- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Mobil flották
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagy hiba volt az az amd vásárlás.
amd-ből én csak a Phenom II X6-ot venném meg,mert az ér vmit.
van benne erő is,igaz a ramkezelés elmarad,de nem rossz cucc az amd-től
sztem bestbuy jelenleg az amd kinálatából.
viszont egy árban adják az i7 920-al,igy nem kérdés melyik cucc legyen. -
darál0w
Jómunkásember
-
yolan
őstag
-
bzs73
őstag
Mit csodákozol yolan hogy még nem került fel.Everest sincs a tesztbe,pedig előírás.
Vagy rosszul tudom.12295) lipi67: Na neked csak nem jön be az f12 ,úgylátom.Proci nekem pár fsb-t többet bír,ramokkkal ugyanúgy vagyok nadjából mint te.Azt nálam is gyengébben kezeli,de ezt írtam is.
-
bzs73
őstag
Giga biosok
UD3R-nél menj a Previous BetaBIOS-okra és ott az összes.Visszálltam én is,az f12-t meg még a gépről is letöröltem.Megy is rendesen minden,még et is.
-
bzs73
őstag
Hát ha azt vesszük nem rossz ez a bios.Legalább már végleges és nem béta,és ugyanazt tudja mint az f10c.Ez is valami,és ram kompatibilitáson javítottak mindenképp.Kicsit máshogy lövi be a ramot,de utána lehet állítani,és akkor ugyanott van mint f10c.Én valószínű hogy fent hagyom.
lipi67: Hát máshogy nem birom elmagyarázni.Lehet én vagyok béna,sose bírtam jól magyarázni,inkább csinálni tudom jobban.Nem lennék jó tanár.
Most nem tudom de az f10c bios-n ha 1100 trd 6-n,az f12-be trd 6-on kicsit lasabb 1100-n,de viszont f10c-n nem megy trd5,f12-n meg megy,és ott ugyanazt nyomja nekem mint f10c-n trd 6-n.TRD tudom ugyanaz de nálam ez a helyzet,nem tudom hogyan.Csak a bios kezeli valahogy másképp a ramokat.Na jól van mert belezavarodok már.
A lényeg hogy nem rossz az f12,de jó volna ha kipróbálnád,mert ram teszteket te jobban nyomod.Én inkább cpu oldalon vagyok jobb,ramokat sose vittem határon. -
lipi67
nagyúr
Ja..Gondolom, utána meg jön egy i7
(#11903) bzs73 : Persze, világos. Nekem más a gondom. A teamek 40k. Mennek is rendesen lazán 1100 felett cl4-4-4-10-en, PL8-on, s CL5-5-4-12-n pl 9-en nem tudomk (proci és lap szorzó visszaoszás miatt), hogy mi a végük, 1326-ot tudtam így. (hogy menjen a proci is, hisz laza időzítésekkel, lusta procival mi értelme lenne 1400 felett hajtani őket. A baj az, hogy kevéske a 2giga ram. Eladni nem tudom, max az ár 40-50%-át kapnám, azért meg vegyenek kingmaxot .A CellShock majd u.ez a kategória csak ugye megszünt és az 1ik modul sztem túl lett húzva, hibázik. Most folyamatosan fagyasztóban van, ha kijön akkor meg alulfeszelve alacsony órajelen idítgatom (1x már sikerült így helyrepofoznom ramot). Laraxioréknál be se indult, nálam 2 napja IGEN, s most CL5 -5-5-15-ben megyeget 960-at pár órát. Bízom benne, hogy magához tér, de ha nem, akkor is jó lesz 3giga. Összehangolni sem 1xü, hisz más a gyári fesz (2,1- 2,3 ----Cell és 2,35-2,45 Team) más az órajel 1000 ill 1200, és más az időzítés CL4-4-4-12 ill. cl 5-5-5-15. Szeretnék 2,1v alatt egy CL4 1000-ret összehozni velük...
-
bzs73
őstag
Ezt nem hagyhatom szó nélkül.
E5200@10x400@1.168v-valid
Kölcsön vga-t ne nézzétek,holnap jön meg a 4770. -
bzs73
őstag
Na hát megnéztem az enyém mennyit droppol llc nélkül,ugyanúgy 1.056v biosba.
idle
load
idle--1.05625 - 1.040 = 0.016
load-1.05625 - 1.024 = 0.032
Mondom én hogy ez az ud3r keveset droppol nagyon.Volt már jó pár ilyen lapom,de ez a legjobb eddig dropp szempontjából.De hát most nézem az előbbi linkedet nálad nagyon nem stimmel valami yolan.Itt 1.056v-ról magyarázol et6 meg 1.0625v-ot mutat.Az még több dropp.Annyit képtelenség.
Vagy nem jó valami,vagy lebuktál mert nem jól szerkeztettél a paint-ba. -
bzs73
őstag
Na de vedd vissza azt a vtt-t.Minek neki 1.20v?Nézted 1.1v-on?
Nekem 10x350fsb-nél is 1.1v-on van.Így is használom.Vagy nézted?Nem bírja?Mert emberek többsége meg se próbálja.Úgy van vele alapból 200,és 300-hoz egyből felteszi a vtt-t.
Refek meg hát 1.1vtt-nél cpu 0.69, mch ref meg 0.65. Neeem 0.85.Az a ref már....
-
lipi67
nagyúr
1:1-be én is elgondolkoznék..Ok, hogy az kendermagos, de unalmas, a 8400 szórakoztatóbb, s ha meg eladod..Hagyd az 5200-at, 3200-est vegyél!
-OK mert láttam kopasz tfonjában, hogy hívtunk. Előtte tudom, hogy Ibrányban meg Debrecenben a Barbárban is voltunk, s utána kikötő, csak..Mi a francért keltem a Hajdúhadházi rendőrségen hajnal 4 körül?-
-Ja! Eladó lesz a 3200-es kis brutálom! Nem Yolan, ezt most nem Neked írtam, s nem azért
- Milyen kabát köllene? Alpha Bombert (39.000FT), tudok Szombathelyen 14.000-ért, csak el kell menni oda, s ugye most meg már nincs kocsi (érdekes módon a rendőrségen szétment az alváz stb..-Ők állítják, hogy úgy volt (ha-ha)-, No meg jogsi se, de az ugye Neked meg van..
-
lipi67
nagyúr
Na..azt ki is hagytam. Tényleg
Zenére nem kell plusz áramkör meg csicsa. Egy audiofil erősítő és konzum között az első szembeötlő különbség az, hogy míg az utóbbin sok kütyü mellett (pl hangszínszabájzók -igaz, egy -két darabon van kiiktató gombjuk) az audiofilnek még power gonb sincs az előlapon. Puritán. (nem hozzák előre a hátul elhelyezkedő trafótól, hogy felesleges áramkörökkel, "drótokkal" ne zavarjanak be a hangképbe)
Szóval ha zene, akkor STEREOBevallom, nem nagyon néztem, hogy van-e hűtésbeli különbség, szerintem nincs. Ha meg lenne is, Előbb proci kell, aminél érdemes (kéri) az MCH-t pl feszelni. (Úgy 1,5v környéke). Láttad a york topikot, 4GHz-hez 1,1-es MCH elég volt, de legyen 1,3 bakker. Szerintem nincs olyan rev-es ami ennyivel ne bírkózna meg lazán (hűtés), külön ventik nélkül.
Ja: Holnap 13:00-kor Nyiregy. 18-kor viszunk egy "jányt" Újfehértóra, s utána Debrecen. Szerintem 19 előtt ott leszünk. Iszunk 1et? Csak szombaton jövünk haza, iccaka "Teniszke" meg kikötő. Ja talizunk írd meg a számodat, nem találom a tfonomat, majd valakiéről hívlak, ha megtudodm a számod
-
lipi67
nagyúr
Ember nem ért Téged te!
A DQ6 túl flancos volt és nem használtad ki, ja és melegedett-eladtad. Az Extreme picit jobb tuningban, szép is, van benne sok szar, ez se volt jó.
Most meg az UD3R nem köll,( pedig mennyire akartad, mert "legalább ezt ki tudom használni és jó tuningban") mert "mezei" a hangja
. Hát..Ha már hangzás.. Mi köze a pc-hez? Lövöldözések-játékok hangjára ok bármi, zenének nincs köze a dd-hez meg 100 pont.1-hez, filmnél meg.. ha különbséget akarsz hallani, a HiFi rendszer (erölködő-állványok-kábelek-hangfal) 3x annyiba kerülnek mint a pc.. Ha csak tuning..felesleges pénzkidobás p-s ud-s széria.
-Asszem holnap Debrecen!-
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
Szóval "csal" biosszinten és túlfeszel. Látom, alaposan megnézted a feszeket, főleg ram téren. A maximus 2 formulára kíváncsi vagyok, bejövős lesz-e Neked. Jól tetted, hogy odaadtad neki(k), abból baj sose lesz
Extrém Vs UD3R? Jó lenne..
-Bakker, gyorsan főznöm kell, nem szeretném ha ez a 9-10° még tovább melegedne...
-sietek majd vissza, valami eredménnyel-subaruwrc
hwbot sajna nem 1értelmű számomra, mivel nem tudodk külföldiül, ill. néha töröm a cigányt, Azt nem értem, hogy pl. a super PI-t 1esítik, vagy procinként is pontozzák. Mert hogy q9550-es teszteknél ha elől lennék de pontot nem kapna mert az összesítésben milliónyian előttem lennének..akkor nem kínoznám..U.ez a vga-nál is -
lipi67
nagyúr
Bakker..1 órája értünk haza..
"teniszke" visszafogott, meg a martenses srác is 14:00-ig kajált(addig mi Excalibur)Arra azért kíváncsi lennék, hogy a tocoskertbe, hogy a kukimba kerültünk. Se rá fütty, majd máskor
Ja! Akinek írtál sms-t, hogy Uram..12-ig órán vok..-én voltam, egy kopasz telójáról
-
h.adam.92
őstag
akk sztem megnézem 1.55-el is hátha többet ki tudok hozni...
majdnem más
: ezeknél a p45-ös bios-oknál ugye ittvannak ezek a beállítások:
"* CPU Reference: 0.460~1.010V (with 0.015 V step)"
"* MCH Reference: 0.500~1.040V (with 0.04V step)"
"* MCH/DRAM Rerefence: 0.530~1.810V (with 0.05V step)"ezek afféle "dropp" állító opciók, szal elvileg ezeket fixre beállítom és csak az MCH-val kell játszanom, mert így annyira nem látszik bonyolultnak ez a BIOS.
-
lizakattila
senior tag
-
vhogy ugy
igen,akkor látni fogod a képernyőn ahogy visszaállitja a bios-t.
másképp honnan tudnád hogy megcsinálta-e,
vagy jó időben kaptad-e el azt a rövidre zárást.a mugen2-t már lazán egyedül is rárakom.
meg van a technika hozzá#7748 lizakattila : azért mondtam én is a teljes gép szétszedését.
hátha... -
lizakattila
senior tag
Esetleg egy egyszerűbben kivitelezhető megoldás, hogy kiveszed a procit (csak azt) és úgy próbálod meg elindítani a gépet. Sorry ezt értelmesebben nem tudtam megfogalmazni, tudom, hogy úgysem indul el, de szóval imitálod, hogy elindítod.
Aztán proci vissza és talán örülünk.
Nálam egyszer még egy 965p-ds3 lap csinált hasonlót és hirtelen felindulásból ez segített, teljesen alaphelyzetbe rakta a biost és utána megint nem volt gond.
Hátha Neked is. -
sztem itt a lényeg :
Azt nem tudom, hogy pontosan a gép indításának melyik pillanatában és, hogy mennyi időre, mivel kb 50-edik alkalomra sikerült eltalálni a megfelelő alkalmat. Tehát addig kell csinálni, amíg nem éled fel a gép és másolja vissza a backup bios-ból a main bios-ba a biosprogramot.
-
kimi02
őstag
Újra éleszti a gépet , a meg hülyült BIOS-t felül irja a B BIOS-on lévő bios-al
A pillanatot én sem tudom probálgatni kell, mondom lehet csak 20-dik vagy 50-dik alkalomra sikerül, nekem kb olyan 20-25-dik alkalomra sikerült.
Nálam is ez volt, fel pörögtek a ventik és kész, indult ujra megint.
-
lipi67
nagyúr
A csini -villi maradjon csak a sims cuccok között
Persze jó a sdok szolgáltatás is, de valjuk be, se Neked, se nekem nincs szükségünk rá. S a felszereltség legtöbb esetben a tuning rovására megy értelemszerüen.. Nekem elég 1 vga, 1-2 usb, 2 sata, 2 ramfoglalat, meg egy lyuk, ahova betehetem a procit.
(#7620) kimi02 : nekem is tetszik
(#7621) kulerr : Ez a sors! Ennek itt kellett kikötnie
-
lipi67
nagyúr
miskolci vette meg, de sok debreceni suli tartozik hozzá,s lehet, ott lesz majd a végállomás. Hát..Nekem az se bejövős, olyan mint az Ozc vizhűtéses ramja. Egy univerzális hűtés miatt drága, de teljesítményben nem az a tipus amit keresek.
Ha netán beleszeretnének a DQ6-ba, lehet, hogy érdekelhet, de tudod, pénzem nem van nékem, csak akkor veszek valamit, ha már az enyémet (vagy azt) meg is vették. Most szívtam kicsit, mert vitték a házat, procit, lapot, de csak a lapot fizették ki, a héten jön a többi. Ja! A ház is Debrecenbe köt ki, azt egyenesen oda vitték.Ezt? Ez csak a testemen kereszül hagyja el a házat!!!
-
nem kell oda 30 perc
leirtam már 1-2 alkalommal hogyan kell bios resetet csinálni.
gép kikapcsol-táp lekapcsol-kábel kihuz a tápból-elem kivesz- 2-3 sec rövidre zár-elem vissza-cmos reset kb 15 sec-tápkábel bedug-táp bekapcsol-gép start.#7558 bzs73 : jó az.
nekem is van,kifejezetten i7-hez. -
én erőltetném azt a bios reset-et.
büvészkedés vagy sem,ki kell azt onnan venni és rövidre zárni.megbolondult a bios egy kicsit.
egy csavarhuzó helyre teheti az agyát.sztem legközelebb azért vigyázz azzal a bioscserével.(ne kapkodd el)
amikor igy megbolondul,nem biztos hogy jót tesz neki. -
bzs73
őstag
Aj.most mért kattantál rá arra az asusra.Nem fog úgy menni mint a ep45-extreme.
De hát majd tanulsz te is.Nekem is volt olyan lapom.Közelébe sincs a gigának tuningba.Amugy jó lap,de mivel te is tuning betyár vagy,meg fogod bánni.
Ha nem tetszik az extreme akkor vagy ep45ds4,vagy ud3 széria. -
toyone
őstag
510 nél
, Az hogy nálam van nem garancia arra hogy megy majd magas fsb-ket. Simán benézhetek valamit én is.
Motion_Blur: Jól megy
Meg akoska-nak is... csak én bénázok vele.. grrr(#7440) Semmivel tolódott jövőhétre szerdán tudtam meg, mire elküldtem volna neked már elvileg nincs nálad az ami kellet volna hozzá... vagy tévedek
-
Motion_Blur
félisten
Tervezek egy teljes platformváltást (Core i7), ezért megnéztem hogy mit bír a cucc. Tudod, ha esetleg meghirdetem legyen mire hivatkozni. Az biztos, hogy nagyon jó darab, nem kell neki a magas fesz és stabil mint állat. Még így 3,7G környékén se megy orthos alatt 65 fok fölé, úgy hogy 25 fok van a szobában és zárt házban van. Nem tudom mennyiért mennek most az ilyen procik aprón, de én 10-12k-ért biztos nem adom oda senkinek, inkább megtartom
-
lipi67
nagyúr
Értem. Jó lesz Neked. Bagiék Petijétől milyen ramokat vettél, s honnan az MX2? Én most szívtam, nem tudok citibankra utalni csak kártyáról, az meg (nem véletlenül) nincs nekem. Így ugrott az MX2..
Igen, kikapott,s nem is néztem tovább. Bevétel nem gond, de még most is arról pötyögök, jövhéten akartam kicserélni(vissza), hogy legyen idő a lapomat újrapasztázni..-nincs mivel-
-
lipi67
nagyúr
Lassan előkészülök hozzá...(#7194) h.adam.92 : Alakul!
Én most azon agyalok, s majd munkálkodom, hogy ezen a feszen legyen 4GHz. Remélem, nem lesz nagy csalódás.
DS4 jó lap, de inkább 8xxx-re, Kulerr lapja ha jól emlékszem rev 1.1-es volt...Alig várom már!!!! (Ma bebiztosítottam magam MX2-vel, jövhéten szedem szét a deszkát, módosítanom kell kicsit a házat, -sajna asztalon nem lehet naturba a 2 törpe miatt)
Csak nehogy pofára essek.. -
-
nahh akkor ebben egyet értünk
én is próbáltam passzivan a mugen2-t,nem bir el a procival.
nem kell ám mindig minőségi paszta.
tök jól megvagyok mx2 nélkül is.
foxcoon-t használok,150ft egy fecskendővel.
még a kompresszorhoz vettem (a drága ac ceramique helyett),
mert tud a paszta -50-60 fokot,nem szilárdul meg.
és léggel is bevált.azóta ezt veszem.real-temp, core-temp, everest
mindegyikkel -
ha az alapórajelet teszteled,akkor nem nagyon kell neki feszt adni.
CPU
PLL: 1.57
Term: normal
cpu ref: nem ugrik be biosban melyik van feljebb.
a felső 0.79
alsó 0.72
a 0.9 ram ref az jó végig.
erősebb tuningnál kell elméletileg felezni a ram feszt és azt beállitani.
nem minden esetben van igy.
mch ref: 0.69-0.72
ich i/o: normal
ich core: normal
egyenlőre találgatok
nem ismerem az extreme lapot,mire hogyan reagál.
igazából,ezt ki kell tapasztalni.találtam régebbi beállitásokat:
595 fsb-hez ilyeneket használtam
CPU Vcore: 1.64v
CPU Termination: 1.32-1.34
CPU PLL: 1.59
CPU Reference: 0.81
MCH Core: 1.2
MCH Reference: 0.80
MCH/DRAM Reference: 0.9
ICH I/O: 1.57
ICH Core: --
DRAM Voltage: 2.22
DRAM Termination: 0.9
asszem ez E7200 procival volt.E8400 proci 620FSB-vel
Cpu Vcore: 1.48
Cpu Term: 1.32
Cpu PLL: 1.57
Cpu Ref: 0.83
MCH Core: 1.4
MCH Ref: 0.72
MCH/DRAM: Normal
ICH I/Q: 1.57
ezek kompresszorral mentek,de kellett hogy az alaplap is tudja támogatni az FSB-t.
elméletileg ezeknél jóval kevesebb feszre lesz szükséged.
azért hoztam be ezeket a beállitásokat,mert nem UD3 szériában mentek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest