- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
moma
őstag
válasz
azbest #76561 üzenetére
Három monitort használok most usb-c ről, az egyik egy portable és mind tölt is.
donjohnson: neked hogy lesz 5-6 kábel? egér és headset is kábeles?De értem akkor, igazából nincs nagyon más extra csak ennyi a dokk, hogy egyszerüsíthet a kábelezésen, ha az sok, vagy épp egyszerűen nincs több hely a laptopban. Köszi!!
-
moma
őstag
válasz
azbest #76559 üzenetére
Sok monitor manapság úgy működik, hogy adja a töltést a laptopnak, szóval így a latitude-omra akár 3 monitort is rá tudok dugni (2 usb-c, 1 hdmi). Az headset, meg az egér meg elfér a két USB A ban, ha épp nem tisztán bluetooth-szal mennek.
Egyébként nekem a legjobb laptop elrendezés az, hogy azon gépelek, és a többi monitor fölötte van, szóval fölfelé viszem át az egeret, így tudom használni a laptop képernyőt is, úgy hogy csak fel le nézek. Nekem nagyon ez vált be.
Most jutott eszembe, hogy lehet az lehetne hasznos, ha egy külső vinya a dockba lenne mindig kötve és oda archiválna automatikusan. Ilyet lehet amúgy? (annyi fura lenne, benne, hogy mi van, ha épp más csatlakozik a dockra, szóval valami titkosítás kell a vinyának)
-
AssAssynn
addikt
válasz
azbest #76527 üzenetére
Köszi, akkor most megvettem potyára?
Régóta foglalkozok már IT-vel alap szinten, de sosem hallottam ilyenről, hogy a jack bemenetekbe ennyi eltérés lenne, és hogy ne tudna összepasszolni kettő... hát ezt most jól benéztem. Amúgy nem is tudom ezt vásárlás előtt honnan kellett volna tudjam... -
AssAssynn
addikt
-
rb26dett
aktív tag
válasz
azbest #76438 üzenetére
Köszi, lehet megpróbálok egy ilyen tuningot is, meg nézek másik pasztát, bár eddig mindenen jól működött az mx4, lehet ennél nem az igazi. Azért megmondom őszintén csalódott vagyok hogy ilyen eszközökhöz kell folyamodni, azért nem a leggagyibb kategória elvileg ez a gép...
-
-
5leteseN
senior tag
válasz
azbest #76225 üzenetére
Szerintem is a fizikailag blokkolt megoldás a legbiztosabb, főleg, ha más is használja! Minden féle esetben megmaradnak az emberi reflexek az ilyen csatlakoztatós mozdulatoknál is.
Ha ez a blokkolás meg van, akkor pedig egy USB 2-es, 3-as Host-tal ki tudod egészíteni, ha kell még USB csatlakozás.Láttam már ilyen Host-adaptert tépőzárral a géphez rögzítve, egy hasonló újrahasznosítós, "felesleges-erre-venni" (jogos volt ott is) dolognál.
Teljesen elfogadható, jól használható kompromisszum volt. -
David_DD
tag
válasz
azbest #76222 üzenetére
Köszönöm. Nagyon nem mai darabról van szó, egy E5540-es azthiszem. Rég nem használtam, gondoltam a hónapok óta elmaradt frissítéseket ráengedem, és eszembejutott hogy ezt az USBs problemtikáját még mindig nem oldottam meg. Hát sajnos nagyon össze vannak kuszálódva az érintkezők...konkrétan be vannak gyűrve. Ezért gondoltam hogy a tiltás segíthet
-
arcitec
addikt
válasz
azbest #75962 üzenetére
Ebben is Realtek van, honnan töltötted le? Ja és apropó ha beépített hangszórók is működnek rendben, tehát akkor a beépített és a jack az a hangkártyáról megy, a többi meg
magukban az eszközökben van a dac? Mint BT, HDMI monitor, USB-C to jack(ebben van DAC azt már tudom) és amúgy minden BT hangeszközben is? -
arcitec
addikt
válasz
azbest #75957 üzenetére
Már elnézést, de TE kérdezed mi nem működött? Hát mit tudom én! Ha visszaolvasol
hiába csatlakoztattam a fülhallgatót a jack aljzatra, nem szólalt meg. A windows sem érzékelte, hogy csatlakoztatva lett. Leírtam, hogy szólalt egyszer csak meg. A válaszod többi részét sem értem, miszerint megfelelő usb-c to jack átalakítóval nem lenne hang?
Ezt sem értem: "A hdmi, bluetooth, usb hangkártyához nincsen."
Hogyé, pedig ezek majd mind (első kettő) működnek. -
5leteseN
senior tag
válasz
azbest #75560 üzenetére
Köszönöm!
Miből derül ki, hogy a kinézett darab tudja-e a(z ezek szerint 3-as) Thunderbolt-ot?
A TH-3-as a 16 Gbps sebességéből tippelve: 4xPCIe 3.0 lehet.
Nyertem?A link-et átfutva meglepett az a "Hard drive: 8xPCIe"
Értem, hogy az NVMe SSD 4xPCIe3.0, de mi a többi 4 ????
Egy a SATA, egy Wi-Fi(de az ugye már messze nem Hard-drive), egy (hasonlóan nem értve) a WWAN, és egy még mindig hiányzik(esetleg a vezetékes hálózat) ...
-
totron
addikt
válasz
azbest #75556 üzenetére
Hűtőről nem volt szó uram, kérlek, hogy ne forgass ki, ne állíts be alusapkásnak. %-okról még mindig nem írtok. Tények amit írsz, értelemszerűen aminél ez megtehető, oda értve. Az viszont nem igaz - hogy is lehetne - hogy amit nem használsz az jobban romlik mintha használatban lenne, kár volt ezzel megtoldani. Értem persze az üzenetet, ne akarjon mindenki mindennel mókolni, félinfók alapján, a rendszer majd jól kiszolgál. Az avultatásos fogyasztóiságot talán nem kell említeni - például ez is a gondom a hátradőléssel. Felmerül a kérdés, hogy hány modellbe akarnak élhető zajszintet és tényleg optimalizált akksimegtartó metodikát tervezni.
A többséget ilyen kockai nüanszok egyáltalán zavarják persze, miről is van szó, miről beszél ez, ugye? Csak épp elönt minket a műanyag, meg "soha semmire nincs pénz". Messzire mutat a jelenég, a szokásrendszer, a felfogás, de na.
Mindennél beszédesebb egyébként, hogy fentebb a kollega írta, hogy nemes egyszerűséggel inkább visszatért az előző modellhez. Tényleg minden rendben van, minden ki van számolva és optimumon ketyeg, csak észszerűséget látni.
-
5leteseN
senior tag
válasz
azbest #75546 üzenetére
Kicsit árnyalom, hogy érthetőbb legyen, hogy miért csípi a szemem a nagyságrendi különbség a két cég hozzáállásában. Mindkét gépet gyakorlatilag netezésre mozizásra használjuk, szerintem 15W-ot sem fogyasztanak csúcsértéken, mert a video-kódolás, -dekódolás hardveres mindkettőnél már. Mindkettő külső monitort használ, tehát a "combos" kijelző fogyasztás sem jelentkezik.
Mindkettőnél olyan 60-65W-os a töltő.Személyes tapasztalataim alapján vontam le az érezhető rosszallást.
Nem tolom tovább, mert szimpla tájékoztatás szándék áll csak mögötte.Azon meg "szimplán" dühöngök, hogy az utolsó 3-5% kijelzést után még 50perc-1Óra15 percet tudom használni ugyanúgy, mint előtte!!!
-
gaborbol
őstag
válasz
azbest #75358 üzenetére
Meg Mo-on meloztam, kaptunk egy korhazi megrendelest, 400 db desktop gepet kellett oszerakni alkatreszbol, a kikotesek kozott szerepelt a mini vagy maximum midi dekstop haz lehet kizarolag feher sziben es az osszes csak 1 tipus lehetett. Abban az idoben a hazak 97% kalyha ezust a mardek meg fekete, a kereskedo befonta a hajat mire talalt 400 db tok egyforma feher hazat.
Voltam kint egu ugyfelnell Baltmore-ba, ingatlanos irodaba kertek falra szerelt all in one PC-t , max 14" es meret es szinten feher 7 db-ot termeszetesen csak Windows es touch screen, azt hiszem ket napig tartott a kereses -
Csepy
őstag
válasz
azbest #75325 üzenetére
BIOS leggfrisebb A19-es verzió, kb 1 hónapos, CMOS elem kimérve, tökéletes állapotú, windows eseménynapló totál tiszta, és még a bios-ban sem logolta a kékhalál utáni újraindulást "eseményként". Windows 11 23H2, minden frissítés fent, tegnapi nap újratéve. Előtte és azóta is volt kékhalál. Hibernálás lassú ébredéssel jár, az nem fér bele az ügyfélnek.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
op9
aktív tag
válasz
azbest #74950 üzenetére
Amikor végig megy a kék csík, azután lépne be a BIOS-ba, vagy boot menüt akkor mutatná, vagy a diagnosztikát. De egyik sem jön már be. Se BIOS, se boot menü, se diagnosztika.
Vagy a Dell logo látszik a kék csikkal az alján és itt "lefagy", vagy épp eltűnik a logo, és full fekete a kép, vagy épp a logo eltűnése közben fagy le, és a logonak csak a fele látszik. -
gaborbol
őstag
válasz
azbest #74756 üzenetére
L3540-> Ennel a konkret gepnel, Dell kijott, kicsereltek mindent garba egy napig tokeletes volt, masnap a kepernyo bal tetejen ugyan ugy pattogott a muanyag keret. A szervizes mondta, hogy o meg ezzel a hibaval nem talalkozott a 3540-en, ha a L3540 miatt hivjak akkor szinte mindig zsaner kiszakadas tortent a fedlapbol
Rengetegszer kinyitottam ezt a laptopot,de a csere utan valahogy sokkal masszivabbnak erzodott a kepernyo keret.Jott egy ugyfel, hogy olcso laptop kene neki, nem lesz nyitogatva soha hordozva sem... aszntali gepet nem akart, eladtuk felaron es nem javasoljuk semmilyen mas hasznalatra csak ilyen esetre.
Hogy teljes legyen a tortenet a Dell nagyon korrekt volt, komplett gepcseret ajanlott fel elso korben, akkor meg ugy gondoltam, hogy az teljesen szuksegtelen eleg csak ha hibas alkatreszt cserelik.
-
válasz
azbest #74746 üzenetére
Nincs olyan sok 3520-30 még nálunk, nem rémlik, ellentétben a hírhedt 3510-el...
Az ezüst latitude kopás atomgáz, de sajnos előfordul sok helyen: alsóborításon, fedlapon, palmresten is, a gyártó általában jó kedvében max 1 évig cseréli ezeket gariban, HA cseréli. A billentyűzetek is tudnak kopni, gombok törni, az is tragédia, ez Latitude-re is igaz.
Latitude-ot vennék amúgy Vostro és Inspi ellenében főleg. -
Dhampir
félisten
válasz
azbest #74746 üzenetére
A zsanéron kívül az aprócska hűtőventilátor is figyelmet érdemel. Ami jobbnak tűnik, a Latitude széria (5-től legalábbis) már nagyobb ventilátort és dupla hőcsövecskét kapott, valamint kézzel eltolható kameravédelmet ("shutter") is.
Inspiron: nincsen LAN csatlakozó, nincsen billentyűzetvilágítás, nincsen ujjlenyomat-olvasó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged