- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
madrac
senior tag
válasz
bambano #63825 üzenetére
persze.azért elvárható lenne, hogyha gigabitesnek reklámozzák és adják el, akkor legyen is olyan időszak amikor el is éri ezt a sebességet vagy valami hasonlót. viszont engem biztos nem zavarna és nem reklamálnék, ha nincs meg, "csak" mondjuk minimum 100/100, de az mindig. mondjuk én nem is üzemeltetek szervert privát vonalon, amiért havi 2 ezret fizetek...
nyilván ebből kifolyólag sokan felhördülnek erre, de talán tényleg bevezethetnének adatmennyiség korlátot. lehet hogy sokat javulna a sebesség tőle... vagy a forgalmazott adatmennyiség lehetne a számlázás alapja eleve, nem pedig a link sebesség, ami kezdi elveszteni a jelentőségét. -
DonMaster
addikt
válasz
bambano #63781 üzenetére
azt mond már el, hogy
fttb-nél
lépcsöházban van a kinai ont cucc,
abbol rj45-ös lan kábel jut a házadban majd ott egy saját routerftth-nál bridge
lépcsöházban max cwdm van, onna lakásba optika és ott a kinai cucc amiböl rj45-ös lan megy a saját routeredbe.a kettö közötti különbség anyni, hogy egyiknél te fizeted a áramot másiknál a digi.
tovább ne emnjünk mert ugye az a kinai ont digi felé még átmegy legalább 3-4 kinai cucc on. ha fttb ha ftth .
-
DonMaster
addikt
válasz
bambano #63779 üzenetére
igen beengedted de megkötted a kezét lábát szemét száját és a fülébe olmot öntesz, igaz bent van de és?
ha bemegy egy kábel a házadba az több 10 szolgáltatói ezsközön keresztül fog internetet kapnai akkor is, mivan ha azok amik nem a házadban vannak azok kéretlenül halgatoznak avval ugye nincs bajod csak nelegyen a házadban ezt hivják paranoi-nak.
ha egy szer ugy megy mint egy optika to lan elektromos átalakito akkornem mindegy hogy ott van vagy nincs?
fttb-nél ugyan ugy ott van az a kinai vacak csak a szekréynben ami lakatos , max rávan kötve még 1 sw is másik 8emberrel.wifi mese mese mese
kikapcsolt wifi-t hogy törsz fel?
másik ha bevan nyomva de neked ott a csusz szuper routered utána ami fw stb-t ellát
akkor kb töknyolc ha valaki wpa2-töt is felnyomja nem jutt el a gépedhez ha meg igen akkor az a kinai vacak nélkül is képes rá, bár aki wpa2-töt képes törni az képes rá, de ugye ez megint csak paranoi-ja mert mennyi olyan ambert is ismersz aki képes rá talán 1 vagy anyni sem csak a médiában terjed hgoy lehet , meg az elmélet de a gyakorlati részét mennyi csinálta meg ? 0(#63781) bambano
ha vehetnék egy eu-s eszközt saját magam, például egy mikrotik sfp ont-tszerinted a lett országban csinálják én ezt kétlem . de persze az ikea is svéd ugye csak made in turkey meg china , de mindenki ugy tudja hogy svéd , végül is boldogok a tudatlanok, de azon a mikrotik-en is ugyan az a skhynix vagy samsung memoria van ahogy lehetne tovább sorolni , max összeszerelés van ott nah mindegy.
-
dchard
veterán
válasz
bambano #63781 üzenetére
"például egy mikrotik sfp ont-t, akkor esetleg nyugodtabb lennék."
Mosz nézem, hogy állításuk szerint a komplett stack a modulon fut. Ha ez igaz, akkor ennek az egy modulnak a támogatásával gyakorlatilag bármilyen SFP képes routren működne a szolgáltatásuk, nem csak a Mikrotik-eken.
-
DonMaster
addikt
válasz
bambano #63776 üzenetére
tj-t kieg. ha bridgben menne is a wifi-je mit ér ha neked utána van kötve a routered amiröl fut a rendszered?
ha emg valaki enynrie parázik fttb-nél 1 sw-n fut akár másik 8 szomszédja amivel lehet akár lanpartyzni is és ha nyitva hagyod a dolgaid akkor akár más gépéröl tudsz dolgokat is leszedni stb.
enynire nem kell paranoijásnak lenni, -
Dzsedáj
tag
válasz
bambano #63599 üzenetére
Igen, vmi hasonlót akartam írni. Nehéz úgy reklamálni, ha a szerződött felet se ismerem. Próbáltam egyezkedni, hogy mi lenne ha átíratnánk a nevemre, de ebbe nem ment bele. Úgyhogy abban maradtunk, hogy míg le nem jár használom, mert már úgy is ki van fizetve és majd szept. 1-től, mint új belépő kötök egy új szerződést. Amivel nincs is baj, csak jönnek kikötik és mire én átfutok a rendszeren új számmal az lesz szept. közepe. Ezt szerettem volna elkerülni, de úgy látszik nem úszom meg.
Ui.: azt a diginél nekik nem kell tudni, hogy én új albérlő vagyok. Viszont ha bekérnek egy sz.ig. számot akkor meg vagyok lőve
-
Dzsedáj
tag
válasz
bambano #63593 üzenetére
Az elmondottak alapján én nem így értettem. Ugye bementem a Digihez, ott mondták hogy a címen van már élő szerződés és nem tudok a nevemre kötni. Kiderítettem ki volt az előző albérlő. Beszéltem vele. Mondta hogy "vinni akarták magukkal" a szerződést, de ahová költöztek oda nincs még behúzva a digi. Nem akart kötbért fizetni, ezért inkább nem mondta le a hűséget, hanem fizette tovább. A hűség e hónap végén jár le. TV adásom van, akkor azt is kihúzták volna.
ubyegon2:Kérdés, hogy nekem megadják e, mi a helyes? Nem tudom mit kérnek "igazolás" gyanánt?! Elképzelhető, hogy vmit rosszul adtak meg. Viszont a lentebbi mondatomból kiderül, hogy akkor a Digi k*rt el vmit.
istvankeresz:Természetesen létrehoztam a PPPoE csatlakozást, de semmi. Van szerződés számom, azt direkt elkértem. Elkértem a felhasználónevet és jelszót is, amit ők kértek ki a Digiből (mivel nem használták már jó ideje, elfelejtették) és kifotózta nekem az illető a lapot amin ez szerepel, tehát még az sincs, hogy esetleg ő írt el vmit.
-
-
Criton
veterán
válasz
bambano #58375 üzenetére
Csináltam pár képet amiről remélem kiderül jó-e vagy sem a megoldás.....
Kintről az oszlopról jön be közvetlen a házba és megy a kábelelvezető csatornába (ugyan ebbe megy a Telekom koax és egy UTP kábel is):
Szintén a kábelelvezető csatornába megy, majd elindul felfelé , majd jobbra megint a kábelelvezetőbe megy be:
Szekrény mögé elég sokat meghagyott és így tette be az optikai kábelt:
Az ONT eszközbe így lett betekerve:
(#58385) WaterWave: Asus AC88U - de most nem megy, csak a telekom muzsikál rajta, DIGI lekötötte.
-
ttt
senior tag
válasz
bambano #58375 üzenetére
Valami ilyesmit sejtek én is. Akik nálam szerelték - arra kérdésre, hogy miért nem közvetlenül a bejövő kábelre teszik a csatlakozót, ez volt a válasz. Azaz a bejvő feszítős kábel a kivágott acél feszítő után már nem annyira alkalmas "hajlítgatásra" , az ONT-hoz adott ~30 cm-s, előre szerelt csatlakozós kábelvég jobb erre. Az az ONT aljában lévő kábelvezető rész íveit is bírja, de annál jobban meghajlítani ne is próbálkozzak, mert tuti eldaszom és jöhetnek újra.
De még lehet a csatlakozó doboznál is probléma. Csak mellékesen írom le, hogy az utcánkban - mielőtt elkezdődtek a közvetlen bekötések - minden csatlakozó dobozt ellenőriztek újból. Hozzá kell tenni, majd két éve lettek telepítve a dobozok, de lecsatlakozások nem igen voltak, mert mindenkinek T-home-os 1-2 éves szerződése volt, amik most jártak le. A digi meg nem jelezte, hogy jönnek nem soká, így én is két éves parkolón voltam -
BlackJack21
tag
válasz
bambano #58375 üzenetére
Az optikai kábel megtörése inkább a két végén lehetséges. A többi szakaszon 2 acélsodrony között van, ez meg nem hagyja magát csak úgy véletlenül kis sugárban meghajtani...
Benn, falon kívül érdemes nézelődni, ott már le szokták vágni ezeket és csak a középső “ér” megy tovább. Amikor nálunk kötötték nem is nézték számítógéppel, meg speedtesttel. Kimérték a kábelt a kütyüjükkel, meg beállították a TV-t. Illetve annyit mondtak, hogy az ONT-t ne baxtassam, maradjon egy helyen, lehetőleg mozgatás nélkül, mert érzékeny az optikai csatlakoztatás... -
Criton
veterán
válasz
bambano #58372 üzenetére
Pontosan, komolyan ehhez hülye vagyok, de ha leírod hogy pontosan mire gondolsz, akkor legközelebb tudom mondani a technikusoknak (bár ha el is mondanám nekik, nagy valószinűséggel nem foglalkoznának vele), de ami engem a legjobban zavar, hogy mindig ugyan azok az emberek jönnek ki, és nem csinálnak mást, csak gép rádug az ONT-re majd addig nyomják míg a speedtest a garantált minimumot nem adja ki. Eszközre, csatlakozókra, optikai kábelra rá sem néznek.....
-
törölt tag
válasz
bambano #58328 üzenetére
"- bejelentkezel a lopott accal, ettől a jogos tulajt kirúgja a netről.
- majd ő jelentkezik be, amitől téged rúg ki."Amíg egy account be van jelentkezve egy másik helyről ugyanaz az account nem tud bejelentkezni. (Nem tudja kirúgni.) Egy session van megengedve, ahogy slug is írta.
Fordítva veszi észre. Éppen, hogy a tulaj nem tud bejelentkezni, mert fogják az account-ját.
-
Gyurka6
őstag
válasz
bambano #58328 üzenetére
Rendben, értem,(tapasztalatom szerint nem lehet máshonnan addig belépni, míg meg nem szakad a kapcsolat, teljesen véletlenül, router csere során lett észrevéve. Amennyiben ez az azonosítás jól működik, miért kell a betárcsázós azonosítós bonyolítás, működhetne mint az upc-nél a dhcp, biztosan van ok rá...).
-
Gyurka6
őstag
válasz
bambano #58325 üzenetére
Szevasz!
Nyilván nem tudom, hogyan kezeli a digi, az biztos, hogy amikor egyik helyen (település) kihúzva hagyom a drótot (FTTB) másik helyen be tudok jelentkezni az ottani azonosítóval (FTTB és FTTH helyen is, nyilván csak ilyenkor, leírom külön). Azt megértem, hogy az FTTH helyen ki lehet deríteni, a regisztrált eszköz v. más alapján, hogy honnan történik a bejelentkezés, az fttb helyen nem igazán értem, hogy mi alapján, (nem éppen szomszéd routert cseréltünk és mind a kettő helyen működött a saját azonosítójával). -
dethroner
veterán
válasz
bambano #58276 üzenetére
Bnő nem olyan őrült módon takarít, én még úgyse, és egy szem fékezhetetlen pulya sincs a háztartásban
Szóval akkor jöhet be hosszan? TV és a mostani routerem egy helyen vannak, jó volna az ONT-t betenni a router helyére, így valamennyire uralni tudnám a kábeldzsugelt. Nem tudom milyen eszközt adnak majd, de mit lehet ezekről tudni, wifi van-e bennük és ha igen, mennyire használható? Optikát ma húzták be a lépcsőházba, szerelő azt mondta a többit majd az üzletkötő mondja meg.
-
dchard
veterán
válasz
bambano #58039 üzenetére
Az átadási pont az ONT lesz. Technikailag lehetséges lecserélni az ONT-t saját eszközre, csak azt sosem fogják neked felregelni, ennél fogva működni sem fog. (tudom én, hogy a Mikrotik saját GPON SFP-jét szeretnéd használni
).
A GPON-nál az ONT az OLT-vel szerves logikai egységet alkot, nem olyan mint a DSL, ahol szabadon csereberélheted az eszközt. Sajnos.
Dchard
-
denko
senior tag
-
-
DonMaster
addikt
válasz
bambano #58067 üzenetére
nincs semiylen tred, neked cimeztem csak ezeket kiahgyta, egyébbként emg nagyon nem kötelez..
technikai okora hivatkozva nem kötelezhetöm hogy szolgáltason neked, pl: elfogy az oszlopon az optikai port hely,
oké ftth-s társasháznál nem ál ez igy de ott is megteheti valamely indokbol. semmi sem kötelezheti hogy szerzödjön valakivel. ahgoy tégedsem köt semmi hogy Digi-s maradj.
AMugy emg a nem de kötelez stb válaszokon kivül megy valami? irj már konkrét páldát ahol levan irva hoigy 1 szolgáltatot rendelet vagy törvéyn kötelezi Magyarországon hogy szolgáltason egy noname emernek aki csak ugy bemegy. iylen nincs.És amugy is Digi bonthatna veled szerzödést mert Telefonközpontot üzemeltetsz mikor éászfben benen van hogy enm lehet ettöl fogva örülj hgoy ha gyorsabb netet kapsz mégha eszközel is.
-
viktorhu
veterán
válasz
bambano #58054 üzenetére
Az alkalmazását meg ismered is, annyi állásfoglalás van, hogy vita esetén a szolgáltatónak kell bizonyítania, hogy a rendszer egyáltalán alkalmas technikailag a vállalt sávszélesség biztosítására, de nincs semmilyen előírás arról, hogy az idő mekkora részében kell biztosítani, csak a garantáltra van ilyen előírás.
Ezzel együtt a 300-as letöltési mérés szerintem is user error lesz, a valóságban biztos, hogy jóval nagyobb sávszélességet kap.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bambano #58054 üzenetére
Szép írás de olyan ami nincs, nem választható illetve elolvastad a kapcsolódó ajánlást? Semmi kötelezvényt nem látok arra vonatkozólag hogy neked SFP-t kell biztosítaniuk, vagy a szabvanyos letesitestol eltérő módon megoldani a csatlakozásod az internetre...mellesleg azt nem találtam hogy mi hogy implementáltuk a jogrendszerünkbe...
-
LSL1337
őstag
válasz
bambano #58030 üzenetére
"az pedig nem megfelelő teljesítés, ha a sebesség soha nem éri el a meghirdetett névleges sebességet."
csak mert te úgy gonolod, attól még nem így van. amúgy is. Mi a mérvadó, egy nyamvadt speedtest szerver? szerinted az az atyaúristenre van csatlakoztatva, és végtelen a sávszélessége? nem gigabit huszárok benchmarkolására találták ki.
Speedtesten pl sosem láttam nappal 700 Mbit felett, torrent mégis vígan megy 100-105MB/sec-el. akkor most kinek higgyek?
ha a garantált alatt lenne éppen 1-2%-al, akkor is felesleges fröcsögnöd ügyfélszolgálattal szerintem.te havi 3000 forintért 300Mbit-es BÉRELT vonalat vársz el? te is tudod, hogy ez nem így máködik. Az esetek 99%ban kiválóan működik. Nem arról van szó, hogy egy weboldal nem töltődik be, és akad a youtube..., hanem egy random speedtest szerver kisebb számot ír ki, ahhoz képest mint amit néha látsz.
-
viktorhu
veterán
válasz
bambano #58034 üzenetére
Nem azt írta az NMHH, hogy már nem osztogatják a mérőberendezést, az egy egyszeri felmérés volt? Egyébként mit értesz kémdoboz alatt? Bridge módba lehet tetetni, és akkor sima "modemként" viselkedik.
Egyébként ha kihajítod a cuccukat, neted sem lesz, nem fognak felregisztrálni idegen eszközt, amire nem tudnak profilt beállítani, nem véletlen, hogy még a márkákat sem keverik egy hálózaton belül.
Mire fogsz váltani, ha váltasz? Senki nem ad szolgáltatói eszköz nélkül netet már, a VDSL sem működik úgy.
-
válasz
bambano #58039 üzenetére
Az átadási pont szerintem az ONT Ethernet portja lesz. Egyrészt volt már aki megírta itt korábban, (ex DIGI-s szerelő), hogy nem engednek a GPON hálózatra saját eszközt, másrészt ugye ha van rendelve akkor a telefon, és a TV szolgáltatás áradási pontja is az ONT egy-egy megfelelő portja lesz. Bár TV-re vannak külön eszközök is, de ez részletkérdés most, valahol az ONT-ból jön ki a koax. Egyébként meg bridge módban semmi problémám vele, de ha gond lenne és nem nálam lenne az ONT, még egy újraindítás miatt is a szerelőt kellene várni. Na ez nem hiányzik, elfér a polcon a router mellett.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bambano #58039 üzenetére
"A garantáltat vállalja az idő 100%-ban": Így nem igaz kiemelve ezt a részt, valóban, ezért nem igy irtam le az előző hsz-emben.
Átadási pont kapcsán valóban a legjobb megoldás ha megkérdezed, illetve igy lehet tisztázni hogy az egyéni igényeket miképpen lehetne megvalósítani. (ha nincs szükséged ONT-re)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bambano #58034 üzenetére
A garantáltat vállalja az idő 100%-ban (minusz az ASZF-ben leirt engedett kiesés), az elméleti maximumot a hálózat terhelésének függvényében kaphatod meg. Ezt ők monitorozzák és hidd el lesz olyan időszak amikor az user megkaphatta volna, csak épp nem mért.
Az ONT-t meg be fogjak vinni mert az átadási ponton üvegszálat kapsz. Szóval ha majd gugol felette egy kis kinai es mantráz valamit, fényképezd le.
NMHH mérődoboz meg egy viccdoboz, elég beleolvasni a topikjába. No meg, inkabb az a kémdoboz...
USA kinai cucc tiltása pedig nem tiltas hanem ajanlat, tipikus patrióta dolog. Vegyél epölt. Az amerikai (ja nem, bocs, azt se ott szerelik)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bambano #58030 üzenetére
Honnan tudod hogy soha? Állandóan töltesz lefele 7/24-ben , vagy milyen metódussal bizonyítanád hogy soha nem éri el az elméleti maximumot?
Költői kérdés, úgy is bele fogsz kötni. Egyébként meg lehet menni mashova ha nem tetszik ez. Pláne az #58032 fényében. Kémdoboz lol.
Hamarabb kapsz egy alufóliasapkát ajandekba toluk mint egy 180$-os SFP-t a 10$-os előfizudhoz...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bambano #58025 üzenetére
Aha persze. Nincs meghatározva az ido mennyi részében kell elérni az ezret, itt vége is a dalnak.
Pereljétek be, szivassátok meg mert csak 400zal jön, feleannyiért mint mashol a 240-es csomag aminek 20Mbit az upja.
Még az 500as fiber powernek is 100/5.5Mbit a garantált.
-
-
viktorhu
veterán
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bambano #42526 üzenetére
Nekem rajta van a szamlan az afa tartalom, szazalekban es forintban is es itt a hatosagi ellenorzes is picit egyszerubb. Husnal annyit mondanak, nott a dizel ara ezert emeltek. Illetve mint korabban is elhangzott, pont a DIGI ervenyesitette a korabbi arcsokkentest is.
De meglatjuk, most hogy lesz viszont szerintem felesleges elore, indokolatlanul barmi ilyesmivel vadolni.
-
B1-66ER
csendes tag
válasz
bambano #42267 üzenetére
Igen. Ha minden igaz, betonoszlopokon csüng a kábelük, ami közterületen van (telekhatár+pár méter).
A telekomból indulok ki, ők mindenért sírtak. Ezért lenne jó tudni hogy milyen csövet szokás lefektetni (belső átmérő, köpenyvastagság, merevség, teherbírás, ...), milyen mélységre, milyen dőlésszöggel (kondenzvíz), ... mert nem szeretnék fölöslegesen dolgozni.
A saját részen gondolom akár 10 szintes pinyót is áshatok, de az oszlopig nem lenne jó betalálni pl. egy gázvezetéket.
-
poli27
veterán
válasz
bambano #42260 üzenetére
ha használod akkor bekötöd, ha nem használod nem kötöd be, olyan hogy egyik felét bekötöd másikat nem nincs értelme..., mert mint írtam akkor antennaként viselkedik! és azt is írtam ha normálisan van megcsinálva épületen belül a földelés minden eszközhöz az áramkábelnél, akkor nem alakul ki földhurok...
-
poli27
veterán
válasz
bambano #42254 üzenetére
mesélj még, szerinted akkor minek is van benne árnyékolás ha nem használod?... ez kb olyan mint amikor a koaxot bekötöd az árnyékolás nélkül, azaz csak az egyik felén, tök szar lesz a tévé kép, az stp ugyanígy viselkedik... épületen belül otthon nem fog neked földhurok kialakulni ha erre gondolsz...
-
TeeJay
félisten
válasz
bambano #42254 üzenetére
stp az shielded...
magyarul árnyékolt aminek mindkét végére fém dugó kell ha jól tudom és olyan cuccba kell dugni ami szintén földelt...
na most a DIGI nem ilyet használ és a SOHO routerek sem ilyenek
szóval megszívatta magát
sima CAT5e kábel bőven elég mindenre nem értem miért akar itt mindenki gigabitre CAT6 meg CAT7 és egyéb kábeleket -
poli27
veterán
válasz
bambano #42221 üzenetére
nah akkor tisztázzuk,az optikai szál ami ellátja a kötődobozt belemegy egy szűrőbe,lesz 2 szál az egyik a netes a másik a tévés, hullámhossz alapján szűrve.A két szál belemegy két darab 8 as optikai osztóba azaz a 2x1 szálból lesz 2x8 szál! Az epon így van megoldva!
Ilyesmi elosztót használnak: -
TeeJay
félisten
válasz
bambano #42107 üzenetére
kiderül majd gyakorlatban a 900megabites lefelé irány mire lesz elég csúcsidőben
a felfelé 830-850 bőven kitarthatmásik téma kis nyomozás után infók az EPON ONT-ről
HG323GW típust fognak adni idehaza is úgy néz ki a poli által linkelt fotóból
az pedig ezt tudja [link]EPON ONT
2darab gigabites 1 telefon csatlakozó
2x2:2 BGN Wifi-vel
kérdés hogy bridge módban lehet-e majd használni vagy itt is könyörögni kellBCM68385F chipset van rajta, annyira sz@r már akkor nem lehet
viszont azt nem értem ha valakinek lesz net és TV is annak berakják mindkét kütyüt az egy szál bejövő optikai kábelre valami osztóval? vagy külön húznak az ONT-nek és a DVB-C cuccnak is szálat?
-
DonMaster
addikt
válasz
bambano #42073 üzenetére
poli meg elözöt, de igen az a nomadikus,
viszont ezt bármilyen internet hálozatal használhatod, külföldön is hazai percdijakal beszélsz, persze nem árt hozzá egy wifi amin netezel hogy kitud haszlni külföldön, de otthon voipal stbsbt. ezt gondolom már tudod.lócitrom
nézd meg speedtest.net-en milyen ip-d van
de valoszinüleg söt biztos, hogy NAt-.olt a hálozatod , hátránya, hogy kintröl nem tudod elérni a dolgaidat,
más hátránya nincs
kérni lehet hogy publikus ip-d legyen 1-2nap alt megcsinálják, -
DonMaster
addikt
válasz
bambano #42060 üzenetére
mert a lan az 4x2 eres kábel
a 100mbit/s az 2x2-ben is elmegy, és akor a maradék 2x2-ben elmegy a telefon
de 100feleti csomagnál internetnél már 4x2 ér kell
és igy a telefonnak nincs helye, ezt max egy zte-vel lehet kiküszöbölni vagy plusz 1 uj kábelle, utobbi ritka hogy megcsinálják 2kábellelel.haddent
igen maradhat , söt jobb is ha bridge-ben van és saját routerel osztod a netet, nincs akkor semiféle plusz port dmz stbstb. sokkal egyszerübb.pjtr
optikát nem ajánlot bontogatni.
coax jön a tv hez
lan kábel az internethez.
telfonhoz meg telefon kábelstruktura:
optika-> ONT:->coax
->rj11 telefon
-> 1db lan(bridge modnál ) nem bridge modnál 3db lan de ott router modbe van.
utobbi, hogy bridge vagy router modban lévöt kaapsz random.
bridre lehet kérni az ont át rakását. -
Magnat
veterán
válasz
bambano #42039 üzenetére
Sztem a kolléga arra gondolt a switchelt forgalommal kapcsolatban, h ha a szolgáltatói eszközhöz lan2lan kötöd hozzá a saját routeredet (ami így egy kvázi switch+ap), akkor az ahhoz csatlakozó kliensek egymás közötti forgalmát nem tudja monitorozni a szolgáltatói eszköz azaz a programozható switchen sem fog átmenni.
-
kevinium
aktív tag
válasz
bambano #41988 üzenetére
ha jól értem, amit fentebb leírtál, kb. arról van szó, hogy 32-es osztásnál nagyságrendileg 32Mbps jut egy ügyfélre egyelő eloszlást feltételezve.
Ha már panellal számolsz, akkor most úgy van gpon-nál, hogy egy panelra jut egy ont, és azt osztják (még) switchekkel. (A 32/64-n felül... Én így tudom...) Tehát 32Mbps jut egy panelra, vagy ha nagyon spórolnak, akkor egy egész szalagra... És akkor ezt még osztani kéne a panel/szalag digi előfizetőinek számával... De lehet megint tévedek.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Android játékok topikja
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged