- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dhampir
félisten
válasz
teptep #76358 üzenetére
Való igaz, de már nem akartam megváltoztatni a hozzászólást.
Az a konfiguráció az RTX 3050-el inkább feledésre méltó, de még RTX 4050-el sem ajánlanám, a G15-ben lévő Ryzen 7 mellett az RTX 4060 már eldöcög valamennyire.
Viszont az ideális teljesítményű a korábbi laptop VGA szériából nyilván az RTX 4090 lenne, de az nem volt a G15-ben. Szolid célra az RTX 4060 kompromisszumokkal megfelelő.
-
tpeter77
addikt
válasz
teptep #76298 üzenetére
Szia!
Feltettem az intel vga drivert és remekül működik! Végre az Optoma projektorral is sikerült a képet tükrözni. Gyorsan készítettem is róla egy image-t.
Még egyszer nagyon köszönöm a segítséget (egy esetleges újratelepítésnél sok pedagógus fog örülni, hogy alapból működni fog a kivetítés). -
-
gaborbol
őstag
válasz
teptep #75714 üzenetére
Gondolkodtam róla, hogy csinálok itt a PH-n egy bejegyzést vagy egy Youtube videót és akkor lehet különböző véleményeket összehasonlítani, mert nem biztos, hogy nekem van igazam a témával kapcsolatban. A legtöbb ügyfelünk céges, ezért nagyrészt üzleti lapokkal találkozunk. Néha beesik 1-2 otthoni felhasználásra szánt laptop amit munkára probalnak hasznalni és akkor lehet látni igazán a különbséget. Főleg amikor 2 vagy 3 év után szétesnek, mert nem erre lettek szánva. Ezért általában nincs jó véleményünk róluk.
A valóságban viszont rengeteg olcso laptop teljesen használható a hétköznapi emberek számára, mert nem mennek napi 8 órát, nincsenek mindennap hordozva meg nyitogatva. A Dell Inspiron laptop gyakorlatilag a legolcsobb nalunk ( USA) 265 dollartol indul a Dell.com-on, ha akcios es teljesen hasznalhato. Az igazság az, hogy nem kell mindenkinek üzleti laptop.
Megjott a G15 par napja, nagyon rendben van ez a laptop! -
gaborbol
őstag
válasz
teptep #75711 üzenetére
Még Nem törölték a hozzászólást, hát mi van itt?
Tiszta agyrem, hogy ide kell jönnöd ebbe a topikba reagálni a hozzászólásomra, amit be mertem írni a „milyen laptopot vegyek topikba.”
Pont ez lenne annak a topiknak az értelme, hogy tisztan csak a cikkszámok felsorolasa helyett esetleg valós user tapasztalatokat- véleményeket lehetne beírni hogy miert vegye vagy ne vegye a konkret gepet amit kerdezett vagy epeen javasoltak.Azt hittem először, hogy az én hozzászólásomat fogod linkelni, hogy befejeződött a az intel 14900K procim garanciális cseréje
.
Par Reddit-es topikot leszámítva nem látok túl sok véleményt arról, hogy az intel laptop procik is érintettek lennének. Bár az Intel azt mondja, hogy nem, tehát valószínű azok.
1311 db PC van ma reggel a ceges flottaban, mind intel procis: Laptop, szerver, desktop vegyesen, nagyon nagy részük Dell. Eddig egy db Intel asztali procit kellett gariztatnom a flottabol a sajat 14900K procim mellett.
3 ev premium helyszini gar van ra, fizikai serulest is lefedi, a legjobb dolog a Dell-ben a gar. 15 eve szinte kizarolag Dell gepeket uzemeltetünk, még nem fordult olyan elő, hogy megoldhatatlan probléma lett volna a garanciális ügyintézéssel. -
Tyson5
tag
válasz
teptep #75018 üzenetére
Nekem inkább ugrál a terhelés, de fixen 60% fölött van a proci, ram is. Az aktív googld szálakról nem tudok nyilatkozni, akkor éppen kb 10-12 ablak volt nyitva
Egyébként chrome nélkül is képes kifejezetten magas lenni a proci/ram terhelés, valamint porszívó üzemmódba kapcsolni a ventillátor
Ha adtok valami kiindulópontot, ma este utánanézek mi lehet a rendellenes a laptopon -
-
ddmb
aktív tag
válasz
teptep #75008 üzenetére
Az S3-hoz nekem ez van írva:
The system firmware does not support this standby state.
Látom a kommenteket, páran kékképernyőztek, nekem ráadásul ott a bitlocker is
Bele se merek gondolni, hogy mi történne, ha elszállna Windows-om, küldhetném a központba a gépet, ami egy másik országban van... Szóval feladom, megpróbálok együttélni vele. Mindenesetre kösz a segítséget, ma is tanultam valami
Ami lejött a sok reddit-es commentből az az, hogy azért nemcsak a Dell a ludas ebben az S0 nyomulásban, sokkal inkább a mikrofos. Köszönöm nekik, hogy használhatatlanná tettek számomra egy sok-sok éve használt funkciót.
-
ddmb
aktív tag
válasz
teptep #75002 üzenetére
Amikor megláttam amiket küldtél, annyira megörültem, hogy végre megoldódik a kálváriám, ugyanis pontosan ezek a problémáim. Fogalmam se volt hogy van ilyen S0-S3 dolog... Természetesen a powercfg ezt írja ki ahogy mondtátok:
The following sleep states are available on this system:
Standby (S0 Low Power Idle) Network ConnectedDe sajnos nem műxik a CsEnabled/PlatformAoAcOverride-os trükk. Alapból egyik sem volt a registry-ben. Ha beállítottam, akkor a "Sleep" eltűnt a kikapcsolás menüből! Csak a Shut down és a Restart maradt ott. Szóval ismét kitöröltem őket, a Sleep újra ott a menüben, és most már megint ott az S0 a powercfg outputjában.
Szóval még kutakodok tovább, hátha találok valamit, bár kicsit lelombozódtam, lehet a Dell teljesen kiirtottam az S3 lehetőségét a legújabb modellekből
-
gaborbol
őstag
válasz
teptep #74931 üzenetére
Aidat kb 20 eve nem lattam, szerintem nincs ebbol a gond en inkabb a hutesi semara tippelnek?
Lehet hogy halk-ra van beallitva? Vagy a HP csinal valamit , vagy a windows onmaga. A venti nem kapcsol be, varja a gep, hogy megszunjon a terheles, de az nem szunik meg, jon a throttle, mivel a terheles meg mindig fennall, jon a venti. Ez lehet teljesen normalis, a 90 fok fele melegedes mar lehet nem az.
Amit inkabb nem ertek, hogy a linkelt kepen a CPU magok miert kovalyognak 28 es 65fok kozott mikor az osszes magnak talan hasonlitania kene ?
Itt az Inspiron 15 ugyan ezzel a procival, ez nalunk egy 270 dollaros laptop kozvetlen a Dell-tol rendelve, szoval a legalja a kinalatnak.
Stabilitasra en a 3dmark stress tesztjet szoktam futtatni ami ezen a laptopon igy nez ki:
Dobnek ra egy clean installt, az osszes HP cucc nelkul aztan ugy megfittatni, es minimum megismetelni a tesztet 5 alkalommal egymas utan, aztan egy reboot es megint 5 kor. Egy meres az semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini PC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest