Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kali

legenda

válasz Ghostman78 #1857 üzenetére

nem jól tudod, de odaát már leírtam.
    ebből a típusból van olyan, ami csak 2.4 gigahertz képes, nekem a t-home epc3925 ilyen, illetve van olyan is, ami tudja az 5 gigahertz sávot is, de nem szimultán dual band, tehát a kettő nem adódik össze.
    átmásolom ide is;
    nincs olyan, hogy eméleti és gyakorlati, 2.4 gigahertz esetén 300 megabit/sec a kapcsolati sebesség - amennyiben nem lite-n és adott a 2 csatorna -, 5 gigahertz párosítással, szimultán dual band esetén pedig 600, 750...stb.
    azért tér el a kapcsolati és a mért sebesség, mert a wifi forgalomban a hasznos adatok mélyen csomagolva vannak, de a méréskor nem az egész állomány számít bele, hanem csak a hasznos adat.
    a 74 megabit/sec nem tudom, hogy honnan jött neked, mert egy 300-as kapcsolat mért sebessége lehet jóval több is, a jellemzően 80 - 90 megabit/sec környékén maximalizádik, szélsőséges esetben kicsivel több, de rossz környezeti tényezők, bizonyos eszközök és nem megfelelő beállítások mellett, akár jóval kevesebb is.
    arra tippelek, hogy a wiki mondta neked azt a 74 megabit/sec sebességet, de az a jellemző sebesség, amikor a wiki még csak 300 megabit/sec sebességet írt a maximális sebességre, ott már akkor is 74 megabit/sec szerepelt, ami hozzávetőlegesen rendben is van, mint jellemző sebesség, de a jellemző egy átlag, attól bőven van eltérés, mind a két irányban.
    a 600-as és feletti sebességhez az kell, hogy mind a két oldal szimultán kezelje a 2.4 és 5 gigahertz sávot, így összeadódnak az értékek, és jobb átviteli sebesség érhető el, de ez még nem tejedt el annyira, legalábbis eszközileg.

Új hozzászólás Aktív témák