- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
pvt.peter
őstag
válasz
Intruder2k5 #4900 üzenetére
Szia,
Köszönöm a részletes választ Intruder2k5
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Kicsit OFF: tudja vki, hogy mit érdemes kezdeni egy ilyen router modemmel ha korábban Telekomos hálózaton volt használva és már nincs szükség rá?
Teljes értékű modemként / routerként lehet ettől függetlenül használni, ha nincs rákötve T-s hálózatra? -
pvt.peter
őstag
válasz
pvt.peter #4769 üzenetére
Sok idő eltelte után végre sikerült megoldani a zárt porttal (torrentes közegben passzív móddal) kapcsolatos problémámat.
Nem tudom pontosan, hogy konkrétan miért volt probléma az, hogy IPv6 -on keresztül akart menni a kommunikáció, de az biztos, hogy az IPv6 -os konfiguráció volt a probléma, még pedig a Pi* oldalán.
Sejtésem szerint a probléma az volt, hogy a Pi -n engedélyezve volt az IPv6 -os konfiguráció is (természetesen az IPv4 mellett), és mivel szolgáltató oldalon is engedve volt, ezért gondolom azt, hogy az IPv6 -on keresztüli kérések ezen az útvonalon akartak menni.
Igen ám de a router kezelőfelületén a portok engedélyezésénél IPv4 -es címet lehet csak megadni és gyanítom, hogy az IPv4 -es címet vmiért nem tudta a Pi összekötni az IPv6 os címével
A másik nagy kérdés, miért éppen IPv6 -on akart menni a csomag? Miért nem tudta "okosba", hogy mit kell tennie?A megoldás erre az volt, hogy tettem egy próbát az IPv6 tiltásával Raspberry -n az alábbi oldal leírása alapján:
How to disable IPv6 on Raspberry RaspbianÉs láss csodát, most már az adott torrent oldalon is passzív helyett aktívként szerepelek a seed/leech listában
Ha esetleg hülyeséget írtam, és vki az elmondottak alapján helyesebben tudja a miérteket és okokat, akkor ne tartsa magában
*Raspberry Pi 3 Model B, legfrissebb Raspbian OS -sel, minimális konfigurálással, szinte default állapot
-
pvt.peter
őstag
válasz
Gubek-Einste #4770 üzenetére
Lehet ilyen kérni a Telekomtól?
Ügyfélszolgálaton személyesen vagy telefonon is lehet ilyet intézni? -
pvt.peter
őstag
válasz
Gubek-Einste #4768 üzenetére
Nincs, kizárólag net van.
Úgy tűnik, hogy sosem fog kiderülni, hogy miért van zárva, vagy miért mondja zártnak... -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Félig meddig off lesz az amit kérdezni fogok de mivel kapcsolódik ehhez a routerhez ezért itt is megkérdezem.
Portnyitással kapcsolatban lenne némi problémám.
Ha minden igaz, akkor a router kezelőfelületén már kinyitottam a szükséges portotEzt ellenőriztem több oldallal is, pl. canyouseeme.
Viszont Transmission torrent kliens továbbra is azt mondja, hogy a szóban forgó port zárva van, annak ellenére, hogy
a "Use port forwarding from my router" doboz be van pipálva.Ha felmegyek a whatismyipaddress.com oldalra, akkor az IPv6 -os címemet jeleníti meg, ami eltér a router Status/Gateway oldalon levőtől.
Viszont ezen az oldalon meg az IPv4 -es címemet jeleníti meg ami pedig már szerepel a router Status/Gateway oldalon.Elképzelhető, hogy tiltani kellene az IPv6 -os konfigurációt szolgáltatói oldalon és visszaállni vhogy az IPv4 -re? Lehet ilyet egyáltalán?
Vkinek esetleg vmi ötlete van erre
Költözés előtt az előző szolgáltatóm UPC volt, ennél simán ment minden a megfelelő portok nyitása után.
Jelenleg Telekom a szolgáltatóm. Sajna a Telekom -os topikban sem tudtunk a végére járni ennek a problémának. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Nem tudom próbálta-e már vki "LAN Setup" - nál a "Pre-assigned DHCP IP Addresses" menüpontot, de én azt tapasztaltam egy idő után, hogy hiába társítjuk azt az adott MAC címet egy IP címhez, előbb-utóbb máshova rakja át.
Találkozott-e már vki ilyen anomáliával?
Illetve miért lehet ez? -
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
A Setup -> Lan Setup oldalon levő time server listát eltudná küldeni nekem vki?
(Véletlenül töröltem.)
Vagy más megbízható szervereket is várok, ha tud vki ilyet írni.Előre is köszi,
Peti -
pvt.peter
őstag
Üdv!
Beállítottam megfelelően, ha minden igaz.
Most már a TV adás is normálisan betölt.Jelenlegi konfiguráció:
Cisco EPC3925
- DHCP ON, WIFI OFF
- IP: 192.168.1.1
- LAN1: 192.168.1.2 (TP-Link TL-WR741N router címe)
- LAN2: 192.168.1.102 (set-top-box)
- LAN3: 192.168.1.103 (asztali PC)
- LAN4 üres
Ahol a LAN1-2-3 fenntartott címek MAC címek alapján.
IP címek kiosztása: 192.168.1.100 -tólTP-Link TL-WR741N
- DHCP OFF, WIFI ON
- IP: 192.168.1.2Van-e esetleg vmi egyéb / biztonsági beállítás amit érdemes lenne beállítani?
Jelenleg a TP-Link TL-WR741N routernél WPA2-PSK van használva AES titkosítással.Észrevettem, hogy a Ciscos routernél kétféle helyen is ki lehet kapcsolni a wireless kapcsolatot:
Setup -> Quick Setup
illetve Wireless -> Basic Settings
Elméletileg a Wireless Network kivan kapcsolva, de ez csak az utóbbi menüpontnál jelenik meg helyesen.
Ez így normális? Mánál is így van?Illetve Setup -> Lan Setup -> Connected Devices Summary -nál hogyan lehetne beállítani hogy a fenntartott IP címekhez tartozó eszköznevet is megjelenítse a táblázat?
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
T-Home előfizetőként tegnap lett bekötve egy IPTV, internet szolgáltatással együtt.
A T-Home router adatai:
- Model: Cisco EPC3925
- Hardware Revision: 1.0
- Bootloader Revision: 2.3.0_R1
- Current Software Revision: epc3925-E15-12-v302r125555-130315c-MYR-TEST
Illetve van egy saját TP-Link wifi routerem is:
- TP-LINK TL-WR741ND
- legutóbbi fw -velJelenleg így van konfigolva a hálózat:
A T-router 1-es ethernet portjára megy az set-top-box
2-es portra: a TP-Link router
3-as portra: asztali PC
4-es port szabad.A problémám a következő, illetve a kérdéseim:
- számít-e az, hogy a T-router melyik ethernet portjára történik egy adott eszköz csatlakozása?
- hogyan tudnám azt beállítani, adott belső IP címre (192.168. ... ) adott MAC cím tudjon csatlakozni? Azt szeretném beállítani, hogy a set-top-box, TP-Link wifi router és az asztali PC is mindig ugyanazt a fix belső IP címet kapja.
- amikor a teljes hálózat áram alá kerül akkor a TP-Link routerre nem tudok elsőre hiba nélkül csatlakozni, ugyanis korlátozottként jeleníti csatlakozás után. A wifiről való lekapcsolódás után már probléma nélkül zajlik az újbóli kapcsolódás.
- hogyan tudnám elérni a TP-Link router adminisztrációs felületét? Régebben a 192.168.1.1 cím hozta be. (A T-router felületét pedig a 192.168.0.1 hozza be.)
- illetve előszokott olyan is fordulni, hogy a TV nem hoz be semmilyen adást, csak egy "T-Home" feliratú szürkés, rózsaszínes képernyőt. Ez miért van és mit lehetne tenni ellene?
- kiegészítésként pedig: tudom, hogy a saját TP-Link wifi routerem helyett lehetne használni a T-routert is, csak sajnos annak nem olyan nagy a hatótávolsága.A válaszokat előre is köszönöm,
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Dell Precision Munkaállomás 7750 17.3" i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/RTX3000/WIN11PRO
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest