- Magisk
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Yettel topik
- Mobil flották
- Második bétánál jár a One UI 8
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsubi
őstag
Muszáj neki feszt adni, mert másképpen nem megy.
Azt hittem hogy elég neki az 1.25-ös VTT de tévedtem, mert anno ud3r-ben elég volt de mondta Subaru hogy ne parázzak van olyan proci aminek sok vtt fesz kell hogy meginduljon de ez még belefér bőven 24/7-re.
8x500-on besem botool 1.25-ös vtt-vel ahogy felemelem 1.3-132-re azonnal elindul és prime stabil is
a többiből lehetne még faragni de most egyenlőre ennyi
olvastam a maximus topikot és írták hogy az 1.1-es sb fesz nem mindig szokott elég lenni ezért mentem biztosra
Hiába állítom mínuszba vagy pluszba a refeket van olyan hogy be sem botool ha nem adok neki rendesen vtt feszt. -
bzs73
őstag
Na csak hogy lásd a feszeket,előbírtam bányászni egy olyan maximus tesztet ahol everest kép is van.Igaz ez q9550,és azt jobban kell feszelni,nem kicsit amúgy,és ezt is 2x2gb rammal nyomtam.Maximus everest.Mint láthatod quad procinak adtam 8x450-nél 1.16vtt-t,és 1.18 mch-t,és mégegyszer mondom a quad -t jobban kell feszelni sokkal mint a wolfit.
Na mindeggy.8x450.nél a csúcsprociddal nekem nem fér még mosse a fejembe az 1.34vtt.
No comment. -
bzs73
őstag
Hú zsubi.
Nézem ám a feszeket az everestképen. brutálisak.
8x450-nél ezeken vagy:
vtt -1.34
mch -1.21
sb1.1 - 1.18
Hát te 3.6ghz-nél úgy feszelsz,mintha 4ghz felett lennél bőven.450fsb-hez 1.34vtt
Hát én 450fsb-ig hozzá se nyúlok a vtt-hez.Mch-t is 4ghz-hez használok 1.16v-t,és 2x2gb rammal.Te meg 2x1gb-rammal 450fsb-hez 1.21mch
Az sb 1.1-ről nem is beszélve.Maximusnál 1.12 esetleg de több nem kell,de az is 4ghz felett.4.5ghz felett 1.20v.
Hát nem tudom te hol tanultál tuningolni de mint egy kezdő tényleg.
Már ne haragudj de ez a véleményem.
De most őszintén.Ha 450fsb-hez 1.34vtt-t nyomsz a te csúcsprocidnak akkor 550-nek mennyit adsz?Az alap vtt 1.10v.Tudtad? -
bzs73
őstag
Na hát 4ghz-ig megvagyok.Ezek már 1h blend-ek,és plussz winrar-al teszteltem ill crysis-al.Én így szoktam 24/7-re,és nem is volt gondom soha,ha ezek lementek.
3ghz@0.896v-1h blend
3.6ghz@1.008v-1h blend
4ghz@1.088v-1h blend
Majd jönnek most már a 4ghz feletti tesztek. -
válasz
lizakattila #6976 üzenetére
még nem néztem.
először a tuningrésze amivel foglalkozok.elsősorban az izgat.
de természetesen megnézem majd a 4GHz-et is.
eladásnál jól jöhet -
-
bzs73
őstag
Na most néztem 4.5ghz-t p35-be.Nem lessz ez jobb.
1.200v-on fél óra blend lemegy,de hát elindítottam egy nagyobb tömörítést és vége.Utána még próbálgattam állítgatni,de játékok is megfagynak meg winrar is meghal.Szóval vagy én bénázok el valamit ebbe a p35-be vagy ennyi.Szerintem csak 1.216v-on lessz tutistabil.
Mondjuk nem jókor próbálkoztam,mert most türelmem sincs,meg kedvem se hozzá,de mondom megnézem.Na de ha 1.216v-on teljesen stabil lessz,az is igen jó.Erős volt az az ud3r.Na nem azért mondom hogy sajnálom,mert nem kéne mégegyszer p45ud3 széria.Én valahogy nem bírtam megkedvelni.
6975) kimi02:Nem tudom ki a tulaja.Nem is akarom megtudni,mert mindketten rosszul járnánk.
-
subaruwrc
félisten
-
bzs73
őstag
válasz
subaruwrc #6966 üzenetére
Hát mint mondtam ez a 13. procim ebbe az évbe,abból egy volt ami nem wolfi volt,hanem q9550,ami most BMW-nél van,de még az is bőven 1.20 alatt viszi a 4ghz-t.Pontosan 1.152v-on.A wolfikból meg ha jól emlékszek 1db volt aminek 1.20v kellett,a többi az alatt volt simán.Lehet megpróbálom a volt e8600 procimat visszaszerezni.Biztos emlékszel rá.
e8600 Jól ment az is.Az legalább nem tömeg proci.Mégis csak egy e8600.Azt szerettem a legjobban,és bánom is hogy eladtam.Amúgy azt is erdei88 vette meg,és egy ismerősénél van.6967) akoska07:Na már csak te hiányoztál.Könnyen vagy már.
Persze akinek atomerőműre tellik,mert nem elég neki semmi.Ez se lessz neked elég.Most még tetszik,aztán megszokod,és mész az apróba.
-
bzs73
őstag
válasz
subaruwrc #6964 üzenetére
Hát azért a 4ghz-hez már nem bírnám elviselni az 1.32v-ot.
De majd nézek egy olyat ami 1.20v -on viszi szépen.
Amugy nálam a 2x2gb ram is probléma lehet.Gaben01 is mondta hogy mióta át állt 2x2gb-ra,2x1gb-ról azóta eggyel magasabb fesz kell a procinak.Na de én már át nem állok azért 2x1gb-ra. -
bzs73
őstag
válasz
subaruwrc #6962 üzenetére
Na hát majd este rakok fel 1-2 tesztet.4ghz-ig próbálkoztam eddig.
3ghz-3.6ghz-4ghz.Ezeket próbálom belőni,de már nem csak úgy fél óra blend,hanem min 1 óra blend,ki-be tömörítés,és utána 1-2 játék.Nekem így van 24/7.Nem nyomok 3órás blendet,mert régebben nyomtam,és semmi értelme,mert volt hogy lement a 3 óra,utána meg játékok alatt fagytam.Hát így 4ghz alatt azt hittem több lessz p35-el de így van ahogy montad,nem sokat javult.PL-4ghz p45-be 1.072v-on small még lement valahogy,de blend az meghalt elég hamar,akármit csináltam.Hát most p35-be lement a fél óra blend,de ennyi.1 óránál eldobál,ill tömörítés is már megöli.Játékokat nem is néztem rá,szóval ami atom stabil az a 1.088v.Ott viszont minden szórzón,fsb-n,könnyedén megy.
3.6ghz is elindulgat 0.992v-on,egyes szórzókon tovább,valamelyiken kevesebb ideig,de ami biztos az a 1.008v.Azon 8x450 is lement lazán minden teszt,blend,winzip,játékok stb.
Mondjuk hát ezek voltak nadjából p45-be is 4ghz alatt,de p45-be ügye csak fél óra tesztek voltak,és hát lehet hogy ott ezek nem lettek volna 24/7-es beállítások.Na majd meglátjuk 4ghz felett segít-e a p35 vagy nem.Rosszabb nem lessz az biztos.Szerintem stabilabb lessz,úgy ahogy eddig is.
Amugy meg kezdem is unni ezt a tesztelést.Ez a 13. procim ebbe az évbe,és kivagyok már tőlük.Ez is hát jó nagyon,csak már nem sok kedvem van hozzá.Unom már.Szerintem eladás lessz ebből is hamarosan,és tényleg nézek már egy átlagos procit,vagy csak kicsit legyen jobb az átlagnál.Nekem a 4ghz úgy is elég bőven. -
válasz
krammerka #6959 üzenetére
bármilyen alkalmazást elinditok,gondolkodás nélkül neki lát,és nem lassan
előszedek majd vmi avi- cuccot és elkezdem ide-oda konvertálni
és játszani is közben,meg cd-t irni,meg még ami eszembe jut.
igaz,csak 32bit xp van fent és csak 3GB látható (pedig van most nálam 9GB ram),
de majd rápróbálok.igyekeztem segitő kezet nyujtani azzal,hogy beraktam oda a polirozós linket.
-
válasz
krammerka #6949 üzenetére
Jó reggelt-napot!
tényleg ugy volt
sok hasznos infó van fent gorneck oldalain.
van P35 is.#6952 Zájec : bizony jó.
kib@szott erős ez a cucc.
rég örültem már igy alkatrészeknek,mint most#6953 bzs73 : eszembe sem jutna
de az tuti hogy ez a gép sokáig nálam lesz.
majd később lehet ram csere vmi nagyobbra,
szivesen megnézném 2100MHz környékét is ramokkal.
(de ez is bőven elég,látszik,hogy bőven elég) -
krammerka
őstag
másik topikban leltem rá(Gorneck23 jóvoltából
) egy EP45-s tuningoldalra,megpróbálok innen is tudást meriteni ezekhez a p45-s csodákhoz...........,berakom ide is,hátha segítség még valakinek rajtam kívűl
Ez lenne......... -
bzs73
őstag
Hát ne félj kiteszem.Ha -20 lessz az ablakba lessz a gép 1-2 tesztre, és meglátjuk a 4.5ghz-t.Mondjuk ha még meg lessz,mert már kaptam 1-2 nagyon brutál ajánlatot.
Elvileg meg se kéne hirdetni majd a procit,persze a show kedvéért megteszem.6944) akoska07: nyomom,nyomom neki ákos de most vissza kell állni p35-re megint.Kell egy kis tapasztalat,mert az elmúlt időszakba csak ez a p35 lapom volt,de ez is csak 2 hétig volt meg talán,még a volt BMW féle procit kiteszteltem,és hát minden proci másképp viselkedik.Sok variáció nincs mondjuk,mert piszok egyszerű lap,de jó ez a lap nagyon.LLC nélkül is csak 0.04 a dropp max,llc-vel meg 0.02 alatt van.Ami még furcsa hogy ha llc nélkül nyomom pl 4ghz-nél idle is és load is ugyanúgy 1.072v.
Szóval korrekt lap ez,és itt lazán lehet llc nélkül használni mindenhol,és nincs az hogy idle magasabb mint load,és még is jobban megy llc nélkül.Szerintem ezt a lapot el se adom. -
bzs73
őstag
válasz
subaruwrc #6937 üzenetére
Jajjjj.
Most olvaslak subaruwrc.Hát nem nagyon indul már ez meg jobban,de olyan sokat nem is vártam a p35ds4-től.Arra számítok hogy azokon a feszeken amin az ud3r-be bebootolt,ill csak megindult de nem ment,az itt stabil lessz.Végül is 4ghz-nél be is jött,mert 1.072v-on small is lement,de blend képtelenség volt,most meg rátoltam egy 10 körös linX-t és lement szépen.Fentebb is csak ennyit várok.Azért az ud3r ment rendesen,de mégse bánom hogy elment.Ha meg lesznek a tesztek akkor meg visszamegyek szépen asus maximus II formulára,mert az volt a legjobb,legkomolyabb lapom.Csak hát abba kicsit több fesz kell,de ha a proci ki van tesztelve,már nem érdekel a fesz. -
bzs73
őstag
Na vagyok.
Az 1.056v épp hogy bootol,de hát fagyás,meg nagy kékség lessz belőle egyből.Az már kevés neki.
Az 1.072v-ot biztosra veszem hogy blend stabil lessz.Na de hát az is eszméletlen.Messze nem gondoltam rá.
Amire majd holnap megpróbálok ránézni,az a 4.5ghz,mert az ugye 1.200v- stabil,és hát mutattam is nektek képet 1.184v-on elindul szépen,de 4-5 percet bírt p45-be.Hát abba reménykedek hogy talán az összejön.Az állat lenne ha 1.184v-on 4.5ghz blend stabil lenne.6940) Laraxior: vizet, vizet, de honnan vegyek olyat.
Drága a víz. -
bzs73
őstag
Naa naaa vagyok már.
Mindjárt nézek egy 4ghz-et.Ebbe a lapba már az 1.072v biztos stabil lessz,mert p45-be smallfft lement,de blend eldobált.Igazából az 1.056v ha elindulna,szerintem kiórdítok az ablakon,hadd tudják meg.
Na megyek a biosba,nem tartok fel senkit . -
krammerka
őstag
Nem az UD3 szériának van kinyalva a segge,csak ha körülnézel,sehol nem lehet venni normális 775-s alaplapot.G31,EP43 van szarásig a Giga lapokból a boltokban,de az értelmes deszkák eltüntek mindenhol.
És a használt piac pedig képtelen árakat szül ebből kifolyólag.
Az elmúlt két héten egyszerűen nem tudtam venni P35-s alaplapot,mert olyan árakat kértek érte,hogy az vmi borzalom.
Egy közel másfél éves EP35 DS4 hol ér 21k-t?
Sehol............
Nem feltétlen akartam EP45-s szériát,csak ezt azért vettem,mert jó árban jutottam hozzá. -
darál0w
Jómunkásember
hélo.
vmelyikőtök keze alatt nem fordult meg véletlenül egy Giga EP-41 UD3L vagy vmilyen G41es lap?
FSBre lennék kíváncsi, h mit bír.
havernak van ilyen lap és nem éppen a közelemben lakik és nem tudom megnézni
ő meg nem ért hozzá, de másik procit akar. aztán kellene az FSB
ha nem bírja , akkor másik lap is ugye. -
bzs73
őstag
Hú most meg ez az ud3 széria láz van úgylátom.
Hát szerintem meg azon kívül hogy megy,egy nagy nulla a lap.Most pár ember nyomott ezzel a lappal jó eredményeket,és mindenki azt hiszi hogy ez az ud3 lap a király.Tiszta szégyen már.Eleve tényleg egy nagy fapados igénytelen lap,nagy dropp,magas feszen ingadozó feszültség,nagy feszugrások,PL-vtt-nél 1.10-1.20,és akkor a cpu feszről nem is beszélek.Googleba utána lehet keresni,és látni hogy a giga lapok mekkorát csalnak cpu feszbe.Én van mikor a biosba 3 egységet lépek cpu fesznél és a cpuz mégmindíg azt mutatja.Na ezt a rutinos gigások ki is használják,de a kiírt eredmények sokszor amit látunk nem valósak.Ez biztos.Na nem azért ,mert én is jókat toltam ebbe a lapba,és volt nekem is ud3p is,meg ud3r se az első r-es lapom,de csak is tesztelni jó,mert ebbe szép feszeket lehet mutatni rutinosan.Aztán meg ha bemérnénk mi mennyi valójába nagyot néznénk.Na szóval lehet nyomni a lappal,de hát közelse mondanám jó lapnak akkor se.Ez már csak úgy ki jött belőlem,mert már kezd idegesíteni hogy ezt a lapot az egekbe emelik,pedig hát onnan igen messze van. -
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Arra gondoltam az "azonos feszen" dolognál,hogy neked a 4GHz megvolt 1,120V-on,addig nekem csak 1,168V a 4GHz.
Ha megemelnéd a feszt 1,168V-ra,akkor tuti rámvernél ezzel a prociddal 200MHz-t.Lipi:Az UD3R ezek szerint egy siker"történelem"............,ha ennyivel jobb mint a DQ6.
Kár hogy nem kapni már seholÁkos: Üdv!
-
kulerr : majd dobd át privibe mit is szeretnél pontosan a listába.
-
köszi.
végre meg lett amit régóta szeretnék.
bizony van erő. tuning nélkül is.
ez kell a népneknem rég én is azt mondtam,hogy sok ez nekünk.
most azt mondom,ez bizony kell nekünk.mert megérdemeljük
én csak ajánlani tudom mindenkinek , de komolyan...
tudom nem olcsó,meg minden,de én azt gondolom,aki teheti ruházzon be i7-re
kib@szott erős cucc. -
válasz
akoska07 #6919 üzenetére
lemaradt ez a kép,már nem tudtam módositani.
leginkább arra voltam kiváncsi,mit mutat alapon.
sztem mindent elmond a kép.
nekem nagyon bejön ez a konfig.
tudtam hogy erős az i7,csak azt nem tudtam hogy ennyiretermészetesen lesz majd tuning is.
először kicsit ismerkedem a velükremélem jobb lesz és nem sz@rik majd be ez a képfeltöltő org
-
igyekeztem rendesen végig olvasni a topicot
kiemelnék 1-2 dolgot
bzs megint kurv@ jó procit szerzett,grat hozzá.
végre látunk tőle magasabb órajelet istom_tol-t nagyon sajnálom,a jó kis lapocska felgyulladt.
azt azért én kicsit jobban boncolgatnám mi okozhattakimi látom tesztel az uj lapjával.
én megmondtam hogy megérdemli az a proci a jobbik lapot.
majd dobt át privibe mit hová szeretnél.ill. azok akiknek van bodobva ide teszt és befér a listába,
kérném szépen tőlük is privátban.nekem is végre összeállt a gépem.
ill. még nem teljesen.
ami most van ram,az csak kölcsönbe/tesztelésre van nálam.
az enyémek majd holnap jönnek,ami 3x1 Gb Kingston HyperX 1866MHz
nekem elég a 3GB is,bőven. ha lehetne kapni 3x512-t akkor azt vennék -
Skiller
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy van nekem egy c0 steppinges e8400esem.
Asrock P45DE lapban 4GHz (1.3v) volt a vége. Vid 1.25vElőfordulhat hogy egy p35 lapban azért jobban megy?
-
bzs73
őstag
válasz
lizakattila #6914 üzenetére
Persze ha lessz ilyen megosztom,de nem hiszem.Nekem ez bőven elég,és nem szeretem még ennyire se feszelni a procit.Az előző se kapott 1.344v-nál többet,ez meg most 1.36v-ot,mondjuk nem terheltem.Lehet túl óvatos vagyok,de ez van.
-
lizakattila
senior tag
Igen, ez is tényleg jó eredmény. Erre mondtam, hogy én is csak ilyeneket láttam még, hogy 1,4v-5g.
De pont azért kérdeztem, hogy ezen az 1,36v-on 5GHz-en vajon lefutna-e, van-e annyira stabil ennél az órajelnél ilyen "alacsony" feszen.
Félre ne érts, eszembe nincs erőltetni, hogy csinálj egy ilyen tesztet, én is csak kíváncsiságból kérdeztem.
De ha esetleg csinálsz valami ilyesféle tesztet, azt azért gondolom úgyis megosztod velünk. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #6910 üzenetére
Na végre leszel.Üdv megint a topikba.
6911) lizakattila:Hát a volt procimnak van egy 5ghz super pi 32M.
5ghz 32Msuper pi amit még BMW csinált +5 fokba.Ez tudom hogy jónak számít azért,de én mint mondtam nem szoktam max fsb-t és validot nézni.Tényleg nem csináltam eddig,de majd lehet hogy lessz.Meglátjuk,de nagyon nem izgat a dolog,ezt már tényleg csak kíváncsiságból nyomtam. -
lizakattila
senior tag
Bár én sem vagyok egy szakértő, de így 1,36v-on nyomni egy 5gigás valid-ot az azért nem semmi. Ahogy én láttam eddig, ott is a jobbak olyan 1,4v körül tudtak ennyit, de a legtöbbnek 1,5v vagy felette kellett ehhez a mutatványhoz.
Valami brutális ez a proci - én ennyit tudtam hozzáfűzni.Esetleg ezzel a beállítással lemegy egy SuperPI? Csak viszonyítási alapnak kérdezem, mert külföldi fórumokon láttam eddig olyat, hogy 1,4v@5000MHz-en ment le 32m.
Tehát nem az eredmény érdekel, csak az, hogy lemenne-e...(#6910) akoska07: Üdv újra itt! (nálam pont most ment fel a win7
)
-
Üdv Mindenkinek!
Ma már leszek,csak win telepités lesz folyamatban.
utána jövök és olvasgatok.
látom van mit,pörörg a topic. -
bzs73
őstag
Na nyomtam egy validot is.5ghz valid
Ez mondjuk tényleg nem tudom milyennek számít,mert nem szoktam validolni.Azt tudom hogy 20 fokos szobába nyomtam,zárt házba.Meg hát bele kéne tanulni ebbe a validolásba is.Nem sok ilyet nyomtam,de hát nem tudhat mindent az ember. -
bzs73
őstag
-
bzs73
őstag
Na elkezdtem csak a procit tesztelni smallfft-vel.Most 4ghz megy 1.072v-on,19 percnél jár.Egyelőre megy szépen.
Amúgy átálltam 8.5 szórzóra,mert ugye 9x445-nél már ilyen alacsony feszen kevés az 1.10vtt.Kéne neki 1.14 vagy 1.16,de mivel az ud3r-be nincsen csak 1.20v sajna,így inkább a 471fsb-t hajtom.Meg valahogy a giga lapoknak tapasztalataim alapján mindíg is jobban feküdt a +0.5 szórzó. -
bzs73
őstag
Na hát megjelent a volt tulaj is a e8000 topikba ,és továbbra is sajnálja az eladást.Hát ott kifejtettem a dolgot.Én most mit birok csinálni,hogy megkérdi tőlem hogy visszavásárolni nem lehet?Tudhatta hogy megy,mert mutattam is a topikba honnan van a proci,csak ő nem figyelte a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- E-roller topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motoros topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest