- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
E300TD
tag
válasz
E300TD #76174 üzenetére
Foglalkozik valaki BIOS írással?
Miután downgradelte a biost 1.30-ra, kiírta, hogy újraindítás kell az 1.32 bios frissítéshez. Gondoltam újraindítom, és a biosban hátha van valami beállítás, ami megakadályozza a bios frissítését. Nem is engedett belépni a biosba, azonnal korrupt bios javítás - háromszor megpróbálta végigcsinálni, majd bootloop ...
Semmi nem történik, csak felvillantja a bill. világítást ... -
válasz
E300TD #75982 üzenetére
No ez érdekes, amit írsz és egybevág a supportdell.com oldalon írtakkal is,
Frissítse a BIOS-t. Indítsa újra a számítógépet, és futtassa le újra a PSA diagnosztikát.
teszek egy próbát, hátha megúszom így ünnepek körül a javítási hercehurcát! Neked is köszi a helpet! Windowst nem ismerem, de megnézem Linuxon a BIOS upgrade-et.
Nekem is hasonló volt, windows-ban nem akart elindulni a venti, felmelegedett, majd kikapcs.User elmondása alapján ugyanez volt, csak Linuxon! Nyamvadt Facebook pillanatok alatt felhúzza a CPU-t 100 celsiusra. (ez a családon belüli notisupport nem a hosszú élet titka)
-
plömplöm
őstag
válasz
E300TD #75919 üzenetére
ott meleg a hátlap, ahol indul a hőcső a cpu-tól? azaz innen nézve a jobb felső részen?
ilyenkor a ventilátor meleget fúj ki? ha melegebb a hátlap, mint amit kifúj, akkor lehet, hogy a hőcsővel van baj, de lehet a cpu-hőcső hőátadással is valami, le kéne emelni óvatosan a hűtést és megnézni. -
Szabó Batman
csendes tag
válasz
E300TD #75424 üzenetére
Szia! Köszi a válaszod!
Ja, amit konkrétan én rajzolok, azok sosem nagy dolgok (könnyűáramú rendszerek építészeti rajzokba (2D)). Akkor van a gond, amikor az alapanyag valami nagyon egzotikus forrásból származik, rengeteg blokkot meg egymásba ágyazott elemek tartalmaz. És akkor ilyenekből kell párhuzamosan többet nyitva tartani, köztük ugrálni. Akkor aztán pörög a CPU, telik a RAM. Szóval, ahogy írtam gaborbolnak adott válaszomban, ilyen igényekre minél magasabb single-core órajel, minél több RAM az ideális.
És ha már gép upgrade ilyen feladatokhoz, csak megnézni az ember a mérnöki munkára célzott Dell gépcsaládot is a kellemes Latitude-ös emlékek után
Pláne, hogy most felmerült modell, a Precision 3480 dGPU-ját, az RTX A500-at hivatalosan is támogatja a program. (Bár azt még nem tudtam kideríteni, hogy milyen módon, vagyis mennyit segítene az én esetemben
)
-
Geby
senior tag
válasz
E300TD #75374 üzenetére
Elvileg a BIOSban ki lehet kapcsolni
UEFI Capsule Firmware Updates címszót keresd.
----
Visszakaptam a gépem (Latitude 5520) alaplapcserélve. 1.32-es bios volt rajta. A Windows alapból tolt rá egy 1.36-os BIOS-t az első bekapcsolás után. Ennek nem örültem túlságosan. Látni akartam, hogy van e valami gond azzal a BIOS-szal.
Jelen állapotában küzdök vele rendesen, ha elmegy aludni a gép akkor nem nagyon kel fel hanem ki kell kapcsolni, vagy épp kikapcsol menet közben......ahogy nézem az eseménynaplót akkor van valami hiba amikor elküldi más energiaállapotba a CPU-t.....utána mindig restart a vége...
A DELL pedig nem teszi elérhetővé a régebbi a BIOS-okat. Van az 1.36 és ennyi..... -
válasz
E300TD #74492 üzenetére
Valami nagyon el van amúgy cseszve ezeken, mert bluetooth-al kapcsolódva 2 Sony füles is legyilkolja a gépet, elmegy a hang, nem tudja lejátsznani a youtube videókat majd az egész rendszer önmagába omlik, alig lehet kikapcsolni a gépet.
És ez jelentkezett 5400-án és 5440-en is... -
E300TD
tag
válasz
E300TD #74464 üzenetére
Egy jó pont a Dell-nek.
Szenvedtem már jó ideje ezzel a hang problémával, amire a dell community fórumán azt írták, hogy bios "összeakad" a realtek audio drive-errel. Latitude 7400 2in1.
Múlt csütörtökön jött egy bios frissítés, de jó, feltettem!
Megölte a gépet,. Lefutott hiba nélkül a flash folyamat, boot, a led villog 3 pirosat, 7 fehéret, újraindul ...
Garancia ez év márciusban járt le.Szervíz.
Ma reggel hívtam őket, a dell garanciában cseréli az alaplapot
.
-
-
gaborbol
őstag
válasz
E300TD #74454 üzenetére
Ha kinyitod az eszkoz kezelot, kivalasztod a hangkartyat es visszaallitod az elozo drivert, az megoldja?
A masik amibe bele szoktam futni, hogy eseleg a firssitest kovetoen a hang kimenet atvallt a monitorra amiben nincs hangszoro vagy le van nemitva.
Kattints a hangszorora, es nezd meg, hogy mi van kivalasztva mint kiemeti eszkoz.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
E300TD #57714 üzenetére
A héten cseréltem az E6540-esemben világítós billt, simáról, az egészet kivettem és beraktam a másikat (gyàrit), szóval a Dell nagyrészükben ilyen van. Viszont te most kötekedni fogsz velem mint egy óvodás végig?Mert szerintem engeddel... A Dell gépek nagyrészében meg a bill panelben van a világítás, azt hogy konkrétan mire kérdezte jós nem vagyok hogy kitalálják, nagy általánosságok mondtam.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
E300TD #57707 üzenetére
Ha nekem több esetben nem ment MS-tól visszahívást kértem, és ők tanácsolták így csináljam, akkor szerinted én találtam ki ezt? Szóval mit kell ezen rugózni? Vagy még mindig azon kattogsz hogy pedig aktívnak kellett volna nekem lennie új HDD/SSD esetén? Újra írjam le hogy több gép esetén se volt? Tizedjére megérted már, úgy hogy nem csak én írtam hanem más is? Igen azt tudjuk neked ment, és király vagy, de mint látod másnak nem mindig működik így, azaz attól hogy neked ment globálisan már nem kell elkönyvelni hogy mindenkinek így kell lennie, és más hülye.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
E300TD #57703 üzenetére
Ember, hányszor írjam már le hogy nekem többször nem ment??? Szerinted magamat szívatom azzal hogy a leírt macerával tudtam csak aktívvá tenni ismét ha ment volna?
Azt elhiszem hogy vannak bizonyos esetek mikor aktivált marad, de nekem többször nem jött össze már (de nem csak nekem előttem is írták már), így akárhogy magyarázod felesleges mert én csináltam tudom nekem ez volt.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
E300TD #57695 üzenetére
Oké elhiszem, de Te is hidd el nekem nem 1 Dell gépnél volt már így, de nem csak én állítottam mint láthatod ezt. Nekem mint írtam vinyó csere után nem volt aktív a szűz telepítés több Dell gépen sem, csak ha klónoztam, és erre csak az a megoldás segített amit leírtam a itt 2. variációban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest