- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #113863 üzenetére
Az összefoglalóban ZTE F660R szerepel mint egyik lehetséges wifi6-os opció, és a román olx-en találtam róla képeket,(ex digis rakhatta fel valószínűleg), a képeken van koax csatlakozó. Ha nálam a 2019-es bekötéskor ZTE-t raktak ki, akkor valószínű hogy ZTE-s területen vagyok ugye ? Akkor nálam ZTE F660R-t fognak kihozni ha wifi6-os csomagot kérek ugye ?
Megtört tv mininode tápkábel(előző hsz-ban részleteztem miért tört meg) miatt felszámolhatnak valami kártérítést ?
Melyik opció a jobb, cseréltetni a tv mininode-t, vagy kérni egy ZTE F660R-t(Wifi6 csomag előfizetés, hűséghosszabbítás mellett). Jelenleg egy antenna nélküli 2 portos ZTE ont van, fel van fúrva a falra, így nem tudom megnézni milyen típus pontosan, azt tudom hogy egyik portja 100-as másik portja gigás. Ehhez az ont-hoz képest jobb vagy rosszabb az F660R ? -
pinnacle
nagyúr
válasz
attilav2 #113628 üzenetére
Most visszaraktam az Asus 65P-t, mert már jó OpenWRT-vel. Ez "csak" 300Mbps-t tud a router közelében (mert nem tudja a hardveres wifi NAT-ot), de bőven elég, a TP-Link meg 600Mbps-t. Egyébként akkor lehet szükség drágább routerre, ha családban mindenki egyszerre az összes eszközén 4K-s videókat nézne, lehet azt ez már tényleg nem bírná.
Lacccca87 ezért lennék kíváncsi arra, hogy mennyi DIGI-s ONT van modem üzemmódban, illetve mennyi prohardver tag van. Szerintem nagy átfedés van a prohardver tagok száma (ennek a negyede lehet DIGI-s) és a saját routert használó DIGI-s ügyfelek száma között.
-
Lacccca87
addikt
-
-
4Grider
félisten
válasz
attilav2 #67209 üzenetére
Az olcsóbb gigabites switch-ek is pont egy gigabitet továbbítanak. Mivel nem routolnak, ezt minden gigabites switch tudja, a gyengébb hardverűek is. Ettől teljesen függetlenül mindig a saját router az ajánlott, a szolgáltatói eszközöknél ui. a beszerzési ár és nem a teljesítmény/tudás/biztonságosság a döntő tényező.
-
Brandynew
őstag
válasz
attilav2 #66954 üzenetére
Azzal nem is szabad használni, és nem csak azért, mert kínaiul van a menüje. Padavant kell rá telepíteni, sokkal gyorsabb, stabilabb, és támogatja a Digi IPv6-ot.
A telepítés menetéről itt találsz cikket és kapcsolódó fórumtopikot: https://prohardver.hu/tema/re_szoszo94_xiaomi_mi_router_3g_padavanra_fel/friss.html
Nem olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik, csak kattintgatni kell.
Általában a Gearbest-en a legolcsóbb, valahol mindig van hozzá kupon, aktuálisan nem tudom hol. A linkelt fórumtopikban biztosan meg tudja valaki mondani.
Érdemes megvenni egyébként ezt a routert, mert minden más routert kenterbe ver mondjuk a 40 ezer Ft-os kategóriáig.
-
M@Db0Y
senior tag
válasz
attilav2 #66936 üzenetére
Nálam simán bejön a kezdő oldal, nem kellett semmiféle trükk. Wifi részével is meg vagyok elégedve, ugyan csak 2,4Ghz-et tud de nálam erősebb jelet szór azonos frekvencián mint a xiaomi 3g.(ezt nem értem, hogyan lehet de így van). Sebességben telefonnal 50Mbit, notival 120-150Mbit körül megy.
Akinek elég az 1 gigabites port és a 2.4Ghz wifi annak felesleges váltani szerintem, mert meglepően jól működik az f660rv1. -
válasz
attilav2 #66930 üzenetére
Bizonyos alkalmazások futása esetén 100-150 feletti ping már okozhat némi gondot. Akkor reklamálj, ha problémát tapasztalsz, vagy olyan szolgáltatási szintet, ami nem éri el a szerződésben rögzítetteket. Tehát nem kell túlparázni a dolgot meg naponta méricskélni a sávszélt.
-
DSPx
tag
válasz
attilav2 #66930 üzenetére
Szervertől függően változik a pinged, fölösleges túllihegni ezt a dolgot.. Teljesen normális. Ping mindenkinek más és más helytől függően. Budapesten valószínűsítem hogy 0-3-ig van magyar szerverekre. Debrecen DIGI hálózattal pl 4-5ös ping van jelen. Én Telekomosként Debrecen mellett 20 kilóméterre 5-7 pinget tapasztalok magyar szervereken..
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #66900 üzenetére
Az IPV6 beállítása után tovább nőtt a sebesség:
-
-
Brandynew
őstag
válasz
attilav2 #66800 üzenetére
Ennél biztos, hogy több is elérhető lenne, valamelyik hardvered lesz a szűk keresztmetszet. Nem tudom, milyen a hardvered, lehet csak arról van szó, hogy nem elég ahhoz, hogy kezelje a PPoE kapcsolatot. Ha ez a helyzet, akkor egy jóféle Gigabites router meg fogja oldani.
-
Brandynew
őstag
válasz
attilav2 #66793 üzenetére
Kábellal a legkisebb erőlködés nélkül bírja az 1000 Mbit-et, elég bika hardver van benne.
Gyárival nem próbáltam, ezen egyből cserélni szokás a firmware-t, nemcsak azért, mert a gyári kínaiul van, hanem azért is, mert a Padavan stabilabb, tudsz rajta torrentezni (igaz, nem túl nagy sebességgel), FTP szervert üzemeltetni és natívan támogatja a Digi IPv6-ot. A Padavan az Asus firmware-jére épül.
Itt van fórum ehhez a routerhez/Padavanhoz és cikk is az átváltás menetéről: https://prohardver.hu/tema/re_szoszo94_xiaomi_mi_router_3g_padavanra_fel/friss.html
Ha érdekel, akkor vagy Gearbest-en vagy eBay-en szokott a legolcsóbb lenni, mindig van valami kupon is, így 7-8 ezer Ft az ára általában. A Xiaomi Mi Router 3G kell, nem a sima 3-as végződésű.
-
válasz
attilav2 #66784 üzenetére
2018-ban az utorrent saját port tesztje már évek óta nem ment, mert az eladása után megszűnt a teszt szerver oldali támogatása, már pedig arra hivatkozik. Szerintem simán működik a ZTE port forward is, ha nem működne, annak már komoly visszhangja lenne itt a topikban is. Ezzel persze nem rábeszélni akarlak, magam is a saját router használatának híve vagyok, csak a kérdésedre válaszoltam.
-
matta2003
tag
válasz
attilav2 #66774 üzenetére
Szia!
Melyik városrész?
Mikor módosítottál szerződést, ahhoz képest mikor jöttek szerelni?
Ilyen az eszköz? LINK
Az alján megy be az optika? Le tudod fotózni, hátha egyszerűbb. (Két tartó lyuk közötti távolságot meg tudod mérni?)
Nálam is nem sokára jönnek, de nagyon ki kell sakkoznom, hogy hova és hogyan telepítsék különböző okokból... próbálok előre gondolkodni/felkészülni...
Köszi -
djzolee91
tag
válasz
attilav2 #66774 üzenetére
Jó kérdés, nekem októberben egy HG8121H-t hoztak. Abban a webes felületében szépen benne van a PPoE felhasználó nevem és a jelszavam, hamar megoldotta a szerelő, nemtom, hogy direktbe írta-e be, vagy központilag állított-e be benne valamit.
Nemtom van-e benne port nyitási lehetőség, jelenleg nem kellett nekem még.
-
-
Flashget
félisten
válasz
attilav2 #15079 üzenetére
Ezt a bedőlést 2007 óta olvasom UPC és tré ügynököktől különböző fórumokon, blogokon..amióta a tányérossal megkavarta az állóvizet a digi azóta fáj a fejük, hogy nem rabolhatnak gátlástalanul, majd jött a jól árasított Szőke kapitány 1-2...és vezetett az út a mostani áraikhoz.
-
poli27
veterán
válasz
attilav2 #15012 üzenetére
Látszik hogy megint az magyaráz, akinek fogalma sincs róla..... digitális adásnál semmilyen jelveszteség nincs, a technológiából adódóan!Amilyen a fejállomáson a minőság olyan az végponton is, nem lehet minőségromlás.Ont nél nem tudnak csak nagy csomagot adni a kábeltévéből, vagy mire gondoltál beletesznek az ont be egy fényerőszabályzót? Vagy hogyan oldanák meg.......
-
válasz
attilav2 #15012 üzenetére
DVB-C digitális mivoltából következik, hogy ez esetben nem számít egy 10 emeletes panelben kihúzott koax-on keletkező veszteség. Legalábbis biztos vagyok benne, hogy nem vennéd észre a különbséget egy 10. emeleten lévő DVB-C-s adás, és egy ONT-ből érkező adás között.
-
PeterPH
senior tag
válasz
attilav2 #15007 üzenetére
1. Miért érné meg a diginek FTTH-t építeni x ezer forintért/végpont olyan előfizetőnek, aki csak a párszáz forintos közszolgálati csomagot akarja igénybevenni? Hány év lenne a megtérülés?
2. Miért akarsz te még egy aktív fogyasztót (ONT) a lakásodba? Miért lenne jobb, ha nálad végződne az optika, mint ha a lépcsőházi switch-nél? -
Freewalker
csendes tag
válasz
attilav2 #9597 üzenetére
Ezeket tudom kiválasztani:
The Basic Setup screen allows you to change the device’s
general settings. The following connection types
(encapsulations) are available:
•• RFC 2364 PPPoA
•• RFC 2516 PPPoE
•• RFC 2684 Routed
•• IPoA
•• RFC 2684 Bridged - Dynamic IP Address
•• RFC 2684 Bridged - Static IP Address
•• Bridge Mode OnlyEzek közül melyik lenne a digi?
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest