- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- DIGI Mobil
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz E300TD #96106 üzenetére
"mert az üfsz azt mondta, hogy akkor a routerig terjed a szolgáltató felelőssége "
Na igen, nekem persze nem tudtak segíteni, mert hogy adjam le a routert az nem segítség szerintem.
"Port forward-ot és DDNS-t tud a digis fw?"
Van port forward, és a "NO-IP" "DynDNS" beállítható.
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
ElektrikusDE
senior tag
-
leviske
veterán
válasz E300TD #96044 üzenetére
Akkor még két kérdés:
- Ez melyik körzet?
- A szomszéd ugyanolyan ONT-ot kapott, mint Te?Üllőn volt korábban olyan gondom, hogy konkrétan szakadozott a hálózat és akkor -34-ről -28-ra javították a jelet. Ha nálatok is nagyon határon van a jelerősség, az gondolom okozhat szakadásokat.
#96045 adika4444: Nálunk ez 2019 februárjában jött elő, csak egy darabig nem esett le, hogy az IPv6 miatt töltenek be lassabban az oldalak. Akkor én is zaklattam őket és egy időre meggyógyult.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz E300TD #96034 üzenetére
Nálam is folyton gond van az IPv6-tal. Mindenféle DIGI gyalázás nélkül a józan paraszti logika azt diktálja, hogy amennyiben nem működik és nem muszáj használnod, akkor kapcsold ki a francba.
#96037 adika4444: Az én tapasztalatom az, hogy mindenféle router birizgálás nélkül hajlamos az IPv6 kapcsolat megszűnni és ezen az újraindítás sem segít. Pedig még itteni scripteket is bevetettem már (hAP ac2). Ez nálam egy visszatérő dolog 2019 óta, vettem már miatta több itt hypeolt routert, így kétlem, hogy router kérdése lenne. (Még magánál a Mikrotiknél elhinném, hogy hülye barom módjára állítottam be, de az előd ASUS és TP-Link tényleg csak egy-egy pipa szintjéig enged belenyúlni.)
[ Szerkesztve ]
-
-
ekkold
őstag
válasz E300TD #88348 üzenetére
Nekem ezzel kapcsolatban az első amit ellenőriznék, hogy valós-e az email. Azaz tényleg volt-e ezt megelőzően telefonos értesítés, látható és ellenőrizhető telefonszámról? Biztos, hogy a szolgáltatótól jött a hívás, és az email?
Ha igen akkor vírus/trójai/kémprogram keresők futnak-e, adatbázisuk volt-e frissítve. Volt-e mostanában új szoftver telepítve? Kik telepíthetnek programokat? Jelszavak (routerben, oprendszerben, file szerverben/NAS-on stb...) rendszeresen cserélgetve vannak-e (ha nem akkor itt az alkalom ezt is bevezetni).[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/
-
Xelo
addikt
válasz E300TD #85788 üzenetére
ha már a sokadik routereddel is ezt csinálja szerintem egyértelmű hogy nem azzal van a bibi. nekem két tippem lenne, vagy valamelyik kábel tört meg, vagy az ont kinlódik. nekem a fiberhome ont-al ipv6 jött ment kedve szerint, mióta cserélték huawei-re semmi gond vele. egyik fórumtárs is írta hogy neki a net szakadozott ugyancsak fiberhome eszközzel, ott is csere lett huawei-re és megoldódott a probléma.
-
törölt tag
válasz E300TD #58293 üzenetére
'Légy oly bátyám!' Írd már le, hogyan lehetne visszaélni vele, ha ide kiírná a bejelentkezési adatait. (Értem ez alatt, hogy előfizetéssel/kiépítéssel nem rendelkező személy kábelen DIGI Internet kapcsolathoz jut, mert szerintem sehogy. ...ha, van előfizetésed akkor meg ugyebár feleslegesek a másik előfizető bejelentkezési adatai.)
-
bambano
titán
válasz E300TD #58286 üzenetére
látatlanban komoly szakértő nem mond olyat, hogy aggályos.
kockázat-elemzés, pro és kontra érvek számbavétele után mond olyat.semmi baj sincs a cleartext jelszóval. pláne nem ebben az esetben.
ha véletlenül feltörnék a digi rendszerét, akkor a radius jelszó lesz a legkisebb problémád.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
WaterWave
veterán
válasz E300TD #57990 üzenetére
Kicsit felvágós lett az írásod.. nekem így jött le... De ha már itt tartunk akkor az x4-edet az enyém megeszi vacsorára...
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
viktorhu
veterán
válasz E300TD #57983 üzenetére
Én is ezt tapasztalom. Az N-es nálam 100 megabit körül megáll, és ha csak az lenne, akkor azon osztozna minden eszközünk, ráadásul nem minden eszközön jön be a 100 megabit. Az irodában meg jó, ha 20 megabit átjön N-es wifin. Mindkét helyen egyértelműen sokkal jobb az AC, mint az N-es wifi.
Szerk: a szomszéd szobában is jobb természetesen az AC-s wifi, nem kell ott lenni a router mellett (és akkor oda a mobilitás, meg szórakozhatnék az usb-s lan adapterrel, amikor wifin is megkapom a netszolgáltatásom teljes sávszélességét.
Szerk2: a mobilszolgáltatás nem jó hasonlat, ott az a cél, hogy minél nagyobb területet lefedjenek, itt meg az, hogy minél kisebbet, ne szemeteljék tele a szomszédok egymás hálózatát, mert ettől válik az N-es wifi használhatatlanná. Ha 3-4 falon keresztül kellene a wifi, annyira egyszerű felrakni egy második AP-t olyankor, és meg van oldva a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Gyurka6
őstag
válasz E300TD #57990 üzenetére
Amennyiben betartod az előírásokat a 20dBi kisugárzott teljesítményt nem lépheted át, amennyiben meg átléped gyak. nincs határ (MT 1W, olyanom is van kettő) egy boost-er 0,2-5W között simán lehet. Az hogy neked melyik vált be egy dolog, gyári szórásból egy másik a fele teljesítményű lehet, USA beállítással meg a duplája.....
Gyurka
-
togvau
senior tag
válasz E300TD #57987 üzenetére
arról a fizikáról, hogy magasabb frekvencián kisebb az áthatolóképesség... mondtam, az LTE 800-at se véletlenül találták ki. Igen, gyakorlatban hozza az 50-70%-át ha ott ülsz a tesztelő géppel a wifi cucc mellett, de akkor már olcsóbb egy patch kábellel összekötni, ami 95%-t hozza
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz E300TD #57987 üzenetére
Majd amikor a szomszed beizzitja a sajat routerét, a hajadra kenheted a csodádat. Ha meg olyan helyen van ahol nincs vagy nem lesz akkor semmiféle csoda nincs benne.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Gyurka6
őstag
válasz E300TD #57983 üzenetére
Hali!
Ez is marhaság, a nappaliból kimegyek a konyhába (10-es lukacsos válaszfal + egy ajtó kb 5m) linksys 54-es 22-ből majdnem leszakad, három router se teríti be rendesen, 1,5 szint. Némelyik cég megadja, hogy 18dbi +-1,5, ez azt jelenti kb., hogy egyik kimenője duplája ill. fordítva, fele lehet a másiknak. Néhol kb. 20 le 45 föl vagy fordítva, attól(se mindig) függ hol vagyok vele (meg 2-4 Mb is simán van). Mindez 2,4-en 5 még jobban változik.
Gyurka
-
togvau
senior tag
válasz E300TD #57980 üzenetére
láttam, volt is. Az 5ghz az 5 ghz. Még a 2,4ghz-nek is gond pár fal, nem hogy a sokkal rosszabb terjedési jellemzőjű 5ghz-nek, aminek egy papírlap is nagy ellensége.
Nem emelni kéne a frekvenciát, hanem csökkenteni, hasonlóan mint a mobil területen, lásd LTE 800 mhz aka B20. Csak ehhez nem *sságokra kéne pazarolni az értékes frekvenciákat[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
-
Multibit
nagyúr
válasz E300TD #54308 üzenetére
Nézd meg az #54288 posztomban a videók link alatti harmadik linket (wifi_copy_speed_nas_to_notebook_factory_through_two_walls.avi )! Tehát tudom, hogy mire képes a wifi. De azt is tudom, hogy mire való és mire nem. Nem nagy fájlok másolgatására való! Full duplexet nem tudsz a wifi-hez varázsolni. Ha nem csak szörfözök, a notit is kábelre teszem
-
Tin
veterán
válasz E300TD #47649 üzenetére
na ez aztán viszont mindegyiknél van. én is tudnék mesélni, amikor a telekom behozta azt a gyakorlatot, hogy 1 nap befizetési késedelem után automatikusan egy ezres körüli összeget a számládhoz írtak, miközben sokszor a befizetési határidő UTÁN kaptam meg a csekket. többször beszéltem velük telefonon (persze kivárva a 10-20 percet), és minden alkalommal törölték. megkérdeztem, hogy minek cseszegetik a közel 10 éves előfizetőket ilyennel, amikor tudják, hogy részben a posta hibája, másrészt meg csak rossz szájízt hagy, harmadrészt a felszólítés is pénzbe kerül, miközben amire az odaért hozzám, már minden csekk be volt fizetve... idővel aztán rájöttek és leszoktak erről, valami 30 napra növelték, utána sose jött.
de lehet UPC-s sztori is, valamikor 10 évvel ezelőttről. felajánlották, hogy az analóg tv-ről átraknak ingyen a digitálisba a "próbaidőszak" alatt, ami fél év. mondom, többe kerül? nem, ugyanannyiba. mondom szólni fognak, majd ha már fizetni kell érte, és eldönthetem, hogy kérem-e? persze, szólnak. hát nem szóltak, fél év múlva elkezdtek jönni a magasabb számlák. ez is marha korrekt, hogy ingyen tesztelem a sz.rjukat (és volt vele gond az elején dögivel, fagyások, kép-szétesés, több órás kiesés, de persze ott volt az analóg mellette), és a végén köszönöm helyett még köcsögök is.
ehhez képest az én eddigi szűk fél éves tapasztalatom a digivel: 1.5 héttel a rendelés után be volt kötve, igaz a szerelők nem végeztek annyira szép munkát, de megoldottam, azóta 2x jelentettem hibát, foglalkoztak vele, kijöttek, helyrehozták.
és még valami: külföldön nincs ennyire jó net. egyik kollégám angliából dolgozik, azt mondta, ott tök normális a folyamatos szakadozás, vagy a leállások, és mástól is hallottam már ilyet. magyarország egy egy "tesztközpontja" a Telekomnak, a mobilhálózatok, iptv, és egyéb fejlesztéseket itt próbálják ki, és amikor stabil, akkor viszik a jobb helyekre. ezért itthon elég kivételezett helyzetben vagyunk mind mobil, mind internet lefedettséggel. nem a falvakról beszélek, hanem a városokról.
-
viktorhu
veterán
válasz E300TD #45612 üzenetére
"Azért ez ebben a formában nem igaz."
Pedig valószínű, hogy most pont ebben a formában igaz - ha a 2,4GHz-en is csak 40 Mb/s megy át nála, akkor egy olcsó 5GHz-es routerrel nem tudom, mire lehetne számítani - lehet, hogy ugyanarra (lassú 2,4GHz a falon túl). Az, hogy Nálad és rendes eszközökkel működik a dolog, az egy másik kérdés. -
lacibacsi
addikt
válasz E300TD #45601 üzenetére
(#45601) E300TD: Megnéztem amit ajánlottál. Egy picit olcsóbbra gondoltam.
(#45603) poli27: Nyilván van összefüggés a gyorsaság és az ár között. Olyan 10-12 max amire gondoltam. A vastag fal ebben az esetben nem gondolom, hogy akkora akadály, hiszen a régi TP routerem is le tud osztani 40 Mbit-et a 200-ból az egész lakásra, sőt, még az udvaron is lehet fogni a jelet (nyilván egyre gyengülő mértékben)
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
nfsu17
veterán
válasz E300TD #45577 üzenetére
Simán lehet.
Egy portot szeretnék nyitni a linux dvd-k p2p fájlmegosztásához és a kérdés az lett volna, hogy nat mögött működik-e ez, vagy a zte 668-on hiába nyitom meg a portot, a készülék esetleg mégsem nyitja meg. Mert szerintem én mindent jól csináltam, mégse vagyok aktív.
De ha passzív leszek, az sem vág földhöz, szerintem úgyis műkődni fog, amennyit én használom. -
TeeJay
félisten
válasz E300TD #45044 üzenetére
családi házas környéken még jobbnak kellene lennie
hiszen egy telek mondjuk 20méter széles így kb. 20méterenként van egy ház így 5házzal jobbra balra már a wifidet sem lehet látni nemhogy zavarni
ráadásul szemben is az út másik oldalán van zavarásszüleim vidéken laknak és az utcában van 3 wifi abból 2 rokonom és megbeszéltük hogy nekem 1-es csatorna másiknak 6-os harmadiknak 11-es és pá
senki se zavar senkit csutka a wifi
ha jönne más akkor se zavarna be mert olyan távolságok vannakszerintem inkább érdemes végig nézni a csatornákat és menni fog a net ezerrel
amúgy DIGI mellé én elfelejteném a wifi-t a gigabit LAN a tuti
wifi csak laptopra telefonra tabletre való neteznimár a TV-t is LAN-ra kötöm inkább az a tuti és DLNA-val lazán viszi a laptopról a filmeket Serviio-val
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
pohár
félisten
válasz E300TD #45028 üzenetére
ennyit már nem feltétlen akarok rászánni, szerintem majd ASUS N18U lesz ebből ~20k-ért, csak előbb majd el kell intézni a beköttetést
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
xlife75
csendes tag
válasz E300TD #44891 üzenetére
Na, az előző hozzászólásom kimoderálták, mert túlságosan hangot adtam annak, hogy nem lettem pontosan informálva arról, melyik WAN-interfészt kell használni port forwarding esetén.
Amúgy minden megy és ma reggelre le is "fagyott", de egy restart megoldotta. A furcsa az, hogy belülről volt internet-elérés, így az otthon ülőknek nem tűnt fel.
Van valami híretek, hogy ez meddig lesz így?---- A végtelenbe! És tovább! ----------
-
xlife75
csendes tag
válasz E300TD #44889 üzenetére
Hm. Amikor hazamegyek kipróbálom, mert 7 napig még mindenképpen előfizető vagyok.
Azt persze megkérdezném, hogy ha valaki nem kér wifi-s routert az optika végére, csak egy gigabit-es RJ45-aljzatot, miért nem lehet odatenni egy médiakonvertert és ennyi? Nincsenek nagy igényeim, de a router elé tett routert feleslegesnek érzem.---- A végtelenbe! És tovább! ----------
-
DonMaster
addikt
válasz E300TD #44649 üzenetére
tisztán látszik hogy amit leirsz elfeljted egyböl,
80-as jelet mrétek ami miatt kockásodot a képed, amit lecsökentettek 75-re amiután már jo lett a képed, ennyi, az hogy az átalakito a régi nem votl 100%-ban emg bizhato attol még nem az volt a probléma hanem az hogy tul erös volt a jel és emiatt kockásodot, de legalább ne rinűl blödséget, másnál is votl iylen kapot egy csökentöt és máris jo let elmult a kockásodás, de én kiszámlásnák neked 2500ft kiszálási dijat is mivel nem bérelsz box-ot és mégis digitális hibára rinyáltál.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- Interactive Brokers társalgó
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest