Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
Ákinard #74777 üzenetére
Nincs szabvány, egy típuson belül ha van 3 helyen hővezető lap, sokszor az 3 féle vastagság. Neten rá kell keresni az adott típusra, hátha vmelyik külföldi fórumon van róla szó, hogy milyen lapok vannak benne.
"Ha vastagabb, akkor szétnyomódik nem?"
Legjobb esetben 0.1 - 0.2 mm-t nyomódnak össze, és 5 tizedes lépcsőkben van a hővezető lapok 90%-a. Nem nyomódik össze annyit, hogy kisebb vastagságút helyettesítsen. Helyette feszíteni fogja az adott helyet az alaplapon, aminek meghibásodás lesz a vége
Kevés, prémium minőségű lap van, ami nyomódik össze annyit, pl Laird TFlex HD90000, ezzel padoztam a Sapphire RX580 Nitro+ 8 GB kártyámat, mert azokon gyárilag 0.75 mm-es lapok vannak, a mezei 1 mm-es meg nem lapul annyit, hogy jó legyen, helyette elfeszíti a bordát, és a NYÁK-ot. Ezért padoztam Laird TFlex HD9000-essel, az lapul annyit, hogy ne feszítse, de felvegye azt a vastagságot -
Francia91
veterán
válasz
Ákinard #74725 üzenetére
Arctic kék hővezető lapot érdemes venni, ár/érték arányban az elég jónak mondható. Vastagságot leméred az eredetit, és ugyanolyan vastagot veszel, nem tudjuk típusazonosan a Gap Pad vastagságokat, le kell mérned az eredetit
Pasztázni érdemes 1 - 1.5 évente a laptopokat + hűtést takarítani, van értelme egy 12 éves gépnél, igen, még ha alapokra is használod. Ha a hőcsővel nincs gond, felesleges azt is venned.
Ha alapjáraton, üresben 59 fok, az sok. Ha böngészés, esetleg YouTube közben ennyi, akkor oké -
PubliCat
tag
válasz
Ákinard #60424 üzenetére
Nekem 5010 volt, i3 380m, mhd 4500, én arróp cs.6oztam rendszeresen. Nem.volt túlmeelgedős, full grafon sem, pedig azt rendesen ette főleg a hd skin miatt. Nekem jó.volt, kitakarítottam , újra pasztáztam, és kishugom egyetemen használja. 7 éves most a gép. Előttem egy exem használta, 6évig, nem volt vele gondja. De a szerviz ahol takarítatta igénytelenül dolgozott, a paszta ott ia ott volt ahol nem kellene. Le kellett cserélnem mert az autocadet nem bírta, pesog alapszinten használtam.
Bnőmnek 8éves 5110e van, i5 2520m, nvidia 525m, újra pasztázás és takarítás után 10celsiussal alacsonyabb a hőmérséklet stresszteszt alatt, normál használat melett szinte hangtalan a gép. Elsőnek én takaríottam a gépet, ráfért. (asszem ez a géo nem gyári, egyszer bevinzotta a gravitáció magasról és alaplapcserre lett, nem gyári a proci benne)
Ez most persze csepp a tengerben, nyilván vannak rossz tapasztalatok is, de nálam jól működött az 5010.
-
-
haxxika
senior tag
-
haxxika
senior tag
válasz
Ákinard #60394 üzenetére
Necc kolléga jól mondja. További kiegészítés:
Esetleg egy másik boltot is megnéznék, mert az utóbbi időben pár tagnak már volt problémája a mysofttal. A gép amit adtak hibás volt, azonban a cserefolyamat nagyon nyögvenyelős és viszakozó volt.
3568 megfordult pár mostanában nálunk, jól teszi a dolgát (mi mondjuk i5-el és gyári SSD-vel vettük).
-
Necc
addikt
válasz
Ákinard #60394 üzenetére
Udv.
A hivatalos dell oldalon is 10/100 van feltuntetve az inspiron 3567 modellen, de ez igazabol a felhasznalasi teruletet nezve nem fontos.
En a helyedben a Vostro 3568-at vennem, mert:
1) tukrozodesmentes a kijelzoje, ami az en szememben #1 szempont laptopvasarlaskor
2) csak HD felbontasu a kijelzoje, azaz jol lathato rajta minden, nem kell a vicckategorias felskalazassal bohockodniA memoriat pedig jol latod, pofatlan 30.000-ert beleraknak egy feleannyiba (se) kerulo memoriat a gepbe, ott van a leirasban hogy a memoriara a sajat garanciajuk vonatkozik, nem a dell
Amit en meg megfontolnek az a HDD csereje SSD-re, tobbet dobna a gep teljesitmenyen mint a +4GB memoria.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Ákinard #44294 üzenetére
Itthon előszeretettel adják el úgynevezett "Parts only" garanciával a gépet. Ez azt jelenti, hogy a dell ad garanciális alkatrészt, de a szervizt nem fizeti. Ezeknek a gépeknek a külföldi szervizelése is problémás. Így az ilyen gépekkel csak ahhoz mehetsz, akitől vetted. Erre oda kell figyelni. A dell weblapján megtekinthető service tag alapján a garanciája.
-
kistewe
tag
válasz
Ákinard #44297 üzenetére
+1 a Latitude mellett, nem tudom mire kell a 14" de a linkben szereplő felbontással szerintem siralmas lesz lesz... nekem az E6230-on ( 12" ) van ugyanez a felbontás...ha már pénzben is rugalmasabb akkor mindenképp megérné időben is annak lenni és megfogni a kinézett gépet mielőtt megveszi mert én is azt hittem nincs élet 15" alatt de most már nem cserélném el a 6230-at ( kivéve egy Preci 6600... de az egy másik világ...)
uff stewe
ps. ha mar így szóba került most nézem hogy ennek az 5470-es Vostronak 14"-on nincs zárja, van valakinek ilyen, mennyire jól zár mikor össze van csukva? én még a 12"-on is örülnék ha lenne zár...
-
szabonagyur
félisten
válasz
Ákinard #44297 üzenetére
Ez azért jobb mint a 3542 vagy 3521, de a garancia dolognak járjatok utána, mivel ha többet marad mint 1 év és kint gariztatni kell kérdéses, hogy megkapja e a 2-3. évet.
Amúgy nézz körül több helyen, ez a bolt drágának tűnik (bár az is lehet, hogy rég nem néztem a típust). -
szabonagyur
félisten
válasz
Ákinard #44294 üzenetére
Szia
1. alkalommal kint is megcsinálják, többihez gondolom honosíttatni kell kintre tudtommal, ugyanúgy mint amikor behozod a kinti gépet. Arra kell figyelni, hogy az itteni 3 év garanciás gépet kint hogyan kezelik, hiszen ugye kint átlagban az alap garancia csak két év, szóval az is lehet, hogy ha kintre honosítod kevesebb lesz belőle. De vannak itt UK-ből páran majd írnak konkrétat úgyis.
3521-et már nem nem vennék amúgy.... 3. éves modell, max ha annyira jó árban van.
-
Ákinard
aktív tag
válasz
Ákinard #42080 üzenetére
Valaki tudna esetleg valami teszt módszert mondani, amivel az ATI kártya tesztelhető lenne?
Lefuttattam a dell öntesztet, de csak a HD3000-t vizsgálta...Gyanus továbbra is, hogy nem jó az ATI kártya, pl a Chrome is kiakad, ha azt mondom, hogy a Nagy teljesítményű kártyát használja...
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
Ákinard #41827 üzenetére
Rendben, nem a te figyelmetlenséged, de ezt a parts only részt csekkolhattad volna a vásárlás után egyből a Dell oldalán és kijött volna, hogy ez hiba és mehetett volna vissza, de tény az eladó hibázott (és sajna ez nem a Dell sara mivel arról ő nem tehet, hogy nem hívják fel a figyelmed mindenre illetve, hogy félre tájékoztat az eladó is). Ha van róla olyan gari papírod ami egyértelműen igazolja, hogy te milyen NBD garit vettél akkor van esélyed tenni valamit. Én anno HP laptoppal jártam így... megvettem, boltban állították, hogy 2 év gari van rá meg minden, erre mire kellett volna a gari kiderült, hogy erre csak egy van, mindegy mit állít a bolt... :/
Sajnos sokszor annyira jó minőségűek a szürke importos gépek hamisítása is, hogy nehéz tenni ellene valamit.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Ákinard #41825 üzenetére
És amúgy te vásárláskor megkérdezted a boltot, hogy milyen garancia van hozzá? Vagy szokásos módon bementél, kosárba be és álltál a kasszához?
Valószínűleg a géped is olcsóbb volt mint a többi helyen, azért vetted meg itt, csak nem nézted mik a feltételek.
Kommentekből nekem a jön, hogy le hogy akkor figyelmetlen voltál és most mindenki más a hibás csak te nem.Akkor is a Dell a hibás ha megveszel egy szürke importos gépet és azt mondja, hogy hát ez nem itteni és nem javítja?
Ez nem a Dell hibája, hogy az importőr tőle így vette meg a készüléket és a bolt így adja el. És közöm sincs a szervizhez mielőtt engem is kategorizálsz. -
SzaboZE
addikt
válasz
Ákinard #41815 üzenetére
Nem, nem, nem érted. A kereskedő volt olcsójános és inkább a te kontódra lemondott az nbd-ről egy kis nyereség reményében... A Dell azt ad, amit kérsz. Ha valaki nem akar szervizgaranciát, legyen, de nehogy már a Dell legyen ezért a hibás! Ha veszel egy autót kerék nélkül, akkor a gyártó a hibás, mert nincs kerék?
-
üszök
őstag
válasz
Ákinard #32347 üzenetére
Nem vagyok túl nagy szakértő, de én inkább csak olyan helyen vennék memóriát ahol bele lehet próbálni, hogy megfelelően működik e. Még ha drágább us valamivel mint webshopból. Ha nem jó vissza kell küldened s.t.b. És a garancia itt is kérdéses a gépre, de majd meg mondják az okosok.
-
mghltm
addikt
válasz
Ákinard #28705 üzenetére
Most 2 Gb memória van benne. Kérdés, hogy ezen a gépen elketyegne-e a W7 jelen konfiggal?
- igen, mukodne, bar +2gb jot tenne neki
Vagy tegyek bele neki egy 4 gigás modult?
- ugy latom ddr2 sodimm kell bele, abbol a 4gb-os legalabb 10k. maradj inkabb a 2 x 2gb-nal
A ST. alapján a dell oldalon felhozta a drivereket, de csak W7 32 bitest, 64-eset nem. A 32-es is kezelné a 2 magos processzort?
- igen, kezeli
Javítana a gép felhasználhatóságán a W7?
- nagyon szerettem az xp-t, sokaig hasznaltam. a vista szinte teljesen kimaradt az eletembol, ellenben evek ota win7-et hasznalok. stabil es gyors rendszer, en csak ajanlani tudom
-
válasz
Ákinard #26096 üzenetére
Ez a csomag Intel Rapid tárolótechnológia (Rapid Storage Technology, RST) illesztőprogramot biztosít,
amely lehetővé teszi az Intel Storage Controller használatát. Az RST illesztőprogram, amely az új Intel
merevelemezes tároló-illesztőprogram, Microsoft Windows 7 TRIM parancstámogatást tartalmaz a
félvezető alapú meghajtókhoz (SSD-khez), valamint támogatást biztosít a
4 KB-os szektorokkal rendelkező (más néven 4 K-s) merevlemezekhez. -
oncsi
őstag
válasz
Ákinard #26017 üzenetére
Szia!
Csak pl.
4 éves D630 aksija 3 éve stabilan 6-8%-on áll. (az első évben 1-2%on volt) Átlag netezéssel 3 órát megy. Ha úgy merítem le, hogy a Bios-ban 0-ra esik az aksi (a gép már olyankor nem indul el) és feltöltöm 100%-ra úgy hogy kb 5-6 órát töltőn van de nem kapcsolom be, akkor legközelebb visszajavul 6%-ra az aksi.
A D430-as is 4 éves és annak az aksija is 3 évig biztosan 6-9%-on állt. Az is kb 3-3.5h-t ment egy töltéssel. De kb tavaly télen elindult az "elavulás" felé. Most 22-25% on áll, de csak kb 1.5h-t megy el aksiról. Hirtelen kezdett el romlani, és gondolom ez a tendencia nem is áll le.
MSi-nél a kicsomagolt, szűz gépeken is 8-12% között volt az aksi. Garanciában akartam cseréltetni, amikor fél évesen már 35%-on állt az egyik, de csak jól kimosolyogtak. 1 évesen már csak fél órát ment aksiról -
csabiks
senior tag
válasz
Ákinard #25380 üzenetére
ha játék közbe fülessel játszol majd annyira nem lesz zavaró a hűtése,viszont akkor dugd be az orrod valamivel mert az alaplap bizony 95fok környékén elkezd "szaglani". Játékra, de még videókonvertálásra is alkalmatlan volt a gép, az 1 dolog hogy 3 év garancia van rá, én beszéltem a dell szervízzel és konkrétan hülyének néztek, és azt mondták azért melegszik mert rossz driver van rajta, meghogy új játékokkal játszom. Szépen elmondtam neki hogy ez a "szakmám" és ne oktasson ki, egyébként nekem a call of duty 2 is (dx7-ben), szépen lerohasztotta. NExt business day ide vagy oda, közölte velem hogy vigyem be a városba és majd ott megmondják mi a baja, és majd akkor hivjam őt, mert fölöslegesen nem jön ki a szervízes, mert nem tudja mit cseréljen benne. Én biztos hogy soha többet nem veszek inspiront, de hp paviliont sem
, ezek az olcsó gépek a laptopok meggyalázása. Vegyél egy használt latitudot, sokkal jobban jársz.
-
válasz
Ákinard #25380 üzenetére
Igen a melegedés az elég nagy probléma, és nekem zavaró volt amikor néztem a full HD filmet egyszer csak a gépnek kakukk és kikapcsolt.
Én több mint 2 év NBD garanciával vettem a Vostromat, itt az aprón.
Ha nem ragaszkodsz a vadonat új géphez és jó a fél, vagy egy éves is akkor inkább azt ajánlanám még mindig, mint az Inspiront, pláne 180K vagy felette.
(Én a 13,3-as Vostromat egyébként 145K-ért vettem) -
mghltm
addikt
válasz
Ákinard #25378 üzenetére
igen sajnos, gyakorlatilag teljesen szet kell szedni hozza. a gep aljan csak egy szereloablak van, amin keresztul a ramokat es egy mini pcie bovitohelyet lehet elerni. magarol a keszulekrol nem tudok nyilatkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged