- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
Én ezt tapasztaltam.
Hynix szintén jó, ha mondjuk tudsz OEM -t szerezni. HW apróról mondjuk
Nem voltam vele képben de az OEM gyártóknak jobb a kompatibilitása.
HP ból kiesett a Micron, és belepróbáltam egy DELL 5430 -ba, gond nélkül ette.
WD -t berizikóztam egyet, de mind az SN580 és az SN770 jól működik (1-2TB verziókban vettem) mindenben amibe próbáltam. Egyik egy WD 2230 -as mert csak az ment benne méret miatt normálisan. (3510) Gyönyörűen működik.
Apróság a WD nélFrimware -t frissíteni kell mert a 24H2 Win 11 nem megy vele
HMB kezelése hibás volt. Erre oda kell figyelni, de mivel a 24 frissítés jelenleg késik jó sokat így ez elsőre nem tűnik fel, de frissítés után nem fog elindulni a gép.
WD oldalán fent van az SSD kezelőjük, az pik pakk megcsinálja.
WD Green annyival nem olcsóbb hogy meg érje megfontolni ráadásul az már QLC -s, SN580 vagy az SN770. Utóbbi van most az aktuális laptopomban. 5430.Ha elég az 1Gb akkor a joker a Samsung 980 (sima).
Itt a fórumon ajánlották nekem, mert samsung, tényleg ette a hisztis dell, és nem melegszik, mármint a többiekhez képest. -
Benőke
őstag
Phison vezérlősekkel óvatosabban bánnék ha lehet.
Több Dell ben is fennakadt ilyen Kingston és Curcial is ami nem ment, vagy komoly problémái voltak. Dell latitude ben a Kingston KC3000/Fury nem akart menni, vagy üresjáratban és még hibernálva is 75C fokon ment, cserében lassú is volt magához képest. (Volt olyan linux ami jobban kezelte, de ez azért közel sem ideális helyzet volt.) HP -ban semmi gondja. (NV2/NV3 -at nem próbáltam)
Samsung/WD szó nélkül ment/megy eddig mindenhol.
Bár hozzá teszem hogy legutóbb 2 Dell ben is Kioxia SSD -t találtam ami ugye Phison vezérlős szintén. -
hhgygy
senior tag
Mielőtt bármit csinálnál, nekem is 5590-esem van és ugyanez a jelenség volt rossz Intel vga driver miatt. Próbáld meg frissíteni, vagy ha a legfrissebb van, akkor eggyel régebbit feltenni. Nálam emiatt vagy fél évig le volt tiltva a driver frissítés a Windowsban, amíg nem javították.
-
RWD
tag
Update:
Megpróbáltam még egyszer, nem csak dokkoló+külső monitor megoldással csinálja, hanem sima laptophasználat mellett is. Tehát képernyő off, és utána sosem tér vissza a kijelző. A gép megy, világít a billentyűzet is. Érdekesség, hogy ha a kijelző sötétedés azonnali pillanatában nyomok egy billentyűt, még vissza tudom hozni. De 2-3 másodperccel a sötétedés után már reménytelen, csak a hard reset marad. Viszont így most szerintem kizárható hogy dokkoló, megjelenítő, usb, stb driver gondja lenne.
Még egy plusz infó:
Kb 1 héttel a hiba megjelenése előtt kapott a lapos plusz 1X8GB ramot a korábbi 8GB mellé. Minden jól működött, míg nem elkezdte csinálni ezt a "fel nem ébredős játékot", plusz néha dobott kékhalált is, de csakis gép lekapcsolás közben, vagy képernyőalvás közben. A hibakód: "whea_uncorrectable_error".
Morogtam is magamban, egyszerre két hibajelenség. A kékhalálra a RAM-ot tippeltem, viszont hiába vettem ki ma reggel a helyéről a RAM-ot, ugyanúgy bedobta az imént a kékhalált, amikor próbáltam volna életre kelteni a kijelzőt. Tehát a kékhalál összefügg az alvó kijelző problémával, és nincs köze a RAM-hoz. Egyik szemem sír, a másik...mi a lótúró lehet vele?
Most újra ráfrissítettem a legutóbbi BIOS-t, de szerintem nem segít rajta.
Persze nem kötelező a képernyőkikapcsolás lehetőségével élni, de szeretnék a végére járni, lévén eddig jól működött. A RAM-ot egyelőre nem raktam vissza, de ezek szerint nyugodtan visszamehet. -
Kbali
nagyúr
Megmondom őszintén, hogy én simán csak az alap kompatibilitást nézném. Ellenőrizni meg berakott állapotban egy memtest futtatással lehet (vagy bios-ból hasonló teszteléssel).
A dual-channel már régóta működik akár különböző késleltetésű, méretű modulokkal is (nekem is így van az egyik laptopomban). Igaz, hogy a lassabbiknak megfelelő sebességgel. Opció lehet még, hogy eladod a most benne lévő modult és veszel párban 2x8-at. Azért viszonylag ritka a használt, hibás RAM modul, de előfordulhat, használtan csak olyan helyről vennék, ahol van legalább próbagarancia (gépet odaviszed, bepattintod, teszteled). -
UHHH
őstag
16 GB RAMmal is zúgna, a zúgás a proci foglaltságából adódik, a memória foglaltsága nem okoz zúgást.
Azt nem mondtad, milyen böngészőt használsz, nálam az Opera böngésző lett a nyerő ilyen fülkavalkád során. A youtube-bal meg lehet azt játszani, hogy leveszed a felbontását a minimumra, attól még a hang ugyanolyan. Persze a sebességen javít a 16 GB memória, de a zúgáson nem fog segíteni. -
-
hallador
addikt
Javítani fogják helyszínen. Mondjuk azért az eléggé bajos ha egy ilyen gépnél már lötyög a zsanér sokat van hordozva a gép? Meg kell nézni, hogy onsite garos-e a gép, ha igen javítják ott helyszínen. A Latitude 5000-esek nagy általánosságban onsite garisok de lehetnek kivételek.
-
-
PubliCat
tag
Szia,
5480 userként mondom, hogy japp, ez teljesen helytálló.
Ez így ebben a formában nálam 2 monitort hajt meg, ráduva bilzet, egér, stb.
Rádugom a kábelt reggel, dokkolóm bekapcsolom, délután meg lehúzom és már szaladok is. Dokkolóm csati ki-be, és kész is a munkaállomás/laptop.
Nálam kibír akksiról 4-6 órát a lapi.
-
McLaca
őstag
Na ezért nem veszek ULV procis gépet 15W TDP-vel (meg ez a Hynix - nekem is ez van - SSD nem egy csúcsminőség, főleg, hogy 1,9TB írással jár 91%-on a kondíció). Jó nekem a 35-45W, a mostani 5480-am így is elmegy 5-8 órát az i5-7440HQ-val, viszont...
... ezt már nem csak Neked:
Eleve gyanús, hogy a gépet ahogy kivettem idén februárban a szűz csomagolásból, már 10% elhasználódást mutatott az akku első töltés után (ill. be sem kapcsolt akkuról addig, míg a töltőt bele nem dugtam, pedig 40% körül volt). Ritkán és keveset használom akkuról (alkalmanként 1-2 óra), így nincs agyon töltögetve, ill. 50% alatt kezd el tölteni és 85%-nál megáll, így egyelőre még mindig 10%. Viszont tegnap alkotott egy olyat, hogy kb. 44%-nál, ahol még bő 4 óra üzemidőt jelzett, egyszer csak kigyullad a töltésjelző, narancs színben. Pár mp.-re rá üzen is a win10, hogy nem ártana tápra tenni. Nézem a töltöttséget: 7%...
Elszállt az egyik cellám?
Most kap egy 100%-os lassú töltést, aztán meglátjuk. Ha valami megborult, akkor garanciáztatással bepróbálkozok, de innen lesz a következő érdekes etap. Tudtommal az akkura 1 év van, a gépet februárban vettem, de service tag alapján 2017. október végétől van garancia rá (Mysofttól van). A szerint pedig már túl vagyok az egy éven. Ez mondjuk eleve kérdéses, hogyan lehet, hogy októberben elindult a garancia, amikor én februárban vettem...
Üdv!
-
z0d1@Ku$
senior tag
Almát a körtével...semmi értelme összehasonlítani egy asztali és egy mobil processzort. Ha az a 7 másodperc fáj, akkor neked vagy nagyon fontos munkád van, vagy másodpercre meg van tervezve a napod. Az U-s procik ráadásul visszavett órajellel működnek, hogy az üzemidő hosszabb lehessen, ez a teljesítmény rovására megy (ez van, el kell fogadni). Egy asztali 4. gen i3-as processzor azért nem a fostaliga kategória (ha nem 4K videót szerkesztesz éjjel nappal, vagy hardcore gamer vagy..), tekintve hogy még egy mobil i3 is (M végű) simán megállja a helyét az új csillivilli procik mellett is.
-
UHHH
őstag
Bedugnék egy ubuntu pendrive-ot, a live módot választanám és azzal megnézném, mennyire szakít az opera browser / thunderbird / satöbbi. Nem kellene telepítenem semmit, csak az "Ubuntu kipróbálása" menüt választanám. ITT összehasonlíthatod a procikat, ha van pontos típusod az i3-4xxx -ről.
Amint látszik, nem sokkal gyorsabb, mivel asztali proci vs mobil proci.Jártam hasonlóképp, w7-tel szárnyalt az i5-3340m -es dellem, w10-zel cammogott. Samsung PRO ssd-vel.
-
kardkovacsi
senior tag
Igen az. Én ezért veszek Dell gépeket 10 éve. Volt olyan, hogy péntek este kifeküdt a kijelzőm. Akkoriban ez volt a munka meg az otthoni gépem is napi 12-14 óra használattal meg sok mozgatással. Felhívtam a zöld számot, hogy mi van. Hétfő reggel kilenckor már a ház előtt állt a szervizes egy új kijelzővel a hóna alatt. Feljött, lecsavarta a régit berakott egy újat és ment is. Nekem pedig egy kiesett munkanapom se volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- OLCSÓ MONITOROK
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest