlunk.
-
garga01
őstag
-
adika4444
addikt
válasz
pinnacle #113210 üzenetére
Biztos nem a közeljövőben lesz egyesítés. Külföldi tranzitszolgáltatókon át nézve traceroute-t külön van Vodafone és DIGI. Ha marketingben idővel össze is fonódnak, szerintem annyira különálló a két szolgáltató rendszere, hogy hosszú évekbe fog még telni az összehangolás.
-
atua
aktív tag
válasz
pinnacle #113129 üzenetére
Nem tudom, mit pörögsz a csoportos beszedésen, a szolgáltató terhel, neked nincs ráhatásod. Azért az utolsó nap, mert akkor van a számla fizetési határideje. Ez így logikus, így szokták a szolgáltatók, miért fizetnél előbb, ha még nem járt le a számla?
Ha ez neked nem felel meg, lehet egyéb módon is rendezni a számlákat. -
-
dchard
veterán
válasz
pinnacle #113097 üzenetére
Nem csak az OMSZ-nek van meteorológiai radarja, ez az egyik. Van a reptérnek is. A másik fele a történetnek, hogy a wifi által használt csatonák ugyan 5 MHz-es raszterban vannak, de egy 80 vagy 160MHz-es hálózat számos szomszédos csatonát használ egyszerre, és ha bármelyik belelóg a működő radar sávjába, már dobásod lesz. A második rész teljesen kizárt: egy telefon nem tud olyat csinálni, amitől az AP csatornát vált. A router logjában me gkéne nézni, hogy tényleg radar miatt vált-e csatornát 100-ról, mert ez így tipp-mix egyenlőre.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #113095 üzenetére
Ha a 80MHz-es csatorna sávszélességet használod, akkor a 100-as csatorna esetében 100-112-ig használja, ez mellett ha csak a 100-as csatorna lenne használva, akkor is van kimozdulás az 5500-hoz képest. Ezek mellett írták is neked, hogy vannak más radarok is, de azoknak nem tudják a használt frekvenciáját.
-
válasz
pinnacle #113083 üzenetére
Hatalmas off, de hátha tud valaki segíteni (voda fórum alszik):
Adott egy my vodafone fiók benne két feltöltőkártyás számmal. Ha hozzá akarnék adni egy előfizetést (hogy azt is lássam a fiókban), azt hogy lehet? Nem találok olyat, mint Telekomos fiókban, hogy előfizetés hozzáadása.
Tudom, hogy off, bár 4ig ez is. Valaki tudna segíteni, hogy zajlik ez vodánál? -
Borisz76
nagyúr
válasz
pinnacle #113077 üzenetére
Optikát biztos lehet hosszabbítani de nem mindegy, hogy mit mivel...
Nem vágom pontosan csak olvasgattam korábban róla és kiderült , hogy komplexebb a téma mint gondoltam.Nálam a Digi-s srácok telepítéskor itt hagytak kb 60 méter optikai kábelt....felcsavarva pihen a padláson....s mivel ezen jön jelenleg is a TV/Telefon/Net így ha nagyon akarnám akkor a kert végéig is el tudnám vinni a szolgáltatói eszközt, akkor is lenne net.
A wifi térerővel kapcsolatban csak ennyi :
EU-ban szbályozva van a rádió maximális teljesítménye !
Naggyából - elviekben - ugyanakkora területet fed le minden eszköz.
Persze ez függ az árnyékoló tényezőktól is ( Falak / födém / Fa lombozata ...stb. )
Egy biztos :
A 2.4 GHz-s wifi lassabb , de nagyobb területet fed le.
Az 5 GHz-s wifi gyorsabb, de kisebb területet fed le.
Minél magasabb a frekvencia, annál jobban útját állják a falak, födém stb...Ha mindenképp jobb térerőt szeretnél, akkor 2 megoldás létezik :
1.
Saját router AP módban.
Ekkor a szolgáltatói eszköz és a saját is szórja a wifi-t.
2 db wifi hálózat lesz.
Amíg az eggyikről nem szakadsz le addig nem vált át a másikra.
Nem felügyelt , nem menedzselt hálózat.
Olcsó megoldás.2.
Saját MESH hálózat.
Több darabból álló eszközpark...2-3-4 db.
Egy mint router üzemel és foglalkozik a vezérléssel. Wifi-t sugároz.
A többi egység ( node ) pedig szintén wifi-t sugároz.
Az összekötésüket CÉLSZERŰ kábellel megoldani.
1 db wifi hálózatnak "LÁTSZIK" az egész.
Automatikusan történik a váltás a rádió források között....
Mivel vezérelt, menedzselt a hálózat.
Drágább megoldás.Ez is ide tartozik még :
[link] -
Dragon3000
nagyúr
válasz
pinnacle #113072 üzenetére
Attól függ, hogy mit adnak, ha wifi6 képes ontot, akkor max wifi sebességben lesz jobb (persze ehhez megfelelő kliens is kell), mint az ac65p, minden másban gondolom gyengébb. Ha külön wifi6 képes routert adnak, akkor kérdés, hogy digis firmware van e rajta és azzal mit korlátoznak a beállítások közt.
-
-
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged