Új hozzászólás Aktív témák
-
pokol ura
senior tag
nya kis infó
Zé Mester megtolja az E5200-amat, akkor majd linkelek
hűtőközeg talán LN2? -
Főcske
tag
Vasárnap hajnali 1.2V-os! [link]
-
-
válasz
19balazs86 #4387 üzenetére
sajna én már csak a hétvégén tudom kipróbálni.
-
19balazs86
tag
Akkor amit ígértem
PH Upper 2 -
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4378 üzenetére
Olyan eredményt nem tudsz esetleg ami szarbb véletlenül mint az enyém?
(#4379) subaruwrc: Attól függ, hogy mennyiért, s mikor szólsz, tudsz-e előre szólni (ha ezt el kell adnom, hogy meg tudjam azt venni). Érdekel.
MOD: Várj bakker! kvra kiment az eszemből a DDR 3!!!
A Team ramjaimat nem nagyon szeretném eladni. (szart se kapok értük)
-majd még agyalok!- -
-
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4376 üzenetére
Hát azt nem tudom. Nincs viszonyítási alapom, hogy mennyi ez az érték x-y proviknál, igaz..valahol elkezdtem 1x , s sokan be is szálltak a 2xxx-es topikból. Utána is nézek!
MOD: Meg is van. Sajna,akkor mindenre figyeltünk, s az volt a cél, hogy MINDENKI tudja megcsinálni, procitól-ramtól függetlenül. Ezért FIX 7*333 -on kellett nyomni. Még a rambeállítás is pontosan meg volt adva. Most megcsinálnám ezzel is, de raból csak annyira emlékszem, hogy 5-5-5-15 és PL 10 talán.
Ez volt az az idó, amikor haldoklott a 2xxx topik, pedig szerettem nagyon,s gondoltam ha tesztelgetünk hátha életben marad. Csak utána történt 1 s más..(igaz Kulerr?), s i nem nagyon jártunk már oda...[Everest-WinRar] -
lipi67
nagyúr
válasz
akoska07 #4374 üzenetére
Itt van a kért WinRar a quaddal :
[alapon]
[3GHz-en]
[3,2GHz-en]
[3,4GHz-en]
[3,6GHz-en]
[3,8GHz-en]
[4GHz-en] -
lipi67
nagyúr
Bakker ember! Van ott ész! Valóban annyi kellene csak, hogy tüntessük fel, hogy LLC-vel vagy nélküle, még ha bizonyos esetekben (nagy droop) ez magától érthetődő is lenne a link alapján!
Kis okosom!
SubaruWRC -MZ/X: Arany bogaram, polirbajnokok gyöngye! Tudom én, hogy nem arra találtál ki, ill. nem egy bajnok benne a quad, de nem csak tesztből áll a világ, s nekem a 2,66-3,4GHz-es tartomány..kvra elég lenne.
CB10-et meg nyomtam én!! Mutatom:[8500/alap]
[8500/4,4GHz]
[8500/4,6GHz]
Mivel más nem csinálta (szerintem nagyon hűen tükrözi pedig a cpu erejét,( s nem annyira ramfüggő (sőt..) mint a pi.), én se folytattam, untam 1edül. Ill. Aggregátor nyomott még asszem 1 tesztet -tényleg? Hol van az a srác?-. Kb ennyi volt. -
subaruwrc
félisten
válasz
akoska07 #4361 üzenetére
oké legközelebb oda küldöm.
a hűtés tényleg lemaradt, xigmatek hdt s1283
a procifeszre meg nem emlékszem pontosan de azt hiszem 1.35v
a 2000-es ramokat eladtam, mert nem mentek rendesen
Lipi67
dehogy beszéllek én le, sőt pár hét múlva lehet eladó is lesz, de 4 mag min feszhez amihez neked kell, nem jó.
Ha pl. Téged elkapnának gyorshajtásért nem ám pénzbünti, vagy felfüggesztett stb..Lószart! 2 évig nem lehetne hardvert cserélned. Bele is halnálaz tuti
mod: hüdegyors valaki
a VID 1.25v
most nézem cinebenchet nem csinál senki. na majd én -
fix fesz teszt van három is a táblázatban. nem tudom kell-e oda mégegy
a Cinebench helyére be is férne egy alulfeszelős opció.
(pl. gyári órajel-min fesz,vagy kijelölünk egy órajelet,ahol a legkisebb fesszel lehet tesztelni amire képes a cucc)
jöhetne minél több vélemény azokkal kapcsolatban amit felvetettünk.
gyertek,nyilvánitsatok véleményt. mondjatok ötleteket.#4366 F.B.I. : nahh,akkor megvetted a vendettát
kiváncsi leszek a hőfokokra. -
F.B.I.
veterán
Jövök nemsokára én is, E5200 és Vendetta 2, bár csak egy P35-DS4 lesz.
-
válasz
pokol ura #4352 üzenetére
frissitve...
4362 DroiDMester : a max oc,az most is feszhatár nélküli.
az alulfesz az egy jó ötlet,pláne a válság idején,mindenki rámegy a lehető legkevesebb fogyasztásra.viszont azt is kategorizálni kellene sztem,mert a procik nem egyformán képesek a tuningra.csak egy példa: E8xxx-4Ghz min fesz,E5xxx-3.6GHz min fesz.
azon kivül a gyári órajel min fesz opció is jó ötlet.majd megnézem mi az ami belefér még a táblázatba. -
kulerr
őstag
válasz
DroiDMester #4362 üzenetére
a fesz határ nélküli max OC van már régóta...a másikban van ráció, mint írtam én is fix órajeles tuningra gondoltam, de ez csak a VID-est vátsa ki, mert az adott fesznél tök mindegy mekkora a vid az elért órajel a lényeg
-
szerintem meg nem ártana egy olyan sor sem a táblázatba hogy egy adott proci a gyári alap órajeleit mekkora fesz el viszi, mert sokan tesztelünk sz.tem ilyet mert az esetek 90.% ában sokkalta nagyobb ViD.értéket sütnek a prociba mint kellene itta én példám 1,2875 a Vid.m és megy 0,992.v al is Blend stabilan! nomeg a fesz határ nélküli MAX OC se lenne rossz ötlet!
-
kulerr
őstag
ez igaz de ha megnézed a táblát egy magas vides proci meg többlet feszt kaphat a másikhoz képest, és ha tuningosabb simán odab@szhat egy alacsony videsnek...sajnos nem tudsz minden szempontból pártatlan maradni. jó ez ahogy van sztem utólag már csak kavarás az egész. max azt oda lehet biggyeszteni h melyiknél használtak LLC-t
-
subaruwrc
félisten
válasz
birozoli7800 #4356 üzenetére
nem most készült az eredmény csak nem niyttattam még neki új sort.
-
lipi67
nagyúr
válasz
pokol ura #4352 üzenetére
Élő példa arra, hogy viszonylag nagy a droop s még is megy a proci. Ha most ez jobb lap és LLC, akkor ezt az opciót 1,272v-on futtathattad volna. Kben szép..
(#4353) akoska07 : Este csinálok Neked! Jobbulást!!!!!
(#4354) subaruwrc:
Ha pl. Téged elkapnának gyorshajtásért nem ám pénzbünti, vagy felfüggesztett stb..Lószart! 2 évig nem lehetne hardvert cserélned. Bele is halnál
Szaros 645..S engem meg lebeszélsz a Re-ről. (tudom-tudom, 2vs4 mag)
-
válasz
DroiDMester #4279 üzenetére
frissitve...
mostmár jöhetne BMW001 is a kemény Quad-al
#4351 lipi67 : nekem nem fontos,mint opció.
csak kiváncsi vagyok mit mutat a quad a winrar-ban.
személy szerint a superpi-t támogatnám#4352 pokol ura : magas vid,odab@sz
mi lenne ha vmi erősebb deszkába kerülne...
vagyis a vid-es opcióba szeretnéd ?Lenne egy kérésem:
amig nem lesz 100% hibátlan az 1.52 Cpu-z,
addig jó lenne,ha 1.51-t használnátokkicsit mennem kell. gyerek belázasodott,viszem az ügyeletre.
-
pokol ura
senior tag
sziasztok!
ilyen jó lesz?3,6GHz alapfeszen
Gigabyte G31M-ES2L
E5200 R0 VID:1,2875V Q909A299
2*2GB Kingmax 1066@1152 Cl6
Sychte Mugen 2 -
lipi67
nagyúr
Miért ne lehetne? Ha van rá igény(Itt a Te példád
)és Ákoska meg tudja oldani, hogy ne legyen túl zsúfolt a táblázat, tegye- tegyétek. Régebben nekem is megfordult a fejemben (nem röhögni, igen is gondolkodtam
), csak..Régebben nem voltak ilyen brutal 8xxx-ek (persze kivétel Te voltál azzal a procival ami eltünt az éterben..), szóval sokszor az 1,2v-os eredmény uaz lett volna mint a 4GHz.
A teszteket ha akarjátok, reformozhatjátok (de gagyi szó lett, istenem), szóval ujítani lehet, ha jó, csak a tesztfeltételeket ne piszkáljuk,s a régi opciók maradjanak, mert ha nem, nem lesz értelme a régi eredményeknek, nem lesz viszonyítási alap.
(#4349) akoska07 : Felőlem , akár külön opció is lehet. Tudod , volt "vita", hogy az vagy CB R10-es legyen. Én csináltam ezt is, azt is, de végül 1ik se maradt meg mint opció. Szavazni kell, vagy inkább véleményt nyilvánítani, s ha van létjogosultsága, legyen.
-
lipi67
nagyúr
4 magnál értelmetlen kihagyni, annyi adroop.8xxx-nél már sok esetben nagyon is van értelme. Én amiért elleneztem az nem az az, hogy pl max oc-n ha benyomod, jön egy feszcsorduéás ás pá-pá procio (mert ugye itt 1,7v körüli eredményről beszélünk már) SZ.J az élő példa, hogy mennyivel jobban ment neki kikapcsolva kis feszeken. Milyen hsz-emről volt kben szó? Nem értem. Az viszont tény, hogy felemás az első opció, hisz ott nem fix érték van megadva!!!!Ott igen is a lap vizsgázik. Minél kevesebb a droop, annál több feszen tesztelheted a procidat.
-
lipi67
nagyúr
Szégyentelen!
(#4314) akoska07:
. WinRar..nemtom, majd este nézem Neked ha érdekel. Nemrég jöttem haza..(WinRart nem néztem régebben se, kimaradt az életemből
, ha kell, pótolom)
LLC: Szerintem tök mind1! Kinek, hogy szereti. Elvileg lehetne előny 24/7-ben a jelenléte, de ez se igaz. Ill. csak 4 magnál jön az a böhöm nagy droop, s ezért kényszerülök bekapcsolni. Tuningnál..Kikapcsolva jobban ment, szóval szerintem nincs miről beszélni. Kb olyan, mintha kikötnénk, hogy csak passzív hűtést lehet használni, vagy meg kellene határozni a ventik fordulatát. Akkor meg..azt is, hogy hány °-os szobában kell futtatni, milyen oprendszeren.
-
többször is rápróbáltam,hogy lementsem amit publikáltál képet,és ugyanaz a helyzet.annyit tudunk még csinálni,hogy átküldöd emilben azt a képet és kicserélem.
azért gondoltam,mert nem mindenkinek van gyors net és hamarabb letölti a képet.#4334 blazsey2 : frissitve... újabb táblázat a listán
-
kulerr
őstag
válasz
akoska07 #4336 üzenetére
ezt raktam fel ennél 312kb-os jpeg
-
bzs73
őstag
Így van.Most a 4magossal már ő is használja de míg wolf procin volt nem.Na mindeggy.Én is használom úgy is.Az E8xxx táblázatba mondtam hogy nincs llc vid/bios-nál.Sőt még emlékszem puttputt-ra is vele együtt teszteltünk annak idején és neki nem rakták fel az eredményét vid/biosba mert llc-vel volt,utána lipi mondta neki hogy llc nélkül kell.Erre tisztán emlékszem.De mondom én is használni fogom.
-
kulerr
őstag
procit tesztelünk nem lapot nem a drop számít hanem h adott feszen mennyit megy a proci de Lipi sem kapcsolta ki az LLC-t a táblázatban lévőnél ebből kiindulva...
-
bzs73
őstag
A francokat.Szerintem a végeredmény számít.Na de te még jobban ismered lipit majd kérdezd meg őt.Pont ő mondta nekem is hogy llc-t ne használjuk hogy a lap droppot lehessen látni.Szerintem is hülyeség mert nem a lap a lényeg hanem a proci.
Na remélem ezt megbeszéltük és lenyugodtál mert én tuti nem akartam az eredményedet kritizálni.De majd kíváncsi leszek lipi mit mond.De viszakeresem a hozzászólását a dologhoz amúgy.Amúgy most néztem ami engem érdekel az E8xxx listába az összes vid/bios eredmény llc nélkül van.Nem beszélek a világba.
-
kulerr
őstag
válasz
akoska07 #4319 üzenetére
persze h nincs! mikor Krami elindította páran publikáltunk előszőr eredményeket..talán a 2xxx-be beszéltük meg a feltételeket is.
nagyon kiakadtam...egyik azt mondja miért így a másik meg nem hiszsi el meg small fft, mikor blend megy meg mérjem meg mennyi a szoba hő meg délben teszteljek napfényben mert akkor nem olyan jó ...f@szom majd ugrálok is hozzá meg woodoo babát fogok bökködni, a gyerek meg hajszárítóval élből a kupakot nyomja nehogymá olyan jó hőfokok legyenek...
bzs73: mert úgy jön ki a hsz-edből mintha szabálytalan lenne a teszt...de az is lehet h menszeszes rohamom volt
-
válasz
19balazs86 #4321 üzenetére
Yesss
na ez egy nagyon jó és hasznos progi,amit tuti használni fogok. -
19balazs86
tag
-
bzs73
őstag
Te félre értessz.Miért zavarna engem mikor nem is york procin vagyok.?és ki akarja tiltani.?Nekem meg abból kezd elegem lenni hogy ha valaki kérdez valamit akkor azt kritikának veszik egyből.Lipi nekem a múltkor azt mondta az lett megbeszélve hogy llc nélkül kell a vid/bios opciót hogy lássuk a lapdroppot.Ezért kérdeztem hogy lemaradtam-e valamiről.Énnekem csak jobb ha llc-vel mehet mert én is használom az llc-t.Na ennyi.Nem értem mire kapod fel a vizet egyből.
-
én is ugy tudom,hogy nincs erre semmilyen kitétel.
nem is igazán emlékszem olyanra amikor felmerült volna ez a kérdés a tesztekkel kapcsolatban.szerk: sztem ha már igy felmerült ez a téma,akkor beszéljük is meg a dolgot,
és szülessen erről megyegyezés.
ne maradjon senkiben sem tüske ezzel kapcsolatban -
kulerr
őstag
enabled..mert mi tiltja? ne akard már most megreformálni a feltételeket sztem...
miért van az ha valakinek egy jobbfajta proci akad a horgára mindig van egy-két ember akinek qrvára böki a csőrét ez? komolyan nem értem
Áki! Döntsétek el Lipivel meg Krammerkával ezt. Habár eddig az ilyen tesztek voltak az előírások de mégegyszer ha valakit vagy valakiket zavar ez, akkor több eredményt nem publikálok ide.
-
bzs73
őstag
válasz
akoska07 #4314 üzenetére
Na megérkeztél?Örülök neki hogy jól érezted magad.Jó az.Néha ki kell kapcsolódni,és jót pihenni.Táblázatos dolgot még azért halogatom mert még tanulom ezt a gigát,de amúgy brutálisan megy.Smallfft eszméletlen könnyű és proci nagyon hasít benne,de blend egyelőre még tanulom.Főleg a rambeállítások amikre rá kell állnom hogy jó legyen.4ghz smallfft elsőre ment 1.120v,és semmit nem állítottam az mch +0.06-on kívül.Minden más alapon,úgyhogy tényleg hasít a giga,csak a ramokat betudjam lőni rendesen,de jófele haladok mert egyre jobb. -
Szia Mindenki!
nahh hazaértünk,egyben éppségben
szivesen maradtam volna még egy hetetmindjárt visszaolvasok.
#4312 kulerr : megköszönném,ha átdobnád priviben a hsz-t.
egyébként szép eredmény,grat
mostmár jöhetne BMW001 is a jófajta Q9550-el.#4310 19balazs86 : mi is akar ez lenni,pontosan ?
#4306 blazsey2 : tőled is szivesen venném,ha átdobnád priviben a hsz linkjét.
egyébként ha ilyen keveset droppol a P5Q (érdekes)
akkor kénytelen leszek majd kipróbálni egyet -
kulerr
őstag
Sziasztok!
mehet a táblázatba az eredmény a VID/BIOS opcióba...1,088V 3723 Mhz
FPO: L830B550
VID: 1,125V
Gigabyte EP45 UD3R rev1,1 deszka
4x1 GB 1066-os Kingmax ram
és végül egy Xigmatek S1283 CPU hűtő -
lipi67
nagyúr
válasz
blazsey2 #4309 üzenetére
Minimális az a droop. Olyan gyenge nem lehet azért az a bios, ha jól megy a proci, minek cserélgetni?(Mondom én, s ha valami jön, rögtön nyomom is fel. -Később meg vissza az egész
)
A 4830 alá sok is. Persze, hogy elég. Nálam is 2,66-on ketyeg 24/7-ben.(#4310) 19balazs86 : Akkor várjuk! Majd szólsz, mit, s hogyan, és mikor.
-
19balazs86
tag
Hy Arcok!
Hamarosan várható lesz 1 PH Upper
Itt 1 kis ízelítő -
lipi67
nagyúr
Szia!
Szoptam reggelig 1,3v-on se stabil a 4GHz. Én is úgy csinálom ahogy írtad,hagy vigye magával. Ha nem stabil akkor meg játszok a ref-ekkel. 8xxx-nél az mch ref soknak bizonyult, azt mindíg 0,74 körülire le kellett vinnem. Az ET6-tal kapcsolatban nem tudok semmit mondani. SOSE használtam, s nem ís nagyon érdekel, hogy mit mutat, úgy se valós. Arra jó, hogy lenyagyold. Úgy értem, hogy biosba belövöd azt a feszt ami kell nekled (ahol nézni akarod), majd win alól tolod az FSB-t. Ha hibázik..Akkor én az az értéket (FSB-t) állítom be biosban és ott kavarok addig, amíg nem lesz stabil. ET6-meg kilőve. Sokan a set FSB-vel nyomattak jó eredményeket, azzal jött sok plusz mikor tuningoltak. Én..Nálam a 2180/4060MHz -en kívül, minden eredmény bios/boot.A 2180-as is 3960-on bootolt,s nem mind1.
Szóval..sajnálom, ET6 ügyben nem igazán tzudok hozzászólni, kivéve azt, hogy ..felejtsd el. Ha kbra megvan az érték, akkor biosból csináld. Lassabb (elvileg) de legalább tiszta tuning és nem bűvészkedés egy progival. S ha az (bios) stabil, akkor azt tudja is rendesen. Tudod, sokszor látni, hogy panaszkodnak, hogy megvették a procit x-től és nem megy csak 3,6-t, pedig x-nél ment 3,9-et is. Szerintem ez az ok. Nálam 3960-on ment a 2180-as (bootolt és működött minden, csak tesztek 1mp alatt hazavágtak).24/-be 9*425 volt ami stabil. Eladtam chibonak. Ő egy bishibás ds3l-be tette, ami mint mondtam , hibás volt. És..Nem sírt ám! Nem, mert a procim, nála is lazán 3,8-on ficánkolt olyan körülmények között is. Pontos számot nem tudok most mondani, érezte benne az erőt,s 100%-ig meg volt elégedve vele. Nekem ez nem mind1.
Inkább közlök gyengébb eredményeket (akár tudatosan is), de tuiti, hogy más lapban se lehet olyan brutál eltérés , vagy ha igen, az user error vagy user lustaság.Szép napot!
(#4300) blazsey2: Valóban nem sok eredmény (semmi?) van róla. Vid-je alatt plusz 700MHz szép.
. Azt nézd már meg, hogy VID/Bios -on mennyit tud, s az meget is listára! Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hívószám-hamisítás
- Konteó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- VR topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest