- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
baly81
aktív tag
Hibernálás lassú ébredéssel jár, az nem fér bele az ügyfélnek.
Akárcsak az ügyvezetőmet látnám...
Ő sem kapcsolja ki a gépet, hagyja, hogy az enegysaving profilban beállított értékek múltán kapcsolja ki a perifériákat, illetve altasson. Amikor megkérdeztem, hogy miért nem lövi ki, nem kaptam értelmes választ. Most, 2024-ben értelmét sem látom, a hibernálásnak / altatásnak. Egy normális HW-vel felvértezett gép, jó rendszerrel 30mp alatt munkára kész. Nem tudom mi az a felhasználói környezet, ami az altatást feltétlenül igényli!? Hacsak nem valami szerverhez kapcsolódó program, amely esetleg időigényes lehet, pl. tőzsdézés, amikor másodperceken múlhatnak dolgok... Amúgy egy tök fölösleges vesződség.
-
azbest
félisten
Esetleg cmos elem csere, bár elvileg ezek csak akkor használják, ha az akku csutkára merülne.
Winben fast startup kikapcsolás, hátha valami hw komponens nem szereti, ha nem inicializálja nulláról újra, hanem csak visszatölti az állapotot. Bár ez meg inkább multi-bootnál szokott gond lenni.
Win eseménynaplóban esetleg bármi gyanús bejegyzés?
Volt egy gép, aminél bugos nvme ssd fw (kingston nv2 500as) miatt pcie errorok voltak az eseménynaplóban (random kékhalál, lehet idle után ébresztéskor főleg), ssd fw frissítés segített.bios friss?
win verzió? PDC Watchdog Timeout BSOD [link]
-
azbest
félisten
5580as gépekkel azzal szívtunk, így utólag rájőve, hogy a gyorsabb ramot rosszul kezelte.
Kapott 2x16 bővítést és bár 3200-as ram volt, de 2666-tal hajtotta. Néha elsőre nem akart bekapcsolni, ha olyan kedve volt. Mintha ram detektálással küzdene.
Múltkor vissza akartuk cserélni 2x8-ra, hátha a kapactiással van baja, de tévedésből egy másik 16os párat adtam oda - azzal a bios 3200-at írt és random fagyot, kékhalálozott. Bosszantó, hogy a biosban nem lehet állítani semmit. Egyébként mindegyik 16-os sima kingston volt, esetleg egyik pár client premier, a másik sima value lehetett, 3200 CL22. Gondoltam ezek kompatibilisek visszafele, hát úgy tűnik ez a széria nem szerette.
Végül 2x8 2400-as ramot tettünk bele (hynix), azzal stabilan működik.
8 gen pocis vostroval is van baj ram bővítés után (néha fagy, project build failel), lehet az is csak lassabb ramokat szeret. Szóval a benne használt / próbált ramokat érdemes nézni, lassabb fajtával próbálni.
-
GrotESC
aktív tag
Igen, pontosan ilyen. Egy WD SN530 és egy 2280-ra kiegészítő műanyag lap van. Hővezető lap csak az SSD-n van, így ha azt cserélem, szeretném kiegészíteni. 1mm vastag a hővezető lap. Ahogy nézem, arra a kis réz bordára a "hőveszteség" (W/mK) értékből elég a kisebb is.
Pyttawrx: Bocs, elírtam a típusszám elejét: 5410
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
-
plömplöm
őstag
"csak windows alól"
nem, "CPG BIOS Executable for Windows/DOS"
nem kell windows, "The Universal (Windows/MS DOS) format can be used to install from any Windows or MS DOS environment", szóval legyen egy pendrive-on egy freedos és onnan az indítani az exe-t
szerintem én itt most kiszállok egy kis időre, mert ez így unalmas
-
hoffman_
nagyúr
jogos, pongyola volt a leírás. nem vagyok otthon ebben, így nehéz megfogalmazni. ami nekem szembeötlő, hogy például PH-n ez a szürkés barnás háttér élénkebb és a piros gombok rikítóak és világosabbak. (a korábbi 7270-hez és a Dell U2414H-hoz képest is).
próbáltam végig kattintani a Win beépített kalibrálóját, de nem igazán lett jobb.
-
Dr. Akula
félisten
Azok se olcsóbbak, csak máshova megy a profit. Más rammal is lehet bővíteni, értelemszerűen, csak olyat nem akarok ajánlani amiben nem vagyok biztos. Nekem most épp HyperX van a notiban, hogy az épp Kingmax vagy megint Kingston, azt nem tudom.
Rákerestem, Kingston 8 GB 12k, Kingmax/Crucial/CSX 10k, Samsung 23k, nem tűnik drágábbnak (2 rongy azért nem a világ). De ha igen, a Kingmax nekem is bevált (a többi még nem volt).
#72844csurgoi: Jó esetben megtalálják a közös nevezőt, és azon mennek. 8 gigáig lesz dual channeled, afelett single. Hogy az adott program épp hol fog elhelyezkedni benne, az insallah.
De összességében 24 gigád lesz, csak nem egyenletes sebességgel fogod elérni.
-
movax
őstag
Igazából otthoni általános használatra ma már semmi nem indokolja a fizetős Windows használatát, amikor ott van például az Ubuntu, úgy néz ki, hogy csuhajja, atomstabil és gond nélkül elketyeg évekig röccenés nélkül. Vagy a Mint-verziók, vagy sorolhatnám. A megszokás miatt kell az átlagembereknek Windows. (Másoknak a windowsos programok miatt, Photoshop stb., hálózati ügyek, vagy a játékok vagy nem szokványosabb perifériák miatt). De Átlag Gusztáv egészében véve jobban jár egy linuxszal.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
Sajnos nálam már a touchpad is rosszalkodik. Az megy, viszont akadozik így teljesen használhatatlan.
Driver hibára tudok egyébként gyanakodni, bár a Win 11 frissítés (22000.795 build) okozta hiba sem lepne meg.
Egyébként sajnos nem tudom milyen panel van benne. De mindenesetre bosszantó ez a touchscreen- és touchpad hiba.
edit: Közben utána néztem angol nyelvterületen, már pár éve is írtak a hibáról, megoldást is írnak, miszerint a BIOS-t kell updatelni, azonban ezt nekem a SupportAssist már meg is tette, így ha minden igaz a legfrissebb BIOS-om van. Valakinek valami ötlet, hogy mit tehetnék?
-
fehér_ember
addikt
Ez nem jó hír. Akkor lehet neked is valami régebbi verzió van, ami még engedte totál offline is végigvinni (én meg csak pár napja kreáltam a pendriveosat).
Illetve mint mondtam, lehet csak fogyatékos vagyok és kevés volt a cirka 10 kísérlet nekem ahhoz, hogy észrevegyem a nyílvánvalót.
De ezek után akkor folytatom. -
fehér_ember
addikt
-
tsiga18
tag
Örülök, hogy van Alza oldaláról is tag a fórumon (komolyan, vicc nélkül). Visszakeresve itt több fórumban is (még a vásárlásom előtt) nem volt ilyen konkrét infó leírva.
Személy szerint problémásnak tartom az üzletben történt tájékoztatást, miszerint probléma esetén vissza kell vinni a gépet az üzletbe (csak és kizárólag oda)!
Egyrészt átlag JóskaPista nem fog utána keresni, hogy mik a lehetőségei garanciáztatás esetén, jelen esetben be sem kell vinni, hanem OnSite javítás lenne. (de ne legyen rá szükségem
)
Másrészt mindig gyorsabb ha közvetlenül a gyártó szervízébe viszi az ember a terméket, pár napot/hetet lehet spórolni vele 1 láncszem kiiktatásával.Ez lehet csak az én becsípődésem, de nyugodtabban alszok attól, hogy tudom az esetleges lehetőségeimet probléma esetén pláne egy ilyen drágább terméknél.
-
Ez mind igaz, de volt már olyan eset, hogy a készülékre persze rendes Onsite garancia volt, csak épp nem magyaroszági desztinációval. És valóban az a megoldása/menete a garis ügyintézésnek, amint írtál, de ez plusz macera, és nem annyi, hogy írok a szerviznek és jó esetben másnap már javítják is.
-
Primary92
senior tag
Nem lehet, hogy az a baj, hogy Wacom-os kellene, a PN350M meg Microsoft Pen Protocol-os?
Ez alapján a PN557W kellene, ami elég fájó, mert az 2,5x annyiba kerül, mint a PN350M.
-
Csak a Killer milyen jól hangzik, és ez a Menő a G szériás notikba
A héten is volt egy ügyfél, akinek a másik kiváló support assist progi mondott hibát a hálózati kártyára pedig vígan ment az kábelen. Javasoltam egy eggyel régebbi drivert, hipphopp javultunk. Egy másiknál meg konkrétan a wifi kártya nyírta ki (Killer) az alaplapokat.
-
7Heads Drago
veterán
Szia
Ledobja a notit a wifi. Win 8.1 alatt és most lett újra rakva win10-el és ezzel is. n6235 modul.
A win magától felismerte telepítéskor és nem is volt vele gond egy darabig. Már azt hittem megszűnt a probléma. T-home net és Huawei hg8245h router a másik oldal. Van úgy hogy hetekig jó, aztán mint az este is egyszer csak elmegy.
Probáltam már a wifi ki-be kapcsolást ilyenkor és a gép újra inditást is. Illetve a routert is újra indítottam, de az este nem lett jó akkor se. Teloval simán ment a net wifiről, és ment a tv és a vezetékes telo is, de a noti semmi pénzért se. Viszont ha mobilról osztottam hotspot-ot azzal meg elindult. Nem értem hogy most mi van. -
Dhampir
félisten
Igen, úgy csináltam és nálam is így indult, de nem mertem végig letölteni, nehogy bekavarjon, de akkor eszerint ez rendben van.
(#70088) V.Stryker
Inkább attól tartok, hogy később nehogy kitalálja a szoftvergyártó, hogy mégsem fog frissítéseket adni a 11-hez a régi hardver miatt.
Emiatt talán érdemesebb lesz még kicsit várni.
-
Szia.
Sajnos az mx-2 laptop esetén kevés, főleg egy ilyen gépnél. Mx-4 és mx-5 közt is többet mértem. Ha megnézed az mx-2 specifikációját láthatod, hogy gyenge lesz ide. Mx-5 nem érsz el itthon??
Első bolt pl pcx: [link] De most nem néztem végig hol van esetleg ingyenes szállítással, de még így is 3e ft. ez igazán kevés ahhoz, hogy otthon normálisan is szervizelve legyen a gépe. akinek ennyit nem ér meg....
Ha esetleg után nem tudná felhasználni, hanem kidobja, még akkor is bőven megérte szvsz.
Mx-2 max asztaligépnél használnék, bár már ott is mx-4 minimum!
De nyilván mindenki azt használ amit szeretne. Ha neked megfelel az mx-2 is akkor hajrá. -
-
jorden06
senior tag
CHS pl. kér még különt pénzt azért, hogy garanciáztatja a készüléket? Mert olvastam ilyen cégekről, hogy él ugyan a garancia, de csak az alkatrészcserére. Az meg, hogy ők azt beszerelik óránként 15e Ft.
Egyébként magukkal az Inspironokkal szokott valami általános, szériahiba lennei?
Hol tudok rákeresni arra, hogy a különböző felszereltségű gépeknek mi a típuskódja? Értem ezalatt, hogy ha az árgép-be beírom pl., hogy Inspiron 15**, akkor az összeset kiadja, Celeronostól a P8600-al felszereltig mident.
üdv
jorden
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Netflix
- RAM topik
- Synology NAS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest