- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #100933 üzenetére
Na ez is jobb mint a 4ig
Kábel Hungária, Mobil Hungária, Antenna Hungária mellé mehetne simán
vagy Magyar Kábel Szolgáltató --> Makász
Magyar Mobiltelefon Szolgáltató --> Mamosz
Dragon3000 + iMaverick:
Ezek szerint facebook-on egy DIGI hírnél sem olvastatok kommentet vagy nem lakótelepen vagytok ahol van külön facebook csoport
Ott ezek a faviccek március óta már nagyon unalmasak naponta
Arról nem is beszélek hogy már márciusi hír után jajgattak hogy Lölőt nem fogják gazdagítani le is mondják az egészet, meg hogy majd a kormány nyomozni fog utánuk (mintha most nem tudnának), meg minden második jajgatás árduplázás triplázásról szól -
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #100926 üzenetére
OK de a Matáv-ot már sehol nem használják így biztos újra lehetne éleszteni.
De ha Antenna Hungária néven fog menni az se baj.
Lényeg a lényeg ne 4ig legyen mert már herótom van március óta minden agyhalott facebook-on minden DIGI kiírásban vagy kérdésben vagy jajgatásban beírja hogy 4-ig jó csak a DIGI net, 4-ig dolgoznak a szerelők, 4-ig lesz szolgáltatás meg ilyen faviccek -
MasterMark
titán
válasz
Flashget #98477 üzenetére
Mondjuk ennél azért több opció is létezik.
Lehet a routeren a WAN oldalra állítani, a klienseknek a router dns forwarderét osztani.
Lehet a router DHCP szerverén átállítani hogy mit osszon.
Lehet a kliensen is állítani hogy mit használjon. Ezen belül lehet az oprendszeren is, meg a böngészőkben is. -
válasz
Flashget #98379 üzenetére
De ez sem minden típusnál van így, korábban írta valaki, hogy elérhető az ONT bridge módban is, de már nem tudom melyik típusra vonatkozólag, talán ZTE volt... Nem tudom a funkcióiból olyankor mi érhető el, de talán jelszintet tudsz benne nézni. Nálam Huawei 8121H van, ez nem érhető el bridge-ben.
-
MasterMark
titán
válasz
Flashget #98363 üzenetére
Nem akarom router módba, direkt kértem bridge-be. Ki tudok menni a pppoe tunnel mellett is, de akkor nem ad semmit a lan felé magából?
Szerk.: Illetve azt mondták, hogy router módban is csak 1 lan port megy rajta, ez igaz? Bridge módban is csak az elsőről lehet csatlakozni?
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #98301 üzenetére
Azért vakartam a fejem hogy ilyen nincs hogy naponta hiba lenne, ott van valami áramszolgáltató gond vagy valami más lehet mert nálunk FTTB-n gond nélkül ment mindig.
Most hogy FTTH lett már eltűntek a sírások maximum néha 1-2 ember jajgat hogy új eszközt fog kapni és hogy neki elég a sima bejövő kábel miért nem tarthatja meg a régi rendszert
DIGI tornyot nálunk is heves vita közepette sikerült csak megszavazni, jöttek itt már rákkal meg minden marhasággal hogy mindmeghalunk, majd beközölte a közösképviselő hogyha mi nemmel szavazunk a mellettünk lévő tömböt is ő kezeli ők vinnék szívesen a lehetőséget így meg a sok agyhalottat sikerült meggyőzni hogy még mindig jobb ha nálunk van a tetőn és évente pár milla bevétel jön mintha a mellettünk lévő tetőn és pont ide sugároz -
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #98298 üzenetére
Fura hogy AX wifis Huawei ONT-t raktak ki neked és bridge módban lesz. Oda bármelyik ZTE, Fiberhome, Huawei alap ONT elég lett volna mint nálunk is
Az is meglepő hogy ilyen fullos ONT-t kaptak, már csak 2,5gigabit portos kellene és lehetne itt is 2/1gigás csomagot tolni persze feláron hogy csak kevesek menjenek rá -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Flashget #98267 üzenetére
Az lehet, de eszközt írtál, az meg 100-as vagy 1000-res volt, a kettő között maga a csomag volt korlátozva. Az 1000-res csomagokat fttb esetében már több éve mindenhol megszüntették, így onnan kezdve új csomagként nem lehetett kérni, merthogy ftth-ra való átállásnál úgyis 1000-res csomag lesz.
-
ElektrikusDE
senior tag
-
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #95927 üzenetére
Nyugi Havannán is már 2017-ben kint voltak az optikai kábelek meg kötődoboz is minden emeleten mégis csak 2020 májusban kötötték be és onnantól 1 hónapon belül ezerrel kötötték át az előfizetőket. Én július végén kerültem sorra
Szerintem mivel minden panelt át fognak állítani FTTH-ra te is sorra kerülsz.
Kispest Facebook csoportban sokan írják hogy állítják át őket, Lehet utca is sorra kerül -
gahor72
aktív tag
válasz
Flashget #95904 üzenetére
Pár napja az utca keresővel még mindig csak fttb-t dobott fel az oldal a Rákóczi utcai címemre. De poénból elindítottam egy online új szerződés igénylést, és ott a cím megadása utána már "csak" az 1000-es ftth-ra tudtam volna szerződni. ua címre. Attól függetlenül 2hete csak 1x hívtak a központi számról, azóta se. Nekem nem sürgős.
-
csiki52
tag
válasz
Flashget #95904 üzenetére
igen érdekes logika szerint "mennek" nálunk is /KIspest Eötvös utca/ elsők között volt LAN /házig optika/ FTTB, és utolsók között kötötték át elég érdekes módon FTTH-ra holott 5!! éve betették az elosztó dobozt az emeletre amit lecseréltek egy másikra, nekem nem volt gondom az FTTB vel csak a szar HXN298 as routerükkel a telefon miatt, nem tették bridge modba és külön telefon kábelt sem voltak hajlandóak bekötni, az elmult időben a hiba is sok volt igy a sokadig "fenyegetőzésemre" hogy lemondom a szolgáltatást mert lassan minden előnye "elfogy" már a digis számla 10 ezer körül van...
Ma egy hete átkötötték FTTH ra, elég érdekes módon...itt nem volt kiplakátolva pont miután ujra bent voltam a Digipontban másnap felhivtak /nem üzletkötö hanem Digi központ/ , hogy cstörtökön erre "járnak" a szerelők és bekapcsolnának az FTTH-ba.
Mint kiderült a lépcsőházban /44 lakás/ már csak egyedül vagyok Digis!
A szerelők Szegedről!! voltak itt, állitólag itt sok a meló kevés az ember
ZTE ONT-ot szereltek, lekopogom eddig nincs gond 900/320 mbit alá még sosem ment a sebesség pedig volt áramszünet ami eddig az FTTB-n gondot okozott mert nem kapcsolt vissza...de mi tartott ennyi ideig .... -
gahor72
aktív tag
válasz
Flashget #95825 üzenetére
Nyüzsögnek mint a sáskák. Most voltak itt 3 autóval. A szelektívben meg van egy csomó optikai kábel kidobva. 🙂
Fejlődik ez a környéken mindenhol. Az asszony már előre parázik, mi lesz ha rosszabb lesz? Neked mindegy, mondom ott a mobilnet a gépedbe, de nekem mi lesz a legend rangommal?? -
Márton
nagyúr
válasz
Flashget #14576 üzenetére
Na akkor bányásszuk elő a 8 éves problémát
Van digis email címem és 2 freemailes, valamint a bat! levelezőt használom.
Az egyik freemail-es címemről engedi küldeni a leveleket a digi, a másikról nem!
Minden beállítás, szervernév, jelszó, stb ugyanaz a küldő beállításoknál, már vagy százszor átnéztem.
Tipp? Van ilyen, hogy csak egy bizonyos freemail címet enged át? A levélfogadások mennek, hisz azokra freemail szerver van beállítva ugyebár.hibaüzi: relay not permitted
-
-
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Flashget #85258 üzenetére
És akkor hogy jön ki az hogy Invitelesként 100/30 ért fizetek 3415 huf. Most jött a papír hogy átmegyek Digi-sbe pont 10 x akkora sebességért fogok 3100 huf fizetni ?
Ja és leírtam már hogy nem cserélnek semmit... aminek örülök. Ez azt jelenti hogy egyszerűen átállítanak valamit a központban, fizikailag nem nyúlnak semmihez.
Már meg is jött az usó Inviteles számla tört hónapról. -
mpo
veterán
válasz
Flashget #85258 üzenetére
A többi tételt nem részletezem, ez 6200 Ft.
DIGITV 2019 2850 Ft
DIGINET 500 - FTTB - 2019 3100 Ft
DIGITEL 250 250 Ft
DIGI NEKEM CSOMAG FTTB* TECHNOLÓGIÁVAL KIÉPÍTETT TERÜLETEKEN
e-számlával, 1 év hűséggel
DIGI NEKEM csomagban:
az első hónapban 3100 Ft/hó
a 2. hónaptól 6200 Ft/hó
[link] -
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #83801 üzenetére
Itt ahogy nézegettem minden nap áll 1-2-3 DIGI-s furgon a ház előtt és kötik át a népet
Nálunk a 10lépcsőházas tömbben (437lakás) szerintem már lassan készen is lesznek az eddigi előfizetőkkel 2hónap alatt
úgyhogy itt ősszel akár nyomhatják is le majd az FTTB-t simán.
A többi tömbben viszont voltam ismerősnél láttam ott is kész az FTTH kötődoboz és be vannak kötve a szálak de még nem történt meg ügyfél rákötésHavanna, Gloriett, Szent Lőrinc-telep több helyen voltam routert beállítani vagy fúrni vagy ezt azt csinálni és mindenhol kész van az FTTH csak kérdés mikor kezdik átkötni rá a népet
-
4Grider
félisten
válasz
Flashget #83148 üzenetére
A szar lett a netem, az nat-olás alkalmával jellemzően nem úgy jelentkezik, hogy az addigi 500 Mbps körüli értéked leesik 100 Mbps-ra. Persze saját router használatakor - abszolút routertől függően - előfordulhat sebességcsökkenés is, de azért nem ötödére szokott leesni...
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #83139 üzenetére
Nyugi nálunk is így kezdődött, volt két darab hajnali több órás karbantartás és rá pár hétre már hívtak is hogy jönnek kötni. Ha kész vannak az optikai hálózattal akkor azt be kell kötni és mehet az előfizetők átvezetése
Azóta voltam már nálunk 18-ban Gloriett telepen is, ott is kész van az FTTH igaz ott fele olyan vastag sincs a fő kábel mivel ott 4emeletes panelek vannak szintenként 3 lakással szóval 12lakás/lépcsőház -
viktorhu
veterán
válasz
Flashget #83102 üzenetére
Nálunk 100/100 volt magyar oldalak felé, de külföldi irányban le tudott menni jóval 10 megabit alá, annak úgy nem volt sok értelme.
Szerk: meséltem annak idején, hogy 10/0,5-ös telekomos dsl-en lényegesen jobb volt Peru felé a voip hangminőség, mint a 100/100-as digivel, és a wetransferes feltöltés is lényegesen lassabb volt, mint 100/10-es koaxon. Szóval itt nem volt igazán használható a digis fttb.
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Flashget #82867 üzenetére
Sehol nem kaptál román ip-t a geo egy rakás szar és hibásan annak érzékeli, ennyi a történet, de látom ez sokak válaszából nem volt világos. Mint írtam nálam is volt régen, hogy az ip-met németországinak érzékelte, de ez is egy hibás beazonosítás volt és ennyi, de ügye az ilyen korlátozások az oldalakon is ezek a hibás beazonosítások által megy.
(#82869) TeeJay
Amúgy nem is értem ahol már megvan az FTTH hálózat miért nem csinálják azt hogy kijön 15 szerelő előre leegyeztetnek 3napra mindenkit és 3nap alatt végig mennének a komplett tömbön/telepen aztán lehet menni másik telepre átkötni mindenkit. Így még több hónap lesz mire az FTTB-t le tudják lőni
Mert általában nem lehet összehozni egy lépcsőház lakóit 3 napra sem. -
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #82863 üzenetére
Lépcsőházi emeleti villanyóra szekrényekben ott van a kötődoboz és már be vannak kötve a szálak? Ha igen akkor hamarosan várhatod őket csak ugye pesten van kismillió panel lakás és aki nálam volt mondta hogy folyamatosan keresnek embereket FTTH bekötéshez mert annyi meló lenne hogy nem győzik. Egy szerelőnek napi 6 címet kell elvinnie de persze nem tudja mindet bekötni meg valahol el is hajtják hogy nem kell nekik áramot fogyasztó eszköz
Persze a panel bekötés jobb mint a családi házas mert nálam is fél óra alatt végzett és a telepen közel vannak az utcák meg lakások.
Amúgy nem is értem ahol már megvan az FTTH hálózat miért nem csinálják azt hogy kijön 15 szerelő előre leegyeztetnek 3napra mindenkit és 3nap alatt végig mennének a komplett tömbön/telepen aztán lehet menni másik telepre átkötni mindenkit. Így még több hónap lesz mire az FTTB-t le tudják lőni
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Flashget #82864 üzenetére
..mivel újracsatlakozáskor egy másik szerverre kerültél, aminek más volt az ip-je és valószínűleg kisebb volt a lagja.
....de ez még mindig nem arról szól, hogy román ip az fos (az eredeti kirohanásban a felesleges és a szakmai topikba nem való "románozás" zavart legfőképp) -
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #82499 üzenetére
DIGI CAT5-öt használt mert 13-14éve építették ki de azon is ment a gigabit
FTTH-nál lakásodon belül lesz az ONT és olyan kábellel kötöd rá a routert/gépet amivel akarod hiszen gigabites lesz ott is.
CAT5e bőven elég de ha hosszabb távra tervezel akkor CAT6-ot érdemes mert az 35méterig 10gigabitet is tud és kitudja lehet 10év múlva 10GPON-t fogják bevezetni akkor meg majd nem kell újrakábelezni a routerignekem a bejárati ajtótól az erkélyes 18nm szobáig 10méter CAT6 kábel van úgyhogy csak ONT-t kell majd cserélni meg routert ha 1x a jövőben 10GPON-ra váltana a DIGI
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #82198 üzenetére
Mint írtam nálunk is ez volt de 3 hete már be van kötve minden kötődoboz és a mellettünk lévő tömbben már át kötötték az FTTB előfizetőket mert voltam ONT
wifit beállítani egy csajnak. Amelyik tömbben eddig nem volt optikai kábel meg kötődoboz oda meg felszerelték és várjuk mikor jönnek kötni.
-
válasz
Flashget #76416 üzenetére
Annyira nem értem, mert amióta tőlük van a szolgáltatás (8 éve) soha nem történt ilyen, végül tegnap 6 perc múlva a bejelentés után rendezték. Ha problémát érzékelek ezután akkor így már rögtön szólok nekik. Ha valaki fix ip címet kér és kap gondolom azt már nem NAT-olják, mert akkor ugye nem csak övé az az ip cím amit kap, így akkor nem teljesítenék a szerződést.
És azt sem értem hogy akkor a nekik rendelkezésre bocsájtott ip cím tartomány kimerült ha a dinamikus cím kezelés esetén is ezt kell használniuk? Ilyen sok Internet előfizetőjük van vagy a mobil szolgáltatásuk tesztje a korlátlan Internettel kavart be. -
-
madrac
senior tag
válasz
Flashget #66228 üzenetére
Szintén földi..!
csak közelebb a nagykörúthoz. Úgy van ahogy mondod. Valamiért be sem rakta a digi ezeket a címeket a honlapjukra. Csak azért kérdeztem, mert pár hete hozzánk már dobtak be minden postaládába levelet, hogy hamarosan elérhető a Telekom optika a házban és majd jönnek üzletkötők. Utána rögtön fel is pattintottak a falra a kapuhoz valami optikai eszközt, és szerintem a ház további részébe is tovább vitték az optikát, de valahogy üzletkötők azóta se jöttek. A nagykörúton is felszedték az aszfaltot a Telekomos aknák körül a házakig, gondolom szintén ugyanezért... Telekom oldalán már látszik a címünkön, hogy elérhető az optika.
Csak benéztek valamit, mert az IPTV áraik egy ezressel magasabbak mint a diginél, szóval lehet alkudozni majd ha arról van szó, és akkor a set top box árakról már nem is beszéltünk.. na meg a TV-k újrakábelezéséről... de gondolkodtam abban is, hogy a tv-t továbbra is a digitől vesszük..
Egyszóval ezzel most lehet, hogy jól alá fognak vágni a diginek, hiába vette meg ezt a kis hálózatot, fejleszteni nem akarja v. problémás neki.. -
Akybron
aktív tag
válasz
Flashget #66200 üzenetére
Pedig jó lenne már.
A 80-as csomag garantáltja 16 Mb/s, néha csúcsidőben a fele nem jön össze.https://prohardver.hu/tema/digi_lan_pppoe/hsz_66201-66201.html
A kábelnet is a tetőtéren keresztül érkezik legjobb tudomásom szerint, bejöhetne ugyanott az optika is.
Gondnok szerint a Digi és a Telekom is matatott valamit a padlástérben (jó pár hónapja),
de semmi új info nincs azóta.
Ha nem tudnak kábelezést fejleszteni, akkor még a Docsis 3.1-re átállás segíthetne, elméletileg 10x-es növekedést hozna (ha amúgy a meglévő kábelhálózat elég jó állapotú hozzá).
A Telekom most elérhető DSL netje 30/5 Garantált: 1/0.25.
Egyikük sem erőlteti az optikát :-( De a Digi azért így is jobb netet ad. -
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #66200 üzenetére
ott nem is fognak mert drága kábelezni és kevés a lakó aki fizetne is ezekért
sokkal jobb gyorsan minden panelt FTTH-ra átrakni és akkor mehet a gigás csomag meg TV meg minden és még spórolnak is az áramon meg a sok kiszálláson is mert egyen GPON hálózaton sok bajuk nem lesz ha már kész -
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #66096 üzenetére
várnak a fejállomás cuccokra, utána fog indulni azt mondták nekem múlt héten
gondolom OLT kell az új hálózathoz meg csomó OLT kártya meg valami szekrény is lesz a telep közepén valahol és azok nem két filléres cuccok
gyanítom 19-ben nálatok is ez a helyzet
itt is már minden panelban ott van az új optikai kábel meg a DIGI-s fehér dobozok
csak még nem aktív a hálózatha bekötik utána már viszont jöhet majd az átkötés mindenkinél
reméljük legkésőbb tavaszra sorra kerülünk
-
MadMancs
veterán
válasz
Flashget #60727 üzenetére
Nálunk kb 2 éve került fel optikai kábel és doboz az emeletekre (villanyóraszekrény), és kb 1 éve került optikai kábel be a dobozokra. 2 hónapja váltottam 100/50 ről 1000/200 ra, zokszó nélkül behúztak 1 plusz kanócot telónak. Ebből azt szűröm le hogy majd valamikor 2189 körül fény is kerülhet abba a kábelbe.
( Várpalota)
Sebességre egyébként nem panaszkodhatok.:
-
-
kasza blanka
aktív tag
válasz
Flashget #56539 üzenetére
"tobb mint 10 eve van Digis telonk"
ez mire válasz? nekem se tegnap óta van..."ezt nem az ugyfel donti el, hanem a szerelok es a raktari keszlet."
mit nem én döntök el? hogy azt mondom vagy behúznak még1 kábelt, vagy lemondom a telefont, és akkor a meglévő kábel is elég, nem kell az eszközük? hát ezt akárhogy is nézem, csak én döntöm el."sosem adtak TP Link eszkozt"
ezt én írtam el, ZTE természetesen...g0dl - köszi, majd elgondolkodom. annyit nem használom a vezetékest, hogy vegyek egy IP készüléket, az meg nem opció, hogy digi1000re fizetek elő, de a ZTE eszköz csak 600-t enged át WAN2LA. (legalábbis mikor megjelent a digi1000 akkor erről beszélt mindenki, azóta nem foglalkoztam vele)
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GeForce RTX 3060Ti (OEM HP)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest