- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
z0d1@Ku$ #73308 üzenetére
Ettől függetlenül meg lehet kínálni számára valami újjal. Egy ideje szinte kizárólag Win10-hez mérik a linuxok kisebb étvágyát - abból sem árt pehelysúlyú disztró azért - valójában a Win10 háttértárkommunikációja a durva, Win7-tel is szembe lehet állítani, ott már nem hoz annyira látványos ugrást egy SSD-upgrade. Szóval a linuxi előny - még ha némi akad is - megint csak kitekerve, félremagyarázva van jelen. Próbálkozni lehet, csodák nincsenek, ~10 évente illik hardvert frissíteni, ikszdé.
-
Dhampir
félisten
válasz
z0d1@Ku$ #73233 üzenetére
Ennek és az új gépeknek valami borzalom a billentyűzet ki- és visszaszerelése, lásd mire eljutottál odáig:
Távolítsa el a billentyűzetszerkezetet a csuklótámasz-szerkezethez rögzítő 26 csavart (M2x2).A felülről kiszedhető megoldás hatékonyabb volt.
Talán a vékonyítás és súlycsökkentés vezetett el oda, hogy nemcsak a felhasznált anyagokat, hanem a szerelési lehetőséget is megbonyolította.
(Habár a "régen minden jobb volt" gépeknél is akadnak érdekességek. A minap egy ThinkPad T510 esetében döbbentem rá arra, hogy a második memóriamodulhoz csak a billentyűzet eltávolítása után lehetséges hozzáférni. Összehasonlítva azzal például egy régi HP ProBook szerelése egy álom, de az is típusfüggő.)
-
SonyNex7
senior tag
válasz
z0d1@Ku$ #62723 üzenetére
Akkor mindenképp cserélni kell, ha emellett döntők.
A kijelző felbontást át lehet állítani gondolom hogy csak full hd-ba menjen vagy nem?
Ha meg van egy jobb mozi amit megnéznék akkor meg vissza 4k-ba.
Illetve játékoknál gondolom igen nagy hátrány a 4k, de egy ilyen átállítás megoldja ezt is? -
oszi666
őstag
válasz
z0d1@Ku$ #62697 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszcunamit
Az új gép van játszósnak tartva, ezt kifejezetten linuxal ismerkedős tanulós OMG kell vkinek a családba gyorsan egy gépnek szeretném megtartani.
Már SSD van benne szóval az nem gond egy kb 6-8 éves Kingston V300 azt hiszem. A mai napig szuperál.
A töltőkről meggyőztetek.És akkor egy ubuntut ajánlanátok? Én linux mintre gondoltam, mert egy infós ismerős azt ajánlotta.
-
zolda
tag
válasz
z0d1@Ku$ #61583 üzenetére
Szia, fizikai gombokra gondolok. Volt már hasonló tapasztalatom 7440-nel, hogy win7 alatt mentek a gombok win10 alatt nem. Meg kellene próbálnom win 7-tel, csak nem akarom megint újra tenni az egész rendszert. Ezért ha lenne vki, aki még tudja erősíteni, hogy nála win10 alatt mennek a gombok (driverrel vagy nélküle), az jó lenne
-
allein
addikt
válasz
z0d1@Ku$ #61471 üzenetére
Van DELL céges gépem, patika állapotú. Pedig néha hazaviszem - bubis zacskóba belerakom. Amikor elektronika kütyükről beszélek, akkor nem csak a laptop értendő: telefon, házimozi, TV, stb.
Volt 4 évig egy 15" MBPR - egy darab karc nem volt rajta, pedig azt gyakran vittem haza mert akkor csak az az egy gépem volt, spéci táskában volt hordozva. Igen, van néha úgy, hogy hirtelen felindulásból megveszek egy gépet, aztán 2 nap múlva már eladó
Bocsi az OFF-ért.
Szerk: egyébként a mostani 7440-es gépemnek gyönyörű szép kijelzője van. Érdekes módon az újabb típusú régebbi laptopjaimnak is FHD IPS képernyőjük volt, de nem volt ennyire szép mint a 7440-nek.
(#61472) somasz - gondolkodtam rajta, de 300.000+ forintot nem akarok kiadni egy olyan gépre ami csak este és nagyon keveset használnék.
-
Dolphine
addikt
válasz
z0d1@Ku$ #60346 üzenetére
Dehogy akarok én torrentezni munkahelyi gépen!
Amire eredetileg terveztem, hogy ha letöltök egy képet, vagy programot, akkor ne a fő SSD-re, amin a rendszer van, hanem egy SD-re, vagy pendrivera. Vagy videókat tárolnék rajta és alkalomadtán indítanám el.
Nem folyamatos letöltés, csak néha. A folyamatosság azt jelenti jelen esetben, hogy állandóan benn lenne a gépben. -
csaba1203
addikt
válasz
z0d1@Ku$ #60305 üzenetére
Gondolom ha sokat van hordozva,ami nálam havi 2 max
A 6540 egy más világ az a hardcore userek gépe rájöttem.
Bitang erős jól összerakott gép.
A villodzást,ami miatt visszaküldtem ATI driver frissítés megoldotta azt mondták.
A lényeg ez a gép elég kell legyen számomra.
A kijelző biztos szokatlan lesz a mérete miatt a 15-ös után. -
allein
addikt
válasz
z0d1@Ku$ #60232 üzenetére
Nem is lehet beállítani az AMD-t a Chrome-hoz, céges gép és maradok ennél. Raktam egy régebbi bios-t és most már a cpu ventim csak 2600 RPM-n pörög állandóan. Új bios-al 3000-3200 körül volt az RPM.
Szerk: ilyen problémával tudok valamit kezdeni? Win10 topikban nem jött válasz. Bocsi az OFF-ért.
-
rgeorge
addikt
válasz
z0d1@Ku$ #60178 üzenetére
A probléma csak újraindításkor jelentkezik egyelőre, ilyenkor a BIOS is azt mutatja, hogy 0 MB az "installed RAM", ebből 39** MB elérhető. A boot is lelassult egy ideje, újraindításkor a memtest sem tölt be, de a diagnosztika ilyenkor sem talál hibát. Kikapcsolás/bekapcsolás után viszont, bár megjelenik a hibaüzenet, a BIOS mutatja a 4096 MB "installed RAM"-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mozilla Firefox
- EA Sports WRC '23
- RAM topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged