- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsiga18
tag
Az akku LED villog egy narancs - egy fehér ütemben a végtelenségig
Egy cmos elem cserét még rászánnék (habár teljesen szét kell hozzá robbantani a laptopot) de az akku és töltő árak már olyan szinten vannak hogy annyit nem szánnék rá egy ilyen idős gépre (kb 10ezer az akku, 5-10 a töltő) mert 30-40 ezer körül kaphatók fiatalabb laptopok is használtan (amik ha elketyegnek még pár évet YouTube -facebook-híroldalak közt anyósnak akkor már megérte) -
5leteseN
senior tag
CPU-AI-s tesztnél(Geekbench 6)) megnéztem kíváncsiságból, hogy mi a különbség 64GbxNégy-RAM-csatorna és 32GBxkét-RAM-csatorna között az E5-2673v+-as CPU-val(másikkal is hasonló lenne szerintem).
A dupla sebességű és méretű(64GB) DDR3-RAM 5.200 körüli értéket adott, a fele-RAM(32GB)/fele-RAM-csatorna alig több mint 4.000-es teszt eredményt. Ez azért elég sok! Szerintem.
Az AI terület mondjuk sok adatot mozgat, "RAM-kritikus"-nak gondolom mind RAM-méret, mind RAM-sebesség szempontból. Más területen, átlagos-szokásos használat esetén én 5-10% közé becsülöm a RAM sebesség hatását olyankor, amikor a rendszerrel és a feladattal összhangban van a CPU(ez általában így van) és nincs alapból valami szűk-keresztmetszet/Bottleneck effektus a rendszerben.Majd ha egyszer eszembe jut(amikor lesz rá időm is), erre is futtatok egy tesztet. Mi javasolt?
-
Benőke
őstag
Több tesztet is átbogarásztam, aztán a nagy egyetértésben nem egyezik mindenkinél hogy melyikből melyik is lesz.
Simán a felosztás érthető, a gépekre leszek kíváncsi. Állítólag AMD -k is érkeznek.
Ha az előzőekhez akarom hasonlítani akkor nekem nem esett le melyik melyik.
Gyár kommunikációja szerint nem az amelyikre én gondoltam.
Miért akarok visszafelé hasonlítgatni? pl Latitude 3 szériába belenyúltam. Nevében Latitude valójában kialakításban nagyon nem az, még közelítőleg sem. Alapvetően jól működik, a hisztijeit leszámítva, de az inkább egy nagy csalódás volt. Vostro -t is kézbe véve kipróbálva elkerülném.
Nem akarok belenyúlni egy ilyenbe. És hogy így végig gondoltam és most hogy a gyár szerint az XPS ből lesz a Dell Prémium, a Vostro -t nem tudom. Dell Pro mondanánk, de akkor hogyan lesz felosztva a Latitude (3-5-7) és a Vostro között a 4 széria 3 helyen
De az a gyanúm hogy ki ki marad egy széria.
Nézegettem a weboldalukat de még nem volt fent minden, sőt. A 13,3-14" laptopoknak örülök 16:10 kialakításban. Most már gyakoribb lesz.
Abból a szempontból mindenképpen jobb mint mikor az E betűt elhagyták és újra kezdték a számozást a Latitude nél. -
azbest
félisten
-
plömplöm
őstag
a papírforma szerint "ehelyett" igen, "mellé" nem. fizikailag ütik egymás helyét.
gyakorlatilag viszont ha hajlandó vagy szétszerelni azt a 2.5"-es ssd-t, akkor a belsejében nagy valószínűséggel egy icipici elektronikát fogsz csak találni, ami már elfér akár még a nagyobbik akksi és az m.2 ssd mellett is.
-
totron
addikt
Műszaki szempontból reagálj légyszi, hogy a kicsivel 50% feletti állapot-e a legideálisabb szunnyasztani a battery-t. Egy ténylegesen akksihasználatot igénylő időszakra lehet így tartogatni. Személy szerint pénzégetésnek tartom egy jó akksi örökös üzemben tartását (az én felhasználásommal), nem visz rá a lélek. Aki másként látja annak hiányzik a műszaki véna vagy jók az anyagi körülményei vagy sokat távolodik el konnektortól és nyilvánvalóan akad még pár árnyalat, de érthető azt hiszem az álláspont ennyiből is.
A miniPC meg semennyiben nem egyenlő egy laptoppal.
-
Malachi
veterán
Kiderül, most már nem nyugszom amíg nem találok megoldást.
én értem, hogy mondjuk egy rossz driver frissítés nem feltétlenül a Dell sara, de nincs kegyelem - hiába gyors meg teszi amit kell amikor jó, de hát fél éves sincs és több bajom volt vele eddig, mint minden mással összesen, mióta van saját desktopom/laptopom. És nem túlzás a 25 év.
-
moma
őstag
ááá értem. köszi
láttam a laptopon ilyen sim helyet azt hittem ezt alapból tudja és ez a wwan valami más trükk, de akkor világos, hogy venni kell bele egy kártyát és akkor működne csak az a foglalat. van egy kis mobil mifi-m eddig emiatt nem is jutott eszembe megnézni mi van ezzel a sim foglalattal.
latitude 5520-hoz mi az ajánlott típus amúgy?
-
-
ginola
addikt
Általában 60 % körüli és általános célra használom, néha videót vágok, vagy képet szerkesztek.
Most ilyen van gyárilag a laptopban:
Micron 16KTF51264HZ-1G6M1 4 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM (11-11-11-28 @ 800 MHz) (10-10-10-27 @ 761 MHz) (9-9-9-24 @ 685 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-19 @ 533 MHz) (6-6-6-16 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
Ez jó lehet a gépembe?
[link] , egyáltalán milyen márkájú RAM ajánlott, mire kell figyelni? -
moma
őstag
igen. nem értem miért triggerelődik ez az auto bios recovery.
most még olvasgatva van ahol azt írják, hogy CMOS batteryt kéne kivenni egy időre de ahhoz szét kell szedni a laptopot nem tom van e értelme.
valószínűleg nem úszom meg most a szervizt. pedig baromira macerás lesz. Azt nem tudjátok a ssdt kivehetem belőle, amin az adataim vannak, vagy azt így oda kell adni nekik ilyenkor és bízni benne hogy nem lesz gond vele? Meg amúgy azt sem tudom most így hogy azok titkosítva vannak e legalább vagy nem.
de amúgy lehet nem baj, mert hátha megoldják a sleep fagyásokat is legalább. meg nem tudom ez a billentyűzet szitázás ez garis e. (ha jól rémlik két év gari van, remélem nem egy év mert akkor bajban vagyok)
(bocsi a összevissza mondatokért, de többnyire telóról írom és úgy tűnik itt nem veszem észre elírásokat.)
-
Paszpiros
#71605naja: A VGA chip is alaplapon van, így ez alaplap hiba. Hogy jelenleg ki javít BGA szinten, azt sajnos nem tudom, a volt munkahelyem pl. már nem fogad külsősöket sajnos.
Hátha ír valaki ide okosat, vagy ha más nem, akkor google BGA csere és valami nagyobb céget keress, akik vállalnak garit rá, 3-6 hónapot! -
luci@85
tag
hőfokok jók !
van coolpadom is alatta 20 cm es ventilátorral (hama).
Vele olykor kikapcsolnak a laptop ventik windows alatt ,terhelés mellett is kb 50 % -on mennek .
Sok játék mellett néha belepörget de se a proci sem a gpu nem megy nagyon 60 fok felé .cpu alapon 50 fok gpu 1750 en alappon szintén 50 körül mozog . Filmnél 2 d be átvált az intel UHD grafikára .
Bioszba be van állítva a dinamikus boost a cpu ra ,ami windows alatt szépen steppingel is le fel ,olykor közel 4,5 ghz -re is . -
AstraCDX
senior tag
Bocs, lehet, sőt biztos nem vágom úgy a témát, mint te, mert nem ástam bele magam .
És meg is van, hogy mi tévesztett meg .Árusítanak 8GB RAM-ot Dual, és Single Channel kiszerelésben is .
Ezekből a Single Channel egy modul, a Dual Channel pedig két modul, tehát 2 x 4GB .
Lassan de biztosan azért tisztul a fejemben a kép !Üdv.
Astra
-
movax
őstag
Hogyne, persze, értem én, miről van szó, csak ezzel a merev hozzállással van bajom.
Meg az S3 state sleep biosos tiltásával, amit microsoftos nyomásra (az úgynevezett modern standby nevű kreténség miatt) vezettek be, és szétcseszték vele mind a windowsos, mind az ubuntus energiagazdálkodást (éppen mert bios-szintű a cucc). És amit a supportjuk b@szott elmagyarázni. És ami miatt ubuntu alatt sem működött az energiagazdálkodás, amit jeleztem is, de ők a windowsos "bűnömre" hivatkozva gyorsan elhajtottak.
-
Rigormortiis
veterán
-
Diák66
őstag
A magyar dell honlapján van pár elírás, de tény a 1650-es VGA-val elég butácska, bár a komolyabb Nvidia GPU esetében is felröppent egy negatív hír. [link] Pedig egész ígéretesnek tűnt, de várjuk meg amíg itt lesz. Mindenesetre magas áron (dell általában drágább, mint a hasonló tudású versenytársai) nem túl szép, ha butább a VGA, mint más gyártónál.
-
Kbali
nagyúr
Most nézem a Dell oldalán:
Ports & Slots
For computer shipped with NVIDIA® GeForce® GTX 1650
1, 2. Hi-Speed USB 2.0 (1x PowerShare) | 4. SuperSpeed USB 3.2 | 5. HDMI | 6. Power in | 7. RJ45 | 8. Headphones/mic
Note: Computer with this graphic card do not have USB 3.2 Gen 1 Type-C port
For computer shipped with NVIDIA® GeForce RTX™ 3050/3050 Ti
1, 2. Hi-Speed USB 2.0 (1x PowerShare) | 3. USB 3.2 Gen 1 Type-C port with DisplayPort with alt mode | 4. SuperSpeed USB 3.2 Gen 1 | 5. HDMI | 6. Power in | 7. RJ45 | 8. Headphones/mic -
Fec9
csendes tag
A programban nem találtam LTE-re utaló szöveget.
Utólag lehet ilyet valahogy beleépíteni? Amikor 3 éve vettem, ez pont szempont volt, hogy SIM kártya behelyezésével tudjak netezni bárhol, csak eddig nem kellett.
Átverve érzem magam, de ezt elengedem.
Szóval milyen megoldások léteznek, ha már így alakult?
Hordozható lte router gondolom, és utólagos bütykölés?
Köszönöm előre is. -
halapidori
tag
Lehet, hogy teljes csere lesz, így jártam
Olvastam teszteket, ahol kifejezetten dicsérték a 7410 kijelzőit, kivéve azt, amelyik nem fhd. Igaz, inkább általánosságban írták, nem kifejezetten ezt a típust nézték. Én azt elhittem, nem kerestem rá külön. A gyári leírás alapján azonos a betekintési szög a többi fhd kijelzővel. Hát, ezt is elhittem
-
tylerddd
veterán
Állítható, de ha én csatlakozáskor kiválasztom a MaxxAudioPro felugrójánál a headset opciót, akkor utána minden alkalmazás úgy használja, nem igényel külön beállítást.
Illetve azt sem értem, hogy mi ez az erőforrásos hibaüzenet? Nem tudja meghajtani ezt a kis szmötyit? Vagy nem erre gondol?!
-
Gergőke88
addikt
Ez megvolt, amit nem tudok, hogy él-e erre a helyszíni javítás.
Error Code List
- Battery Life Test - WBT02-T40 -
Humbucker
senior tag
Valakinek van tapasztalata ilyen Dell Precision 5530assal? Megéri úgy ár/érték arányban vagy inkább kerülendő? Autocadhez lenne meg hordoznám sokat.
-
tasiadam
veterán
Nincs is mas. HDD, USB, Net (nemtom h mi a neve, talan lan port) és DVD. Ha lenne több hdd opció, akkor látnám. Csak furcsa h a korábbi ubuntu matek nem igazán akartak betölteni. Ez pedig az elején nem driverezte fel magát, csak 3-4 újraindulás után. Nem volt hang, majd net, aztán vga is bohóckodott.
-
-
-
Ha jól dereng a Win beépített driverével nem volt ilyen gond, csak azzal 1FPS-el megy minden... Igaz hozáteszem elég rövid ideig volt úgy használva a gép, talán 6-8 ki-be kapcsolás erejéig... Mindegy, most akkor leszedem a drivert, megnézem a Win beépítettel hogy 8-10 ki bekapcsolás után mi a helyzet, utána meg akkor megpróbálom vissza nyalni ami fent volt, hátha.. visszajelzek
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPad topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Asus ROG 17" Gaming Laptop! RTX 4080 12GB / Ryzen 9 7945HX / 32GB DDR5 / G-sync 240Hz! BeszámítOK
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest