- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
viktorhu
veterán
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pw12345 #93442 üzenetére
Találgatás az egész. Ha drágább és szarabb lesz, akkor tömegesen fognak máshová menni. Nem azért akarják felvásárolni, hogy utána csak pénz temető legyen.
A balhés linkedről annyi a véleményem, hogy ez volt az utolsó gyomros a felvásárlás előtt. Ahogy megtörténik a felvásárlás ez az ügy megy a szőnyeg alá.
Szeged véletlen nem Inviteles terület volt, mert akkor érthető az iptv.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pw12345 #93435 üzenetére
Ezeket egyelőre miből szűrted le? Miért váltana iptv-re? Semmi haszna nem lenne belőle. Meg ebben az esetben mivel jobb a flip, ahogy nézem iptv van náluk? A mobilnet esetében meg először piacot kellene szerezni és utána szokás az emelés, fordítottan soha nem volt működőképes. De majd úgyis minden kiderül.
-
TeeJay
félisten
válasz
pw12345 #89319 üzenetére
Persze majd párhuzamosan fognak IPTV-t meg DVB-C futtatni
Pont azért olcsóak mert nem kell IPTV-vel foglalkozni meg plusz STB-ot biztosítani
Tökéletes a DVB-C, hidd el kevesebben rafkóznak vele mint amennyit buknának ha 500ezer usert át kellene rakni STB-os TV nézésre
Nekünk pl 3 TV van és kb. durva meló lenne ONT-től mind a 3 TV-ig UTP-t vinni arról nem beszélve hogy árat nem emelhetnek és 3 eszközből egyet kellene biztosítaniuk még ha a 2. és 3. eszközre kérnek is plusz díjat...Esélytelen, szerencsére és sokan pont szeretik a DVB-C-t
-
TeeJay
félisten
válasz
pw12345 #89304 üzenetére
Hidd el jó ideig maradni fog a DVB-C
DIGI-nek a koaxon nincs mellette más így bőven elvannak IPTV nélkül
Gondolod sok százezer előfizetőhöz kimennek és adnak STB-ot meg átkötik az ONT-től a TV-ig a kábeleket? Sohanapján lesz ilyen
Arról nem beszélve hogy mennyi eszközt kellene venni és kihelyezni miközben árat nem emelhetnek mert akkor lelép mindenkiPlusz megjegyzem hogy pont a DIGI féle FTTH felállás a tökéletes mert gyors internet és DVB-C mellé amit az utóbbi 10év összes TV-je kezel mert van bennük DVB-C tuner
Akik ennyi év alatt hozzászoktak azokat nem fogod IPTV-re vinni -
Dragon3000
nagyúr
válasz
pw12345 #89314 üzenetére
15 évvel ezelőtt már gigabites lan volt a lapok nagy részén, és mivel mért 100Mbps feletti értékeket is, így nála is gigabites van, csak a hardver gyenge már.
A Digi talán az itt is többször említett C-s kalózkodást akarja az IPTV-vel letörni.
Nem hiszem, fttb esetében, amikor lemondtam a tv-t és telefont a tv még 5 évvel később is ment, nem igazán foglalkoztak vele, én meg nem néztem, mert nem érdekelnek a tv műsorok, csak a lány bekapcsolta a tv-t -
TeeJay
félisten
válasz
pw12345 #85279 üzenetére
5watt fogyasztás az a Huawei EchoLife HG8143A5 ONT bridge módban használatára írtam mivel én azt tudtam megmérni elég jófajta fogyasztásmérővel.
Nekünk STB nincs mivel elég a DIGI TV csomag nincs igény extra csatornákra és a lakásban minden LG TV-ben van DVB-C tuner így megy a TV ezerrelAhol meg ONT-t és CATV modult is adtak ott sem fogyaszt többet a kettő együtt annyi hogy van plusz 1-2méter optikai szál ami egyikből átmegy a másikba és kész
-
válasz
pw12345 #85288 üzenetére
kb annyi köze van hozzá, hogy ugyanazon a madzagon jön, de más frekvencián, az ont már nem is lát belőle semmit. más kérdés, hogy az eszközt, ami visszaalakítja az üvegről rf jellé a tévét, gyakran egybeépítik az ont-vel.
upc telepített a 29-es körzetbe olyan bizarr megoldást, hogy a lakásig üveg megy, ott az egészet koaxszá alakítják, majd arra jön a docsis modem. -
adika4444
addikt
válasz
pw12345 #83576 üzenetére
Árammal ugyanez, nyolc órás kimaradás után mondták nekem, hogy hát nem jelentették be, mert biztos megtették a szomszédok. Felhívtam a szolgáltatót, kiderült, hogy a kutya nem jelezte. Hihetetlen mértékű az érdektelenség, másik eset, az oszlopon lógó DIGI-s doboz (letépte az ELMŰ oszlopcsere közben és nem rakták vissza) sem tűnt fel senkinek...
-
dchard
veterán
válasz
pw12345 #82966 üzenetére
"Nem tudom ez működik-e"
Nem működik, ez csak a router és a géped közötti LAN IP címet kéri újra.
Intrudernek igaza van egyébként, és teljesen mindegy, hogy NAT-olnak-e vagy sem, és olyan sincs hogy "indiai" meg "román" stb. IP cím. És az IP címnek nem az első tagja a lényeg.
Ha a NAT-ből kikéred magad, akkor is csak annyi fog történni, hogy tudod "cserélgetni" az IP-det, és talán lesz olyan, amit a Tiktok által használt geoIP adatbázis jó országba rak, de ennek továbbra sincs semmi köze a Digihez.
-
TeeJay
félisten
válasz
pw12345 #82683 üzenetére
Pedig nálam a lyukat még akkor fúrta Hiltivel a szerelő aki bekötötte a LAN+koax-ot mivel nem volt DIGI a néninek akitől vettük a lakást.
Mondtam neki oda fúrja mert tudtam hogy lesz ajtócsere meg tudtam hogy kb. pont oda tervezek majd egy polcot a cipősdobozoknak és így tökéletes lesz DIGI cucchoz.
15cm falat átfúrta lazán 10-es fúróval így azon simán be tudták tolni az optikai szálat és mivel én magam csináltam az egész lakásban a villany hálózatot terveztem oda kábelcsatornával dupla konnektort is a DIGI cuccnak.
A koax meg CAT6 meg már eleve ott volt toldva a régi rendszerről, tehát csak annyi történt hogy most az ONT-ről megy a koax a 3-as osztóba a CAT6 meg szintén az ONT-re van kötve.A polc volt vagy 2ezer de a fogas fölé így terveztem
Amúgy mivel van az ONT-nek felfúrási pontja így 2 darab 6-os tiplivel meg valami 35x4-es csavarral tutit fel lehet rögzíteni gond nélkül szóval polc sem kellJa amúgy Makita fúrókalapácsom van és csak a 8-as szárat használom
abból is úgy hogy 8x40mm jóféle tiplit használok és 40mm mélyre fúráskor én még sosem értem el vasat csak mikor a 14x350-es szárral átküldtem a 15cm falat, na ott minden második fúrásban telibe találtam. Mondjuk a klímás meg 38mm-es nagy szárral tolta és neki is sikerült két vas között kimenni. Szóval ne parázz simán meg lehet oldani csak akarni kell. Ennyit kibír mindenki -
TeeJay
félisten
válasz
pw12345 #82647 üzenetére
De nehéz egy 300forintos IKEA polcot az ajtó fölé fúrni és vezetni áramot a lakáselosztóból...
Az a Huawei ONT meg tényleg teljesen jó, mint megtudtam azért adnak újra egybe ONT-t mert jó pár user rájött hogy a két eszközös felállásnál ha vissza mondta a TV-t akkor meg tudta okoskodni hogy mégis menjen egy ilyen aliról rendelt kütyüvel.
Most már azért adnak egybe cuccot hogy bentről lehessen tiltani a TV szolgáltatást ha valaki nem kéri. De amúgy bírja simán a gigás netes torrentet is, egyidőben megy a le és feltöltés nagyon komoly módon meg még keveset is fogyaszt. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
pw12345 #82647 üzenetére
Szoktam külföldi trackerről is tölteni, eddig soha nem volt korlátozva és ezentúl se hiszem, hogy lenne.
Az a kis vacak kb semmi helyet nem foglal, holnap majd fel is csavarozom a falra
(#82638) linuxalpine
Eléggé erős a külső burkolat az optika körül, ha te azt eltéped véletlen, akkor nagyon ügyes kell, hogy legyél. De az aggódásod miatt megnéztem az itt hagyott külön darabon, kb 1,5m nyújtottam meg és nem szakad el, a benne lévő szál biztos szét megy, de nem kell attól félni, hogy elszakad. -
viktorhu
veterán
válasz
pw12345 #82627 üzenetére
Amit a tévéhez adnak, ha adnak egyáltalán külön, az egy sima leválasztó, viszont a huawei vagy zte ont amit adnak, sokkal stabilabb, mint a telekom sagemcomjai, ők is a 2 gigás net meg az ac wifi miatt álltak át a sagemre a huaweiről.
A lépcsőházi masszívabb eszköz a switch lehetett, amit a gpon után kötnek.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pw12345 #82629 üzenetére
Szerintem nem változtattak külföld felé, most léptem ki a cod mw2019-ből, ott valamivel jobb lett a pingem, mint eddig volt.
(#82630) linuxalpine
Ha valamelyik eszközöd optikával van összekötve az erősítővel, akkor ott is előjöhet ez a gond, illetve ha van optikai kimenet is a cd/dvd/bd lejátszón és nincs rajta a sapka(nem tudom a hivatalos nevét), akkor abba is bele tud nézni az ember, ha nem figyel -
Dragon3000
nagyúr
válasz
pw12345 #78707 üzenetére
Nekem nem volt ilyen gondom, pedig pár hete hívtam őket, mondtam, hogy router nélkül sincs net és router logja szerint mikor ment el, egyből nézte a rendszert és közölte, hogy a környező digis eszközöket nem éri el, reggel mire keltem már volt net. Előtte fél-egy éve szombat 22 órakor hívtam őket, hogy szar a net, hol van, hol nincs, ha van akkor se töltenek be az oldalak. Vasárnap reggel hívott a szerelő, hogy jöhet e, átrakott másik portra, mert az halt le az eszközön.
-
TeeJay
félisten
válasz
pw12345 #78437 üzenetére
ne hidd el hogy a Voda gigás net olyan hú de jó lesz
továbbra is koax, jobb esetben ED3.1 drága HGW-vel meg gyenge feltöltéssel
sosem lesz olyan mint az FTTB de az FTTH-hoz meg főleg sosem lesz közeTelekom gigás koax is izgalmas móka
inkább DIGI FTTH azt várom már pár éve panel telepen -
Achar
tag
válasz
pw12345 #78370 üzenetére
Ezek a kérdések felmerültek bennem is, bár már nem vagyok digis (hálistennek), de jó lenne ha a többi szolgáltató nem venné át instant (amblokk) ezt a hülyeséget. Az hogy indoklás nélkül felmondhatja a szolgáltató a szerződést, eddig is jelen volt, én tudok rá konkrét példát is, és nem volt benne anyázás.
De mi garantálja ezután, hogy nem épp egy olyan ügyintézőt fogok ki akinek nem tetszik pl a panaszom, magatartásom és önkényesen szerződést bont, (tudom, nem vágná senki maga alatt a fát, de azt ne mondja nekem senki, hogy nem lesznek majd ilyen esetek) szóval ki fogja ezt kontrollálni majd?
Maximum most le lesz papírozva, ott a szeződés, a digi meg majd ott lebegteti az ügyfél előtt, hogy hát a szerződésben foglaltak szerint... szóval panasznak helye nincs. -
bigdady
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pw12345 #78131 üzenetére
Az fttb 1000res csomag, mindenhol elérhető volt, ahol az 500-as is. A fos Telekom netet itt értettem, belváros közepén kemény 30Mbitet tud szolgáltatni, 1km-rel arrébb már van 50es csomagjuk is, de csak 30-cal megy, ez mellett van a flip 150Mbit. Így itt a fiatalabb lakóknak nagyrészt digi van. A digi mobil jó meg minden, de sok helyen még szar a lefedettsége.
-
TeeJay
félisten
válasz
pw12345 #78123 üzenetére
az FTTH csak addig azonos mint az FTTB hogy optikai szál megy az ONT-hez
csak éppen FTTB-nél nem 32-64 lakásban lévő ONT-re megy hanem lehet hogy 32darab lépcsőházi ONT-re amire aztán további 20-30előfizetőt kötnek még switchekkeltehát az OLT-ben lévő GPON kártyán lévő GPON portot ami tud 2,4/1,2gigabitet
nem 32 vagy 64 lakásra osztják hanem akár 32 lépcsőházra amiben van még lépcsőházanként mondjuk 20 előfizető akkor 640előfizető fog osztozni ezencsak emiatt még nem váltanának FTTH-ra hiszen most is egész jól ellát egy panel telepet is az FTTB, nekem 5éve van 1000-es net és lefelé 800megabit alatt nem igen mértem
a vissza irány a gázos hogy az 1,2gigabitet nem 32-en kapják max hanem lehet 20x ennyien
és ott már összejön pár torrentes aki használja és hoppá máris nincs 300-340megabit éjjel nappal hanem csak 60-70megabit napközbenIlletve a fő csapás ami miatt leállnak az FTTB-vel hogy a switcheket drága lenne mindet gigás portosra cserélni, illetve akinek gigás net meg telefon is kell annak plusz egy kábelt kell vinni meg plusz switch a telefon miatt
ez a sok aktív eszköz meg nagyon sok áramköltséget jelent hiszen nincs minden lépcsőházban az összes DIGI doboz mellett villanyóra és nem mért áramot fizetnek hanem gondolom átalányt...
Ez egy 150-300lépcsőházas telepen elég combos villamos költség havonta illetve a sok aktív eszközt miatt a meghibásodás is sokszoros lehet
switch, ont, csillió kábel, eszközökhöz tápegység, CATV erősítő meg osztó
ha ezt mind le lehetne számolni és csak egy optikai kanóc menne minden előfizetőnek az OLT meg az ONT között meg full passzív áramot nem igénylő hálózat lenne
akkor kb. csak a markoló meg a kábelszakadás lenne ellenség az meg azért valljuk be ritkán fordul előúgyhogy az FTTH jóval egyszerűbb és stabilabb mint most az FTTB
FTTB-n meg limitálva is vannak, ha tele az ONT vagy a gigás switch portjai nem tudnak mást 100megabit fölé kötni csak akkor ha újabb gigás switch-et hoznak vagy felszabadul egy port
egyik sem olcsó -
Dragon3000
nagyúr
válasz
pw12345 #78125 üzenetére
Majdnem 2 évig elérhető volt fttb hálózaton, így nem nem olyan. Tavaly év vége felé vették ki ezt a csomagot, de akinek erre volt előfizetése, annak megmaradt. Amúgy 500as csomag esetén eddig csak olyant olvastam, hogy 500 felett megy picivel, gigabitessel is a legtöbb embernél 8-900Mbps megvan. Nekem a napszak bármely szakaszában mindig ment maxxal a sebesség, akár torrent akár steam és társai. Itt a topikban is lehetett olvasni, hogy valaki azért nem tudott nagyobb csomagra váltani mert foglalt volt minden port. Szerintem nálunk is foglalt szinte minden port, mert nincs olyan hülye aki drágábban a Telekom fos 30Mbites netét használná, UPC lehetőség nincs is.
-
Cr00py
senior tag
válasz
pw12345 #77692 üzenetére
Én eddig ahol jártam, ott mindenhol a földszinten volt a doboz , szekrény, de ez a lényegen nem változtat.
Le kell vágni azt a felesleges kábelt, és húzni be helyette egy másikat. Nem arany árban adják sem a kábelt, sem a csatlakozót a végére.
Én biztos nem vesződnék vele.
Nálunk kb 2 napig csinálták az FTTH-ra való "felkészülést" a lépcsőházban. 3 emeletes társasház. ( itt is a földszinten van a digis ONT ) Amint megláttam az emeletenként kihelyezett fehér kötődobozt, néztem is naponta a digi weboldalát.
Kb 1,5 -2 hét után váltott FTTH-ra a címemen, be is mentem személyesen új szerződést kötni ( ennek már fél éve ) , majd 4 nap után jöttek átkötni.
A mai napig nincs kint 1 szórólap FTTH-val kapcsolatban, sem az üzletkötős kis matrica a földszinten, ergo nem sietik el ( A vélhetőleg kevés munkaerő miatt ).
Akiket sikerült megkérdeznem itt a környéken, ők még mindig a 3 betűs szolgáltatónál vannak, avagy FTTB-n. A lépcsőházban csak nekem van FTTH, ez biztos.
(#77693) hobizoli : Itt csak egy nagyobb alu "szekrény" van a földszinten az FTTB-nek, illetve a fehér kötődobozok emeletenként az FTTH-nak. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
pw12345 #77503 üzenetére
Igazából csak hozzá nemértőség. Talán meg kellett volba győződni, hogy mit huzigálok ki. Amúgy most nemrég megint bekötöttek egy lakót, pont akkor jöttem haza, és betelt a lépiben switch (nemtom hányas lehet, talán 16-os), megint telefonálgatnia kellett, hogy mi húzzon ki. Szerintem itt már optikáig nem bővítenek.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
pw12345 #77503 üzenetére
Haverom angliában járt úgy, hogy egyszer csak elment a nete, jelentette, megcsinálták, újra elment. Kiderült, hogya környéken a dobozban lévő switchen, nincs annyi hely mint előfizető, így folyamatosan aki szól, hogy nincs nete, azt bedugják, helyette kihúznak mást, mikor az szól, őt bedugják, de ismét valakit kihúznak. Ja és valami 10-20 mbites es netről beszélünk, arra felé nincsenek 100-1000 mbitek.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
pw12345 #77004 üzenetére
Igen nálam is kb éjféltől mértem jó értékeket, igaz telefonon mértem, de ott is tolja simán a 3-400Mbit-et lefele, felfelé. Pingen is rögtön látszott. Aznap Xbox party lett volna. Égett is a pofám, hogy konkrétan minden szar, és pentium II szinten van. Igaz a MS is le volt térdelve, tehát aznap minden összejött. Inkább átjöttem barátnőmhöz 3 napra, mert már kerestem az 5 kilós kalapácsot, hogy szétverjem a "modern" új Digis csúcs optikát.
Ennél még egy vidéki tréOngány is jobb. Oké lehet egyedi esetek, de miért tagadja le a központ hogy baj van? Jobb hazudni? Eddig egész jól összekapta magát a digi. Panelban hibátlan volt a net, tv. Ha nem irtam volna alá egy évet mondanám le. Bíztatnak tartsak ki jó lesz az. Nem szeretem ezt az optikát 800 kábel, 800 eszköz (low end szarok), vigyázni kell a kábelre, utálom. Nehéz egy év lesz.
Eddig egész jó volt ez a digi mi lett ezekkel..
-
-
norba69
senior tag
válasz
pw12345 #76969 üzenetére
Eddig még egy ssd sem pusztult bele nálam a torrentezésbe, pedig elég intenzíven terhelem.
250-es SU800-ra írtam 1 év alatt 100+ TB-t, semmi baja.
Plextor M8SEGN 500-as most 80 TB írásnál jár, semmi baja.
Samu 860 evo 1TB jelenleg 40+ TB-nál tart, semmi baja.
Nem kell őket óvni. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
pw12345 #76969 üzenetére
A folyamatos olvasástól semmi baja nem lesz az ssd-nek, torrent is mehet rá, ha nem 100TB-kat tölt le havonta az ember, persze ennek megfelelőt kell választani. Néha a 850 evo 1TB-ra megy a töltés, előtte több rendszer is lett rá telepítve és a nas rendszere is ezen van, így összesen 4 hónap alatt ment rá 7TB írás, ha ebben az ütemben haladok kb 7 év alatt érem el a 150TB-ot, ameddig a garanciát vállalja rá a samsung, de ettől még nem fog tönkre menni. De ha a torrenten kívüli dolgokat nem nézem, akár lehet 10 év is.
(#76970) qnadam
Ha sok letöltés megy egyszerre vagy ha letöltés közben szeretnéd, hogy a feltöltésed is legyen, akkor kell ssd, ha ezek nem számítanak, akkor jó a hdd is, vagy több hdd-re kell elosztani a torrenteket. -
cristijAn
tag
válasz
pw12345 #76929 üzenetére
A gépem körülbelül 3 hónapos, 2080 Ti, i9-9900K és még sorolhatnám
7 éve streamelek játékokat, ebből 2 éve digivel soha semmilyen bajom nem volt, 3 hete kezdődött el ez az egész. Énis először ZTE Digis dologra gondoltam de a szerelők voltak itt és kicserélték egy vadonatújra. De a probléma azóta is ugyanaz..Szerintem itt vagy belső rendszer probléma lehet, vagy pedig tényleg valamelyik optikai kábel lehet a ludas..Irtam nekik egy emailt a problémámmal, kiváncsian várom milyen válasz érkezik rá.
Köszönöm mindenkinek a segitséget!
-
-
-
WaterWave
veterán
válasz
pw12345 #71318 üzenetére
Nem tudom, nálunk 1 éve dobták be, magyarán 2o18 elején, hogy elhozzák újpestre a gigabitet, de még nem sikerült, ellenben 1oo megás net az atomfix..
Van aki méricskéli 1o percenként a sávszélt, hogy az elfogadható sávban maradjon, ellenben engem ez nem érdekel... Engem az érdekel, hogy az otthoni és kinti környezetemet kiszolgálja... Sajnos a 4k-hoz már kevés a 100 megás net, viszont még így is elélek vele. Nasomat kiszolgálja, az otthoni wifis környezetet maximálisan ellátja, és ennyi.
Örülnék már a gigabitnek, mert nem mindegy hogy másfél óra egy 4k-s film vagy csak 15 perc, de ameddig én meg ti, azaz a digisek kevesebbet fizet/fizetnek egy olyan szolgáltatásért ami máshol drágább vagy más feltételekkel van (ping, husegido) addig sztem mindenki maradjon csendben...
Vagy ott a másik véglet, ha valakinek ez probléma meg nem tud ezzel együtt élni, akkor átmehet máshova. t-com szívesen várja a 2 gigás internetezőket, csak más feltételekkel -
mpo
veterán
válasz
pw12345 #70981 üzenetére
Innen:
[link]A DIGI célja, hogy előfizetői egységesen 1000 Mbit/s internetelérést kaphassanak
Létrehozva: 2018-04-25 16:312018 januárjától országosan több településen egyszerre indultak el a társas- és tömbházas területeket érintő internet átkötési munkálatok, amelyek során a magas minőségű internetszolgáltatás egységesítése érdekében a korábban csak a lépcsőházi elosztóig érő optikai szálat továbbvezetjük, közvetlenül az előfizetők lakásába. Terveink szerint 2 éven belül a teljes hálózaton az új FTTH (Fiber-to-the-Home) bekötési típusra kívánunk átállni.
-----------
Ezt a munkaerőhiány, eszközhiány, forráshiány is befolyásolhatja. -
-
-
válasz
pw12345 #70907 üzenetére
Ez ritka eset, én a magam részéről most először hallottam, hogy ilyen is van. Többnyire bekötik, és azonnal működik minden szolgáltatás. Nálam a sebesség is rendben volt kezdettől fogva, csupán a hordozott vezetékes telefonszámomra kellett várni másnapig, mert bekötéskör csak egy ideiglenes számot kaptam.
-
-
Livius
őstag
válasz
pw12345 #70760 üzenetére
Ahogy láttam ezek az egyenes zárt szakaszok olyan hosszúak lehetnek, hogy eljusson az emeletekig, az emeleti folyosó plafonjáig, az álmennyezetig. Mind a 4 emeletre van vagy 5-6 cső direktben lentről, ahogy láttam. Tehát az első emeletig pár méter, aztán persze ez egyre hosszabb. Lent a mélygarázsban viszont minden kábel full szabadon megy, klasszikus kábelvezető tálcákon. Ott mondjuk gond nélkül tudnának garázdálkodni esztétikailag, ahogy az összes többi is csinálta a fűtés csővel, 230V-os kábelezéssel meg ahogy a UPC meg T is kanyargott odalent.
-
Livius
őstag
válasz
pw12345 #70758 üzenetére
Nálunk is úgy néz ki mikor benéztem az álmennyezetbe, meg a mélygarázsi szinten, hogy van egy csomó egyenes cső felfelé az emeletekhez (üres is van), és az emelet folyosóján az álmennyezetben azokból csak úgy szabadon jön ki a kábel. Aztán ott megint sima egyenes csövekbe van tovább vezetve, amik a lakásokig mennek. A lakásoknál valamilyen mértékű kanyar lehet a cső végén valahogy, hogy a folyosóról bekanyarodjon az ajtóra valamilyen szögben kb.
-
DonMaster
addikt
válasz
pw12345 #70719 üzenetére
Ez marhasag amit kifejtettel. Szerzodest szemelyesen kell alairni nincs telefonis alairas . ha twlon kersz nagyobbat akkor szerelo hozza ha szemelyesen akkor ott helyben kezedben lesz attol a naptol kezdve 72oran belul mar lehwt hivni hogy nincs a garantalt. Addig telosnal 30napon belul jon a szerelo . de vegul is kinek mi a jo aki tokol i akar az telozon aki nem akar idot vesztegetni az bemegy . amugy mindegy melyyikbe megybe es van amelyik 20kor is nyitva van . normalis munka ido 17 max 18orakor vege tehat m3g szabi sem kell raadasul van hetvegen is szemelyes ugyintezesre lehetoseg mert akkor sincs mind zarva .
-
Livius
őstag
válasz
pw12345 #70724 üzenetére
Csak a közös területeken való vezetgetésekkel van aggodalom a KK részéről (vagy épp egyszerűen munkakerülők, eléggé napirenden van a váltásuk is). Jelenleg van UPC koax, és Telekom rézdrót is. Ez egy 2009-ben épült lakópark. Mind a kettő jelenlegi megoldása az volt, hogy a mélygarázsban egy villanyórás szobából vezették fel a kábeleket, rendszeresített sima műanyag elég széles csövekben (a csöveket nem a T meg a UPC rakta be, csak használták ami volt) az emeletekig, majd ott minden emelet folyosóján az álmennyezetben újabb elég széles csövek vannak a lakások ajtajáig. Jah és vannak üres kábelcsövek is az emeletekig valamint ezek nem redősek, hanem simák, szóval amelyikben egy szál koax megy, abban még gond nélkül belehetne húzni egy tucat FTTH-ás optikai kábelt is, mivel azok átmérője max 6-8 mm.
-
Livius
őstag
válasz
pw12345 #70719 üzenetére
Bőven lenne minden folyosón és emeleten álmennyezet meg az ürességtől tátongó kábelcsatorna a lakásokig (új építésű lakópark), csak hát a közös képviseleten érezhető, hogy ki kell találnia valamit mindig, hogy ne legyen ezzel is munka neki. Pár hónapon belül lesz erről szavazás, hogy még is írassuk alá vele, és erre kéne valami stabil infó, hogy a megállapodásban vállalt kábelcsatornák használata, ha nem jön össze, akkor szabadon elküldhetjük e a Digit a szar munkával, vagy nem. Mert a KK azzal riogat mindenkit, hogy itt akkor minden szabad lesz a Diginek, és olyan kóklerül csinálja meg ahogy csak akarja.
-
válasz
pw12345 #70558 üzenetére
oszlopról családi házba kötni például ketten jönnek. fttb-ftth átálláshoz még nem volt személyesen szerencsém.
miért ne jönnének ketten? ha már a fenti példánál járunk, a nyolcvanéves Mari nénitől nem lehet elvárni, hogy segítsen kábelt húzni. amikor nekem a lépcsőházban kötöztek át százról ezerre, akkor ketten jöttek magyarok magyar rendszámos autóval. családi házhoz román rendszámos autóval jött két aradi arc, egyikük tudott magyarul, másikuk viszont folyékonyan angolul. persze elzavarhatod azt is, aki nem tud magyarul, de attól nem neki lesz rosszabb.isp grade nathoz a 100.* tartomány van kiosztva, azt szokták használni a szolgáltatók is.
-
balhmm
tag
válasz
pw12345 #70553 üzenetére
Nem mondhatom, hogy csak profik jönnek, de hidd el a nagyobb része az és nagyon gyorsan, jól végzik a munkájukat! Sőt a nagyobb része annyira román, hogy konkrétan csak magyarul tud... az árazástól.. digi megveszi az invitelt. Indulna, de kiderül, hogy jajj ez így nem mehet. Digi árat emel, konkurabcia boldog, mehetnminden tovább.. persze nem mondom, hogy politika van mögötte.. amúgy a digi már rég emelt árat, szóval nincs itt gond
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest