- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
UHHH
őstag
válasz
Roxkex #67624 üzenetére
Ki kell, hogy ábrándítsalak: Szerény véleményem szerint az a helyzet, hogy akkuról nem használ AMD-t "ANNYIRA", mint bedugva.
Láttam már ilyet, amint az amd-hez nyúl, rögtön halál lesz (még iMac-kel is játszottam így win alatt, hogy nem engedtem a drivert felmenni és ekkor minden stabil volt).
Megoldás? Nem használni az amd-t, s irodai gépnek használni a vasat. -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #67591 üzenetére
Na Tsebacsi és persze a többiek is !
A problémámmal #67577 kapcsolatban fejlemények léptek fel !
Nagyon sokat kísérleteztem azzal, hogy a dedikált (AMD) videó kari drivert (15.12-es verzió a kezdeti leírásban indokolt okok végett), hogy tudom tudom felrakni. Egyszer támadt egy olyan ötletem, hogy felrakom úgy, hogy nem tudok a laptopba SEMMIT (töltőt se) ekkor az első próbálkozásnál elhalt. Az az jött a BSOD a THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER üzenettel. Majd megpróbáltam másodjára, harmadjára. Az utóbbinál egy olyan BSOD hiba üzenet jött, hogy KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE.
Aztán a negyedik próbálkozásra felment a driver. Itt meg is örültem mint a huzat !
És akkor szépen lassan vissza dugtam minden perifériát, úgy hogy minden periféria bedugásrkor toltam egy rebootot bejelentkeztem majd vártam a "kritikus percet", hogy elhaljon s ha nem következett be akkor következő periféria, reboot. Majd az utolsó következett (a töltőt), amit bedugtam akkor amikor ment a gép s használtam majd egyszer csak NYEKK ! Jött a THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER üzenet :\... Nah mondom kikapcs, töltő ki ! És akkor meg jó ... Kérdem Én ... Mi a **** történik itt ?
Aztán azt csináltam, hogy minden perifériát egyesével kihúztam, majd úgy kapcsoltam be a gépet, hogy hátha két dolog okozza de nem. Ha nincs bedugva semmi de a töltő igen akkor meghal :\ ....
Bármi ötlet, hogy mi a fene lehet ez s mit tudok tenni ?
Tsebacsi neked sikerült érdeklődnöd valamit a kollégától ?
Szerk.:
Azt elfelejtettem mondani, hogy a fent kipróbáltak azok már egy friss és finom ropogós Windows 10-en történtek (szal reinstall megvolt) és ott (se) volt jó ! -
válasz
Roxkex #67580 üzenetére
Tényleg jól írtad le, a legtöbb IT-s komolyan még gépet nem látott, vagy mikor elromlik valami akkor nem tudja leírni a hibajelenséget, nem használja az agyát, talán esetleg a felhasználó cseszett el valamit, de meg tudja Ő is oldani. Nem, egyből a szerviz, jöjjön a szerviz. Csak NBD-nél nem megyünk ki ellenőrizni, valami alkatrészt rendelni kell ami a kinti technikus szerint is valid, jó a hiba megoldására... Na ezt találom ki én
Az a baj, képtelenek egy diagot lefuttatni, vagy behazudja hogy semmit se dob ki. Kékhalál, fagy. BIOS nem frissítenek, drivert nem mindig tesz fel, agyrém.Viszont sajnos az egyik srác még beteg aki ennek a driveresdinek mestere, lehet ma nem kapok rá választ
-
válasz
Roxkex #67577 üzenetére
Megkérdezem bent a fiúkat, hátha találkozott már valaki ilyennel. Nekem elsőre sajnos win reinstall gyanúsnak tűnik hacsak valahogy máshogy nem lehet lenyúzni róla a "beragadt" drivert.
Amúgy ez egy korrekt hibaleírás volt, a kedvencem az általános "nem indul el nem bootol be" Most akkor melyik?
Kiderült hogy SSD hibás
-
enzahobi
aktív tag
válasz
Roxkex #60133 üzenetére
Nincs miért féljek, az adataimat lophatják, túl sok hasznuk nem lesz belőle.Ez nem teljes megoldás, csak a sebezhetőségek egy részét tudták orvolosni. Akkor meg minek? a legnagyobb értékem maga a gép, amit meg nem akarok cserélni, és bosszankodni se hogy lassú. Most pont jó a sebesség, minden fasza kopp-kopp
Régen sokat szenvedtem a driverekkel, nem aludt, nem érbedt fel stb, most jó, így kell hagyni. WIN update is le van tiltva, kb fél-1évente kézzel elindítom, rázúdtom a frisstéseket, aztán megint pihi.
Olyan caddy-t vagy mit hol szeretél hogy beférjen? hogy kell ezt az SSD - HDD kombót megoldani ennél a gépnél?
-
enzahobi
aktív tag
válasz
Roxkex #60111 üzenetére
Köszi
, akk még várok vele pár évet aztán max cserélem a gépet
Hibernálni szoktam, gyors rendszeríndítás nincs bekapcsolva (tudtommal), kikapcsolni meg havonta jó ha egyszer. Azt még megtudod nézni hogy a hibernálásból indítva lassult-e, habár ha előtte nem hibernálgattál, akk most nincs mihez viszonyíts.
-
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #57189 üzenetére
Nos valakinek erre nincs valami ötlete továbbra se ? :\
+ Érdekesség az, hogy az új unreal torunament (ami unreal engine 4 alapú) médium grafón simán csúszik 30-60 fps-el , néha csúszik le 30ra de stabilan hozza a 40-45-t.. És egy borderlands 1 meg nem hozza ezt fullon ? (ki van vetítve nagy monitorra 24 colos full hd..) Érdekesség az, hogy ha 1366x768-ra lehúzom akkor tűrhető. (De minden marad koccon) ... Ez azért elég gáz vagy csak szerintem?
Akinek hasonló laptopja van az ki tudná nekem próbálni borderlands 1-el ? :\
-
szabonagyur
félisten
-
haxxika
senior tag
válasz
Roxkex #52555 üzenetére
SSD-t a belső tároló helyre rakd, HDD-t meg Optibaybe a dvd író helyére. Több gépben ugyanígy használtam, és szerintem így volt a legjobb. Ha telepítesz vedd ki a hdd-t, hogy tudd normálisan felrakni a rendszert (vagy ha particionálva van a lemez, akkor a hdd-n rendszer gyalu, és utána live ubuntuval gparted programmal össze lehet mozgatni a lemezt 1 nagy lemezzé).
Igazából nincs mire figyelni, Win10 felismer mindent ami az SSD-hez kell, optimalizálás sem kell, mert megteszi maga a gép.Elvileg mint minden gép úgy működik a berakás (nem ismerem a típust, csak általános leírást tudok mondani) , hogy kiveszed a vinyót a helyéről, csavarok le, odd csavart kicsavarozod, kiveszed a dvd írót. Dvd író elejéről lebontod a keretet, azt átrakod az optibaybe. Optibaybe HDD bele, HDD helyére ssd becsavar, és működik a rendszer.
-
Integrale
veterán
válasz
Roxkex #51443 üzenetére
Ez milyen Dell? Mert ha 3537 es tarsai, akkor csak egy ventillator van benne. Nincs kulon GPU venti, egy koron van a CPU es a GPU, marmint egy hocsovon es hoatadon, amit egy kozos ventillator szelloztet.
Hangos a gep?Csokkentett mod, es restart minden torles utan. En egyebkent vicc, de ketszer vegigcsinalom. Majd torlom a mappakat, es telepites.
En nem vettem eszre, hogy hangosabb lenne, feltunne ha zugna. Aidat neha nezem meg, de mar kitapasztaltam, hogy milyen igenybevetel utan kb milyen meleg. -
David3
őstag
válasz
Roxkex #51418 üzenetére
Ahogy lejjebb Integrale is írta, a WU frissítések között tiltsd le az Intel és az AMD driverek frissítéseit (nekem is ez vágta haza a gépem... egyébként Windows Update show/hide néven találsz a google-ban rá segítséget).
... és még az is nagyon fontos, hogy miután törölted a drivereket DDU-val, töröld a telepített meghajtóról az AMD mappát.
-
Integrale
veterán
válasz
Roxkex #51411 üzenetére
Érdekes, nálunk működik.
Én úgy telepítem, hogy előtte DDU-val le minden, nem törölgetem külön az AMD-vel, majd törlöm a C-n levő AMD-hez kapcsolódó mappákat is, aztán intel, végül AMD. Viszont!
Van egy program a W10-hez, amivel tilthatod a frissítéseket, nyilván nem mindet, mert hülyeség lenne, csak az AMD-re vonatkozót, különben visszatelepíti a Delltől származót. -
Integrale
veterán
válasz
Roxkex #51394 üzenetére
DDU-val torolj le mindent, Intelt is, lehetoleg csokkentett modban. Majd telepitsd a Dell oldalarol az Intelt, az AMD-oldalarol pedig a 16.3.1-es drivert, nem kell korabbit telepiteni es arra frissiteni. 2016.03.17-es datumu.
Mindenkeppen torold a jelenlegit, ne frissits ra. -
Roxkex
senior tag
válasz
Roxkex #51383 üzenetére
Rá tolnék a jelenlegi amd driverre egy frissítést de a amd kezelője nem találja a (16.3.1es hotfixet) most a 15.12es van fent. Ha fel akarom rakni azt akkor előtte le kell törölni a mostanit vagy simán rá húzhatom ?
Illetve valaki használta esetleg azt (inpiron 3537 i7)Előre is köszi !
-
Integrale
veterán
válasz
Roxkex #51379 üzenetére
W10 alatt (már) működik jól a gyártói driver is. A megjelenésekor próbáltam, akkor nem ébredt alvóból, már igen, lehet ezt is fixálták MS-nél mint anno a W7, W8 esetében egy külön patch segítségével.
HDD-n van a játék vagy SSD-n?
Mi fut a háttérben? Ez azért is érdekes, mert nekem akkor csinált hasonlót 8 alatt, amikor futott egy erőforrás-igényes folyamat, ami miatt aztán hamarabb/jobban melegedett, így hol 2700-on ment a 4500U, hol throttling 1800-ra. GTA V-nél pontosan ilyen volt nekem is, ezt throttle stoppal kiküszöböltem. -
Worm40000
csendes tag
válasz
Roxkex #50487 üzenetére
Ugyanezt csinálta nekem, valahol párszáz hozzászólással ezelőtt, azt kaptam válasznak hogy rendesen fel kéne rakni a drivereket. Nos, működött
Konkrétan minden delles telepítős programot / drivert leszedtem, a maradékot pedig eszközkezelőből próbáltam kigyomlálni, aztán a dell oldaláról elérhető mind 12 drivert szép sorjában feltelepítettem (ebben a sorrendben), azóta ez pont működik, cserébe szívat mással..
-
David3
őstag
válasz
Roxkex #50446 üzenetére
Értem, köszi... ha lesz szabadnapom, ránézek majd...
Az előző kérdésedre a válasz pedig: le kell tiltani a gyors rendszerindítást. Nekem Win 7 alatt is ugyanez volt a problémám (ha jól látom ugyanaz a gépünk van, ugyanolyan hibajelenségekkel... de mindenre van megoldás. : ))
Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások: itt kicsit lejjebb mész, és ott találod (előtte lehet engedélyezned kell a beállítások módosítását ugyanebben az ablakban felül).
-
-
somasz
Topikgazda
válasz
Roxkex #43294 üzenetére
What is the Svchost.exe Process and Why Are So Many of it Running? Ebben leírja, hogyan nézheted meg, hogy épp mit csinál.
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex #42405 üzenetére
Szia
Volt egy kis szabadidőm, meg egy plusz SSD-m így kipróbáltam a legújabb moddolt driverlt plusz a javasolt intel drivert. Hát nem az igaziak, Intel driver felment szépen, majd AMD ahogy kellett, erre újraindult és már nincs AMD eszköz és pörgött a venti is rendesen... Na ennyit ér kb a moddolt.
-
somasz
Topikgazda
válasz
Roxkex #42391 üzenetére
Kipróbálhatod frissebb mókolt driverrel is, ha fps-vadász vagy.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex #42383 üzenetére
Ezt írtam már az előbb is, hogy a Comodo sokat eszik...
A rendszered eredeti? Gondolom nem... Nem lehet véletlenül, hogy a Comodo éppen az aktivátorokat keresi vagy rakja karanténba minden alkalommal és azért fogja a gépet?
@(#42385) royal63: eszközkezelő látja? Ha beraksz egy sima lemezt azt sem látja? MIlyen OS?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex #42376 üzenetére
Rossz képet raksz be, nem a szálak a lényegesek.
Feladatkezelőnél a folyamatok fület kéne berakni, és azt rendezni CPU szerint.
És ahhoz képest, hogy semmit nem csinálsz megy a firefox és a flash is, az a félig eltakart folyamat.
A képed szerint a Comod fogja a gépet 21%-ban.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex #42358 üzenetére
Hülyén állsz hozzá. Azért mondtam elviszed szervizbe és megmondják... lehet simán a ventiddel van valami vagy alaplap nem jól kezeli le. Ha ilyen hiba van akkor vagy elfogadod a dolgot vagy beviszed. Nem fognak rád semmit. Ha meg tényleg venti hiba inkább most derüljön ki a dolog, mint sem majd ülsz és örülsz, hogy milyen halk aztán jön a füst..
-
szabonagyur
félisten
-
szabonagyur
félisten
válasz
Roxkex #42338 üzenetére
Egy 4k videó közben mégis mit vársz? Az aztán tényleg leterheli a gépet, és ez reális, megnézem én is majd nekem mit produkál...
Ez a természetes nem? HA felmegy a proci lehűti, ha lehűl akkor elhalkul a venti. Nem fog stabilan egy fordulaton maradni, ahhoz külön kellene a ventit koordinálni.
Amúgy a gépeden a videó driverek tökéletesek? A gép elalszik meg utána fel is kel?
-
szabonagyur
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged