- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Bekékült a Pixel 10a
- Poco F7 – bajnokesélyes
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
UHHH
őstag
válasz
Roxkex
üzenetére
Ki kell, hogy ábrándítsalak: Szerény véleményem szerint az a helyzet, hogy akkuról nem használ AMD-t "ANNYIRA", mint bedugva.
Láttam már ilyet, amint az amd-hez nyúl, rögtön halál lesz (még iMac-kel is játszottam így win alatt, hogy nem engedtem a drivert felmenni és ekkor minden stabil volt).
Megoldás? Nem használni az amd-t, s irodai gépnek használni a vasat. -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex
üzenetére
Na Tsebacsi és persze a többiek is !
A problémámmal #67577 kapcsolatban fejlemények léptek fel !
Nagyon sokat kísérleteztem azzal, hogy a dedikált (AMD) videó kari drivert (15.12-es verzió a kezdeti leírásban indokolt okok végett), hogy tudom tudom felrakni. Egyszer támadt egy olyan ötletem, hogy felrakom úgy, hogy nem tudok a laptopba SEMMIT (töltőt se) ekkor az első próbálkozásnál elhalt. Az az jött a BSOD a THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER üzenettel. Majd megpróbáltam másodjára, harmadjára. Az utóbbinál egy olyan BSOD hiba üzenet jött, hogy KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE.
Aztán a negyedik próbálkozásra felment a driver. Itt meg is örültem mint a huzat !
És akkor szépen lassan vissza dugtam minden perifériát, úgy hogy minden periféria bedugásrkor toltam egy rebootot bejelentkeztem majd vártam a "kritikus percet", hogy elhaljon s ha nem következett be akkor következő periféria, reboot
. Majd az utolsó következett (a töltőt), amit bedugtam akkor amikor ment a gép s használtam majd egyszer csak NYEKK ! Jött a THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER üzenet :\... Nah mondom kikapcs, töltő ki ! És akkor meg jó ... Kérdem Én ... Mi a **** történik itt ? 
Aztán azt csináltam, hogy minden perifériát egyesével kihúztam, majd úgy kapcsoltam be a gépet, hogy hátha két dolog okozza de nem. Ha nincs bedugva semmi de a töltő igen akkor meghal :\ ....
Bármi ötlet, hogy mi a fene lehet ez s mit tudok tenni ?
Tsebacsi neked sikerült érdeklődnöd valamit a kollégától ?
Szerk.:
Azt elfelejtettem mondani, hogy a fent kipróbáltak azok már egy friss és finom ropogós Windows 10-en történtek (szal reinstall megvolt) és ott (se) volt jó ! -
válasz
Roxkex
üzenetére
Tényleg jól írtad le, a legtöbb IT-s komolyan még gépet nem látott, vagy mikor elromlik valami akkor nem tudja leírni a hibajelenséget, nem használja az agyát, talán esetleg a felhasználó cseszett el valamit, de meg tudja Ő is oldani. Nem, egyből a szerviz, jöjjön a szerviz. Csak NBD-nél nem megyünk ki ellenőrizni, valami alkatrészt rendelni kell ami a kinti technikus szerint is valid, jó a hiba megoldására... Na ezt találom ki én

Az a baj, képtelenek egy diagot lefuttatni, vagy behazudja hogy semmit se dob ki. Kékhalál, fagy. BIOS nem frissítenek, drivert nem mindig tesz fel, agyrém.
Viszont sajnos az egyik srác még beteg aki ennek a driveresdinek mestere, lehet ma nem kapok rá választ
-
válasz
Roxkex
üzenetére
Megkérdezem bent a fiúkat, hátha találkozott már valaki ilyennel. Nekem elsőre sajnos win reinstall gyanúsnak tűnik hacsak valahogy máshogy nem lehet lenyúzni róla a "beragadt" drivert.
Amúgy ez egy korrekt hibaleírás volt, a kedvencem az általános "nem indul el nem bootol be" Most akkor melyik?
Kiderült hogy SSD hibás
-
enzahobi
aktív tag
válasz
Roxkex
üzenetére
Nincs miért féljek, az adataimat lophatják, túl sok hasznuk nem lesz belőle.Ez nem teljes megoldás, csak a sebezhetőségek egy részét tudták orvolosni. Akkor meg minek? a legnagyobb értékem maga a gép, amit meg nem akarok cserélni, és bosszankodni se hogy lassú. Most pont jó a sebesség, minden fasza kopp-kopp
Régen sokat szenvedtem a driverekkel, nem aludt, nem érbedt fel stb, most jó, így kell hagyni. WIN update is le van tiltva, kb fél-1évente kézzel elindítom, rázúdtom a frisstéseket, aztán megint pihi.Olyan caddy-t vagy mit hol szeretél hogy beférjen? hogy kell ezt az SSD - HDD kombót megoldani ennél a gépnél?
-
enzahobi
aktív tag
válasz
Roxkex
üzenetére
Köszi
, akk még várok vele pár évet aztán max cserélem a gépet
Hibernálni szoktam, gyors rendszeríndítás nincs bekapcsolva (tudtommal), kikapcsolni meg havonta jó ha egyszer. Azt még megtudod nézni hogy a hibernálásból indítva lassult-e, habár ha előtte nem hibernálgattál, akk most nincs mihez viszonyíts. -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex
üzenetére
Nos valakinek erre nincs valami ötlete továbbra se ? :\
+ Érdekesség az, hogy az új unreal torunament (ami unreal engine 4 alapú) médium grafón simán csúszik 30-60 fps-el , néha csúszik le 30ra de stabilan hozza a 40-45-t.. És egy borderlands 1 meg nem hozza ezt fullon ? (ki van vetítve nagy monitorra 24 colos full hd..) Érdekesség az, hogy ha 1366x768-ra lehúzom akkor tűrhető. (De minden marad koccon) ... Ez azért elég gáz vagy csak szerintem?
Akinek hasonló laptopja van az ki tudná nekem próbálni borderlands 1-el ? :\
-
szabonagyur
félisten
-
haxxika
senior tag
válasz
Roxkex
üzenetére
SSD-t a belső tároló helyre rakd, HDD-t meg Optibaybe a dvd író helyére. Több gépben ugyanígy használtam, és szerintem így volt a legjobb. Ha telepítesz vedd ki a hdd-t, hogy tudd normálisan felrakni a rendszert (vagy ha particionálva van a lemez, akkor a hdd-n rendszer gyalu, és utána live ubuntuval gparted programmal össze lehet mozgatni a lemezt 1 nagy lemezzé).
Igazából nincs mire figyelni, Win10 felismer mindent ami az SSD-hez kell, optimalizálás sem kell, mert megteszi maga a gép.Elvileg mint minden gép úgy működik a berakás (nem ismerem a típust, csak általános leírást tudok mondani) , hogy kiveszed a vinyót a helyéről, csavarok le, odd csavart kicsavarozod, kiveszed a dvd írót. Dvd író elejéről lebontod a keretet, azt átrakod az optibaybe. Optibaybe HDD bele, HDD helyére ssd becsavar, és működik a rendszer.
-
Integrale
veterán
válasz
Roxkex
üzenetére
Ez milyen Dell? Mert ha 3537 es tarsai, akkor csak egy ventillator van benne. Nincs kulon GPU venti, egy koron van a CPU es a GPU, marmint egy hocsovon es hoatadon, amit egy kozos ventillator szelloztet.
Hangos a gep?Csokkentett mod, es restart minden torles utan. En egyebkent vicc, de ketszer vegigcsinalom. Majd torlom a mappakat, es telepites.
En nem vettem eszre, hogy hangosabb lenne, feltunne ha zugna. Aidat neha nezem meg, de mar kitapasztaltam, hogy milyen igenybevetel utan kb milyen meleg. -
David3
őstag
válasz
Roxkex
üzenetére
Ahogy lejjebb Integrale is írta, a WU frissítések között tiltsd le az Intel és az AMD driverek frissítéseit (nekem is ez vágta haza a gépem... egyébként Windows Update show/hide néven találsz a google-ban rá segítséget).
... és még az is nagyon fontos, hogy miután törölted a drivereket DDU-val, töröld a telepített meghajtóról az AMD mappát.
-
Integrale
veterán
válasz
Roxkex
üzenetére
Érdekes, nálunk működik.
Én úgy telepítem, hogy előtte DDU-val le minden, nem törölgetem külön az AMD-vel, majd törlöm a C-n levő AMD-hez kapcsolódó mappákat is, aztán intel, végül AMD. Viszont!
Van egy program a W10-hez, amivel tilthatod a frissítéseket, nyilván nem mindet, mert hülyeség lenne, csak az AMD-re vonatkozót, különben visszatelepíti a Delltől származót. -
Integrale
veterán
válasz
Roxkex
üzenetére
DDU-val torolj le mindent, Intelt is, lehetoleg csokkentett modban. Majd telepitsd a Dell oldalarol az Intelt, az AMD-oldalarol pedig a 16.3.1-es drivert, nem kell korabbit telepiteni es arra frissiteni. 2016.03.17-es datumu.
Mindenkeppen torold a jelenlegit, ne frissits ra. -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex
üzenetére
Rá tolnék a jelenlegi amd driverre egy frissítést de a amd kezelője nem találja a (16.3.1es hotfixet) most a 15.12es van fent. Ha fel akarom rakni azt akkor előtte le kell törölni a mostanit vagy simán rá húzhatom ?
Illetve valaki használta esetleg azt (inpiron 3537 i7)Előre is köszi !
-
Integrale
veterán
válasz
Roxkex
üzenetére
W10 alatt (már) működik jól a gyártói driver is. A megjelenésekor próbáltam, akkor nem ébredt alvóból, már igen, lehet ezt is fixálták MS-nél mint anno a W7, W8 esetében egy külön patch segítségével.
HDD-n van a játék vagy SSD-n?
Mi fut a háttérben? Ez azért is érdekes, mert nekem akkor csinált hasonlót 8 alatt, amikor futott egy erőforrás-igényes folyamat, ami miatt aztán hamarabb/jobban melegedett, így hol 2700-on ment a 4500U, hol throttling 1800-ra. GTA V-nél pontosan ilyen volt nekem is, ezt throttle stoppal kiküszöböltem. -
Worm40000
csendes tag
válasz
Roxkex
üzenetére
Ugyanezt csinálta nekem, valahol párszáz hozzászólással ezelőtt, azt kaptam válasznak hogy rendesen fel kéne rakni a drivereket. Nos, működött
Konkrétan minden delles telepítős programot / drivert leszedtem, a maradékot pedig eszközkezelőből próbáltam kigyomlálni, aztán a dell oldaláról elérhető mind 12 drivert szép sorjában feltelepítettem (ebben a sorrendben), azóta ez pont működik, cserébe szívat mással.. -
David3
őstag
válasz
Roxkex
üzenetére
Értem, köszi... ha lesz szabadnapom, ránézek majd...
Az előző kérdésedre a válasz pedig: le kell tiltani a gyors rendszerindítást. Nekem Win 7 alatt is ugyanez volt a problémám (ha jól látom ugyanaz a gépünk van, ugyanolyan hibajelenségekkel... de mindenre van megoldás. : ))
Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások: itt kicsit lejjebb mész, és ott találod (előtte lehet engedélyezned kell a beállítások módosítását ugyanebben az ablakban felül).
-
somasz
addikt
válasz
Roxkex
üzenetére
What is the Svchost.exe Process and Why Are So Many of it Running? Ebben leírja, hogyan nézheted meg, hogy épp mit csinál.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex
üzenetére
Szia
Volt egy kis szabadidőm, meg egy plusz SSD-m így kipróbáltam a legújabb moddolt driverlt plusz a javasolt intel drivert. Hát nem az igaziak, Intel driver felment szépen, majd AMD ahogy kellett, erre újraindult és már nincs AMD eszköz és pörgött a venti is rendesen... Na ennyit ér kb a moddolt.
-
somasz
addikt
válasz
Roxkex
üzenetére
Kipróbálhatod frissebb mókolt driverrel is, ha fps-vadász vagy.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex
üzenetére
Ezt írtam már az előbb is, hogy a Comodo sokat eszik...
A rendszered eredeti? Gondolom nem... Nem lehet véletlenül, hogy a Comodo éppen az aktivátorokat keresi vagy rakja karanténba minden alkalommal és azért fogja a gépet?
@(#42385) royal63: eszközkezelő látja? Ha beraksz egy sima lemezt azt sem látja? MIlyen OS?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex
üzenetére
Rossz képet raksz be, nem a szálak a lényegesek.
Feladatkezelőnél a folyamatok fület kéne berakni, és azt rendezni CPU szerint.
És ahhoz képest, hogy semmit nem csinálsz megy a firefox és a flash is, az a félig eltakart folyamat.
A képed szerint a Comod fogja a gépet 21%-ban.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex
üzenetére
Hülyén állsz hozzá. Azért mondtam elviszed szervizbe és megmondják... lehet simán a ventiddel van valami vagy alaplap nem jól kezeli le. Ha ilyen hiba van akkor vagy elfogadod a dolgot vagy beviszed. Nem fognak rád semmit. Ha meg tényleg venti hiba inkább most derüljön ki a dolog, mint sem majd ülsz és örülsz, hogy milyen halk aztán jön a füst..
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex
üzenetére
Egy 4k videó közben mégis mit vársz? Az aztán tényleg leterheli a gépet, és ez reális, megnézem én is majd nekem mit produkál...
Ez a természetes nem? HA felmegy a proci lehűti, ha lehűl akkor elhalkul a venti. Nem fog stabilan egy fordulaton maradni, ahhoz külön kellene a ventit koordinálni.
Amúgy a gépeden a videó driverek tökéletesek? A gép elalszik meg utána fel is kel?
-
szabonagyur
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Saab, Volvo topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- YouTube
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Elden Ring
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- HP Elite x360 2in1 Notebook! IPS 13,3" Touch / i7-1355U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad X1 YOGA 3. 2in1 14"FHD TOUCH i5-8250U 8GB DDR4 ,250GB SSD Win11 27%ÁFÁS, ÜZLETBŐL
- LG Gram 16 i7-1165G7 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2.5K kijelző
- Pénztárcabarát áron eladó Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 /i5-1145G7/16 GB/256 SSD/FHD/IPS/Garancia
- Jó áron eladó Lenovo ThinkPad T14s Gen 3/i5-1240P/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia/
- Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB (MC9E4MG/A) Ezüst - MAGYAR - 77 Ciklus - Gari
- ASUS RTX 5060 Ti DUAL OC 8GB GDDR7 DLSS4 új, 3év garis eladó
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Kiderült hogy SSD hibás
Régen sokat szenvedtem a driverekkel, nem aludt, nem érbedt fel stb, most jó, így kell hagyni. WIN update is le van tiltva, kb fél-1évente kézzel elindítom, rázúdtom a frisstéseket, aztán megint pihi.
, és kell a sok hely
)
, akk még várok vele pár évet aztán max cserélem a gépet
Hibernálni szoktam, gyors rendszeríndítás nincs bekapcsolva (tudtommal), kikapcsolni meg havonta jó ha egyszer. Azt még megtudod nézni hogy a hibernálásból indítva lassult-e, habár ha előtte nem hibernálgattál, akk most nincs mihez viszonyíts.