- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
keresztg
csendes tag
válasz
kevinium #99548 üzenetére
Nálam sincs rendben, viszont nekem oszt IPv6-ot a Digi.
Csak nem route-olja.
Beadtam hibára a kintről, bentről indított traceroute eredményével.
Már jött egy olyan válasz, hogy "Bejelentése rögzítésre és továbbításra került illetékes kollégáink felé."
Ez mondjuk meglepett, mert az hittem a sztenderd válasz az az, hogy:
- indítsak újra mindent
- vigyem a gépet az ONT-hoz (ami egyébként egy kriptaszökevény), dugjam rá közvetlenül, és onnan indítsam a PPPoE kapcsolatot
-
z-csongor
csendes tag
válasz
kevinium #99052 üzenetére
jaj latom megint sikerult hulyeseget irnom, honapok ota egy gcp migracios projekten vagyok es mar minden gcloud lesz
gdrive-ot akartam irni, na. (Valoban igen vastagon fogna az ingress cost ceruza ha gcloud lenne)
> Amúgy az elsüllyedt költségről meg a concorde-effektusról hallottál már?
Hahahaha kb minden projekt amin dolgozok ezert nem lett a csatlakozasom elott evekkel leloveSeedboxra visszaterve: foleg ha valaki VPN-ben gondolkozik csak torrent miatt (HTTPS es dns over tls vagy https nem eleg jo ha el akarod rejteni a forgalmad oroszlanreszet?), tokeletes alternativa. Nem fut otthon a kliens (ez foleg Nemetorszagban igen nagy elony
), mas tartja karban a gepet, nem az enyem amortizalodik, nem zajong a gep, es vegkepp szegeny router nem hal bele a sok kapcsolatba stb. stb.
-
olli
tag
válasz
kevinium #98294 üzenetére
Szia!
A growatt inverteren egy ShineWIFI adatgyűjtő van, eddig az UPC Connect Box
a csatlakoztatási leírás alapján simán felcsatlakoztatta a https://server.growatt.com/login szerverre. A szerveren ShineWiFi
IP & port /89.123.123.123:1111 adott (a tényleges számok másként), az lenne a statikus cím?
A digi zte f668 routere nem natolt. Hogyan kell beállítani az eléréshez? -
Túzok22
senior tag
-
lrobertoc
tag
válasz
kevinium #88238 üzenetére
köszi. Ezt csináltam volna legutoljára....mivel ezen a kábelen az ONT-Laptop PPPOE kapcsoalton ment 500-at..... viszont az ONT - AmplifiHD között is normál volt egy ideig a sabesség, aztán vonalszakadás, majd az újrakapcsolódás után kb 80-90Mbit/s...
Ma vettem egy új kábelt, kifújtam a levegővel a LAN portokat.....már egy fél napja nincs vonalszakadás, a 15 percenként mért speedtest viszont elég hektikus:
Egyszer fent - egyszer lent
A kérédés, hogy ez gy már normális, vagy azért keressem meg a szolgáltatót? Átlagben eddig a garantált 300 fölött vagyok
-
miramax
csendes újonc
válasz
kevinium #88239 üzenetére
Köszi! a segítségedet
Hála Istennek megoldódott, még mielőtt belemásztam volna a konfigba.
A lényeg az volt, hogy újraindítottam az ONT-t de a mögötte lévő switch-et és az azon lévő fenti Archer C6-ost nem, a csatlakoztatott ezközök szintén üzemben voltak. Még majd letesztelem párszor, hogy ez okozta e a hibát.
Szerintem a lényeg, hogy nem szabad az ONT előtt elinduljon bármilyen hálózati eszközöm.
Valami összekeveredik az IPv6nál ilyenkor. -
The.Bali
aktív tag
válasz
kevinium #87870 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm mindkettőtök válaszát. A gigabit kábelen lenne fontos. WiFin egy 400-500Mbit/s sebességre gondoltam.
A Huawei router amit a DIGI ad (mindig más fajtát) az képes a gigabites portján kihajtani a teljes rendelkezésre álló sávszélességet vagy cserélni kellene a routerjüket?
Olyan megoldást szeretnék keresni ahol a két Mesh képes eszköz nincs kábellel összekötve. Tehát: a DIGI által biztosított Huawei router (ha nem muszáj kicserélni) kábellel össze van kötve mondjuk egy ASUS RT-AC68U routerrel, ami vezeték nélkül, Mesh-en keresztül kommunikál egy a lakás távolabbi részén elhelyezett mondjuk ASUS Lyra Mini AC1300 eszközzel.
Köszönöm.
-
ArGab
őstag
válasz
kevinium #87494 üzenetére
Merre laksz, ha szabad érdeklődni? Hátha területileg jelentkezik. Én 14. kerület, Füredi lakótelep. Esetleg ha van innen még valaki, főleg FTTB-s, rámérhetne pár külföldi szerverre.
NAT nem hinném, hogy befolyásolná. Én amúgy is publikus IP-n vagyok. Most reggel is mérve párat, minden kipróbált külföldi irány max 7 MBit letöltésre van bebetonozva. Felfelé szinte kivétel nélkül 90+.
Diginek írtam egy hibajelentő emailt, kíváncsi vagyok mennyi ment át és mit kezdenek vele. De ez így a használhatatlanság határát súrolja. Tegnap délután egy párszáz megás docker image letöltésére 2.5 órát írt.
-
-
adika4444
addikt
válasz
kevinium #87189 üzenetére
Részint egyetértek, én is nagyon örülnék akár egy informális információnak itt a fórumon, de ha olvassák is, meg van kötve a kezük sajnos.
Másrészről viszont Facebook-on ha elismernék a problémát, akkor is 90%-ban a cseszegetést kapnák, sajnos azt tapasztalom, hogy aki nem IT-s, annak van egy egyszerű analógiája. Működik? Jó. Nem működik? Szar, ki kell dobni, váltani kell, szét kell verni stbstbstb. Az átmeneti hiba, vagy az elhúzódó javítás fogalma ismeretlen, és sokak agyáig nem jut el, és ez is csak fölösleges indulatokat vált ki...
Tegnaphoz képest amúgy nekem ég és föld. Netrádió stabil, voip stabil, oldalak rendben bejönnek (legalább is amiket ma néztem), szóval perpill semmi anomáliát nem érzékelek. Letöltés 840--860 Mbps, felfelé a 300 többnyire megvan.
A sebességem most ilyen, a letöltés 200-ról indul, de szépen kúszik fel.
-
törölt tag
válasz
kevinium #63841 üzenetére
Nem tudom miért szólítottál meg engem. Azt "kéne felfogni" én csak megkérdeztem miért mértem jócskán 200/100 alatti sebességet kétféle böngészőben több alkalommal, mi lehet a hiba? Mivel 300/50 a garantált, naná rákérdezek akkor miért csak 170-et mérek több időpontban. Kiderült egy válaszból nem hardver, nem Windows és nem szolgáltatói hiba, ha böngésző helyett alkalmazáson keresztül mérek akkor 500-800 megvan mindig stabilan. Én ezzel megnyugodtam minden rendben, megköszöntem az app tippet és ennyi.
Még megjegyeztem a digi.hu méréshez odaírhatnák honlapos mérő helyett alkalmazáson keresztüli tesztelés megbízhatóbb. Sokan írnak most kötötték be náluk a gigabites netet mégis milyen keveset mérnek és kapják a gyenge a géped, nem jó a vírusirtód, rossz a Cat kábeled és nem jó portba raktad dumákat (mikor világosan leírták gigabites port és a Windows is kiírja), közben lehetséges annyi az egész digi.hu speedtest böngészős mérése nem mindig tuti, inkább app mérés kell (vagy más banális hiba miatt). Hogy ezek után kik milyen irányba vitték a témát, arról én nem tehetek. Ferrarikat, privát szervereket, adatkorlátokat nem én hoztam fel.
-
Livius
őstag
válasz
kevinium #63841 üzenetére
Nagyon egyszerűen meglehetne oldani ezt a "legyen meg amit írnak" dolog. Egyszerűen el kéne jutni a nagy értelmiséggel megáldott NMHH-nak oda, hogy végre szabályozza valami törvényben azt, hogy egy csomagnak a kínált sebességéhez képest kötelezően mennyinek kéne lenni, garantáltan. Ha pl végre lenne egy ilyen szabályozás, és mondjuk a csomagban kínált 120 Mb/s-nek kötelező lenne ezek alapján adni a 75%-át, akkor már jönnének az érdekes korlátozások, én úgy gondolom. Nah meg a hálózat fejlesztések is végre az ADSL és VDSL területeken, vagy végre ritkulna a piac, az elavult technológiával szerencsétlenkedő cégektől, akik kiszállnának a bizniszből, és jönne helyettük más, aki megoldja a technológiai fejlesztéseket is.
-
bambano
titán
-
nonsen5e
veterán
válasz
kevinium #59418 üzenetére
Amíg az átlag ügyfél annyit tud a DNS-ről, hogy az a cucc ami bennünk van, addig miután jön a DIGIs manus és beköti neki a routert, eszébe sem jut, hogy spéci szakembereket hívjon, hogy nézzen már rá, hogy hogyan lehetne egy vagyonért jobbá tenni a már működő hálózatot. Egyszerűen nem is tudja, hogy mit nem tud, hogy létezik ilyen lehetőség.
A DIGI sem hirdeti az összes szerelőjével és ügyfélszolgálatosával, hogy figyeljetek, amit adunk, az egy szar, és jobban járnál ha X, Y és Z custom cuccokat rendelnél és állíttatnál be mással hozzá. -
nonsen5e
veterán
válasz
kevinium #59402 üzenetére
Itt vagy te, itt vagyok én, itt van még másik 20 ember aki legalább minimális szinten képben van 1-1 networkinges alap dologgal és a legnagyobb baja maximum az, hogy lusta dög (én), és nincs kedve beállítani azt amit kellene.
Aztán van a DIGI ügyfelek 99.97%-a, akinek ezekről ötlete sincs. Na azoknak ha bedől a default routerbe égetett két DNS szerver, akkor nincs internet.
-
Strezi
őstag
válasz
kevinium #55806 üzenetére
IPv6 ot ki kell kapcsolni teljesen! Nekem így működik, egy hétvégés szívás után egy új routerrel. A régi nem tudott vagy nem foglalkozott IPv6-tal, az újnál meg automatikusra volt állítva és sikerült valamit összehoznia a modemmel, sajnos.
Kikapcsoltam az IPv6-ot, és minden visszaállt a megszokottra. Több mint három éve van 1000-es netem a DIGI-nél...
-
szőröscica
addikt
-
Multibit
nagyúr
-
Tudodki
újonc
válasz
kevinium #51761 üzenetére
Sajnos nem megy, összesen 3 konzol is van a hálózaton, abból kettő egy Dlink routeren ami a zte mögött van, harmadik a zte-n. Egyik a wifijén, másik lanon csatlakozik. De sajnos egyik sem működik úgy ahogy kéne. A router be van configolva, upnp engedélyezve. Ezért kéne találnom valami megoldást, mert a szolgáltató szerint a netemmel, ip-vel minden rendben és nem vagyok Natolva. Viszont a zte-n nincs sem upnp, sem dmz. Így akkor ugye csak az lehet a probléma. T-s hálózaton minden rendben volt, akár a szolgáltató cisco-jára, akár a mögé dugott Dlinken ment rendesen minden. Persze ha jól emlékszem a cisco-n is be kellett hozzá pipálni az upnp-t.
-
dchard
veterán
válasz
kevinium #50496 üzenetére
Lehet analizálni a titkosított forgalmat is például forgalmi minta elemzésével, a torrent elég jellegzetes egyébként. De tény, hogy ez nem egy olcsó és egyszerű megoldás. Ennél sokkal egyszerűbb és kulturáltabb megoldás, ha mondjuk forgalmazott mennyiség alapján az alapértelmezett QoS profilból hátrébb sorolják azt aki masszívan forgalmaz, és kész. Így a kecske is jóllakik, és a káposzta is megmarad
A torrentezők csak a szabad kapacitást tudják elhasználni, és nem kajálják fel mások elől a teljes sávszélt. Ezzel személy szerint tudok együtt élni.
Dchard
-
banano.
újonc
válasz
kevinium #49841 üzenetére
Közönöm szépen mindenkinek!
In fact that is the WAN IP (100.73.153.xxx)
So you suggest to call DIGI and ask them for public ip address? Can you tell me in Hungarian what i have to ask (i explain to my girlfriend so she can ask them)
Thanks a lot!! i have been struggling with this a lot and it was very frustrating how one morning stop working.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
kevinium #49237 üzenetére
Sosem a digi hálózatából próbáltam... szóval inkább az lehetett, hogy néha publikust kapott, már ha lehet ilyen.
Amúgy a helyzet a következő volt: nat-olva volt. És ahogy sejtettem a router beállítás is rossz volt mert időnként lekapcsolt.
Már megy. Köszönöm mindenkinek, hogy segített megoldani! -
Geth
veterán
válasz
kevinium #48662 üzenetére
Én ezt használom:
Windows alatt letiltom a random IPv6 címzést:
netsh interface ipv6 set global randomizeidentifiers=disabled
OpenWRT-m van (már nem sokáig
), ez alatt static lease esetén lehet DUID alapján fix IPv6 suffixet adni (hasonlóan IPv4-hez, csak itt MAC helyett DUID van, komplett cím helyett meg suffix).
Ezután már lehet forward szabályokat írni valahogy így:
uci set firewall.@rule[-1].dest_ip='2a01:36d::5/ffff:ffff::f'
ésuci set firewall.@rule[-1].dest_ip='2a01:36d::1234:1234:1234:1234/ffff:ffff::ffff:ffff:ffff:ffff'
Ahol a 2a01:36d a DIGI prefixe, a négyespont azt jelenti, hogy bármi, a vége az 1. esetben a fix suffix, amit az eszköznek adtam, a 2. esetben pedig az a címe az eszköznek, amit MAC alapján generált (ezért kell Windows gépek esetén a randomot kikapcsolni). Tehát minden szabályt két példányban hozok létre a kétféle cím miatt.
-
viktorhu
veterán
válasz
kevinium #48266 üzenetére
"- mappastruktúra egyforma minden eszközön
Ez számomra annyira nem fontos."Én pl. szeretem, ha a mobilról válaszolok valakinek, utána a számítógépen az Outlookban is ott látom a válaszomat az elküldött üzenetek között.
"- olvasott / olvasatlan / fontosnak megjelölt üzenetstátuszok közösek
Ha éppen nem volt internet amikor olvastam a leveleket, akkor bajosan."-> Dehogynem, utólag is szinkronizál.
A push üzenetekkel kapcsolatban részben igazad van, de nem úgy megy, hogy minden egyes app, ami push üzeneteket szállít, folyamatosan kapcsolatban van a szerverével, hanem vannak push szolgáltatások, Android esetében kiemelten a google push szolgáltatása. Ide beregisztrálja magát a szolgáltatás, és nem kell futnia a háttérben - maga a push szolgáltatás kap a szervertől egy üzenetet.
Pl. kapsz egy skype üzenetet:
- MS szerver küld egy üzenetet a telefonodra
- A mobilodon a google push szolgáltatás ezt megkapja, látod, hogy üzeneted van
- ha megnyitod az üzenetet, elindul a Skype program
Ha nem volt neted, amikor a push üzeneted érkezett volna, akkor természetesen megvár, megkapod akkor, amikor újra csatlakozol.A hagyományos (nem push) imap ebben az egy dologban nem különbözik a pop3-tól, ott is x percenként le kell kérdezni, hogy van-e levél, de pl. a gmail esetében van hozzá push is.
-
viktorhu
veterán
válasz
kevinium #48261 üzenetére
Már hogyne lennének meg a tényleges levelek imap vagy exchange / activesync esetén is? Azok ugyanúgy ott vannak a szinkronizált eszközökön, a különbség nem az, hanem például:
- mappastruktúra egyforma minden eszközön
- olvasott / olvasatlan / fontosnak megjelölt üzenetstátuszok közösek
- imap push és activesync esetén csak akkor használ sávszélességet és akkut, amikor üzenet érkezik, pop3-nál és hagyományos imapnál x percenként le kell kérdezni a szerverről
- activesync (hotmail, zoho mail) vagy gmail esetén a naptár és a kontaktok is közösek -
Müszi
senior tag
válasz
kevinium #47718 üzenetére
Nem hinném, hogy azért van. Most meguntam a tesztelgetést, viszont ismét rádugtam direktbe a ZTE-re és ezt hozza az 500/200-as:
A laptopot kábelen routeren keresztül rákötve szintén ezt kapom. A desk. hálókártyája nincs teljesen kibékülve a TP-link routeremmel, de már csak a feltöltés nem az igazi vele. 90Mbps-nál megállapodott és nem megy már feljebb. Meguntam. Majdcsak megjavul.
-
Tin
veterán
válasz
kevinium #47668 üzenetére
ezért nem értem, miért mondják, hogy kívülről be lehet lépni rá... max másik porton. de ha igen, akkor meg az, aki tudja, és írta, hogy lehet, írja már meg, hogyan lehet behozni a WAN felől az admin felületet?
poli27 írta, hogy ment. neked hogy? vagy ez csak a digi hálózatán belülről megy, vagyis digis ip címről? esetleg csak akkor, ha azonos alhálózaton vagy?
-
kevinium
aktív tag
válasz
kevinium #47275 üzenetére
Jah, ha 200-as interneted van (most olvastam visszább...), akkor a kábelhiba a legvalószínűbb, próbáld meg másikkal...
De attól még kipróbálhatod, hogyha két gépet dugsz össze, akkor megvan-e a gigabit, vagy csak a router lan-jának közbeiktatása után vannak-e problémák. -
Tin
veterán
válasz
kevinium #47126 üzenetére
persze nyilván, de pont ezért érdekel a dolog háttere. pár hete is pont arra panaszkodtam, hogy kár volt 1000-es netet adni a 100-as áráért, én tuti kifizettem volna a felárat az 1000-esre, de az emberek nagy része nem, cserébe nem lenne agyonterhelve a hálózat. iszonyat sok előfizető lett érden, és kétlem, hogy a hálózatot ekkora terhelésre és ilyen ütemű előfizető-bekötésre méretezték, ennek most meg is lett az eredménye.
érden MINDEN előfizetőnek (a technikusnak, akivel beszéltem, ezret mondtam, és csak röhögött, hogy sokkal-sokkal több) 1000 mbites netje van. kivétel nélkül mindenkinek.
(#47125) wwenigma:
1000-es digi 100as áráért és még panaszkodik.
egyrészt lásd fent, másrészt nem én kértem, hogy ennyi legyen. ezek az ő szabályaik, az ő szerződésük, elmondtam már párszor.Nem kellett volna ilyen akciot csinalniuk. Szép mentalitas.
tartom, lásd feljebb.Hany levelet kuldtél diginek ez alatt? Nem baj ha nem hiszem el hogy sokat, mert valojaban egyet se?
számtalanszor elmondtam, hogy már kétszer is bejelentettem a hibát. azt meg kikérem magamnak, hogy lehazugozol, 1 mondattal ezután: A szemelyeskedes meg egeszen mashol kezdodik, nyugi, nem megyek le oda.ja, a digi mérőoldala érden hetek óta nem működik.
-
Tin
veterán
válasz
kevinium #46909 üzenetére
a digi stabilitásával nincs gondom, a tévéjük néha lefagy vagy elmegy, de a net az jó (egyszer volt 6 órás teljes leállás érden, de ez is belefér a 98%-ba). csak látva a hozzáállásukat, hogy a hálózat kiépítésnél belőtték a minimumot, illetve a reakciójukat a bejelentésekre, ez nekem nem igazán azt vetíti nekem előre, hogy gond esetén a probléma megoldása lenne az elsődleges.
hát hiába: lakva ismeri meg egymást az ember
-
Tin
veterán
válasz
kevinium #46906 üzenetére
ja, most közben épp azon gondolkoztam, hogy biztos van rendelkezésre állás is, de akkor ha napi 4.8 órában adnak mondjuk 1 Mbps-ot, a többiben meg 300-at, akkor teljesítenek.
nem, nyilván nem olvastam el a szerződést, de jelentősége sem lett volna, hiszen nem tudok beleszólni. másrészt annyiszor változott már ez az elmúlt években, hogy nem tudtam követni. ez a 80% nekem új, nem tudtam, így nem is volt igazam abban, amit állítottam. most olvastam csak utána.
így viszont értelmét veszti bármilyen bejelentés, hiszen eddig mindig a szerződés szerint szolgáltattak. ráadásul kb. a jóindulatukon múlik, hogy fejlesztenek-e még egyáltalán érden, vagy marad így, hiszen a szerződéses minimumot így is teljesítik.
ez kicsit elszomorít, és nem a sebesség, hanem a rendelkezésre állás miatt. azt hittem, megúszom backup vonal nélkül
-
Tin
veterán
válasz
kevinium #46897 üzenetére
Az internet osztott közeg. Nem egy ember használja az adott infrastruktúrát, és nem fognak neked minden egyes szerverhez a világon kihúzni egy kábelt, kicsit drága lenne mindenkinek megcsinálni.
12.3 A mért jellemzők:
A letöltési sebesség (GLS): a szolgáltató hálózatán, a vizsgálat során mért adattovábbítási (szolgáltató-előfizetői irány) sebesség. [Kbit/sec]
A feltöltési sebesség (GFS): a szolgáltató hálózatán, a vizsgálat során mért adattovábbítási (előfizető-szolgáltató irány) sebesség. [Kbit/sec]első válasz ^^^^^
Ha ezt nem teszed meg, akkor te azt állítod, hogy lassulás, és be van "dugulva" az egész hálózat, én meg azt állítom, hogy csomagvesztés, és a tcp lassít téged, akkor is ha a vonal bírna nagyobb sebességet.
második válasz: azt állítasz, amit akarsz
nem veled szerződtem.
(#46898) dchard: megtettem már párszor. lezárják és leszarják.
és a végére egy megjegyzés: szégyellje magát az a prohardver fórumos, aki a uzert b.sztatja és hülyézi le azért, mert nem azt kapja, amire szerződött. ez vonatkozik az összes kioktató emberre, aki napok óta hülyéz le több digis felhasználót, akiknek a méréseit semmibe véve, gyakorlatilag megkérdőjelezve azok valóságtartalmát érvelnek amellett, hogy a digi jó. nektek jó, és ennyi. ez meg egy nyilvános fórum, ahol mindenkinek lehet véleménye.
-
-
Tin
veterán
válasz
kevinium #46510 üzenetére
pont ezért hívtam őket, hogy jelezzem, hogy van egy ilyen probléma a hálózatukon, nézzenek rá. most amúgy megint jön 800-al simán, tehát nem nálam van a gond, egyszerűen csak belassul a hálózat. tök jóhiszeműen jeleztem, hogy van egy ilyen issue, nézzenek rá, állítsanak valamit a központból, hogy ne reklamáljon idővel a fél körzet, hogy lassú a net. de nem azért szóltam, hogy utána átmenjünk sárdobálásba, arra semmi szükség.
-
-
válasz
kevinium #45969 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Safari-t használok elsősorban, meg néha Firefoxot. Amikor router-től kap a gép IPv6 címet, minden rendben van mindkét böngészőben, a Mac is kiírja a GUI-n a hálózati beállításoknál az IPv6 címet, IPv6 DNS címet, PPPoE csatlakozásnál viszont csak IPv4 címet ír ki, és csak IPv4 DNS-t ír ki. Ebben az esetben eredetileg még terminálban se látszódott az IPv6 cím, viszont beraktam egy szkriptet az /etc/ppp mappába, így már hozzárendelődik az IPv6 cím a ppp0-hoz, és hálózati forgalom is van terminálban. De csak ott valamiért.
Elég komplikált lehet a helyzet.
Egyébként FF-ban a network.dns.disableIPv6 értéke false. -
Danex
addikt
válasz
kevinium #45261 üzenetére
Eredeti WoW-hoz kéne főleg, a VPN-t már használtam régebben, bár akkor a kollégiumi hálózat tíltásának kikerülése volt a cél, ugye a válaszidő a lényeg, az kb 50körül volt, most olyan 35-38, de csúcsidőben meg 1000 illetve van, hogy konkréten beáll a kép másodpercekre (chat-en csak a Digisek panaszkodnak).
450Ft egy hónapra, ,de ha azt nézem, hogy a WoW előfizetésem 130-140Ft egy napra amit nem tudok akkor használni amikor kéne...
De akkor ha jól gondolom megoldja egy magyar VPN, hiszen a külfölddel a VPN tartja a kapcsolatot, mivel az magyarhonban van így a Digi-nek nem kéne ,hogy gondja legyen.
-
Tebe83
csendes tag
válasz
kevinium #45207 üzenetére
Próbaltam üres WAN IP-vel is, sajnos úgy sem megy. Az FTP szerver pedig nem egy localhostról megy, hanem közvetlenül a router beépített funkcióját szeretném használni ilyen célra. Ezért gondoltam, hogy gateway IP címével próbálkozom port forwardingnál. A router amúgy látja a rácsatlakozott winchestert és az egész FTP illetve SMB protokoll hibátlanul működik a helyi hálózaton, pusztán kívülről nem tudom elérni.
-
Rison77
senior tag
válasz
kevinium #45190 üzenetére
Konkrét példát felhozva, pl. world of warcraft, aminek most jelenleg olyan 20-30 Kb/s a sávszél kihasználása., és más nem fut mellette csak a ts aminek még kb ennyi sincs..Router nincsen nálam, többieknél előfordul. Csomagok általában 200 és 500-as. Más szolgáltatónál nem tapasztalják , csak a digis felhasználók. Csomagvesztés is tuti, hogy van mivel ilyenkor megszakad a szerverrel a kapcsolat, és a ts is kidobál 1-1 pillanatra. ts-nél pl. csomagvesztés 40-45% kizárólag a digiseknél.
-
DonMaster
addikt
válasz
kevinium #44929 üzenetére
persze , de ezt ugygondoltam hogy alap. a wifi max macbook vagy mobil miatt szükséges, vagy netbook-oknál, de minden egyébb esetben a kábel a elgjobb, viszont akkro a föruter után egy 8-as tp hogy legyen elég a port, és minden jo akkor, mondjuk , én csak feltételezem hogy több mint 4 gép kell mivel 2 router kell a elfedéshez , de pontosabb info kell, viszont a zte-t mindenféleképen bridge be tenném be.
-
-
-
PrometheusX
aktív tag
válasz
kevinium #44371 üzenetére
Csak ha sokszor nem tudják garantálni a garantált sávszélességet - ahogy írta és azt alátámasztották a tesztek eredményei, hogy sokszor 300 Mbps alatt van a sebesség - akkor van problem, és nem szabad hagyni a dolgot.
Én is sokat mérnék a helyében, és addig spammelném a hibabejelentőt, amíg nem kezdenek vele valamit.Úgy érzem, ha jó párszor jelenti a hibát (addig amíg érdemi választ nem kap), előbb utóbb foglalkozni fognak vele. Ha nem javul a helyzet, engedjék meg neki hogy csomagot váltson vissza.
-
Tin
veterán
válasz
kevinium #44371 üzenetére
oké, de ha folyamatosan kevesebbet mér, mint a kisebb csomag maximuma, akkor teljesen jogos az igénye, hogy ne kelljen fizetnie a nagyobbért. és hidd el, nem elég odaírni a garantáltat, és nincs letudva ezzel a digi részéről.
szerintem is mérjen sokat, küldje el, és jelezze, h mégsem kell a nagyobb csomag. -
DonMaster
addikt
válasz
kevinium #44117 üzenetére
nem erörl van, szo, nem zavar a magán emberek sporolása, de igy minek irjuk le és minek van az öszefoglaloban és minek ál a szerzödésen az hgoy 2év ig olcso utána fix lista ár nem lehet ujra kötni, ha mindenkinél ujraujra felmerül hogy most jár le és ujra akarok kötni. persze mindig az elsö percben megéri itt forumon hogy nem leeht emgköti majd 2év mulva jön, hogy hogy lehet, nem értem ezeket az embereket, persze értem én pénz -pénz máég az a 1700ft-is pénz sokaknak ennyi is sokat számit, de nem értem azt a logikát hogy amikor aláirom 2évre tudomásul vezsem hgoy 2év mulva több lesz itt forumon is és a szerzödésben is, lejár a 2év akkro emg rinyálok itt forumon hogy hogy lehet ujra kötni mi ebben a logika?
szoval nem zavar a magán emberek sporolása tegyék, viszont viccnek tartom azt , hogy képesek egyesek aláirni 1 szerzödést ugy , hogy elsem képesek olvasni, és nem képesek tudomásul venni a dolgokat. hogy nem lehet utána ujra kötni.
az meg hogy 1év 2év-re számolom a 2x12x1700ft-ot szerintem töknyolc mert enyni erövel számolhatom azt is hogy ha elektromos autot vezsek akkor az 20-30év alalt meg van az ára. de házal is számolhaotm igy, hogy nem albérletben lakom havi x pénz ért hanem veszek házat kertel viz partal , és fizetek havi x összeget a bnk nak a hitel törlesztésre, ugye a pénz ugyan ugy elmegy, egyiknél lesz egy saját házam másiknál nem pedig ugyan guy elköltöm ugyan azt a pénzt, ez autonál is, miért ne vehetnéál egyböl egy ferrarit akár hitelböl mint ha bérelek havi x öszegért 1 autot, egyiknél lesz sajátom másiknál nem. persze most már nagyon eltértünk a témátol. de a lényegen nem változtat, olvas vissza 2éve jött ide aki kérdezte, és tudomásul vette, megjegyeztem mert elég ritka ez a forum ikon profilkép vagy mi. -
DonMaster
addikt
válasz
kevinium #44109 üzenetére
nem tudom mi értelme enek a fillér bxxxx-nak.
mennyi akciosan a Digi 6800ft most régebben 6400volt talán mindegy is akcio nélkül meg 8500ft az öszesen 1700ft /ho komolyan. vicc. 1700ft ért nem mennék más szolgáltatohoz, de tudom vannak fillér.bxxx emberek akik 10ft-ért is másik boltba mennek vásárolni. értelmét nem látom, persze lehet bennem nem stimel valami, vagy nem tudom, de amikor leszerzödik valaki a diginél nem tudom miért nem képes elolvasni a szerzödést és ha már forumot olvas leirtuk nem 1x hanem már elgalább 1000x hogy nem lehet hoszabitani szerzödést és lejártakor listaáras leszel, nem értem ezt a lánchoz kötési vonzalmat, bár persze inkább Digi-nek fizetek többet 1700ft-al ezért a szolgáltatás ért mint t-home vagy upc vagy a többi -ért. de még ha egy t-home 6e ft-os drágulásrol lenne szo vagy upc-röl még érteném de 1700ft-rol hát . nah mindegy.Persze tudom 1700ft-bol lehet 1 hétre elég kenyeret venni, vagy 1 job fajta bort akár 1 peszgö vagy egy pizza /ho kijön. -
mikk2000
őstag
válasz
kevinium #44075 üzenetére
Nem nagyon értem a logikádat, továbbra sem
Figyelj, ha veszek egy autót mondjuk Pest megyében, akkor szerinted azzal a Balaton környékén nem kéne mennem?
Sőt büntessen meg a rendőr mert szerinted nehogy már máshol is használjam?
Nézd, amikor megvettem a digi internet szolgáltatást, akkor kaptam egy név/jelszót, ami azt jelenti (gondoltam és mint kiderült így is van) hogy bárhol a digi infrastruktúráján én képes vagyok a saját hozzáférésemmel azt a szolgáltatást használni, amiért fizettem csomó pénzt eddig és valószínű fogok is. Több olyan eset is előfordulhat amikor erre szükség lehet, és ebben még nincs is benne az amiről te gondolkodtál, hogy a gyorsabb csomag előnyeiért. Nekem alap csomagom van, és még ez is bőven jó nekem.
-
DonMaster
addikt
válasz
kevinium #44039 üzenetére
elöször is linkel,tem és irtam is hgoy szerintem, tehát töknyolc hgoy minek hivod, ezek a tarifák vannak ott, és várhatoan ezek lesznek itt , is, az ár és az hogy 100%hogy ezek lesznek itt az csak szerintem de ezt irtam is, az hogy te a sima mobil netet nézed ami telnor hálozat annak semmi köze a mobil szolgáltatáshoz amiröl irtam,
trec12
romániában se saját hálorol van már, viszont elsöre amikor pályára lépet akkro a vodafone-tol kapot hálozatot az országos lefedetséghez, cserébe adot a vodának, normális optikai netet. mivel a vodának nem igazán volt ilyenje. és ha ezt nézzük a voda kb 1 max 2éve szolgáltat 4g-t addig only 3g volt tehát még akár itt is bejöhet ez. de ez csak szerintem,. az meg hogy kipakolt antennákat és még nem történt semmi sem, nem lehet tudni mi folyik a háttérben , bár szerintem folyik a fejlödés . én megint irom, hogy szerintem januártol lesz valami.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest