- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
unthinking
tag
válasz leslieke #113111 üzenetére
Nem használok Tv-t csak internetet ezért nem érte meg nekem a digi. Ráadásként az 500-as csomag éves szinten minimális eltérést spórol nem érdemes 500-asra kötni csak 1000-re. A 250-es csomag meg csak csomagban több szolgáltatással együtt köthető. Szóval akinek csak internet van azt elzavarták jó messzire.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz leslieke #71297 üzenetére
Azért nem egy élmény NAS-ra/ról nagy mennyiségű anyagot mozgatni wlan-on.
Meg nem élmény NAS-ról tv-n 4k tartalmat, vagy 30-40 GB-nál nagyobb filmet lejátszani még 5 GHz-es wlan-on keresztül sem.
Az én voip telefonjaim adóegysége is LAN-t igényel, a nyomtatóm is.
Elég kezdetleges/gagyi az LAN/WLAN, amit egy ilyen ócsó szolgáltató eszköz normálisan kiszolgál... -
dchard
veterán
válasz leslieke #66691 üzenetére
Arról már nem is beszélve, hogy ha a hatóságnál nem csak a faxig jutottak volna el az egyedfejlődésben, akkor nem gondolnák, hogy az Invitel ADSL meg a DIGI optika versenyeztek valaha is bármilyen szinten.... Márpedig a megkritizált területek nagy részén ez a helyzet. Az hogy papíron két szolgáltató van, attól még távlról sem biztos, hogy a szolgáltatások versenyeznek.
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Csaba No. 1
tag
válasz leslieke #62771 üzenetére
Eléred a routeren keresztül. De két dologra figyelj, ill. beszéld meg a riasztószerelőkkel:
- olyan riasztót válassz, ami nem csak a neten riaszt, hanem GSM-en is,
- a villanyóra nyilván ne elérhető helyen legyen, ha azt akarod, h a neten is riasszon.
Mert a net azonnal meghal, viszont a riasztó aksija még működteti a rendszert, és kimegy a riasztás a mobilodra. -
DonMaster
addikt
-
legenda
válasz leslieke #62293 üzenetére
Annyira nem lényegtelen, anno - még az előző lakásban - nálunk is volt fennforgás, amikor Telekom koaxról DIGI netre + TV-re váltottunk, mert UTP kábelt húztak be - az nem volt korábban -, viszont a koaxra a meglévőre kötöttek rá - kérdés nélkül - a lépcsőházi elosztóban, mondtam is nekik, hogy azon élő (Telekom) szolgáltatás van, erre vakarták a fejüket, hogy másikat pedig nem húznak most be, meg az plusz költség...stb. (Listaáron, hűség nélkül fizettem elő.)
Oda és vissza megy ez, amikor oda beköltöztünk és Telekomos koax előfizetés lett, addig a koaxon DIGI TV jött, amit elfelejtettek kikötni az előző előfizetőnek.
Papíron biztos kellene (bizonyos esetekben) külön koaxiális kábel a két szolgáltatónak és meg is oldható, de a gyakorlatban nem szeretnek ezzel foglalkozni a szerelők (sem).
Még szerencse, hogy nekem mindegy volt, mert ahogy bekötött a DIGI, már mondtam is le a Telekomot, de ellenkező esetben balhé lett volna és kénytelenek lettek volna új kábelt behúzni a DIGI szerelői ... valamikor...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
dethroner
veterán
válasz leslieke #59070 üzenetére
Még a szerelők átkérték a huawei eszközt bridge üzemmódba, most újraindítottam azt is és a saját routerem is, de még most is a 100/50 döcög.
Érdekes ez, amikor pár hónapja megszűnt a 100/50 forgalmazása, beszéltem telefonon és személyesen is ügyfélszolgálattal, azt mondták idő kérdése, pár hét és minden 100/50 előfizető automatikusan áttesznek a 100/100-ba, hiszen a másik csomag megszűnik. Később azt mondták nem érdemes már áttenni, mert hamarosan jön az üvegszálas korszak és mindenki gigás netet kap. Amikor az üzletkötő itt volt és megkötöttük a szerződést 2 héttel ezelőtt, ő azt mondta az aláírás napjától már elvileg az új szerződés él. Ma meg is valósult a bekötés, telefonba azt mondták munkalap leadása után egyből élni fog. Nos, még semmi. Nem mintha annyira hiányozna pár száz megabit, csak nagyon nem szeretem amikor vagy nem tudja hogy mit beszél az aki elvileg azért van hogy informáljon, vagy nem valósul meg a sokadik érdeklődésemre sem az, aminek szerintük magától mennie kéne.A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
ReFleXx
addikt
válasz leslieke #58569 üzenetére
fizikailag biztos nem volt elérhető eddig, mert a 8 bejovo szalbol 2 le volt valaszta telefon vonalra (ami sose volt hasznalva) a lakason belül, anno igy volt bekötve, most átrakta a 2 szál vezetéket is az RJ45-re, hogy menjen a gyorsabb net.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Joe123
senior tag
válasz leslieke #58075 üzenetére
Igen, viszont ha FTTH-ra cserélnek, azt felhasználóként nem tudod nem észrevenni. Gondolom minden meglévő előfizetővel felveszik majd a kapcsolatot, hogy a meglévő 100-as net áráért akkor bekötnénk az optikát. Feltételezem FTTH területen megszűnik minden régi csomag, csak 1000-es FTTH lesz, mint fentebb logikusan ki lett fejtve, értelmetlen két hálózatot üzemeltetni egymás mellett.
-
Márton
nagyúr
válasz leslieke #58073 üzenetére
nálunk csak fttb van, egy utp-n jön a net+teló, tehát 100 megáig vagyok jó.
Várhatom, hogy kiépítik az ftth-t, vagy ingyen bekábeleznek még egy utp-t és emelnek?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
bambano
titán
válasz leslieke #58038 üzenetére
"Beszélj a szerelőkkel erről, amikor ott lesznek.": már előre félek ettől
tegnap is azt csinálták, hogy végignyomták a folyosón az összes csengőt. ha rászoknak, hogy én majdnem mindig itthon vagyok, és ződhajnalban becsengetnek, ott vér fog folyniEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz leslieke #58033 üzenetére
attól még lehet üldözési mániám, hogy tényleg üldöznek
"Huwaei és ZTE, de szerintem nem választhatsz közülük.": próbálta már valaki? az előző hálózatfejlesztésnél kisebb vitával meg tudtam oldani, hogy ne hozzák be a cuccukat a lakásba.szerk: az usákok is épp most erőltetik, hogy ne használjon ott senki huawei és zte cuccokat.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz leslieke #58027 üzenetére
"Ha ftth lesz, akkor nem úszod meg a Digi eszközét sem.": ezt nem is vitatom, de reménykedek benne, hogy a diginél van választási lehetőség, és nem csak fullos kémdobozt lehet kapni.
mert ha csak azt lehet kapni, akkor erősen el fogok gondolkodni a szerződésbontáson.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
iMaverick
addikt
válasz leslieke #57802 üzenetére
Azt értem, de a mostani modellben csak koax van, ahogy húzták be a házba a falon, több helyen van splitter-rel leágazás. Namost az optikánál nyilvánvalóan nem fog ez működni = újra kell kábelezni.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
TeeJay
félisten
válasz leslieke #57213 üzenetére
szerencsére sokan vannak olyanok mint te
a DIGI mindenhova már csak 1000-es netet tol FTTH-n
hiszen úgyis mindenki N-es routerrel fogja használni wifin okostelefonon
az meg kb. 50-60megabitet ha átviszszóval még a tizede sem lesz kihasználva a netnek így lazán adható 1000 megabit mindenhova
32-es osztáson jó ha 5olyan összejön aki használja is majd gigabit LAN-on és tolja vele a torrentezésttök mázli hogy kb. mindenki limitálni fog a wifi vagy a 100-as LAN vagy a gyenge router
vagy szimplán csak az hogy nem tudja mi az hogy torrent, vagy ha tudja se érdekli semmi, vagy 2hetente ha felnéz ilyen oldalakra
hiszen ha mindenki LAN-on használná és tolná a netet akkor a garantált minimum is karcosan lenne megMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz leslieke #57200 üzenetére
mert a wifi nem full duplex torrentezés közben meg baromi sok egyidejű le és feltöltés van!!!
azon felül baromi sok hibajavítással dolgozik meg a ping is nagyobb rajta
illetve tolj rá wifin 500-1000megabites netre jó sok szálon torrentet és próbálj mellette más eszközön is netezni ugyanarra a routerre csatlakozvasok sikert
torrentre ott a gigabitLAN amúgy is azzal lehet kitekerni az 1000-es DIGI-t
minden másra elég a 2-3-400megabit wifi böngészni meg videókat nézegetni youtube-on[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Multibit
nagyúr
válasz leslieke #57200 üzenetére
Mert a torrent igencsak megterheli a vasat. A home routerek általában úgy működnek, hogy - amennyiben szükséges - először a wifi-től veszik el az erőforrásokat. De mondok mást: a wifi - mint tudjuk - lehetetlenné teszi a full duplex üzemmódot. Pedig a torrentezés éppen az a játék, ahol erre igencsak szükség van.
Nyilván vannak, akik az összes észérv ellenére wifi-vel szedik a virágboltból a Linux ISO-kat. Mindenkinek szíve-joga -
viktorhu
veterán
válasz leslieke #57076 üzenetére
Nekem is abszolút pozitív volt mindig az ügyfélszolgálatukkal a tapasztalatom.
Egyébként most épp a UPC nem válaszol már két hete egy megrendelésemre (telefonon egyeztettünk, de emailben kértem ajánlatot, amit elküldtek, én meg válaszemailben elfogadtam), ott is érdemes telefonálni
Mindegy, van, aki levelezni akar, van, aki meg internetezni
Szerk: minden eddigi legjobb hibaelhárítós tapasztalatom: Digi kb. 10 év alatt egyetlen leállás, pont szombat délután, felhívom az ügyfélszolgálatot, és felveszik a hibát... 10-15 perc múlva csörög a mobilom, felveszem, azt mondja "a digis szerelő vagyok, itt vagyok a lépcsőházban, újraindítottam a switchet, próbálja meg most"
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz leslieke #56740 üzenetére
Eddig úgy tűnik nem tudták. Sőt, kb tavaly novemberig mindig többet mértem mint 100/50. Általában 110/55 körül volt. Azóta viszont sose éri el az elméleti maximumot, olyan 94/50 körül van stabilan.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
bexinho23
őstag
válasz leslieke #56633 üzenetére
Nem innék rá mérget... (gyerekei annak idején FB, Viber, Skype-ot beállították neki, de hogy 2013 előtt milyen emailt regisztrált/tak neki...) Ha édesanyámból indulok ki (akinek a jelszavait saját jelszótároló programomban tartok, generált jelszavakkal, nem az ő kezdeményezésére... ), akkor sajnos nem fogja tudni. Délután azért rákérdezek.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz leslieke #56365 üzenetére
Szerintem az a gáz ha valaki nem tesz ellene amikor lenne lehetősége. Sültgalamb is a lie.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
g0dl
addikt
válasz leslieke #56325 üzenetére
Szerintem általában nem, de persze az FTTH 1Gbps árak már korábban nagyon jelentősen csökkentek.
pl. 2500 -> (*1,05/1,15) 2224,57 (2225)
2900 -> 2580,5 (2580)a "piacon" ( melynek állítólagos önszabályozó hatása előtt egyesek háromszor földre borulnak ) ezeknek az áraknak nincs ellenfele.
-
törölt tag
válasz leslieke #56163 üzenetére
Nem tudom, még élő probléma-e: sok évvel ezelőtt nálam volt olyan, hogy valami kisvállalkozás komplett windows-os broadcast forgalma átment a routerem külső interface-én. Ez úgy derült ki, hogy a desktop gépembe dugtam a digis kábelt, pppoe még nem volt bekonfigurálva, én meg ráengedtem egy tcpdump-ot az eth0-ra.
Ha akkor én indítottam volna egy dhcp klienst az eth0-ra, talán még címet és routingot is kaptam volna...
Azóta se tudom, hogy került oda ilyen jellegű forgalom és azt sem, hogy a diginél csesztek el valamit vagy valamelyik ügyfelüknél. De ijesztő volt. -
nyikszi
őstag
válasz leslieke #56028 üzenetére
Ez mitől függ kit tesznek át? Elbírnám én is viselni Van is nálunk 1000-es lehetőség, de magamtól nem akarok előfizetni rá. Társasház, fttb net van.
Ha esetleg felemelik a 100/100-ast, akkor csak a kábelvégeket cserélik meg? Jelenleg van telefon is, szeretnénk is megtartani. Szóval a kábel el van dugva gipsz stukkó alá, ha azt kell(ene) cserélni, akkor egyelőre marad a 100/100. De ha elég a kábelvégek cseréje, akkor még mindig ott van, hogy a jelenlegi kis doboz, amiből kijön a telefon és a Cat5a kábel és megy bele a routerbe, akkor ez maradhat, ugye jól gondolom és utána ZTE a digitől?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
-
-
vd1992
tag
válasz leslieke #54303 üzenetére
ÁSZF 7.1.1-ben láttam, hogy lehet felfelé ingyenesen váltani. A jelenleg is tartó hűség a kérdés, mert ezt:
"A határozott időtartamra kedvezményes feltételekkel megkötött Előfizetői Szerződés szolgáltatási- illetve díjcsomagja csak a kedvezményes Előfizetői Szerződésben, és a vállalt kedvezményes feltételekben meghatározott jogkövetkezmények terhe mellett módosítható."
Én úgy értelmezem, hogy a jelenlegi hűség "jogkövetkezmények terheit" ki kell fizetni és utána lehet az újat...
-
dethroner
veterán
-
kontaku
tag
válasz leslieke #54055 üzenetére
Lehet, hogy nem egyszerre, hanem területenként megy az átállás? (Én pl. Pest megye/Kistarcsa.)
Én is csak tegnap néztem rá próbaképpen, amúgy egy-két havonta egyszer mérek sebességet. Mint írtam eredetileg 50/25-ös volt, aztán ezt rakták át 100/50-re majd 100/100-ra, ahogy a DIGI-nél cserélődtek az aktuális csomagok - én magam egyszer sem váltottam. -
quailstorm
nagyúr
válasz leslieke #52490 üzenetére
Nyilván, de egyenként meg nem fogják a gigabitet kitenni sose. Ahhoz hogy rendesen leterheld a vonalat, ilyesmit kell tenni.
Hétvégén most sikerült 18 torrent 100GB-al ezt előidéznem
Ezzel megkapja az ember a választ, hogy mire elég a proci meg a router.[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz leslieke #52488 üzenetére
Csak a tisztázás kedvéért, a 200+-ot nem úgy értettem, hogy van 200 a listában idle. Hanem hogy 200 torrent egyszerre valahány klienssel forgalmaz is adatot.
Tudom ez nem átlagos, de másként nem tudom megfogni a dolgot.
Be kell látnom, hogy az 1043ND gyári FW-vel soho felhasználásra elég gigabitre.
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Külpolitika
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Gurulunk, WAZE?!
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Tudományos Pandémia Klub
- Bundle topik
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról