- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ Anti
csendes tag
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgatom ezt a fórumtémát és most szeretnék én is beállni a sorba, egyelőre itt van egy alapfeszes eredmény (VID:1,2875V) ha valami nem felel meg a feltételeknek vagy hiányzik még, akkor szóljatok és pótolom
Link -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4697 üzenetére
na még egy kicsit húzzál le belőle.0.912v-ra és már jó is leszel,de már most is brutális jó.Szerintem a lapon múlik a dolog.Sajnos nekem a köv fesz amit mutat a cpuz az 0.896v ami már kevés.0.904v még megy de a cpuz nem mutatja,mert ugyanúgy 0.912v-on áll,ezért inkább csináltam tesztet 3050mhz@0.912v-on,de azt nem töltöttem fel mikor othon voltam.Majd ha hazamegyek. -
-
krammerka
őstag
válasz
akoska07 #4694 üzenetére
Üdv!
Ákos,azt mondtad régen nagy amd-s fan voltál
Athlon Xp 2700+ van nekem,egy jó kis Abit AN7-es deszkában.
Nézegettem a proci szorzóját,asszem 5-20-ig van,ha jól emléxem.Mit érdemes neki belőni?
Ezeket a régi amd-ket abszolút de nem ismerem
Most 13x166MHz-re raktam............ -
bzs73
őstag
Jó lessz az.Nézd meg jól raktad-e fel .Szerintem ahogy néztem a képet szívja a venti a levegőt a hűtőröl mert ugye nem fér el a ramoktól.A ventinek fújni kéne a levegőt,keresztül a hűtőn.Az lessz a baj.
Itt van tőlem is egy 1.2v,igaz még maximus II formulába.Gigába jobban megy mert néztem már de pont utazás lett mikor teszteltem.
1.2v@4311mhz
Ha hazaérek folytatom én is.Próbáld meg a ventit valahogy másképp felrakni hogy fújjon,mert így nem lessz jóóó.
-
-
jól megy a procid.
nem a hütővel van a gond,hanem a panel lakással.
ahogy irtam is,a lakásban 32 fok van.
(az alaplap viszont nagyon jól birja,mert 33-34 fokos)
nem követném hogy nálatok éppen azon a napokon hány fok volt
az 1.2v-os teszted reggel fél hétkor indult
hát vhogy akkor nincs még 36 fok meleg kint és a szobában 32 fok.
stb...
nem igazán tudnám összehasonlitani a mostani teszt eredményeket azokkal.mint ahogy ezt sem:
amikor rajta volt a kompi a nagy melegben,akkor nem panaszkodott a procim 1.22v mellett hogy fáj neki a 4.52GHz primebzs73 : most jól jönne egy kis lehülés.
nem mintha melegem lenne
csak tesztelnék egy kicsit. -
bzs73
őstag
Megy a vihar.Elsőbségivel küldtem nektek jó hűvöset,de aztán ne engem szidjatok ha megfáztok,mert én már megfáztam.
-
sz.j
nagyúr
válasz
akoska07 #4678 üzenetére
Szerintem ilyen hűtővel nem szabadna gondnak lenni még ilyen melegben sem, pláne nem 1,200V-on.
Én ma reggel futtattam 1,200V-os tesztet és csak 51-52°C voltak a magok, míg valamelyik nap a délutáni nagy melegben is csak 55-56°C.
De még az 1,264V-os prime sem volt vészes a maga 57°C-val.A procihűtő TRUE Black egy S-FLEX 1900rpm-es ventivel "megtámogatva".
Persze Te tudod, hogy neked mi a jó, és mennyire melegedős a procid.
-
Zsubi
őstag
válasz
akoska07 #4670 üzenetére
Ha lesz valami komolyabb procim arra csak is ilyen hűtőt fogok venni ThermoLab Baram
Meg valami brutális venti hozzáHajrá várjuk az eredményeket
Nincs is meleg nem tudom miről beszélsz -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #4669 üzenetére
Na a végén addig szenvedtem, míg lemaradt a kép.
Szóval a jobb oldalival szemezgettem, nekem meg a bal oldali van.
-
igen,szép darab.nekem tetszik.
igazából a magasabb órajeleket céloznám majd meg
az alsóbb szinteken már teszteltem
0.008v miatt nem nyomok még egy tesztet 4ghz-en.
esetleg még a gyári órajel alulfeszelését fogom megnézni.mondjuk jó lenne vmi eredményt csinálni a listára is.
az 1.2v-ra rápróbálok majd.ez a meleg nem sok esélyt ad a tesztelésre.
hackeeeee : hát nem is a hűtőn mult hogy elférjen minden.
ekem tényleg tetszik ez a hűtő.csak ajánlani tudom mindenkinek.
ja és mindenhez van hozzá lefogató.
igaz hogy nem olcsó... (13k-ért vettem,zsir új)kompiról:
nézz be a topicjába... -
ráraktam a hűtőt a procira.
nem volt annyira vészes felszerelés,mint ahogy mások mondták.
talp
méret viszonyitás
felszerelve
felszerelve 2a ram hűtőktől simán nem fért volna el.
szerencsére a másik oldalon tudtam helyet csinálni a ventinek.remélem estére lehül a levegő,és tudok tesztelni.
ebben a melegben meg sem próbálom. -
-
lipi67
nagyúr
Nem ma jártam erre
. Visszaolvasok!
Addig is: Szép estét, erős lehülést! (nem testhőmérsékletre értettem)
(#4660) hossszú Ilyen melegben nem is ok az 1,5v. Ez meg amit linkeltél ..tök rendben van
-
hossszú
őstag
Csináltam egy tesztet
elsőre a feszt. 1,2V-ra sikerült beállitani de a kiváncsiság hajtott igy egy fél órás primet nyomtam ez lett belőle.
Azt hiszem ezen még tudok egy kicsit finomitani.Valószinüleg a 1,5V-os tesztet mellőzöm mert a hűtőm nem áll a helyzet magaslatán (Arctic Cooling Xtreme) nem quad tuningra termett. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #4657 üzenetére
Csak akkor oda megint más osztó kell... mert ugye oda akkor ezzel az osztóval elég lassúak lennének a ramok... Meg most nem tom mivel járnék jól, nagyobb órajel, és lassabb ram, vagy így valahogy, hogy "egyensúlyban" legyenek vmennyire.
Megpróbáltam a 3700mhz-t így, nem ment..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #4654 üzenetére
TenkLYú
~30 fok van a szobában.. szal nem csoda... Ventillátor megy, dehát lókakit nem ér.. Szal nem csoda..Remélem így már nem lesz gond, nem fog szenvedni, ki-be kapcsolni, előző fesznél egyszer csak megfagyott, azért kapott még1 lépcsőt..
Meg fogom próbálni 3700-on, de sztem nem fog menni...
-
hackeeeee
Jómunkásember
No, más aránnyal alacsonyabb fesszel 2ből 2 restartal nem kapcsolt ki....
De még próbálkozom majd.
-
ezt is bedobom,hátha érdekel vkit
-
F.B.I.
veterán
válasz
hackeeeee #4636 üzenetére
Az volt a baj, hogy én sem tudtam eldönteni, mire fogom használni a gépet. Villogni a számokkal és tuninggal Intellel lehet jobban. Játszani 3,0Ghz környékén mindkettővel, energiatakarékosan használni, mindekttővel. Azonban nagyobb sebességgel, akár alulfeszelve is ( nézd az E5200-at, 1,05-,09V-on, akár 3,4-3,6Ghz is lehet )nyomatni az AMD-nek nem erőssége. A 45W fogyasztású procijai között igen válogatni kell, hogy arányban egyenlő sebeséget tudj egy Itellel szemben.
Azért váltottam vissza Intelre, mert egy olyan gép kellett, ami megfeleő energiatartalékkal rendelkezik, egy komolyabb művelethez (videótömörítés) netezés közben, azonban, nyugodt, kiegyensúlyozott, halk és keveset fogyaszt...na ezért lett ismét Intel. Hosszútávra azonban AM3-as lap+Phenom párosítást vennék, olcsóbb, mint hasonló kaliberű Intel konfig, időtálóbb ( a fejleszgetés miatt ) de a tuning lehetősége, komolyabb szinten megfizethető kategóriában még mindig az Intelnél van.
Ez csak az én személyes véleményem. -
az amd alsó szegmensei nem sokat érnek (szerintem)
abban az árban jobb intel cuccokat és több tuningot kapsz a pénzedért.
amd-re,csak a felső kategóriát kiszemlve érdemes beruházni.
ott már van erő és kicsi tuning is. -
hackeeeee
Jómunkásember
Csak én pont az EP35-DS3 lappal nem vagyok megelégedve teljes mértékben, valahogy nem szimpatizál a procival.. Nem az igazi. Több fesz kell neki, mint álltalában kéne, és ez így valahogy nem az igazi. S939-ről váltottam S775-re, az a rendszerem jó volt, sajnáltam eladni, dehát muszáj volt.
Arról még van is CPU-z infóm...
Meg is van. Régi szép idők..
Most cimbinek van 770-UD3-as lapja, 6400+ BE-vel, de valahogy az se olyan mint kéne.. Mondjuk azt írták sokan, hogy nem is kell túl sokat pluszban várni a procitól. Próbálkoztunk vele, 3,4 ghz-n már nem megy stabilan, szal nincs is húzva.
-
F.B.I.
veterán
válasz
hackeeeee #4634 üzenetére
Semmiképpen ne vegyél AMD-t. Én átváltottam nem rég egy jobb fajta 770-UD3 lappal, volt benne X2 5050e, X2 7750 és mindkettő egy vicc volt, arról nem is beszélve, hogy még a HT is hátráltat, az Intelnél pedig visszaveszi a szorzót is ha kell, AMD fesz állítás után meg C'n'Q lefő. Akkor válts csak ha egy komolyabb tuning lap 790-es és egy X2 250 minimum befér a keretbe. Mondjuk annak az árából lazán kijön egy EP35-DS4+ E5200 páros és még pénz is marad a + 1000Mhz-ről nem is beszélve ( ha szerencséd van ).
-
még nem hirdettem meg,de a proci is eladó lesz.
PH egyik legjobb E8400 procija. -
krammerka
őstag
Jó reggelt!
Mi lenne az ára a Biostarnak?
-
gondoltam bedobom,hátha érdekel vkit
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
akoska07 #4618 üzenetére
Még az E6400 ügyében érdeklődtem ott annó.. ott se nagyon tudtak mit mondani...
Amit írtak, próbáltam de nem volt jó.Amikor hozzám került a proci, 3720on úgy lett stabil, hogy másra állítottam az osztót. Mondjuk akkor is kapott ~1,4V-t.. Mondjuk lehet ment volna másképp is, max szenvedek az osztóval alacsonyabb feszen, aztán majd lesz valami.. Mert primestabil alacsonyabb feszen, az már tuti...
-
ha olcsó és gyors,akkor minek váltana az ember.
a luxus,az mindenhol luxushát igen.
nem egy szinten vagyunk velük
de sz@r lenne fizukor megvenni vagy 4db E8400-8600 -ot és kitesztelni őkethackeeeee : vagy az alaplap nem szereti azt a procit. ill. forditva.
az arányokat pedig próbálgatni kell. -
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4613 üzenetére
Hát ahogy hallottam nem drága a net ha aláírsz 1-2 évet,viszont ha visszalépsz utána sehol nem lessz neted a saját neveden.Itt ahogy hallom mindennel így vannak amúgy.Nagyon komolyan veszik ha valaki szerződést szeg,vagy valami törvénytelen dolgot csinál.A pontos árakat nem tudom amúgy de mint mondtam a műszaki dolgokkal kapcsolatos dolgok nem drágák,és itt azért van minőség is,nem úgy mint sok helyen.Lakás,luxus dolgok-dohány-pia szórakozás stb amik drágák itt.
Azért ahogy írtam pl egy 8400 proci itt is 32-35k magyar ft mint otthon,csak az a külömbség hogy itt egy átlag user lazán vesz pár db-ot a havi fizetésből és még megél.Otthon meg na.... -
hackeeeee
Jómunkásember
Terhelve ~1,376 már sok?
Mondjuk asszem így se volt stabil... Szal..
Pedig prime stabil kisebb fesszel is. Vagy az arány nem lenne neki jó?
-
-
bzs73
őstag
Amúgy mintha másik bolygón lennék.Se légy,se szúnyog,se kánikula,szemetet nem látok eldobva sehol,válságnak nyoma sincs.Az emberek nyugodtak,segítőkészek.Boltba ha gariztatsz semmi papírt nem kérnek.Ha nincs kül sérülés nyom cserélnek egyből,nem magyarázkodnak.Hát másvilág ez teljesen.
-
bzs73
őstag
igen néztem itt már lehet kapni.olyan 58-62 euró körül mozog az ára.16-17 ezer ft.otthon is 18-20k-ra írták.Mondom ezzel az a baj hogy ha elromlik buktam mert hogy nem postázom ide ki az biztos.
-
bzs73
őstag
Üdv.Na mizus akoska.Látom nem kaptál még hűtőt,meg azt is látom hogy melegetek van.Nekem meg fel kell venni valamit mert lassan 20 fok sincs itt.
Hát nézegettem cuccokat a boltba de nagy árkülömbség nincs.talán 2-3 ezer ft-al ha olcsóbb itt.pl 8400 proci 32-35k ft,hűtőt is néztem az meg olyan 16k forintba,és hát ugye gari meg ide szól.Majd meglátom még de tény hogy nagy árkülömbség nincs.Ha kifogsz valami nagy akciót akkor ólcsóbb csak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged