- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
Jár az (a képzeletbeli)5-ös a jó poénért!
A többivel kapcsolatban: Nem hajszolok teljesítményt ilyen (€/$/HUF)szinten.
Most az a saját magamnak kitűzött cél, hogy az említett DDR5-ösök előtti generációs "lapos"-hoz asztali VGA-t csapjak hozzá(eGPU), amiből egy kicsit is combosabb "kifutó" darabbal(MI25/MI50 a polcomon) a milliós csúcs-lapos gépek AI teljesítményét tudom hozni(közelit, reményeim szerint), olyan kompromisszumokkal(presztízs, "Almás" rongyrázás, ...), amiknek a többsége(hiánya) nekem elfogadható.
Ezt úgy "saci/kb" a fentebb említett tizedéből(sem) tervezem, a kellemesen használható AI-/MI-szintre építve, önköltséges (közeli, család-barát) költségvetésből.
Ebbe a célba nem csúszik bele még egy "lapos" sem DDR5-tel a jelenlegi nyilvánvaló áraikkal. Nekem.
A DDR4 RAM-sebesség is "csak" azért érdekes(a "miért 26e MB/s a maximum 37 MB/s helyett" kérdés formájában), hogy ha egyszerűen megtalálható ez a 40% RAM-sebesség, akkor had' jöjjön.
Az AI/MI területre a kifutó asztali VGA-k teljesítménye a döntő tényező, ezen a területen pedig az asztaliak nagyobb teljesítményűek, mint az 1M körüli integrált(lebutított) VGA-s laposok.
Ahol használni kell/szokták ezeket, ott van 230V! Azt nagyon kevés alkalmat elbukom, amikor még sincs! Ezeket "nehezen", de túl fogom élni! -
E300TD
tag
Azt ki lehet valahogyan herélni a win-ből (11), hogy ne is ajánlja fel? Véletlenül se tudjam telepíteni? Vagy esetleg a BIOS frissítést tiltani a bios-ban? Admin jelszóval? Most is itt várakozik, igaz csak választhatóan. Nekem a 1.25-ös bios megölte az alaplapot, igaz garanciában cserélték, de nem szeretnék még egy cserét ...(7400 2in1)
-
HiTower
friss újonc
Köszi a tippet! Alapvetően abban az 1%-ban pont játszanék (amennyire a HW engedi...), esetleg videót vágnék és nem vennék el az erőforrásokból a virtualizációra. Nekem az OS / SSD tisztább megoldásnak tűnik, bár a virtualizációval is tarthatom az image-t másik SSD-n... no majd meglátom.
Esetleg tapasztalatból mondod, hogy az OS / SSD megoldás több körös lesz?@Csepy
Én is végignéztem sok képet illetve szétszedős videót, meg a Dell szerelős support leírását is és mindenhol 2db RAM, 2db M.2 SSD és hozzá dedikált WiFi M.2-t láttam... hovatovább... még egy plusz M.2 is van ami WWAN modulhoz van tervezveEsetleg nem a Precision 5540-et láttad? Arra sűrűbben van találat és azt megnézve azt találtam amit írtál.
-
salaipet
csendes tag
Kikapcsolt esetén is villog a led, nem tölt, akku hibát jelez. Való igaz, 18,5V centerpines 130W HP táppal megy ugyan a laptop, de takarékon, mintha csak az akkuról menne, a proci vissza van fogva stb. Ergo max szinten tartaná, de mert nem érzékeli, hogy volna benne akku, valszeg csak eco módban műxik
-
Tim82
félisten
Nem Dell-es példa persze, de pl. egyes Thinkpad-eknél előfordul, hogy lemerül, csontra, úgy, hogy a gép amúgy ki van kapcsolva és nincsen semmi rádugva az USB portra. Ez persze lehet bug is, nyilván nem így kellene működnie, a powered USB funkció kikapcsolása rá a gyors megoldás.
Na, ezért írtam, amit.
-
Tim82
félisten
Szerencsére nem a te hsz.-edre/problémádra írtam.
És nem, a powered USB nem egészen arra lett kitalálva, amit feltételezel róla. Sokkal inkább az volt anno a funkció marketingje a Core 2 Duo korszak végén, amikor megjelent, hogy a noti kikapcsolt állapotában is lehet róla más eszközt tölteni.
-
nihill
őstag
Nekem volt/van gondom az e5501-en az alvó móddal. Munka végétől másnap reggelig az akku több mint felét megeszi (előtte az e6540 kb. egy hetet simán bírt így). Most jobb híján a hibernálást használom. Mondjuk nekem bitlocker is van rajta, ezért nem tudom kipróbálni a hacket amit írtál, nem akarok izélni a céges kötelező beállításokkal.
Most jelenleg a hűtéssel szívok. A kezét törném le annak a mérnöknek csúfolt kontárnak, aki ezt így bele tervezte az e5501-be. A meleget a gép közepéről hőcsővel kivezetik a bal hátsó sarokba, és ott helyileg kifújják egy ventivel. Ez így csodálatos, viszont a laptop fennmaradó 80%-a meg más nem lévén csak a globális lehűlésben bízhat. Nekem délutánra minimális terhelés mellett is fixen 65-69c az M2 SSD, ami emiatt a halálba throttlingolja magát. (legalábbis jelenleg itt tartok a hiba megfejtésében) Már rendeltem hozzá laptop hűtőt, remélem megoldja, de az a vicc, teljesen alap terhelést kap a gép munka közben, mégcsak közepesnek sem mondanám, és már így gondok vannak.
-
hhgygy
senior tag
Ugyanez volt nálam hónapokig nyomoztam, nekem az volt a megoldás, hogy egy régebbi Intel graphics driver tettem vissza, attól megjavult. Utána le kell viszont tiltani a w10 driver frissítést, mert különben visszarakja a szart.
A jelenlegi a 27.20 valamennyi, a 26.20.100. 6888 a nyerő driver. Csak kézi telepítéssel megy fel. -
snake1977
őstag
Szia, én is megnézném ha adna képet a laptop, de ez a fő problémám, se merevlemezzel sem anélkül nem jut el addig hogy képet adjon. A hdd egyébként hibátlan, de kipróbáltam egy másik ugyanolyan típusú merevlemezzel is, és egy haramdikkal ami más típus, ugyanaz a jelenség.
-
Roxkex
senior tag
Hát igen "irodai" lesz belőle :\ Hát sajnálom, néha néha azért egy két noszti játék el fog futni iGPU alatt is
Egyébként nem bedugva is ugyan annyit használ, mert úgy állítottam be !
#67626 Tsebacsi
Nem sürgős ! Nyugodtan süttesd a hasad, fürödjJó nyaralást, pihenét, szabadságot !
Igen VGA-t elvitte a halottas kocsi :\ -
eris94
tag
Köszi az ötletet! Kipróbáltam a Realtek drivert beszerezni onnan is, a hang problémát sajnos nem oldotta meg. Aztán volt egy kis időm és a többi drivert is felraktam, de sajnos még mindig "ropog" a hang, ha maximum az energiamegtakarítás. Sajnálom, mert az akksi sokkal tovább bírja úgy (csak közben hajlamos lefagyni). Egyébként lehet h szinte túl alacsonyra akarja akkor venni a rendszer feszültségeket, vagy nem tudom.
Azért gondoltam csak hogy az SSD-vel lehet valami, mert a workaround egy PCI Express beállítás átkapcsolása, továbbá a Live USB meg gondolom nem annyira használja az SSD-t (bár ez amúgy nem igaz, mert felmountolja).
Egyébként Live Linuxban is jó a hang (Xubuntu és Mint alatt is). Még SSD-re telepített Linuxot nem próbáltam egyedül.Maybe it's time to switch...
-
c64fanhun
tag
Igen, egyértelműen windowsnál van hiba...már egyre jobban gondolkodom hogy linux mint megy a helyére mert kezdem unni a sok f*szságát...csak a c# programozást kell még megoldanom, először virtuálisan, mert ha nekem kényelmesen nem megy, akkor dual boot lesz, viszont ahoz meg kéne egy nagyobb ssd is:/
-
w.miki
veterán
ez megvan
De azért jobb lenne, ha működne, amikor a bekapcsolós elosztónál várni kell, nem lehet egyből újra bekapcsolni, ha eszembe jut valami, mert még van benne valamennyi áram, és nem kapcsol be újra.
Illetve van ajánlott BIOS verzió ehhez a típushoz? Ami elég friss, de még a spectre botrány előtti, ami nem lassítja a CPU-t? -
Dhampir
félisten
Jobban bízok az itteni szakértői válaszban.
Sohasem volt még dolgom az eMaggal, viszont egyéb boltok sem tudnak mindig pontos információkkal szolgálni. Például nemrégiben egy nagyobb üzletből buherált, átjavított jótállási jeggyel is akadt dolgom, amire a korábbi években még nem volt példa, talán emiatt is nőtt az óvatosság. Ilyen infókról egy ügyfélszolgálat előre feltehetően semmit sem tudna mondani, csak az adott kereskedelmi egység helyszínén derülhet fény dolgokra.
-
Véreshurka
senior tag
& tylerddd köszi!
Nem tudtam, hogy lehet ilyet, hogy driver visszaállítása az előző verzióra
De sajnos mire ide írtam volna, már túl voltam egy alaphelyzet visszaállításon, gondolván, hogy majd az visszaállítja a drivert is a régire. Ez nem így lett, azért is érdeklődtem itt. Most sikerült letöltenem egy régebbi drivert, ezzel úgy néz ki, hogy megint működik a beállítás. Nem tudom Dellék miért csináltak ilyen f@szságot, hogy még +-ban a microsoft store-ból töltsön le az ember. Szerintem nem mindenki használ online fiókot a windowshoz (lásd pl. én sem...)
Azért köszönöm a tippeket, felajánlott segítséget!
-
McLaca
őstag
Legalábis fura, hogy már 100 "bad" szektor van rajta, viszont az elhasználódása még 0%-os. A "fitness" alatt nem tudom, mit ért a progi. Meg ez nem is Hynix. Az enyém szerintem firmware bajos. Oké, így is elmenne 4, max. 5 évet, de a 16 körüli WA abnormális. Legfeljebb megbeszélem a Dell-lel, hogy ez apropója-e garanciális ügyintézésnek.
Supernova8: a MS szerint nem, mert a fájltöredékek száma véges és ha nagyon széttöredezik, nem lehet pl. hozzáírni (mondjuk egy word doksit szerkesztés után menteni). Nem szó szerint, de ez volt a lényege, ezért kell "optimalizálni" az SSD-t is, havonta 1× megy neki a Win10, ilyenkor a fent jelzett kb. 10-20GB körüli plusz írást csinál, ami elenyésző.
Üdv!
-
RWD
tag
Köszi!
z0d1@Ku$ :
Megnéztem a PC-t: i3-4170@3.70 ghz
Értem, energiatakarékos, meg laptop proci a DELL-é. Csak furcsa, hogy az egy i5, 8. generáció, ez pedig egy i3, 4. generáció. A másodpercekbe nem halok bele, csak furcsa ilyet tapasztalni a nagy villám tempó után
. Azért még próbálkozom, hátha tényleg a Win10 szívat csak.
Köszi mindenkinek!
-
w.miki
veterán
Köszi! Ez nálad melyik menüpont?
AC behavior? Kép
Bepipáltam, de nem (mindig) kapcsol be a gép, ha bekapcsolom az elosztót, és áramot kap.
Mondjuk az én gépemen egy régebbi A10-es Bios van. Te e6540-eden milyen BIOS van?(#61572) mghltm : Köszi!
Ez nagyon részletes útmutató. Csak a bekapcsoló gomb cseréje nincs benne.
-
AstraCDX
senior tag
Hali !
Én március 5.-én végeztem a honosító műveletet, és azóta nekem sem változott, nem jött semmi .
A 15 BD már lejárt !
Mi van ezekkel, alszanak a honosítóműhelyben ?
Valaki tudja mennyi ennek a normális átfutási ideje ?
Lehet a folyamat állásáról telefonon érdeklődni valami DELL ügyfélszolgálaton ?
Üdv.
Astra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged