- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bengio
tag
válasz
Bengio #91125 üzenetére
Sziasztok!
CS2 topikban folytattam az ottani fórumtársakkal az eredeti hsz-emben leírtak fejtegetését, bemásolom, amit az imént oda is megírtam, hátha valakinek infót, segítséget adhat valamikor, valahol...
MSI lap + VGA kombóhoz van egy MSI Gaming APP nevű szoftver. Ezt nemrég fedeztem fel, és "sajnos" használtam is. 3 üzemmódja van: Silent - Gaming - OC. Először tesztelés céljából feltoltam (még az 1070-nel) OC módba a konfigot (CPU-t is, VGA-t is), majd, mivel drasztikusan megnőtt a hőtermelés, és a fogyasztás is, minimális FPS számot profitálva ezzel, úgy döntöttem, visszateszem "Silent" módba az egész gépet. Eközben megérkezett az 1080 Ti, következett annak tesztelése, és a szomorú eredmény, amit a hivatkozott hsz-emben leírtam. És itt jött a varázslat: pár napja a BIOS-ba belépve konstatáltam, hogy a Silent mód szépen csendben a RAM-ot is kidobta a korábban elég optimálisra beállított XMP-mből, vissza 2133 MHz-re, bődületes béna időzítésekkel. Innentől kezdve játék közben a CPU gyakorlatilag a RAM-ra "várva" lóf.sz teljesítményt tudott produkálni, ami lehúzta magával a VGA-t is. Ezért voltak a 60-60%-os CPU/GPU terheltségek, és a 60-70 C fokos hőmérsékletek... Ami miatt az eredeti sztoriba ezt a silent módos hülyeséget nem írtam le, az az volt, hogy egyáltalán nem gondoltam volna, hogy a RAM-hoz is hozzányúl, ezért nem is ellenőriztem... Ebből kicsit az is jöhet le, hogy félrevezettelek titeket, de nem volt szándékos, magamat is félrevezettem. my bad.
Szerencsére a szépen finomhangolt 3000 MHz / CL13 memóriabeállítás el volt mentve BIOS-ban, így azt visszatöltve jelentős javulást tudtam elérni a gép összteljesítményében, FPS számokban...
Ezen felbuzdulva elkapott az ideg, kíváncsi voltam, mi történik, ha még feljebb tolom a RAM órajeleket, hozzáigazítva az időzítéseket... 3600 CL 16-ot belőttem. Ennek egy nagyon pozitív hozadéka az átlag 80/100% CPU/GPU kihasználtság lett (jobban kihajtja a 7700K az 1080Ti-t), viszont 10-10 fokkal magasabb hőmérséklet mindkét oldalon (CPU ~75-80, GPU ~70-75). GPU fronton magából a teljes terheltségből, CPU fronton viszont a megemelkedett MCH (memóriavezérlő) használatból adódik a hőmérséklet emelkedés. Cserébe 180-220 FPS közötti átlagokat hoz a konfig CS2-ben, maptól függően...Köszönöm mindenkinek, aki ötletelt, és segített.
Kellemes ünnepeket kívánok nektek,
-
Bengio
tag
válasz
Csupingo #91128 üzenetére
Hmm. Akkor érdemes lenne kiíratni OSD-re a magonkénti kihasználtságot is?
#91129 Grave_444 + #91130 xtremist : nagy problémát nem okoz, hogy "csak" 130 az avg fps. Ami meglepő volt, hogy a CPU load is kevés, a CPU hőmérséklet is ennek megfelelő, nagyobb terhelésnél a hőfok is megugrik, így arra gondoltam, hogy valami korlátoz, vagy valami miatt nem hajtják ki egymást.
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Kis segítséget, ötletelést kérnék.Konfig: MSI Z270 Gaming M7, i7-7700K, 2x8GB @ 3000CL13, MSI 24" 144 Hz IPS, Win10 pro (1 hónapja telepítve, fölös szemét nincs rajta).
Játék, és beállítások mindkét esetben ugyanaz: CS2, 1080p, max részletesség.
VGA_1: MSI 1070.
CPU load átlag: 60 %
GPU load átlag: 95 %
FPS: kb. 100-200 között, átlag 130.VGA_2: MSI 1080 TI.
CPU load átlag: 60 %
GPU load átlag: 60 %
FPS: kb. 100-200 között, átlag 130.A korábbi, 90-100%-os GPU használatból, és 50-60 % CPU használatból arra következtettem, hogy van egyfajta VGA bottleneck, a proci épp csak elvan, tudna többet is, az 1070 meg a lelkét kiteszi azért a 130-150 fps-ért.
1080 Ti beszerel, nézzük mit tud. Driver le (DDU-val), driver fel, restart, stb., FPS ugyanaz, GPU load 50-60-70%.
Sac / kb. azt gondolnám, hogy a 7700K és az 1080Ti pariban vannak, nem kellene, hogy bottleneck legyen egyik oldalról sem. Logikám szerint így 100/100%-on kellene menniük, mondjuk egy 180-200 átlag FPS-t produkálni. Ezzel szemben lazsál a proci, és a vga is, ugyanazért az FPS számért, amit az 1070 is tudott, csak egy kicsit több melóval... Cserébe az 1080TI többet fogyaszt még így, alacsonyabb load mellett is, mint az 1070 100%-on.
Erre valami ötlet, javaslat? Beállítás?
Köszi előre is. -
Bengio
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy MSI Gaming X 1060 3GB-os VGA-t. Letöltöttem hozzá az MSI Gaming App nevű szoftvert, aminek segítségével sok mindent lehet állítani rajta, többek között az oldalán lévő RGB világítású MSI LED színét, valamint a világítás módját. Ki is lehet offolni, hogy ez a rész ne világítson. Én ezt be is állítom, de restart után ugyanúgy világít, újra elő kell vennem az MSI Gaming App-ot, és újra beállítanom. Megoldható, hogy ezt a VGA megjegyezze?
Unokaöcsém Gigabyte GTX 1050 Ti Gaming G1 karija ezt tudja, ott beállítom a szoftverben, és úgy is marad, akkor is, ha kilépek a progiból, és újraindítás után is.
Köszi előre is!
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Sapphire mennyi gyártói garit ad a VGA-kra? Valakinek van tapasztalata a gariztatással náluk? -
Bengio
tag
válasz
athomi #65553 üzenetére
Te/ti melyik 1050Ti-t ajánlanátok még? Időközben nekem is érdekes lett a kérdés a kihalt 7770 után. Mik a különbségek az ASUS/MSI/Gigabyte 1050Ti kártyák között? Az órajeleket adott esetben értem. Hűtés?
Giga GAMING szériája mivel tud többet, mint a "sima" 1050Ti, vagy mondjuk az OC? -
Bengio
tag
Sziasztok!
Az normális, ha egy Sapphire HD7770 GHz edition kártya szabályos kikapcsolást követően másnap már nem ad képet? Azóta 3 különböző (működő, használatban lévő) alaplapban igyekeztem életet csiholni belé, sikertelenül.
BIOS-ában lehet probléma, vagy hardveresen mehetett tönkre? Érdemes vele foglalkozni, pénzt, és/vagy időt szánni rá?
Köszönöm előre is a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- LEGO klub
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest