Új hozzászólás Aktív témák
-
Obyboy
addikt
válasz
McLaca #61958 üzenetére
Köszi az infót.
Nekem is vannak töltési beállítások a BIOS-ban. [Link]
Kiválasztottam a Primarily AC Use opciót mivel a használat túlnyomó részében van 230V a közelben. Pár nap tesztelés után ez feltolja 100%-ra az aksit és kész. Nem tapasztalok olyat, hogy aksi kímélés címszóval csak 80%-ig töltene. Higgyem el, hogy ez a legjobb amit tehetek az aksival vagy válasszam én is a kézi beállítást az általad használt 50-85%-os beállítással? -
törölt tag
válasz
McLaca #61958 üzenetére
Szia,akkor ott valami nem stimmel nálad.
Felesleges a töredezettségmentesítő.
Fel kell ismernie a Windows-nak az SSD-t,és azt nem kell töredezettségmentesíteni.Én Linux-ot használok-dolgozom vele,ott nem kell töredezettségmentesíteni.
Nincsen ott az,ami a Windows-nál,hogy összevissza vannak File-ok.
Ilyen,a rendezett Linux Filerendszer,típusonként elrendezve. -
Obyboy
addikt
válasz
McLaca #61943 üzenetére
Nekem a G5-nek a csomagolásán (nem a kartondoboz hanem a műanyag tasak) van a kis piktogram, hogy csatlakoztassam a töltőre bekapcsolás előtt.
Ha folyamatosan töltőre csatlakoztatva használom a gépet akkor van valami aksi kímélő program amit érdemes feltennem vagy ez már integrálva van a notiba/aksiba és nem árt neki ha folyamatosan töltőn van?
-
Levi123
senior tag
válasz
McLaca #61943 üzenetére
Lehet az USB-vel lesz gond, most néztem a bekapcs gombbal alvó módba majd újra bekapcs után kiírja, hogy a számítógéphez csatlakoztatott egyik USB eszköz működésében hiba lépett fel és a Windows nem ismeri fel.
Javaslatként írja, hogy próbáljam újra csatlakoztatni az eszközt, ha nem ismeri fel a windows cserélje ki az eszközt.A gond az, hogy nincs csatlakoztatva semmi a géphez és azt se tudom mi volt rádugva, mert nem én használom.
Ezt hogy lehetne törölni?(#61944) somasz : köszi neked is, bár nem ismerem ezt a proramot, rákeresek.
Egyébként nincs a dellhez olyan program ami összevadássza a szükséges drivereket és nem nekem kell kiválogatni a honlapról?
Köszönöm! -
Obyboy
addikt
-
válasz
McLaca #59894 üzenetére
az xps-ben megoldás volt, hogy egy valahova elsunnyasztott registry érték határozza meg, mennyi idő múlva menjen aludni a hangkártya. beállítottam 2 órára, azóta nem mászik az agyamra.
meg is találtam:
1. First, upgrade your WavesAudio drivers to the latest from Dell (should be revision ending in .8245 or something)2. You will need to edit some Registry values. Do not do this if you're not computer-savvy, I take no responsibility for messing up your system!
3. We need to edit the following registry KEY with the following VALUES: (read Note #1 below)
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\ {4D36E96C-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\ 0000 \PowerSettings
"ConservationIdleTime"=hex:10,0e,00,00
"PerformanceIdleTime"=hex:10,0e,00,00
REBOOT your computer to apply the settings. After reboot CHECK the registry key to ensure they're still set correctly.
IMPORTANT NOTES:The "0000" in the key (in bold above) will be different for every system. You basically need to find the key which refers to the Realtek audio system. It could be 0002, 0009, etc.
If you search on the internet, you'll find articles referring to a similar value named "IdlePowerState". The Realtek driver only supports a value of "3" (which is the default) for that key. If you try to set it to any value other than "3", your system will eventually BLUE SCREEN! After 3 years of using Windows 10, I got my first BSOD while playing with this value!! tl;dr: don't touch "IdlePowerState"
Also on the Internet, various articles mention we can set the 2 "idletime" values to ZERO (0) and disable power management. This is also NOT supported by the Realtek driver! That's why some people who've tried this technique before did not have success! If you change the IdleTime to 0, at next reboot the Realtek driver will change it back to 3! For this reason, it MUST have a non-zero value of some sort.
The actual IdleTimes I used above refer to 3600 seconds = 60 minutes = 1 hour. Which is reasonable to me and passed my testing. Note that DEFAULT IdleTime with the Realtek audio driver is 3 seconds (!!!)
Windows stores hex values in the registry using some weird backwards convention. Above, you see that I am setting the registry key to 10 0e 00 00. That actually refers to 0e10 in hex. 0e10 in hex = 3600 in decimal (therefore 3600 seconds).
For example, if you want to have idletime of 7200 seconds (2 hours): 7200 in decimal = 1C20 in hex.
Change the registry values above to: 20 1C 00 00
gyakorlatilag én úgy találtam meg, hogy megkerestem ezt: Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4d36e96c-e325-11ce-bfc1-08002be10318}\0000\PowerSettings
a 4d36e96...10318-ból több is volt, meg kell keresni azt, ami alatt van 0000\PowerSettings, nálam ez fentről a nyolcadik volt, más gépen nem tudom. és természetesen felelősséget nem vállalok semmiért -
tibz03
őstag
válasz
McLaca #59894 üzenetére
1. Ha megmondod, hogy hol lehet utánanézni az akku elhasználódásának, akkor megnézem neked (nekem is kb. 3 hete van meg a laptop).
2. -
3. Nem tapasztaltam semmi ilyesmit.
4. Szerintem nyugodtan tehetsz mellé másféle modult. Az azért nem árt, ha sebességben és késleltetésben megegyeznek. Előző gépemben (HP EliteBook 840 G2) is két különböző modul volt, gond nélkül üzemeltek (igaz, az még DDR3-mas).
Nekem is lenne két kérdésem hozzád:
1. A billentyűzet körüli keretet én felszedtem, mivel billentyűzetet cseréltem benne (UK-ről magyarra). Nem emlékszem, hogy előtte hogy volt, de feltűnt, hogy bizonyos helyeken a billentyűzet körüli keret zörög, amikor leütök egy-egy billentyűt, és mondjuk nem pontosan középen találom el. Pl. az F12-őn jól észrevehető: rányomsz, de egy kicsit mellé is, hogy félig-meddig lelóg róla az ujjad, és a keretet is megnyomod, és egy iszonyatosan gagyi hatású zörgés kíséri mindezt. Ezt ugyan már megoldottam úgy, hogy a keretet felszedtem, és kicsi szigetelőszalag-darabkákat ragasztottam az alján pár helyre, hogy azok kitöltsék azt a pici rést, ami a zörgést okozza - de ez akkor sem normális jelenség.
2. Ugyanígy a billentyűzettel kapcsolatos: néha mintha egyik-másik billentyű nyomáspontja nem lenne az igazi: gépelek és kimarad egy-egy betű, nem érzékelte a lenyomását. Ez nálad is előfordul?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
McLaca #59894 üzenetére
minek sütöd ki? nem is szabad...
100% ra biztosan sztem semmi nem mondja meg mennyi az elhasználódás, nézz rajta "végtelen " filmet, aksi tesztekben van ilyen rész, ha hozza azt az értéket közelítőleg akkor nincs baja
ha van számla akkor ne törődj mit ír a dell oldala, gondolom számlával bizonyítható a vásárlás dátuma
ram kérdésre nem, csak azonos márka, órajel , időzítésekkel megy dc ben, add el és vegyék egy kitet
-
válasz
McLaca #59724 üzenetére
képekeet? ami programok rendesen kezelik ezt a skálázást, azok a képeket nem méretezik át feleslegesen (xnview például a fullhd méretű képet 1:1 méretben pont akkorának mutatja, ami elfér a kijelzőn, hiába van 125-re állítva a rendszer.
ettől persze a chrome-ban nagyítva van minden, de ezzel együtt lehet élni, meg össze is dőlne minden weblap, ha nem így működne. -
haxxika
senior tag
válasz
McLaca #57047 üzenetére
Gondolom az nvidianal be lehet állítani, hogy mely programok használják az nvidiat, és melyek az intelt. Rég volt már nvidia-s gépem, sajnos azóta nem tudom hogy van, az enyémben pedig külön kikapcsolni nem lehet, mert csak intel van a gépben (plusz egy külső R9 380
).
-
haxxika
senior tag
válasz
McLaca #57045 üzenetére
Ezek szerint létezik.
Az már másik kérdés, hogy nálunk forgalmazzák ezt a verziót vagy sem. Nagykereknél körbenéztem, csak nvidiaval kerül forgalomba itthon. -
haxxika
senior tag
válasz
McLaca #56971 üzenetére
A notebookcheckes teszt a tapizós képernyőt írja le, itt egy másik tesztben a tapi nélküli matt: http://www.laptopmag.com/reviews/laptops/dell-latitude-5480: "According to our colorimeter, the Latitude 5480 produces 71 percent of the sRGB color spectrum". Elvileg IPS FHD.
Az m.2/HDD téma pedig igaz, vagy egyik, vagy másik. Ebben az esetben jobb egy külső HDD-t beszerezni, ha több adatot kell hurcibászni. -
adika4444
addikt
válasz
McLaca #50679 üzenetére
Hali!
A 6440 régebbi mivolta ellenére még mindig ütős konfig, és azért érdemben sztem kevesebbet eszik a CPU meg jobb az energiafelhasználása mint az 1. generációs Core I prociknak...
XPS egyes modelljei (de tán az összes ezt most nem tudom) nehezen bővíthető, mert vékony és nagyon össze van rakva, úgyhogy az meggondolós... Itt off de például a Fujitsu Lifebook E746-nak van 6. generációs procija, de ezekben a 6200U csodákban kisebb a teljesítmény mint a 4200M és a 4310M közti procikban. Ezek a Skilake-k normális teljesítményt talán a 6300U-val, vagy a 6267-6287U-val adnak, utóbbiaknak 28W-os a tdp-je, és talán még erősebbek is mint a fennt említett M végű 4. generációs procik. -
vwpolopg
őstag
-
szaszandras
csendes tag
válasz
McLaca #28394 üzenetére
Szintén E6410-be tavaly nyáron vettem találomra egy 4 GB-os modult az akkor vásárolt Vostro-ból kiszedett másik 4-es mellé, tehát nem is egyformák, minden gond nélkül mennek.
Az egyik egy KINGSTON DDR3 4GB 1333MHz CL9 SODIMM KVR1333D3S9/4G, a másik egy Nanya Technology NT4GC64B8H80NS-CG a Vostro-ból. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
McLaca #28394 üzenetére
Én ilyennel bővítettem az enyémet:
KINGSTON 4096MB DDR3 1600MHz KTD-L3CS/4G
Nekem E6430 van, gyárilag 1 db 4 GB-os 1600-as modul volt benne, de Hynx.
Elsőre megette, gond nélkül megy.
Persze utánanéztem, hogy a RAM támogatja e a notimat. A Kingston oldalán rendesen fel volt sorolva, melyik notikkal kompatibilis.
-
FehérHolló
veterán
válasz
McLaca #19419 üzenetére
Köszi, hangfalak akusztikájához nem nagyon értek, de ebből most tanultam pár hasznos infot.
Azt mondjuk még mindig nem értem, hogy miért csak a 350 Hz-et emeled ki ebben az esetben? Az indoklásod alapján 600 Hz-ig az összeset ki kellene emelni (de kevesebb, mint 12 dB-lel). Így a 350-nel nem az alaphangokat találod el, hanem főként a felharmonikusokat, ezért kell neki viszonylag erős kiemelés. Az összes 600 alattit kiemelve szerintem természetesebb lenne a hangzás az általad leírtak alapján.Abból gazdálkodom fülesek terén is, ami épp kéznél van. Mágnesre az életben nem figyeltem még, szóval lehet, hogy neodímium van, lehet, hogy nem. Fülem mondjuk nekem is van, egy kiterjesztett Steinway zongorán a legalsó és legfelső hangokat is kihallom elég pontosan. A konzumer szegmensben kapható hangkártyákban nem bízom 50 Hz alatt. Általában nem csak erősséget, hanem frekvenciát is torzítanak.
Az MP3 kódolás tudtommal nem bántja az egykomponensű, felharmonikusmentes tiszta szinuszos hangokat. Bár ebben lehet, hogy tévedek.
Mint már írtam, nekem a mély hangokkal semmi bajom, a magasaktól viszont megőrülök.Remélem, nem zavar senkit, hogy OFF-ban írunk. A fonalunk elég szorosan kapcsolódik a Latitude széria hangkártyáihoz és hangszóróihoz.
-
FehérHolló
veterán
válasz
McLaca #19416 üzenetére
Bocsánat az ismételt kérdésért, de miért lesz teltebb pont a 350 Hz-et kiemelve? Van valami elméleti háttere, vagy személyes tapasztalaton alapul? Ne vedd támadásnak, tényleg érdekel, és (kivételesen
) nem kötözködni akarok.
E6520-szal viszont ez a helyzet: [link] - tapasztalatok rész.
Ha esetleg nem annyira hihető, megpróbálhatom az 5k forintos füles helyett egy 20k pénzbe fájó, professzionálissal is, csak eddig nem hittem, hogy lesz rá igény. (A füles papír szerint tudja a 20 Hz-et.) -
reziscc
csendes tag
válasz
McLaca #19046 üzenetére
Igen első laptopom
. Egyetemre vettem meg. Nos, a hdd-m 500gb 5400rpm itt típusa: [link]
Szerinted is lassú vagy csak én vagyok türelmetlen?? De az asztali gépem core 2 duo és xp sokkal gyorsabb szerintem... Meg amikor dolgozok a notin, szerintem nem nagyon erőlteti meg magát. -
SzaboZE
addikt
válasz
McLaca #19037 üzenetére
A Latitude ON más tészta. 1-2GB-os flash kártyát lehet vele használni, amin egy mini OS van, amivel lehetnetezni, levelezni, stb. Gyakorlatilag ezzel minden külső fogyasztót lekapcsol a gép (USB, HDD, CD stb) és iszonyú sokáig bírja úgy egy akkuval. Ehhez viszont kell hogy legyen ON Card a gépben.
-
Fulmi
senior tag
válasz
McLaca #19032 üzenetére
szia!
van egy dell vostro 1400-as laptopom, amin ket fajta bekapcsolo gomb van. az egyik (a kisebbik) a media directet inditana el egy neki fenntartott particiorol, mig a nagyobbik a rendes bekapcsolasra valo. es azt szeretnem megoldani, hogy a kisebbik bekapcs. gomb ne a media directet akarja elinditani (ugyanis az rajta sincs, letoroltem az o particiojat), hanem mondjuk az egyik particion levo ubuntu OS-t?
koszi: fulmi
-
reziscc
csendes tag
válasz
McLaca #18974 üzenetére
Persze azt szedtem le hozzá amit kellett. Amúgy pedig olyan szépen összeakadtak a kékfogas drivereket, hogy kaptam egy kékhalált
aztán rendszer visszaállítás sem ment, utána addig baszkuráltam a letörlést, hogy egyszer csak működött. Bár gondoltam, hogy újrarakom, de most tökéletes a rendszer. Az nagy baj, hogy kaptam kékhalált? Mármint kihatással lesz a gépre a késsőbbiekben, mert ghost-toltam a rendszert.
-
premete
veterán
válasz
McLaca #18936 üzenetére
Ami Dell Latitude-om volt, 93% felett egy sem töltött (nem 2 darab volt). Ugyanígy az xps m1330-1530, vostro 1510-1710 is. 1 akku ment tönkre, 2.5 éves korában (m1330-as), de volt, amelyik 4 évesen is ment, kb. 30 % elhasználódással, egy éves használat után 10-15% elhasználódás szokott lenni, akkut csak sim csere, vagy bővítés esetén veszem ki. Persze, amelyikre akkura csak 1 év gari volt, azt kicseréltettem 11-14 hónapos korában, "für alle Fälle".
@Libria: 1-2%-kokkal ne foglalkozz, ennyi a gyári új akku tűréshatárába is belefér.
Mielőtt valaki belekötne, ha 1 év a gari, akkor max. 15 hónapos koráig cserélik, ha 3 év extended gari van rá, akkor 3 évig még egyszer adnak új akkut. -
Kobe
veterán
válasz
McLaca #18932 üzenetére
ez ok dehonnan tudhatom meg hogy pl az l502x melyik modszert hasznalja ? amugy nem szoktam par percre levenni majd visszadugni - vagy kikapcsolt allapotban mozhatom kabellel egyutt vagy leveszem es egy teljes meritesi ciklust hasznalom
samsung notikban van ilyen opcio hogy csak 80 szazalekig tolti az akksit kimeles miatt nem tom dellnel van e valami hasonlo bios beallitas vagy kulon program. en pl nagyon szivesen visszafognam mondjuk 70 szazalekra ha lehetne mert a 9 cellas akksi meg igy is igen szep eredmenyeket produkalna - erre nem tudsz esetleg valamit hogy lehetne meglepni?
amugy van vkinek tapasztalata mit fogad el a dell hivatalosan cserere vagy ha kozeledik az 1 eves gari vege erdemes felhivni oket es altalaban cserelik? vagy azt mondjak pl 20 szazalek romlas alatt nem cserelnek?
-
BullZeye
veterán
válasz
McLaca #18926 üzenetére
"gépspecifikus drivereket listázza" meg még egy csomó mást, ami nem kell hozzá, pl 56k modem.
Most megnéztem az angol oldalt, az jobb, úgyhogy csak a magyar oldaluk szar. Dell.hu-n nincs keresés, nincs n5110, lásd ezt az oldalt.. Hogy lehet idejutni? http://www.dell.hu/ -> Otthonra / Laptopok
Én ezt néztem elsőnek, sőt ezt is használtuk eddig.
Egyébként amit még írtam, és nem értem, miért nincs, egy laptop ASUS oldalán. Alul ott a download fül, így a specifikációk után nem kell kikeresni újra a driveres részt, hanem kapásból oda rak. (viszont most már itt is elég semmit mondóak a leírások (régen ezek normálisan voltak kitöltve -.- úgy látszik általános dolog lett ez mára).
Na mind1, DELL oldalán pedig nincs download, csak alul egy link ahol újra megkeresheted a laptopot, ezt a lépést nem igazán értem.Objektíven sem hülyézek le senkit, ha nem muszáj, viszont ezt elvárom mástól is.
Értem én, hogy túl sokat akarok..
-
Kobe
veterán
válasz
McLaca #18498 üzenetére
ezt a kerdest ugye te sem gondoltad komolyan ?
egy terheles alatt levo 540m es geptol te elvarod hogy olyan halk legyen mint egy dedikalt vga val egyaltalan nem rendelkezo gep ? a kerdes azert vicces kicsit mert a 6410 el 8 ora folyamatos melo mellett (excel, vallaltiranyitasi rendszerek) nem sikerult meg olyan helyzetet teremteni amikor a ventillator gyakorlatilag felporgott volna de ha akarnek sem tudnek egyenlo korulmenyeket kialakitani leven hianyzik a hardver... a 6400 meg 1-2 ora utan folyamatosan porgeti pedig a ventit peldaul
megint nem igazan ertem az osszehasonlitasi alapot
kb mintha egy fullos custom nissan skylinet akarnal osszemerni gyorsulasban egy gyari sportmercedessel aminek eppenseggel hianyzik a motorja...
-
Athanáz9
aktív tag
válasz
McLaca #18451 üzenetére
Sem a bill. háttérvilágítása, sem a kijelző fényerejánek szabályozása nem működik. MEgpróbálom javaslatodat, de nem biztos, hogy végre tudom hajtani. Már próbáltam, egyelőre sikertelenül. Legalább lesz a sufniban, visszacsomagolva egy gyönyörű bronz Vostro 3500-asom. Még évtizedek múlva is szép (sőt működő) gép lesz. Miután jó sok pénzbe került, nem vagyok hajlandó apróbb hiányosságokall gyötrődni vele. - Egy gonddal kevesebb.
-
Kobe
veterán
válasz
McLaca #18431 üzenetére
nálam néha a merevlemez ciripel, de az csak időszakosan, amikor hirtelen pörgeti fel valamiért...nem lehet hogy ezt hallod ? másikaknál is van egy enyhe cirregő hangja a vinyónak...a hanggal nem volt semmi baj, projektorra kötve egy kisebb tárgyalót (8-12 fős) is képes rendesen emgtölteni hanggal.
-
Z86
őstag
válasz
McLaca #18147 üzenetére
Ha esetleg még nem láttad: E6410 logout cikk
-
polip
addikt
válasz
McLaca #18135 üzenetére
jóvanna, de ha meg elhatároztad, akkó minek kérded?
amúgy ménem SB-eset veszel?
ezt a konfigot 299.900 bruttóért áruljuk:
Ezüst Latitude E5420: Express Card, Processzor: Intel Core i7-2620M(2.70GHz, 3MB, Dual Core), Kijelző: 14.1in Ultrasharp HD+ AntiGlare LED-backlit (1600x900) + Integrated Full HD Camera with Microphone, Memória: 4GB(1x4GB) 1333MHz DDR3 Dual Channel, HDD: 500GB Serial ATA II (7200RPM), Optikai meghajtó: DVD+/-RW Drive; Dell Bluetooth 375 Card, Intel Centrino Advanced-N 6205 (802.11 a/b/g/n) Half Mini Card, Internal Hungarian Backlit Dual Pointing Keyboard (Fingerprint Reader Dual Point), Akkumulátor: Primary 6-cell 60W/HR LI-ION, Hungarian Windows 7 Professional (64Bit), NO WWAN
bár tudom...csak 300megabites a wifi, nem 450-es
-
polip
addikt
válasz
McLaca #18120 üzenetére
rossz vétel!!!
enyniért ilyen konfigot adok neked
Ezüst Latitude E6410:
Processzor: Intel Core i5-560M(2.66GHz), Kijelző: 14.1in Widescreen WXGA (1280X800) + Camera with Microphone, Memória: 4096MB (2x2048) 1333MHz DDR3 Dual Channel, HDD: 320GB Serial ATA (7200RPM), Optikai meghajtó: 8X DVD+/-RW Drive; Intel HD Graphics With Express Card; Europe Dell Bluetooth 375 Card, Intel Pro Wireless 6200 (802.11 a/g/Draft-n 2X2) Mini Card, Internal Hungarian Qwertz Backlit Keyboard (Touchpad with Fingerprint Reader and Contactless Smartcard Reader), Akkumulátor: Primary 6-cell 60W/HR LI-ION, Hungarian Windows 7 Professional (64Bit), Silver -
Kobe
veterán
válasz
McLaca #18073 üzenetére
en 6410 tulaj vagyok es nem valtanek az ujra bar en tenyleg a celnak megfeleloen munkara hasznalom a gepet napi 8-10 oraban
egyreszt a design silanyabb masreszt a beltartalom miatt sem eri meg
hiaba jobb az integralt vga jatszani ezeken amugy sem lehet foleg a meret miatt az meg nem kikuszobolheto tenyezo
amugy a 6410ben sem sima core i proci van hanem a vPro valtozat nem tudom ilyen business class gepekbe optimalizalt valtozat SB bol van e mar de gyanitom nincs meg -
McLaca
őstag
válasz
McLaca #18046 üzenetére
Apropó, tudom, hogy ez nem játékra tervezett chip, de többet tud, mint az integrált... Szóval épp ideális azoknak, akik csak hébe-hóba játszanak, és nincsenek nagy igényeik azon túl, hogy ne 1fps-sel fusson a játék. De ha nem kikapcsolható, akkor marad az integrált, valamire az is jó...
Üdv!
-
Chaser
legenda
válasz
McLaca #16931 üzenetére
"Figyelemfelkeltő megjelenés: Az összes Vostro laptopon megtalálható, 3 elegáns színben elérhető, egyaránt kifinomult és erős alumíniumborítás mindig professzionalizmust sugároz. " forrás
Csak azt nem tudom pontosan mi benne az alu, az egész kaszni vagy csak a borítás? Személyesen még nem láttam, de képek alapján az oldalsó rész ahol a csatlakozók vannak tényleg műanyagnak tűnik, legalább is festett, a fedlap viszont nem festésnek tűnik nekem.szerk: Notebookcheck : "The case itself is made of aluminum and plastic and has been manufactured precisely."Alu és műanyag, de még mindig nem tudom melyikből mennyi van
Rocko007: Mondjuk fel nem foghatom hogy ezekre mért nem nbd volt alapból. Nekem is a vga-val van bajom, illetve nem használnám ki, a cpu-t meg jobban. Sztem a cpu-d a legkisebb i3 tudását hozza, vagy vmivel többet, persze alkalmazás függő. Lehet valahol gyorsabb, valahol lassabb.Egyik srác mondta hogy az i5-öse hozza a Q6600 szintjét videovágásban, a desktopjában az van.. El is hiszem, ph tesztben is az jött ki, hogy i3 c2c szinte egy phenom2 x4 szintet hoz, jól összehozták.
-
premete
veterán
-
nagyito88
aktív tag
válasz
McLaca #16769 üzenetére
A különböző seriák mást mást támogatnak, pl itt van egy i520m s i460m. Ránézésre pl az 460ra tenné sok ember a voksot, hogy az a jobb,mert pl fsb,s L2 chace terén egyenlőek, de a 460 órajele 2,53ghz, míg a 520 nak csak 2,4 . Az 520 támogat olyan funkciókat mit a 460 nem,ezért az 520m a jobb. Az UM tisztasor mindekinek hogy kevesebbet fogyaszt kisebb teljesitmény, de az azonos számu proci tudása van benne csak kisebb órjellel, s keveseb áramfelvétellel.
Külömbségnek felsorolható pl tudás terén 5xx s 4xx seriak között :
-Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
-Intel® Trusted Execution Technology
-AES New Instructions -
extraktor
tag
válasz
McLaca #16739 üzenetére
Szia!
Egy kedves fórumtárs útján jutottam hozzá jutányos áron itt a Prohardveren 260.000 Ft volt.
Szerencsés véletlen volt, hogy i7 van benne nekem is elég lett volna az i5.
Nem csak kinézetre komoly masina, tényleg korrekt, nincs nyekergés nyikorgás, jól össze van rakva. A súján azért érződik, hogy fémből van nagy része, jó érzés kézbe venni. A hangszórók nekem tökéletesen megfelelnek, talán azért mert felfelé szólnak, és nem vagyok elég vájtfülű hozzá. Teljes hangerőn még nem használtam, de normál esetben elég hangos harmad hangerőn használom. A hűtés elviselhető, sajnos nem rendelkezem semmilyen hangmérő eszközzel, de a Win 7 minimum beállításai mellet éjszaka alszok mellette, talán kétszer-háromszor pörög csak fel. Általában ölben használom, netezés közben egyáltalán nem zavaró se a hangja, se a melegedés.
Webkamera nincs benne, de nem is hiányzik, az ezelötti notikban is tiltottam ahol volt.
A billentyűzet most már háttérvilágítású , egészen más érzés, a nem háttérvilágítású is kiváló volt. Sokan szidják, hogy kicsi a touch pad, szerintem szokás kérdése. 2 hónappal ezelött el sem tudtam volna képzelni, hogy az ágyban fekve fogok gépezni, pedig d600-m volt elötte.Ami hiányzik - és érthetelen miért vették ki-, hogy nem tölt kikapcsolt állapotban USB eszközt amit szívesen látnék. A kártyaolvasóra 6 in 1-t írnak, de a gépre csak SD van rászitázva, mondjuk nekem nincs is más kártyám
Talán hirtele ennyi...
premete
Köszönöm akkor meg sem próbálom, ha összejön az alternatív os engem is érdekelne. -
nagyito88
aktív tag
válasz
McLaca #16671 üzenetére
Hát akkor nehéz lesz találnod megfelelő notit,hisz kapásbol elég minőségit gyűjtöttél be.
Én is ugy vagyok vele, hogy oprendszer fölös, mert MSDNA-val ingyen hasznalhatok elég sok microsoft terméket, ami nekem kell az meg elérhető ott. Igaz ez a lehetőség addig él míg fősulis vagyok, az meg még 2 év ,uj szak felvétele miattpersze melette melozok, s már szerencsére vagyok olyan viszonbya a főiskola vezetésével, hogy lehet ez a lehetőségem meg marad a suli után is. Ja és persze még egyéb megoldások is vannak oprendszer használatára,megvétel nélkül...
-
nagyito88
aktív tag
válasz
McLaca #16666 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni. De az biztos hogy dellnél maradsz? Legalábbis ezt szűrtem le.
Nekem ez az első dell-em. de szerintem maradok itt.
Volt egy acer travelmate 4652LMI noteszem. Még sulinetben vettem 260-ért.Éretségi ajándék. Imádtam, s 1,5 év-vel vásárlás után alaplap hiba.Jeee 80000 a javitás,gépet nem lehet kapni sehol, alkatrész sincs bontva, s kanyarba nem ér a gép ennyit már... Hát akkor gyüjtökgetek,s lecserélem egy újra.Ez volt 2009 ben. Akkor meg már elég jo 2magos gépek voltak. Igy köv célpont egy asus f8vr-4s125
jovolt, de akkor még nagyon kelett volna a 3d,játszogattam s a ati 3470 nem igazán volt elég sokmindenre... Így ezt eladtam. majd renew programba vettem 2 év garival egy hp dv5-1190eh notit 270 helyett 200 ért. imádtam semmi panaszom nem volt rá,s 2009 novemberébe betörtek, ellopták a notim. senkinek nem kivánom hogy átélje mikor rádöben hogy a 200000 ezres gépét minek az áráért megdolgoztt valaki ellopja....+ a rajta lévő adatok. A biztositó szerencsére 100% ban kifizette a gép árát, mert még alig volt 3,5 hónapos.
Majd a pénz megérkezése után mit a biztositó kifizetett, egy toshiba l505-111 es gépet vettem. hát a toshiba minőség... no comment 3 nap alatt meghalt a gép=> go service,1 hét mulva kész volt.. majd megváltam tőle, bossaznto aproságok miatt.... Nézegettem a delleket, mert még nem volt, s jókat olvastam róla. Hát nosza studióóóóóóó jááááááá deszép.... sajnos keret nem volt meg rá.igy megvettem az n5010 eset, mert kelett a notesz. De nem bántam meg. Most körülnéztem a studió árában gépek környékén, és hát maradok ennél, lehet hogy asus, hp, msi, s egyéb gyártoknak van aggreszívabb 3d-s gépe, de a minőség,s garancia szempontjából választom ujra majd a dell-t. hisz 2 év vagy 1 év garival adnak más gyárok gépet...S manapság már nem gamelek, csak 1-1 játékot probálok ki,ezt az 5470 et se használom ki rendesen,igy inkap az előbb említett dolgokat tartom szemelőtt noti vásárláskor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest