Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséggel megspórolnék egy felesleges szétszedést: DELL Ins.. 7520.
Esetleg lehet benne egyszerűen CPU-t/VGA-t upgradelni.
Tudom, tudom notebook, de vannak viszonylag egyszerűen fejleszthető típusok is, tévedésből/elnézték/...
Valaki tudna ebben a kérdésben segíteni?
-
5leteseN
senior tag
A 7520 W10 alatt látja, de nem használható a Radeon kártya. A Dell driver-letöltés sem.
?????
-
5leteseN
senior tag
válasz SzaboZE #72419 üzenetére
Fent van, a Dell gyári Intel HD 4000 VGA meghajtó programja, a BIOS frissítés, a DELL-Radeon VGA meghajtó programja is, ezek ellenére mintha a W10 -"Őfelsége"- nem látná.
Hol tudom a gépházban megnézni, beállítani, aktiválni(!?!), egyebek...
A BIOS-ban nem találtam VGA beállíttásokat.Arról van vkinek híre, hogy a beépített, laptopos Radeon HD 7700M és az Intel HD 4000 teljesítménye hogyan aránylik egymáshoz?
Megéri egyáltalán a fáradtságot?U.i:
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
A 7520-nál mit keres a W10 rendszerbeállítások bugyrainál az Intel E3-12xx ? ? ?
Az alaplapi chipset által ismert CPU (esetemben a 3230M) az E3-as CPU rokona?
Nem az első lenne egy ilyen lebutítás az Intel-től: Celeron, lekapcsolt magos/cache-es procik...Nem lenne ismeretlen ez a "költség-/gyártás-optimalizálás" ebben a műfajban sem.
Van erről az érdekes/lehetséges CPU irányról vkinek információ?
-
5leteseN
senior tag
Nem keresem vissza, hogy kitől jött a téves infó, DE/mert a jó hírt fontosabbnak tartom betenni a közösbe:
Az ide írt "segítő"/téves hsz-el szemben a DELL Inspiron 7520 notebook processzora foglalatban van, tehát cserélhető, a noti (tovább-) fejleszthető, az eredeti 2 mag/4 szálas i5-3230M helyett bőved dupla teljesítmény is elérhető 4mag/8 szálas CPU-ra -upgrade-el.+: SSD-re cserével kiegészítve az igazán király. Youtube -on korrekt ismertető videó van a teljes szétszerelésről.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
DELL Latitude 7390-be, 13"-os, (meddig)tudok RAM-ot bővíteni?
Előre is Köszönve!
-
5leteseN
senior tag
válasz Pyttawrx #75363 üzenetére
Valóban, EZT akartam linkelni, de "korán reggel volt még"!
Egy RAM-slotos, tehát 1x32GB elméletileg!
Ha majd olcsóbbak lesznek, olyan helyen veszem a 32GB-os RAM-ot, ahol vissza tudom vinni, ha még sem jó. -
5leteseN
senior tag
Egy DELL 3500 (15,6/i7-8265U) típusú új "családtagot" szeretnék Legacy-BOOT üzemmódra rábírni az USB-n keresztül(akár Linux esetében is), de "Ő" alapból nem szeretné csak az UEFI-t!
Hogyan lehet rábírni erre a sokoldalú (Boot-)hozzáállásra vajon?
Infók:
Secure-BOOT, ki van már kapcsolva.
A BIOS-Setup-ben a BOOT beállításoknál jelenleg az szerepel, hogy a Legacy nem lehetséges, jelenleg csak az UEFI-BOOT él!
A Legacy-s MX-Linux-ot nem is látja az USB-n.
Az USB él, korábban az új Hiren's-Recovery USB-ről indult(gondolom az multi-Boot, vagy UEFI-s).[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
azbest
félisten: "nem tudom mennyire erősen tudod nyomni [link]
de a ram is ott van, ha valami törött és nem tartja magát a burkolat, a ram kontakthiba is okozhat széteső képet és fagyást.
A videóban mintha lenne valami merevítő vagy távtartó csík a két ramsloton, az megvan neked?"A fentiekben kérdezettel mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Arról van infó, hogy mi alapján nézi a DELL-BIOS az aksik állapotát?
Üzemidő, vagy valami állapot teszt, vagy ... ?
-
5leteseN
senior tag
A DELL 3500 aksiját regeneráltam(remélem), mindenesetre annyi változás lett, hogy utána 0,1%-on ment 1,5 órát még!
Vagyis valami baj van a kalibrációval(vagy valami mással).
Hogyan lehetne ezt a "Nem-tom'-mit", ami miatt rossz a töltöttség-kijelzés nullázni, újra kalibrálni, vagy bármi másképp megoldani a gondot?
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Az eddigi 8GB egyoldalas DRDR4 SODIMM RAM-ot megdupláztam, és az eddigi egy csatornás üzemmódból felléptem a kétcsatornás RAM működésre és megduplázódott: 26.xxx-es MB/s lett a RAM sebességem! ("winsat mem" parancs konzolban, rendszergazdaként)
Nem teszteltem, valaki lehet, hogy megtette, rákérdeznék: ez mennyit jelenthet közelítőleg a rendszer teljes működési sebességét tekintve.Az is meglepett, hogy a 26e-s MB/s-os RAM-sebesség még mindig viszonylag messze van a CPU által legjobbnak írt 37e körüli maximális értékhez képest, holott a CPU által lehetséges legmagasabb 2400-as értéken mennek(az egyébként 2666-os) memóriák.
Hogyan lehet elérni ezt a majdnem 40/-kal jobb (valahol elvesző ) teljesítményt?
Ezeknél a laptop-RAM-oknál van egyáltalán kétoldalas? (DDR4)
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz Pyttawrx #75457 üzenetére
:
Ezekről(?): "... Az is meglepett, hogy a 26e-s MB/s-os RAM-sebesség még mindig viszonylag messze van a CPU által legjobbnak írt 37e körüli maximális értékhez képest, holott a CPU által lehetséges legmagasabb 2400-as értéken mennek(az egyébként 2666-os) memóriák.
Hogyan lehet elérni ezt a majdnem 40%-kal jobb (valahol elvesző ) RAM-teljesítményt?
Ezeknél a laptop-RAM-oknál van egyáltalán kétoldalas? (DDR4)"
...valaki?
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Jár az (a képzeletbeli)5-ös a jó poénért!
A többivel kapcsolatban: Nem hajszolok teljesítményt ilyen (€/$/HUF)szinten.
Most az a saját magamnak kitűzött cél, hogy az említett DDR5-ösök előtti generációs "lapos"-hoz asztali VGA-t csapjak hozzá(eGPU), amiből egy kicsit is combosabb "kifutó" darabbal(MI25/MI50 a polcomon) a milliós csúcs-lapos gépek AI teljesítményét tudom hozni(közelit, reményeim szerint), olyan kompromisszumokkal(presztízs, "Almás" rongyrázás, ...), amiknek a többsége(hiánya) nekem elfogadható.
Ezt úgy "saci/kb" a fentebb említett tizedéből(sem) tervezem, a kellemesen használható AI-/MI-szintre építve, önköltséges (közeli, család-barát) költségvetésből.
Ebbe a célba nem csúszik bele még egy "lapos" sem DDR5-tel a jelenlegi nyilvánvaló áraikkal. Nekem.
A DDR4 RAM-sebesség is "csak" azért érdekes(a "miért 26e MB/s a maximum 37 MB/s helyett" kérdés formájában), hogy ha egyszerűen megtalálható ez a 40% RAM-sebesség, akkor had' jöjjön.
Az AI/MI területre a kifutó asztali VGA-k teljesítménye a döntő tényező, ezen a területen pedig az asztaliak nagyobb teljesítményűek, mint az 1M körüli integrált(lebutított) VGA-s laposok.
Ahol használni kell/szokták ezeket, ott van 230V! Azt nagyon kevés alkalmat elbukom, amikor még sincs! Ezeket "nehezen", de túl fogom élni! -
5leteseN
senior tag
válasz baly81 #75462 üzenetére
Igen a CPU adatlapja adta meg a 37e MBps-t.
Mindez egy sok évvel ezelőtti CPU esetében, amikor még nem volt divat a jelenleg uralkodó brutális marketing-túltolásos stílus.
Nem rugózok rajta, "csak" a fentebb írtak miatt csodálkozom, hogy hol van az általam maximálisra épített(kétcsatornás üzemmódban, 2666-os RAM-ok, amik tudnak futni a megadott legmagasabb 2400-as értéken) vasnak van majd' 40%-os hiánya.
Az említett laboros-steril körülmények sem indokolnak ennyit szerintem. Egyszerűen a különbség okainak szakmai érvei érdekelnének!
Eddig nem nagyon jöttek ilyenek. Még az sem gond, ha nincs meg ez a tudás erre felé("semmi gond"), csak "elmaszatolós"-mellébeszélős indoklások zavarnának.
Adatok:
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Folytatódik ismerkedésem a Latitude 3500-assal:
Az aksi korábbi (jól "eltitkolt") rejtett teljesítményét(: a 7%-os akksiról a szabványos kikapcsolásig 1 óra 25 perc üzemidő, aktív netezéssel, Yt-bal, ...) próbálom láthatóvá tenni. Mindezért a zárójelben leírt kikapcsolás után tettem egy (Yt-on javasolt)aksi-lehúzás utáni 30mp-es bekapcs-+lenyomást, ezzel reset-elve(állítólag, +remélve) a Yt-on javasolt módon az aksi kalibrálást(meg még állítólag egyebeket)
Ez szerencsére nem járt a BIOS alapállapot visszaállítással.Az ezeket az eseményeket követő feltöltés után a HWinfó 50%-os rendelkezésre álló aksi-teljesítményt jelzett a korábbi 30%-os aksi-kapacitással szemben.
Számokban: 13.386mWh helyett 20965mWh lett a "megtalált" rendelkezésre álló akku-kapacitás a gyári 41998mWh-ból.
Mivel korábban a 30%-os érték csere irányba mutatott, ezért a 30%-os állapotban megkockáztattam a kb "minden-mindegy" aksi állapotban (saját felelősségre!!) megjátszottam a 24(+)órás mély-fagyasztós városi legendát egy azt követő fél napos vissza-melegedéssel. Mindezt természetesen légmentes csomagolásban.
Így vagyok most a korábbbi (kidobás előtti állapotú: kb 30%-os, +csökkenő tendenciás) eredeti DELL aksival pillanatnyilag 50%-os rendelkezésre állásnál.
Most csinálok egy ismételt lemerítést a kikapcs-ig, majd ismét egy teljes feltöltést.
Ha a 0% körül megint sokáig kitart, akkor valószínűleg ismét "találok" 5-10-15%-ot! ...remélem!Ha csak keveset, akkor megint megy a csirkék/hekkek mellé 1-2- napra.
Ezt remélem fenyegetésnek veszi az aksi!Először érdekesnek és meglepőnek tűnt, hogy az utolsó 1% töltéshez is 20-40 percek kellenek(a szokásos netezős használat közben). Utána átgondolva: nem vonok le belőle túl sok következtetést, +nem táplálok emiatt a részlet miatt túl sok reményt, mert visszaemlékezve; a az aksi-technológiák többségénél a töltés végén lassú töltéses kímélő üzemmódok vannak az élettartam megtartás miatt. Valószínűleg itt is ez történt. Ennél több reményre ad(hat) okot, ha ismét sokáig tart majd a lemerülés 5-10%-os állapot után.
Zajlik a teszt, újra-kalibrálás.Ha valaki tud ennél gyorsabb ("regenerálási" és újra-kalibrálási) folyamatot, szintén bedobhatná a közösbe!
Nekem a nemzetközi és hazai fórumos gyors-olvasások után az tűnik logikusnak, hogy ahol egy (a többinél jobban megfáradt) aksicella nem rontja le fagyasztós dolog lehetséges eredményét, ott az általában hoz egy szép eredményt.
Ahol nem, ott már annyira szét-csúsztak a cellák, hogy a javulás nem tud igazán összejönni.
Egy régebbi DELL aksinál most bontom majd szét a hengeres cellákból összerakott 3-sorosx2-párhuzamos összeállítású aksi-köteget.Kis hétvégi szabadidő DELL-es hírei voltak "jobbról-ballról"...
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz gaborbol #75475 üzenetére
A Yt-on van is sok ismertető videó erről a reset-lehetőségről.Találkoztam sokkal, mikor a Latitude 3500-ös aksi-(újra-)calibrálását keresgéltem.
Pillanatnyilag a 3. töltés-kisütés-reset ciklus után 41,5% veszteségre javult a vásárlás utáni 71-72%-os veszteség utáni állapotról a HWiNFO szerint:
Az akku-vásárlás halasztva. Nagy kockázata (a mélyhűtős-regenerálós kitérőnek) nem volt erről a kukázás előtti állapotról, de ennél sokkal több idő nem is lesz rászánva, pedig van még optimalizálható tartalék: Még mindig 45 perc az aksi-3%=>Kikapcs-ig tartó netezés-Yt-videózás-egyebek használati idő, a szabályos kikapcsolásig.
Lenne még benne szerintem, 10-20% megtalálható aksi-kapacitás, de másra kell az a kevés időm.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
A korábbi DELL Latitude 3500 akkumulátor regenerálás, +(talán)újra-kalibrálás vonalhoz: Továbbra is kérdés, hogy hogyan lehet a 7%-os töltöttségről a szabályos kikapcsolásig tartó 1 óra 52 percet(ami pár perce ért véget) a átrakni a számba vehető akkumulátor kapacitásba, mert nem hiszem, hogy egy ilyen aktív netezős, Yt-nézős 1óra-52perc az szabályosan 7% töltöttségre utal.
Adalékként: Bár nem mértem pontosan, de az előző 93% sem volt sokkal több használat!Az eddigi (aksi-lehúzós, 30+mp-percig-nyomvatartós-bekapcs-gomb-os) reset-elések után a HWiNFO64-es akkumulátorra vonatkozó "Kopásszinte"-je a vásárláskori 71%-os veszteségről 41,5%-ra javult(ami közelít a 100%-os javuláshoz), vagyis az aksi jelenleg kb, a gyári-új kapacitás kb 60%-át tudja.
Ez nem rossz eredmény a aksi-kidobás, csere helyett, de ez a rejtélyes "egy-óra-ötven-két-perc" nagyon csípi a szemem!Az is érdekes, hogy a 4. éves Lenovo Legion HWiNFO-s "Kopásszint"-je 0% vagyis semmi(folyamatos töltőn tartózkodás=> asztali gépként használat mellett), míg a tizen-egy-két-három éves DELL 30%-os volt vásárláskor!
A nagy-brand kicsit esik a szememben...
A Lenovo nem tölti magát fullra, 96%-nál megáll a töltés.
A DELL-nek ez nem sikerül.
BYD aksis egyébként. -
5leteseN
senior tag
válasz AiRLAC #75487 üzenetére
: "Nem a brand ami hibás."
Egy aksi-kímélő pár sor a BIOS-ban (és-)vagy Windows-k DELL-drivereiben(aksi) egyszerűen orvosolta volna ezt a problémát. Szerintem az újabb DELL laposok már rendelkeznek ilyen (Lenovo-s tudású) kímllő-üzemmódokkal, megoldható lett volna.
Nem-akarást sejtek az elmaradt frissítések mögött!: "Én már vettem volna egy új akkumulátort a helyedben ha ennyire fontos."
Használni én is.
Közben csere lett a döntés, és "kozmetikáznám" az aksi adatait eladás előtt, ha már ott van az az eltitkolt közel két órás üzemidő!
Nézegetem még a Yt-ot, hátha lesz rajta valami használható (újra-)kalibrálós videó az akkuhoz.
A csere oka: Nem tud eleget a közben megváltozott Netezés+AI(eGPU-val) kettős feladathoz.
Nagyobb "tesó" kell!
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz thefreeman #75532 üzenetére
A dGPU-s modelleknél egy-egy venti van a CPU-nak és a GPU-nak. Szerintem van a Yt-on videó, ahol meg tudod nézni, hogy ennél a laposnál melyiknek hol van a ventije és annak a "kimenete"(meleg levegő). Ez alapjání(melyiknél van túl meleg) meg lesz, hogy melyik venti "üvölt", ha pusztán hang alapján nem egyértelmű. Ha a GPU 55 fok, akkor esélyesen nem az lesz a ludas, hanem a CPU. Ha mégis a GPU, akkor annál kell keresgélni, beállítási baki(egy frissítés miatt is lehet), vagy szenzor hiba miatt az utána sok következő elem ezen a GPU-szabályozási vonalon.
Ha CPU(nagyobb esély), akkor a "Feladatkezelő"=> "Folyamatok" fülnél célszerű megnézni, hogy mi használ olyan jelentős CPU(vagy egyéb) erőforrást, ami CPU melegedést okozhat. Itt az "Energiafogyasztás" oszlopban is látszik majd, hogy hol melegít az a sok elektron.
Ha ezek nem, akkor annak ellenére, hogy friss a vas lehet paszta(egyéb hőátadási) gond van.
Nem garanciás még a lapos? Akkor nem javasolt megbontani!![ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz gaborbol #75544 üzenetére
A nálunk használt Latitude 3500-as sem nagyon kíméli az aksit.
Ehhez képest a Lenovo Legion 4. évesen 100%-os szintén a HWNFO szerint.
Mindkettő gyakorlatilag asztali gépként van 85%-ban használva. A DELL feltölti magát 100%-ra és ott tartja. A pár hónappal ezelőtti regenerálás után, az elért 50%-ról "sikerült" szinte az eredeti 70%-os "Kopásszint"-re(HWiNFO) visszakúsznia.A Lenovo 92-95%-os töltésszint között váltakozik, folyamatosan a töltőre csatlakoztatva, kímélve az akksit. A DELL nem tudja ezt a szintet megugrani. "Laza, nagyon laza..."
Más szempontból elég jó a DELL, de a külföldi fórumokban is gyakran felmerül az aksi-eladást erőltető konteó, az elég nyilvánvaló okok és a napi tapasztalatok miatt.
Nem tudom cáfolni a saját tapasztalatok alapján sem! Sajnos!
-
5leteseN
senior tag
válasz azbest #75546 üzenetére
Kicsit árnyalom, hogy érthetőbb legyen, hogy miért csípi a szemem a nagyságrendi különbség a két cég hozzáállásában. Mindkét gépet gyakorlatilag netezésre mozizásra használjuk, szerintem 15W-ot sem fogyasztanak csúcsértéken, mert a video-kódolás, -dekódolás hardveres mindkettőnél már. Mindkettő külső monitort használ, tehát a "combos" kijelző fogyasztás sem jelentkezik.
Mindkettőnél olyan 60-65W-os a töltő.Személyes tapasztalataim alapján vontam le az érezhető rosszallást.
Nem tolom tovább, mert szimpla tájékoztatás szándék áll csak mögötte.Azon meg "szimplán" dühöngök, hogy az utolsó 3-5% kijelzést után még 50perc-1Óra15 percet tudom használni ugyanúgy, mint előtte!!!
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz totron #75557 üzenetére
Hát igen, kb ezt az avultatásos szemléletet látom érvényesülni a piacon beágyazott DELL(és régiek)-nél, míg a piacot szerezni akaró "új" piaci szereplő(Lenovo) ezt a saját érdekeinek megfelelően (a vásárlóknak/nekem) kedvezőbben kezeli!
Annyiban szerencsém van, hogy a Latitude 3500-as elindul aksi nélkül is: szétkaptam=>lehúztam.
Egyébként egy-két havonta csinálni szoktam mindegyiknek egy pár csak-akkus napot. Érdekes, hogy a Lenovo "lebukott" csinál plyat a töltőre dugva is, többször "rajtakaptam" már, hogy 30% körül volt az aksi töltőn is és már feltöltési fázisban volt.
Van "neki" ilyen szervíz-regeneráló fázis, és nem is tartja 100%-on a Lenovo az aksiját.A DELL-ekben(is) memória-chip van, ami számolja és biztosítja ( ) a "tervezett-elavulást".
Vagy 30(+) Yt-videót néztem 1 hónapja, és a végén a rendesebbek kibökték, hogy csak chip-cserével lehet a DELL aksikat az ehhez hasonló(már újabb) modelleknél javítani, mert adott kisütés-szám után gyakorlatilag a beépített elektronika teszi zavaróan "megbízhatatlanná" (és javíthatatlanná! )az aksit.
Írták is, hogy hiába lesz kicserélve a gyengébb a pakk-ból, az IC nem veszi tudomásul és-vagy letiltja.
Minden lehetségesnek leírt módon reset-eltem--kisütöttem--újraindítottam!"Köszönöm" DELL!
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Valaki tudja esetleg: A Latitude 7490-es az i7-8650U CPU-val tudja a Thunderbolt-ot(melyiket is )?
-
5leteseN
senior tag
válasz azbest #75560 üzenetére
Köszönöm!
Miből derül ki, hogy a kinézett darab tudja-e a(z ezek szerint 3-as) Thunderbolt-ot?
A TH-3-as a 16 Gbps sebességéből tippelve: 4xPCIe 3.0 lehet.
Nyertem?A link-et átfutva meglepett az a "Hard drive: 8xPCIe"
Értem, hogy az NVMe SSD 4xPCIe3.0, de mi a többi 4 ????
Egy a SATA, egy Wi-Fi(de az ugye már messze nem Hard-drive), egy (hasonlóan nem értve) a WWAN, és egy még mindig hiányzik(esetleg a vezetékes hálózat ) ...[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz Dhampir #75562 üzenetére
Mivel nekem AI(MI) programok használata a "hátsó szándékom", ezen a területen a jóval kisebb CPU teljesítmény is elég a jó eredményhez. A bányászathoz kb hasonló PCIe sávszélesség(és CPU teljesítmény) elég a jó szinthez(még), és a bányász-felhasználásoknál a 3090-ek "dübörögtek" az egy-csatornás PCIe csatolókkal és a "Cerkákkal".
Tudtommal ennyire nem szélsőséges az arány az AI(MI) programoknál, de például segít ezt is megítélni(nekem), hogy egy most átlagos VGA(GPU) legkevesebb nyolcszor gyorsabb egy átlagnál jobb asztali CPU-val összehasonlítva AI(MI) felhasználásoknál.
...ugyanez az áraikban is(sajnos)!Szóval a (becslésem szerint) egy Thunderbolt 3(: PCIe3.0x4) kb két-három darab 3090-et tud ellátni bit-ekkel/byte-okkal a nekem fontos AI(MI)-k esetében.
-
5leteseN
senior tag
válasz blueye #75569 üzenetére
Szerintem a DELL oldalán ehhez is igénybe tudod venni a Support Assist- lehetőséget.
A gyári meghajtókat és BIOS-t példamutatóan frissíti az oldalon letölthető telepítő által felrakott gyári program, és van hardver-tesztelés menüpontja is.
Ha ezeket nálam megcsinálta, utána én le szoktam szedni, mert a régiekhez már ritkábban(soha ? ) jön frissítés és ha folyamatosan ellenőrizget(feleslegesen), akkor már csak lassítja az indítást és működést.
Kb. fél évente-évente érdemes újra felrakni, és lefuttatni ezeket a "köröket".Ha a gyári DELL driverekkel is hibás marad a "lapos", akkor ez egy hardver hiba lesz. 10€ körül vannak az eBay-en használtak, kis lesben-állással új is, nem sokkal többért. Yt-on számolatlan mennyiségben DELL laposokhoz mindenféle alkatrész cserélő bemutató-videók.
"Ne habozz!"(Nem vagy te mosópor!)
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz totron #75578 üzenetére
Igen az is benne lehet a problémában, a tipikus "bent felejtett, automatikusan induló felesleges programok" lassítást okozó problémánál szokott egy program lenni a hosszú sorban.
Az újabb és egyébként is már nagyobb teljesítményű laposoknál (ahol erre funkcióra még valóban szükség is van) nem szokott a jobb teljesítmény miatt gondot okozni. Sokadmagával viszont már minden gépen van hatása a sebességre egy "tiszta" rendszerhez képest!
Karbantartás, karbantartás és karbantartás... -
5leteseN
senior tag
válasz andrisbandi #75622 üzenetére
Szerintem a HWiFO akkuállapot részénél lévő Kopásszint(nevezzük most inkább a helyesebb Kapacitás veszteség-nek) viszonylag jól és hitelesen mutatja az akkumulátor aktuális kapacitás állapotot(nem a pillanatnyi feltöltöttséget). Mint minden ilyen programnál lehetnek kisebb bakik, valószínűleg "nem kedvelt típusok", de én jónak találom.
Eladásnál pedig szerencsésebbnek gondolom, ha nem a veszteséget adnám meg, hanem a meglévő akku-kapacitást! -
5leteseN
senior tag
válasz andrisbandi #75624 üzenetére
Egész jó érték!
Nem az aksin fog múlni az eladás!
Sok sikert! -
5leteseN
senior tag
válasz gaborbol #75656 üzenetére
Én/mi a környékemen a Latitude 3500-asokkal is elégedettek vagyünk a 8. gen-es Intelekkel. Úgy mondjuk könnyű, hogy asztali gépek helyett használva netezgetünk-vidózunk velük. Így a házat, billentyűzetet nem éri nagy(semmi) terhelés, USB-s magyarral mennek, alig(semmi) hordozással, hálózatos-elsődlegesre beállított "energiával", külső monitorral.
Az akkukat nem sikerül kímélni a DELL-nek sajnos("kopnak" rendesen ), ebben a Lenovo a király felénk, de ők meg a RAM-forrasztásos mániájukkal "rúgták el pöttyöst"!Szép munka a videó, csak így tovább!
-
5leteseN
senior tag
válasz traktorgumi #75663 üzenetére
Nálam a Latitude 3500-ösökben Intel AC 9560-asok vannak. Sima netezésre-Yt-ra elég, nem 4K-ban, 1080p-i bőven elég ("felénk)!
Ha nem akarsz szerelni, akkor meg bőven jó a hasonló tudású 5-10€-s USB-s Wi-Fi is(+a belsőt letiltani BIOS-ban), csak ne a legolcsóbbat(azoknak "csak" a torka véres).
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz andrisbandi #75687 üzenetére
Latitude 3500 megy aksi nélkül.
-
5leteseN
senior tag
válasz moleculez #75779 üzenetére
Ha egy Live-Linux alatt nem megy a billentyűzet, akkor sajnos a hardver-hiba a legvalószínűbb, ha megy a Live alól, akkor az feltelepített OS-nél kell keresgélni a beállításokban.
Volt közvetlenül a hiba előtt OS-frissítés?
A DELL laposoknál a gyártói (W-s)meghajtókon sok múlik! ...minden.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Úgy érzem, hogy magyarul is lehetne(minden túltolt magyarkodás nélkül): "központi érintkező(k)"/"középső érintkező(k), és még érthető is lesz!
-
5leteseN
senior tag
válasz kenwood #75801 üzenetére
Az én válaszom a "center pin"-ből indult, de így most már duplán nem értem és indokolatlan is.
Nem tolom tovább, mert nem vagyok "nyelvtan-náci", egyszreűen nem volt abban a formában érthető, és ezek szerint nem volt indokolt sem.Más: Nekem a saját DELL-nél(Latitude 3500) indokolatlan kikapcsolgatások vannak, a másik kettő 3500-ösnél: semmi!
Ugyanazzal a töltővel, kábellel. Cseréltem a hibás lapos tápcsatlakozóját, maradt a hiba. A következő lépés(majd ha kell/lesz rá időm): a tápcsatlakozó utáni rész ellenőrzése a laposban. Valahol mintha olvastam volna hasonló hibára, hogy valami laposon belüli áramköri "piszkolódás" ( por/folyadék, mindkettő ) volt az oka.
Majd...[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz Lackó1984 #75824 üzenetére
Későn pörög fel a venti, nekem a Latitude 3500-ak net-YT-videó+... közben sem nagyon érik el a 70 fokot.
Mintha BIOS-ban is lenne venti beállítás, de W10-11 is lehet a hunyó.
Az Energia... beállításoknál vannak külön profilok az akkus és hálózati üzemmódokra.
Melyik esetben van ez a probléma? ...bár gondolom tesznél 230V-ról, így logikus.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest