- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
szabogabor10 #93385 üzenetére
Általánosságban értettem a kérdést. Nálam egyikkel se volt gond, de ettől igaz marad, minden szolgáltatónak van szar és jó területe.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
szabogabor10 #93372 üzenetére
Már az első nagyobb dns gondjuk előtt google-t használtam, így ez nem érintett soha. Vannak területek, ahol szar a digi és ugyanez igaz a többi szolgáltatóra is. Amúgy az is érdekes felmérés lenne, hogy hány embernél megy routerként az eszköz és mennyinél van vele gond, mert ügye itt is írták, hogy van olyan ont, amivel sok gond van, viszont bridge esetén meg semmi.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
szabogabor10 #93345 üzenetére
Sok a panasz a topikban, de nagyon sok panasz ugyanazoktól a felhasználóktól van. Nekem pl fttb és ftth esetében is minimális gondom volt az elmúlt 10 évben, amióta ftth van kétszer volt gond, egyik szinte országos szintű a másik meg max 1 órás volt, ezek miatt egyik esetben se jelentettem.
-
Márton
nagyúr
válasz
szabogabor10 #93131 üzenetére
jah, azt hittem már a cikkben rossz a dátum..
-
wigyori
tag
válasz
szabogabor10 #93062 üzenetére
Elhiszem, de jelen szituban ez erdekel a legkevesbe, hogy kesesben vannak.
-w-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
szabogabor10 #92710 üzenetére
Szerintem csak a végpont jelszavát offolják, egyébként máséval bejelentkezve lehet használni.
-
válasz
szabogabor10 #64795 üzenetére
Most nem azért, de nem pont az a lényeg, hogy a törvény arra kötelezi őket, hogy egyoldalúan nem emelhet árat? Tehát megküldi levélben/email-ben, hogy módosulnak az árak, az előfizető meg ezt nem köteles elfogadni, hanem mindenféle további "bünti" (a hűségszerződés miatt) nélkül teheti ezt meg.
Vagy nem szól semmit és akkor fizeti az emelt árat.
-
DonMaster
addikt
válasz
szabogabor10 #64795 üzenetére
de csak ha van szerzödésed törvény szerint ha nincs szerzödésed tehát határozatlanban vagy lista árat fizetsz akkor a lista ár nöhet ez is benen van. ha van 1év-re szerzödésed akkor nem nöhet
-
DonMaster
addikt
válasz
szabogabor10 #60949 üzenetére
mesély még
jelenelg dvb-c + analogon az eddigi költsége vana digi-nek mint 10éve volt,
ha átálna iptv-re akkor + átalakito ami küldi az adás-t + boxok, ez árnövekedés nélkül nem történne meg,
amit a digi nem fog meglépni mert 1 dolgo van ami viszi elöre és hozza az ügyfeleket az árértékaránya a cégnek ami a konkurenciához képest a legjobb.ezt nem fogja lerontani +csökenteni a profitot és berakni még 1 egységet ami elromolhat, remélem soha nem lesz se tv szabvány se digi-nél iptv mert egy kalap fos a dvb-c hez képest. amit viszont tolhatna a Digi az a hbbtv okos tv-ken dvb-c-vel nagyon franko lenne az iylen hibrid ha nem ismernétek nem kell külön ezsköz, akinek van mindig tv-je okostv-n amiben van internet az M1 -en kitudja probálni persze ha a tv hbbtv-s. azt jobban preferálnám mint az iptv-t több potenciált látok benne.Nah meg olcsobb is sokkal árváltozás nélkül is megoldhatóMasterMark
tisztában vagyok vele,
de a lényeg hogy a speedtest nézsével hogy látod hgoy ott szar de közben a letöltésed 1000mbits-el megy egy file/film stb-n akkor hol a probléma?
ha a letöltés szarul megy és akkro mutat a speedtest rosz rétéket akkor a ludas a Digi de amég csak speedtest huszárkodás megy és abbol kiindulva valaki azt mondja hgoy szar mert csak 560mbits az 1000mbits helyet de letöltése megy 100mb/s-el az csak rinya -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
szabogabor10 #60945 üzenetére
Jah tényleg, ONT, sorry.
Valaki egyszer mondta, hogy nekik a bekapcsoló szerelő modnta, hogy az utolsók között kaptak RF-es ONT-t, és többé nem lesz ilyen.. Ez bő 1 hónapja volt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
szabogabor10 #60941 üzenetére
Eddig is elég volt 1 modem.. Magánházas területeken szinte csak is kizárólag olyan modemeket vittek, amiből jött is ki a coax..
Amúgy ezeket a modemeket át lehet tolni bridge módba, hogy nagyjából annyi köze legyen a router üzemmódhoz, hogy bele lehessen lépni? Bár még azt sem kéne..
-
válasz
Vinném is vissza azonnal a TV-t a UPC-hez. Szerintem a DIGI sosem fog IPTV-re váltani. Legalábbis belátható időn belül biztosan nem. Az nekik egy halom pénzkiadás lenne boxokra, cserébe meg kiadhatják havi 2-300Ft-ért bérletbe, aztán majd 10 év alatt visszatérül az ára. Erre esetleg akkor látok esélyt, ha majd sztenderd lesz az IPTV modul minden TV-ben.
-
MasterMark
titán
válasz
Nem kell IPTV, inkább a két szar.
-
Flashget
félisten
válasz
szabogabor10 #60714 üzenetére
2016 juliusban felhuztak az emeletekre az optikat azota is ugy van semi sem tortent.
Na majd 2020-ban. -
törölt tag
válasz
szabogabor10 #60714 üzenetére
Nem emlékszem, hogy mióta várunk a bekötési fázisra, de bő egy év eltelt a lépcsőházi kiépítés óta az tuti. Talán már a két évhez közeledünk.
Amennyiben igaz a Közlemény 2019. december végéig csak megtörténik nálunk is.
Addig már csak bő másfél év.
-
kene84
aktív tag
válasz
szabogabor10 #60597 üzenetére
Igen, az egyik HP Omen gamer gép , ha ez számit.
A Digi azt mondja a géppel van probléma.
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #57609 üzenetére
Ah, so! Kábelmodem.
-
slycugel2000
tag
válasz
szabogabor10 #57383 üzenetére
Nagyon köszi a választ, akkor ezek szerint jól állítottam be.
De akkor sem értem, minek a GB-es port, ha a tizedét tudja?
Ez totál röhej és szánalmas, olyan, mintha vennék egy 200 LE-s autót, de igazából 50km/h-nál nem tud nagyobb sebességgel menni... Mi van???
-
Watercolour
aktív tag
válasz
szabogabor10 #56894 üzenetére
Szerintem azért megérne néhány kört szolgáltatóváltás előtt futni a Digivel, hátha el tudsz jutni egy kompetensebb belsős emberhez, akivel lehet routing problémákról beszélgetni. Lehet, hogy nem szándékos a "hiba".
-
Vakegérke
félisten
válasz
szabogabor10 #56276 üzenetére
Ez megnyugtató, köszönöm.
-
szoszo75
aktív tag
válasz
szabogabor10 #55256 üzenetére
Igen a régi csomag volt.De már lejárt a hűség. A netet is felemelték 1000-re, mivel ftth-n már csak az van. Anno az ügyfeles is azt mondta hogy ha nem hosszabbítok akkor marad az "új" listaár a 2500Ft. Ezért is furcsállottam most ezt kiküldött új 2018-as listaára levelet. Most már tényleg kíváncsi leszek hogy jan-tól milyen listaárat fognak számlázni..
-
WaterWave
veterán
válasz
szabogabor10 #55253 üzenetére
12 hónapos hűséggel nézd, mert azon is lehet faragni
-
WaterWave
veterán
válasz
szabogabor10 #55250 üzenetére
szerintem a home az 1700-1800 körül.. a building meg 2200 körül...
-
szoszo75
aktív tag
válasz
szabogabor10 #55246 üzenetére
Most még, de jövőre már nem. Nem volt hosszú életű.
-
viktorhu
veterán
válasz
szabogabor10 #55136 üzenetére
Azt a számlát nem szedték be, amit már beszedésesként állítottak ki?
- Ha az még nem beszedéses számla, akkor azt nem is fogják beszedni, csak azt, amit már annak állítottak ki
- Ha csoportos beszedés van rajta, és mégsem történt meg a beszedés, érdemes a netbankban megnézni, hogy látszik-e a csoportos beszedés a diginél, jók-e az adatok (pl. határérték). ill. nem volt-e elutasított tranzakció valami miatt. -
Zsocy155
őstag
válasz
szabogabor10 #55155 üzenetére
A mail-ből a link a Digi oldalára, a befizetendő számlához visz. Ott klikk a "befizetem"-re és a regisztrált kártyáról azonnal levonja.
-
Zsocy155
őstag
válasz
szabogabor10 #55151 üzenetére
Én csak egyszer adtam meg az unicredit-es bankkártya adatait. Azóta ha jön e-mail-ben a számla csak ráklikkelek a linkre, ott a "fizetek"-re és kész.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Miért nem fizetsz bankkártyával a honlapon? Kicsit macerásabb, de azonnal elfogadja a fizetést. Én kezdetektől így fizetek.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Azon a számlán, amin már a csoportos beszedés szerepel, lejárt már a fizetési határidő?
-
tibike8
őstag
válasz
Nálam nem volt gond sosem a csoportossal. Évek óta így fizetem. Nem lehet, hogy csak nem frissült át minden rendszeren és a Diginél még nem csoportos van beállítva. Egyeztess velük és lehet, hogy az lesz a mondás, hogy a következőt már csoportosan szedik be, de ezt utald simán még.
-
g0dl
addikt
válasz
szabogabor10 #52826 üzenetére
Hogy 4800 az 1000-es FTTH-n?
-
Flashget
félisten
válasz
szabogabor10 #49000 üzenetére
Xiaomi elég hivatalosan kapható több helyen is pl. mall.hu, Wayteq.hu,edigital, MM-ben is volt amikről konkrétan tudok..aztán még több helyen lesz mivel nyitnak Európa felé.
eustock magyar garival árulja -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabogabor10 #48997 üzenetére
-
válasz
nyilván ha indulnak, fognak árulni telefont is hozzá.
valószínűleg az lesz rájuk írva, hogy allview -
viktorhu
veterán
válasz
Miért maradjunk? Ha majd lesz szolgáltatás, lesz készülék is. Nyilván nehezíti a kezdést, de ez nem opcionális, csak voltéval tudnak indulni, másrészt addigra valószínűleg minden szolgáltatónál lesz volte, harmadrészt ők is hozhatnak be, nyilván ők is központilag szerzik be a telefonokat minden országnak.
-
csucsreg
tag
válasz
Az Allview márkát ismered? Mert az anyacégnél zömében az ő telefonjaikat értékesíti. Ezért nem maradok az itthon kapható márkáknál.
-
csucsreg
tag
válasz
szabogabor10 #48997 üzenetére
Attól még lehet olyan kínai gyártó amiről mi nem tudunk és ad volte telót fillérekért...
-
kevinium
aktív tag
válasz
szabogabor10 #46560 üzenetére
Az, hogy 60 napos határidővel vállalták, az nem azt jelenti, hogy addig is fog tartani... (Általában...)
-
Syl
nagyúr
válasz
szabogabor10 #46560 üzenetére
60 nap? Az finom!
-
válasz
szabogabor10 #46438 üzenetére
nekem egy hónap volt, mire válaszoltak. viszont még előtte találkoztam két szerelővel, akik megnézték hogy van-e szabad gigás port, és elmondták, hogyan kell intézni ezt hatékonyan... és valóban, bementem váltást szervezni az ügyfélszolgálatra, aznap kötöttek, másnap már ezres net folyt a kábelből. nem volt ingyen, igaz nem is volt horror összeg.
-
Flashget
félisten
válasz
szabogabor10 #46438 üzenetére
ha társasház akkor esetleg 100-as switchet kell cserélniük gigásra és nincs raktáron.
de nálam nem csak ez volt a probléma ami miatt 60 napból az 56. napon lett 500-as netem (akkor én voltam az első aki egy 6 lépcsőházas 198 lakásos épületben kérte mikor a Digi bevezette) fejállomást kellett bővíteniük és a szerelő elmondása szerint "összevissza voltak a kötözések" kb. 35 éves volt a srác tehát nem öreg szaki a lanhoz. -
slug
senior tag
válasz
szabogabor10 #45989 üzenetére
Helo,
tehat felcsatlakoztal pppoe-n macos -el, de nem kapsz v6 cimet a ppp0 interfeszedre?
probald ki ezt csatlakozas utan: sudo ipconfig set ppp0 AUTOMATIC-V6
-
kevinium
aktív tag
válasz
szabogabor10 #45970 üzenetére
Ha az ipv6 címet "kézzel" rendelted hozzá a hálózati csatolóhoz, akkor értelemszerűen kézzel kell hozzárendelned egy ipv6-os dns-szervert is. És akkor valószínűleg működni fog, hiszen írod, hogy terminálból eléred az ipv6-os címeket...
De próbáld ki, hogy beírod a terminálba:
"dig google.hu AAAA"Ha jól van beállítva a dns, akkor vissza kéne adnia a google ipv6-címét... Ha nem adja vissza, akkor azért nem működik, mert nincs megfelelően beállítva a dns-szerver. Ha visszaadja a címet, akkor el lesz molyolva valamelyik config fájl, hogy ne az ipv6 cím-feloldásnak legyen prioritása böngészésnél. (De a csak ipv6-os oldalaknak akkor is kéne működnie...)
-
kevinium
aktív tag
válasz
szabogabor10 #45968 üzenetére
Ha a böngésző firefox:
Akkor az about:config oldalon a "network.dns.disableIPv6" paramétert állítsd false, vagyis hamis értékre...http://kb.mozillazine.org/Network.dns.disableIPv6
Angol nyelvű szakirodalom hozzá.Ha nem firefox a böngésző, vagy már hamis értéken van, akkor majd még kitalálunk rá valamit...
-
mzso
veterán
válasz
szabogabor10 #44963 üzenetére
Szóval akkor két kábel jön be hozzám...
Én úgy értelmeztem ahogy beszéltek róla, hogy az optikain jön minden. -
gduck
addikt
válasz
szabogabor10 #42557 üzenetére
Az segít? Akkor majd holnap megpróbálom
-
haddent
addikt
válasz
szabogabor10 #42182 üzenetére
Semmi, router fw van a gond nincs egyelore pppoe megosztas ipv4 meg 6 kozt, csak azt hittem itt a gond de nem
-
poli27
veterán
válasz
szabogabor10 #42130 üzenetére
Allitolag minden ujonnan epult terulet..
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabogabor10 #41950 üzenetére
Két nap mulva majus, varjunk már még az elso jajjtönkremegyadigimostmilesz hozzaszolassal legalabb addig.
Arra nem gondoltok, hogy akinek nagyobb savszel kell annak maskepp oldjak meg?
-
rocket
nagyúr
válasz
szabogabor10 #41950 üzenetére
Inkabb rajottek nincs a csomagot valaszto felhasznalok 99.9%-nak olyan hardvere amivel kilehetne hasznalni, igy megkimelik az ugyfelszolgalatosokat a sok "nyavajgotol"
Varhatoan hamarosan kilobizzak az EU-ban a jogvedo szervezetek , hogy nem lehet majd lakossagi korlatlan adatforgalmu csomagot arulni, igy a sebesseg a jelentos tobbsegnel nem lesz annyira fontos szempont.
Remelem nalam marad az FTTB, nem kellenek felesleges aramzabalo kutyuk.
-
Dhampir
félisten
válasz
szabogabor10 #40495 üzenetére
Köszi, a Java telepítésnél is az Internet-kapcsolatra panaszkodik.
Igazából nem én fogom használni a rendszert, de annyira erőltetik a Windows 10-et, hogy emiatt telepítettem fel a felhasználónak.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabogabor10 #40465 üzenetére
Lefele iranyba nincs meg ha jol latom, az a resz tulterhelt. Szerintem a kimeno forgalmat "fizetik" - illetve esetunkben nem - meg.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabogabor10 #40463 üzenetére
Mintha olyan surun kellene.
Doct or Acle: minden szolgaltato a sajat mérőjét ismeri el hivatalosnak, Kuala lumpurba nem lesz soha max sávszél. Delutan 3kor meg csucsidobe plane nem lesz max nemzetközi...
-
válasz
szabogabor10 #39741 üzenetére
Adtál egy ötlete. Gondolom keresek Google, "szolgáltató" neve ipv6.
Tanulságosak az eredmények.
A nevek: DIGI, Telekom, Invitel, UPC -
csabi10
senior tag
válasz
szabogabor10 #39739 üzenetére
Nekem telekom volt decemberig, egyszer sem kaptam ipv6-ot.
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #39542 üzenetére
Köszi!
Elvileg igen, gyakorlatilag meg nem jöttek érte, csak megírták, h rendben elvitték, úh itt van azóta is. És ha onnan se viszik el, akkor még lesz még 2. is
Vmikor 10 éve meg azt játszották el, h nem jöttek, de azt hazudták, h ott voltak a megbeszélt időpontban, csak nem tudom, kivel beszélték meg, mert velem ugyan nem, de mással sem, viszont ettől függetlenül vki mindig otthon volt azokban a napokban, és ott nem járt ski. Aztán pattogtak, de miután nem hagytam magam, és beígértem a Hírközlésit, békén hagytak. A modemért viszont utána se jöttek, az is megvolt évekig még
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
szabogabor10 #39519 üzenetére
Köszönöm!
Csak gondoltam beállítom, ha már lehet.
És amúgy, ilyenkor, ez, hogy működik, van ipv4 és ipv6 is, vagy hogy mint van ez? Bocsi a kérdését, csak Nekem ez még újdonság.
-
Flashget
félisten
válasz
szabogabor10 #39043 üzenetére
Diginél azért tudnak mindenre viszonylag gyorsan reagálni többi nagy szolgáltatóhoz képest, mert figyelik a különböző fórumokat és nem az van, hogy "én vagyok a szolgáltató tőled usertől mindent jobban tudok szóval kussti" hanem élesben tesztelik az új dolgokat és a visszajelzések alapján korrigálják a hibákat. Nem csak lanra igaz ez. Mint írtam korábban ugyanez volt a lan bevezetésekor mikor nem működtek az addig ADSL-n működő routerek (az is PPPoE), de levelezések vagy fórumok alapján belőtték a rendszert.
adika4444 tudom. Sőt mikor ez a ipv6 mizéria kezdődött valakinek azt válaszoltam, hogy esélytelen a V2 is megkapja egy fw-vel, mert akkor ki a fene venne V3-at?
Amiért meg nem kötik a megrendelt szolgáltatást a jól ismert eszközhiány a felelős...legtöbbször ő. -
FF23
senior tag
válasz
szabogabor10 #38938 üzenetére
Miről beszélsz? 2009-es a regem.
Nem! Nem te vagy a szolgáltató dolgozója, de nyyílván nem várhatod el ott mindenkitől, hogy ilyen szintű tudással bírjon. Mintahogy itt sem olvastam még egy "szakember"-t sem, hogy hogy miként is zajlik az ilyen.
Valószínűleg úgy történik, hogy bevezetnek egy friss IPv6 protokolt, szabványt vagy mit, majd ezt stabilizálják és utána(közben) konfigolják előre-vissza a kompabilitást. Egyébként is, a kuponrendszerből úgy tűnik, hogy a digi TP-link partner.Ez a hisztisp.csás: mindenazonnalkell, vehetekújrútert, szaradigi hsz-ek az irritálóak, nem a szakmai, vagy tapasztalatiak.
-
xray_
tag
válasz
szabogabor10 #38941 üzenetére
Asus AC68U asuswrt-merlin minden műküdik a javítás után
-
Keckix
tag
válasz
Nálam is meg érkezett az IPv6 (Panel FTTB) Asus ac56u routerrel minden oké
-
Smktrooper
senior tag
válasz
Belátták:
"Képzeld el ha a WC papir is lukas lenne. Mindenki szaros kézzel rohangálna..."
-
válasz
Megerősítem, Érden is okés, megjött a prefix. RT-AC68U. Gyorsan át kell néznem asszem a tűzfal beállításokat.
-
FF23
senior tag
válasz
szabogabor10 #38936 üzenetére
Amúgy a Diginek küldtem azóta viszontválaszt, röviden kifejtve az IPv6 működését, mert a kollégának látszólag fogalma se volt róla...
Nocsak, végre egy szakember!
Melyik szolgáltatónál, és hogy vezetted be az IPv6-ot? Van egy qrvanagy ipv6 gomb, és csak meg kell nyomni, vagy hogy van ez? -
válasz
szabogabor10 #38845 üzenetére
Tényleg leírtad, de a lényeges kérdés az, hogy akkor biztosit-e úgy a DIGI IPv6-ot, hogy a szerződése szerint igénybe tudja-e venni az ügyfele.
Én úgy látom hogy nekem a szerződés szerint biztosítva van, ezért nincs miért reklamálni.
Ezt próbáltam elmondani. -
lajos0001
tag
válasz
szabogabor10 #38820 üzenetére
'A release notes-ban nincs semmi az IPv6-ról.'
Ez önmagában még nem jelent semmit sem. Egyáltalán nem kötelező felsorolni minden egyes tényleges módosítást a release notes-ben. Emiatt csak a tényleges kipróbálás lehet valós bizonyíték, hogy javítja-e a digi ipv6-os szolgáltatásánál fellépő hibát vagy nem javítja.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabogabor10 #38813 üzenetére
Nem hagyom ennyibe, ha a Digi szolgáltatása megfelel a szabványoknak, akkor elvetetem az emlitett két gyártótól az IPv6 plecsnit. Ha ezt elinditom, lesz párbeszéd a gyártó és a szolgáltató között....
-
válasz
szabogabor10 #38743 üzenetére
Tényleg szétoffoljuk a topicot.
De akkor neked nincs Digis routered, hanem egy csatlakozásod és ha rádugsz egy gépet, az kap IPv6-ot. Viszont ha a routerrel csatlakozol, akkor az nem kap. Ez a probléma? -
válasz
szabogabor10 #38739 üzenetére
Az utolsó mondatom szerint pedig tényleg oszt. Most néztem meg. Ennek a gépnek is külön van, a másik routernek is és az asztali gépemnek is.
Meg látok ilyet is: Prefix 2a01:36d:2800:2c3a::/64, vagy ez akkor mi? -
válasz
szabogabor10 #38736 üzenetére
Tényleg nem értem.
Ha ezt írod: a belső címek pedig már függetlenek a szolgáltatótól (ez IPv4-nél igaz is),
Akkor a 6-nál már miért lenne a szolgáltató kötelezettsége, egy előfizetésed van, ehhez kapsz egy IPv6 címet, ha te többet akarsz szétosztani, tényleg a te routered problémája.
De hozzáteszem, hogy a ZXHN H298N mind a három most hozzá csatlakozó eszköznek adott IPv6 címet. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabogabor10 #38716 üzenetére
Neki hivatalból router oldali probléma lesz.
-
válasz
szabogabor10 #38691 üzenetére
kíváncsi leszek a válaszokra.
a korábbi asus rt-ac56u és rt-ac87u (ez a jelenlegi saját, ezzel fogom sűrűbben próbálgatni eztán), majd tp-link tl-wr1043nd v3 után, ma volt lehetőségem kipróbálni egy linksys ea6400 routerrel is, ahogy a korábbi háromnak, az utóbbinak sem tetszik a digi féle ipv6 - a notikkal direktben okés az ipv6 adott netes kapcsolaton. -
válasz
szabogabor10 #38688 üzenetére
Inkább a Diginek, az Asusnak ehhez kevesebb köze van. Szerintem annyi van, hogy a Digi még nem oszt prefixeket, amit a router kinyomhatna advertisementben LAN oldalon. Az első eszköz, ami kapcsolódik a DHCPv6-jukhoz (a PC vagy a router) kap egy saját IP-t, és itt megáll a dolog, nem megy a DHCP-PD. Idővel szentem megoldódik ez ISP oldalról.
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #38667 üzenetére
"Ha tényleg így lesz, következő routerem tuti nem Asus vagy TP-Link lesz."
Pedig mind az új TP-Linkek, mind az új ASUS-ok bitang jó routerek, elhiheted. Ez a kis IPv6 inkompatibilitás csak apró pötty a pedigréjükön.
(Valószinüleg túlságosan is ragaszkodnak a szabványhoz és van itt valami "apróság", ami miatt a DIGI DHCP-PD-jét nem tolerálják.)
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szabogabor10 #38661 üzenetére
Az lehet hogy megy, de még tomato-ban úgy ahogy megy a HW-NAT addig sem a DD-WRT-ben sem az OpenWRT-ben nem megy, és ez nagyon meg is érzik a sebességen, és a terhelésen.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
szabogabor10 #38654 üzenetére
Tomato alatt próbáltam de nem ment, ma reggel írtam is.
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #38648 üzenetére
Igen. IPv6-nál az ún. delegated tartományból - ez a DIGI-nél a 2a01:36d::/32 tartomány - a LAN-odon belüli eszközök is kapnak IPv6 címet.
Az IPv6-nál brutálisan sok a kiosztható IP címek száma.
-
maxima
tag
válasz
szabogabor10 #38642 üzenetére
Szia!
> Egyébként a Windows miért képes normálisan kezelni az IPv6-ot?
> Ott nem kell a LAN IPv6-tal foglalkozni?A Linux is jól kezeli szóló gép esetén.
A routereket nem kezeli jól a Digi. -
törölt tag
válasz
szabogabor10 #38642 üzenetére
... mert, egy direktbe kötött gépnek csak egy IPv6 cím kell. A WAN oldalit kapja a gép (Windows).
A WAN oldali IPv6 címet meg most már - péntek van, ma zárul az IPv6 dual-stack bevezetés, legalább is a DIGI szerint - szerintem minden DIGI optikai bekötés (FFTH, FTTB) megkapja.
-
törölt tag
válasz
szabogabor10 #38638 üzenetére
Igen, már linkeltem egy képet erről. (Mr. Janó #38482)
-
m0ski
aktív tag
válasz
szabogabor10 #38630 üzenetére
ASUS RT-N16-ban (Tomato van rajta) átraktam a prefixet 32-re, így kaptam v6 IP-t. Alapból 64-en volt, azzal nem ment.
Köszi a tippet -
válasz
szabogabor10 #38628 üzenetére
A router logja alapján valóban a DHCP-PD-vel lehet a gond, mivel ott tévesen /64-es prefix szerepel, viszont ugye a Digi /32-est használ.
-
adika4444
addikt
válasz
szabogabor10 #38590 üzenetére
lépcsőházban lesz, te egy kábel véget kapsz. Majd mind a 8 eret nethez fogják kötni, egyik vége ont másik vége a lakásodba, és amibe bedugod megy.
-
Calogero
addikt
válasz
szabogabor10 #38585 üzenetére
Nem biztos hogy cserélni fogják. Ha most előfizetsz majd 200-asra akkor lehet hogy átdugnak ONT-ra, mint ahogy nálunk is tették.
Anyámék 100/100-as netjük 100-as switchen van. A szomszéd kért 500-as netet így őt csak átdugták ONT szabad portjára. Mivel a többség legkisebb netet használja nálunk, így ők maradnak a switchen.
-
válasz
szabogabor10 #37930 üzenetére
Pardon
-
DonMaster
addikt
válasz
szabogabor10 #36283 üzenetére
a 30 több a mindig tv-nél. persze nincs mindne, bár ha kombozza a mindig tv-t a Do-val már van 35-40 nézhetö csatorna, mire nem elég? vagyis minek a több mitn 120 csatorna ? értem nagyobb a választék, nah de komolyan. ha valaki arr aképes hoyg pár ezer ft-ért lemondja annak kétlem hoyg nem lenne mindegy hoyg 90 vagy 30-40 csatorna van.
-
htc07
addikt
válasz
szabogabor10 #36231 üzenetére
kajak 5 perce még nem volt ott a digi online menüpont
és mi lesz a felhasználónév?
-
TeeJay
félisten
válasz
szabogabor10 #36112 üzenetére
200/100-ra válts akkor garantáltan gigabites portot kapsz és 94/94 helyett 220/110körül lesz ami jó nagy bővülés. elég is lesz jó ideig, ráadásul ha peches vagy olyan területen élsz ahol csúcsidőben nem lesz meg a feltöltés
-
válasz
szabogabor10 #36105 üzenetére
A régi listaár érvényes a szerződés szerint, tehát nem a 2700 Ft.
Közben írtad, a te régi 100-ad a mostani Pro.
Az a gond hogy kérhetnél Diginet 100 Pro-t elméletileg és akkor 3500 Ft lenne, 200-al kevesebb amit fizetnél, de mivel ugyanannyi a garantált sebesség, így nem valószínű, hogy elfogadják. De ha tudsz, személyes ügyfélszolgálaton érdeklődd meg, illetve te is jobban jársz, ha ráfizetsz inkább 300 Ft-ot és duplázol sebességet. -
Multibit
nagyúr
válasz
szabogabor10 #36107 üzenetére
Valószínűleg igen. Ha mégsem, bemész személyesen és reklamálsz.
szerk:
Érdemes lesz személyesen tiszteletedet tenned náluk -
Multibit
nagyúr
válasz
szabogabor10 #36105 üzenetére
Nem kell ezt találgatni. Nézd meg, hogy az ügyfélkapun milyen netcsomag szerepel! Ha "A" végződésű, akkor a régi listaár lép életbe.
-
válasz
szabogabor10 #36089 üzenetére
elég ránézni hátul, a wan led színe mutatja.
-
PeterPH
senior tag
válasz
szabogabor10 #36013 üzenetére
200 Mbit-et nekem az n-es WiFi is hoz otthon laptopon.
-
adika4444
addikt
válasz
szabogabor10 #36013 üzenetére
elviekben kéne mennie, gyakorlatban meg lehet hogy az adottságok nem engedik, próbáld ki másik eszközzel.
-
TeeJay
félisten
válasz
szabogabor10 #35678 üzenetére
nálunk 33lakás van, van vagy 16-18 előfizető
csak miattam lett gigás switch kihozva hogy én az ONT-re legyek kötve egy másik 200-as előfizető meg a gigásra 6másikkal
az összes többinek 100-as portja van mert valszeg 100/50 vagy 100/100-ban vannak
szóval azért nincs olyan sok nagy csomagos vagy ha van akkor ONT-re vagy gigás switch-re kötik őketami aggasztóbb hogy csúcsidőben kevés a kraft
ma már megint csak épp megvolt a garantált minimum feltöltésem este 7-9óra közötti időszakban
50-51megabiteket mértem vagy 8-10xsajnos itt is az van hogy hiába jelentettem be, tudnak róla nyomoznak mitől lehet lassú de azt mondják minden hálózati rész teljesen rendben van és persze sehol semmi nincs leterhelve
kérdés akkor miért van minden este garantált minimumnál a feltöltés
amíg garantált alá nem megy nem is tudok jobban reklamálni feléjük
itt is jöttek a kijönnek mérni szöveggel csak épp senki se jön a délután 6utáni időszakban, reggel meg 150megabit azért szokott lenni felfelé, szóval megint el tudnak hajtani -
sanzi89
addikt
válasz
30 átlagos emberből jó, ha egynek szüksége van 100-as netnél nagyobbra. Szerintem a legnagyobb tábor azt se tudja milyen nete van, csak jöjjön be a Facebook.
Nem vagyok átlagos informatikai felhasználó, de jelenleg nekem se kellene semmire se 100-asnál nagyobb csomag. Ha lehetne 50-est kötnék olcsóbban. -
Flashget
félisten
válasz
na majd ha megtörténik nálad is a bekötése és flottul megy, egyre kevesebb UPC-s lesz nálatok.
ár/érték arány. -
Flashget
félisten
válasz
szabogabor10 #35676 üzenetére
kicserélik.
mikor az 500-as net bevezetésre került tavaly, megrendeltem. 60 napra vállalták és az 56. napon lett nálam ez a net. Szerelőnél ott volt a TL switch doboza..mondta is én vagyok az első aki ebben a lépcsőházban ilyen netet rendelt és ki kellett cserélnie a régi TL switchet. -
Flashget
félisten
válasz
szabogabor10 #35649 üzenetére
Élő húségidő alatt válthatok 100/50-ről 200/100-ra a hűség hosszabbítása nélkül?
Igen mivel alapból ez így történik. Amíg nem éred el az 1000-es netet addig emeltethetsz hűség alatt, annak hossza nem fog változni. Viszont új szerződést kötnek az ár változni fog a június vagy július 1 előttihez képest.
Mivel lépcsőházról írsz ez FTTB környezet.
ZTE csoda routert csak akkor visznek ha van analóg telefonod is ellenkező esetben nem visznek semmit.
Ha mégis van telefonod akkor ZTE helyett behúznak még1 UTP kábelt vagy volt akinél a már nem használt Matáv vezetékre kötötték a telefont és ennyivel megoldották ill. krimpeltek egy új csatlakozót a 4 érpár miatt.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- ASUS routerek
- Asztalos klub
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Béta iOS-t használók topikja
- Medence topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged