- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marci112233
addikt
válasz
herion #84440 üzenetére
Nem meglepő a gyártói adat. Az estek többségében az a noname tápokra igaz, a valóság viszont az hogy gyakran jóval kevesebb W-al rendelkező táppal is elvan bőven csak az legyen minőségi és megbízható hatásfokú. És mint ítad is az 520W esetén még bőven van tartalék a tápban is, és egy kábellel is el kéne vinnie, met kétlem hogy gyártó merné rátenni a 2x8-at egy kábelre ha nem bírná amit kell neki.
-
Marci112233
addikt
válasz
herion #84437 üzenetére
Ha jól néztem a gépedet akkor 4070 TI meghajtása célod. És ha azt is jól néztem hogy minőségi 80+gold tápod van, de csak 650-es. Az lehet kevés lesz majd a többi komponensekkel együtt.
Nekem csak 3070 van mint írtam és csak i5-ösöm így nálam a 650-es 80+gold tápom pont elég még neki. Néztem és nálam a kártya maximum 230-240-et eszik, de álatlában 210-220-al megy, így a maradék a többi alkatrészeknek még bőven elegendő. -
Marci112233
addikt
válasz
Nojzinho #84332 üzenetére
Szerintem az lesz a probléma hogy 165Hz-es a monitor mint írod, de a GPU 400 FPS-t tud. Fixáld le az FPS-t 165-re mondjuk Rivatunerrel és nézd meg mit csinál.
Nálam hasonló volt gond volt AZ NFS Most Wanted 2005-ben. Ha hagytam a mostani gépemnek ami az aláírásomban van hogy menjen amit bír, és ez 100-110 FPS volt 144Hz-es minitorral tehát itt bőven menni kellene 144 FPS-el is, de egyszerűen a játék nem enged többet és így szaggatott elég jócskán Rivatunerrel korlátozva 60 FPS-re megszűnt a szaggatás. -
Marci112233
addikt
válasz
Levo96 #84280 üzenetére
Ha nem kel mindenképp új kártya én körbenéznék a használt piacon. Azért írom ezt, mert 180-220-ig 3070/3070 TI is kifogható még legalább 1 év garanciával. Bár jó lenne tudni milyen processzor és monitor mellé lesz a kártya, mert ha csak FHD a cél akkor a 3060 is leég lehet, de ott is érdemes a használt piacot körbejárni, mart abból meg már 150-ből is kapható néhány verziója.
-
Marci112233
addikt
Megkérdezném, hogy amikor az AB-t használod ugye nem fut más ami beleszólhat a vezérlésbe, mint például a kártya saját programja?
Azért írom ezt mert nekem a GTX1060-hoz is járt egy program, azt hiszem MSI Gaming app volt a neve. Ha az futott akkor nekem is 60 fokig állt a ventilátor hiába futott vele az AB is a beállított vezérléssel, a saját program felülírta. Amint az nem futott az AB szépen szabályozta és forgatta a ventilátort már 20 foktól kezdve. Így mindig forgott ugyan, de ezáltal 55 fok fölé is ritkán ment ezután.
-
Marci112233
addikt
válasz
***ANDRÁS*** #84172 üzenetére
Nem frissítik, de ha egyszer fent van, illetve megtartod a meglévő verzió vagy az utoljára még elérhető verzió telepítőjét, akkor még tudtommal működni fog amíg fent van, ha meg valamiért nem lenne fent, felteszed a félre rakott régi telepítővel.
Legalábbis én így tudom, hogy menni fog, csak nem lesz tovább fejlesztgetve.
-
Marci112233
addikt
válasz
pellesmartin #84157 üzenetére
Nem leszólás, de 1660-ra 55" 4K TV-t kötni játékra szerintem nem oké, bár filmnézésre elég lehet. Én RTX3070-est kötöttem össze 43" 4K 60Hz-es TV-vel, de az sem bírt annyira vele hogy az Euro Truck Simulator 2-t vigye fix 60FPS-el, sőt a 60-at is ritkán láttam, inkább 35-45 közt mozgott. Pedig a 3070 jóval erősebb VGA. 1660 mellé inkább FHD felbontás az ideális. 3070-nek meg a 2K és én arra is váltottam pár napja 22" FHD-ról, mert a 3070 meg FHD-ra már sok.
-
-
Marci112233
addikt
válasz
thedivision2 #84094 üzenetére
Nekem ilyen 1060-asom volt, pontosabban most is meg van csak eltéve tartaléknak. DP 1.4-es csatlakozó vannak így 1.4-s DP kábellel át kell menjen a 4K.
-
Marci112233
addikt
válasz
thedivision2 #84092 üzenetére
Használt vagy új? Amd vagy Nvidia? Utóbbiból GTX980 vagy afölött, mint például GTX1060 6GB. Ezek elvileg tudják a 4K 60Hz-et, de érdemes utánuk nézni hogy milyen kábellel kötöd össze mert az is befolyásol.
-
Marci112233
addikt
-
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Megéri ez kis 3060TI ezt az ársávot? Az aláírásomban lévő gépbe szánnám, és a proci elvileg elég neki, de egyenlőre a monitorom 1920x1080-as, de a fejem felett a falon ott a 4K TV is.
-
Marci112233
addikt
-
Marci112233
addikt
Igaz hogy a 950 előrelépés volt a 750-enhez képest, de minimális. Szerintem az kevés a játékhoz, bár én előzőleg a mostani 1060 előtt MSI GTX660 Gaming OC 2 GB-os kártyával 1920x1080 felbontás mellett olyan közepes beállításokkal 40-50 FPS között toltam a játékot. Ahogy nézem az én volt 660-asom majdnem üti a 950-et bár lehet ugyan az a szint.
Egy szó mint száz, proci és memória elég a játéknak aránylag, de VGA az lehet karcsú és az okozza a gondot. Egyébként én megfigyeltem hogy még az 1060-annal is előfordul néhol, hogy stabil 60 FPS helyett esetenként be esik 50-55-re. -
Marci112233
addikt
válasz
klaca1978 #63931 üzenetére
Pedig a 660-asnak működnie kéne DVI-D-ről is. Én pont 660-asról váltottam 1060-ra, de már a 660-as is DVI-D-n adta a képet, és a BIOS-ba is be tudtam lépni, igaz MSI kártyám volt. Mivel még az 1060 előtt váltottam monitort amin nincs analóg bemenet, így DVI-D csatlakozó van a kártyába csatlakozó végén a másik végén pedig HDMI.Gond nélkül lépek be a BIOS-ba. Én amikor megnyom a bekapcs gombot már nyomom is del gombot. (nekem azzal jön be a BIOS.), mert ha nem figyelek pillára átlépi ahol be lehet lépni.
-
Marci112233
addikt
GTX 750TI amit ajánlanék. Vagy ha találsz még garanciás nem ref hűtős GTX 660-ast akkor az is jó lehet és erősebb a 750TI-tól. Amúgy én már egy ideje nem, de előtte szintén Q9550-es procival és MSI Gaming OC 2GB-os kártyával játszottam, és kényelmesen kihajtotta a 9550 a 660-ast. (Igaz 3,53 GHz-en ment a proci nem alapjáraton.)
-
Marci112233
addikt
-
Marci112233
addikt
Kiegészíteném és helyesbíteném a mondandóm. Nem az Update a ludas, hanem a szünetmentesem programja. Az tilt vissza kártyának, de hogy hogyan azt be kérdezd. Ma felraktam azt is és az kért újraindítást. Újraindítottam és már el is szállt a kártya. Na mondom próba. Program letöröl, plusz IOBIT unistaller erőteljes vizsgálat és törlés. Gép ismét újraindít és már megint minden oké a géppel és a kártyával.
Jó lenne a szünetmentes programja mert elég sok mindent közöl ,de ha emiatt nem megy a gép rendesen fel nem teszem az fix. -
Marci112233
addikt
Maradt a frissítés után is.
De közben azt hiszem rájöttem a hiba okára. Ugyanis először azt írta a rendszer hogy fent az 1607-es verzió van fent, de szerintem nem az volt. Ugyanis elsőnek az újraindítás után nem írta ki hogy frissíti magár és ez alatt többször is újra fog indulni, hanem csak leálláskor írta a százalékokat és után elindult a rendszer.
Valószínű félbeakadt a frissítés, amit a rendszer úgy érzékelt fent van, de azt már nem jelezte hogy hibásan.Mindenesetre gondoltam megírom hogy helyreállt a dolog Végre.
-
Marci112233
addikt
-
Marci112233
addikt
Érdekes a szitu. Valszeg a VGA a ludas.
Visszaraktam a GTX 660-ast. Gép bekapcs ugyan az a szitu mint az 1060-nál. Igen ám, felraktam ugyan azt a legfrissebb drivert rá amit az 1060-ra is akarok a Geforce Experinece-ből egyedi, tiszta telepítéssel. A végén kiírta hogy befejezve. Gép újraindít és minden oké volt a 660-assal. Ezután gép kikapcs, 1060 visszarak, és ugyan azon lépés végigcsinálása mint a 660-asnál, de az 1060-nál nem jött be.Az 1060-nál eszközkezelőben 43-as hibakódot ír.
Mi lehet a gond? Gépnek illetve oprendszernek nem lehet gondja mert a 660-assal működik.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Újra ugyan az a hiba. Az eszközkezelőben sárga háromszög a VGA mellett.
Ma csináltam egy újratelepítést ami után először felraktam az alaplapi drivereket, majd utána az NV 378.66-os drivert. Minden klappolt, az asztalon jobb katt és az NV vezérlőpult is meg volt. Na mondom gond megoldva. Aztán tovább telepítettem a szükséges programokat, illesztőprogramokat amik kellenek. Közben persze ment a Windows Update, ami felpakolt pár frissítést. Én marha nem figyeltem melyik frissítés után, de egyszer csak megint nincs se NV vezérlőpult, és a gép nem látja a kártyát. Mi okozhatja a gondot? Mégis a kártya lenne a ludas? -
Marci112233
addikt
-
Marci112233
addikt
válasz
draco31 #63480 üzenetére
Üdvözletem!
Ma délután elhatároztam, hogy felfrissítem a VGA-ám driverét a legfrissebbre. Mindent úgy csináltam mint máskor is. Geforce oldaláról leszedtem a telepítőt, majd telepítéskor tiszta telepítésre nyomtam. Innentől kezdve nem ismeri fel a gép a VGA-t. Már tettem vissza régebbi drivert is, ami nem segített. Aztán DDU, újraindít, fel azt a drivert amivel előtte ment, de szintúgy semmi.
Már próbáltam geforce Experience-ből is telepíteni, ahol mikor elindítom a telepítést ugyan azt írta ki telepítettnek amit fel is akar tenni. Amikor végez, kiírja hogy telepítés sikeres és befejezve, de így sem ismeri a gép a kártyát.
Eszközkezelőben látom, de sárga felkiáltójel van mellette. Gépem az aláírásomban. Op rendszer Win10 x64 Pro.
Már bánom, hogy frissíteni akartam. -
Marci112233
addikt
válasz
balintx #63426 üzenetére
Üdv!
Én egy kérnék kölcsön egy erősebb de minőségi tápot és kipróbálnám úgy is. Na meg régebbi driver is megoldhatja a gondot.
Vagy másik megoldás, ha nem tudsz kölcsön tápot szerezni, az hogy beviszed szervizbe a gépet egyben.
Ott biztos kérni fognak valamennyi pénzt már az átvizsgálásért is, de ha nem a kártya a ludas akkor ott meg mondják, mi a hiba. Tudom hogy ha csak a VGA-t viszed vissza ott az IGP, de ha nem a VGA a ludas akkor gond lehet.Én is VGA-ra gondolok, hogy ludas, mivel írtad, hogy DX11-es játékokkal semmi gond, na most az Euro Truck Simulator 2 szintén DX11-es, csak azért ha maxra tolsz mindent akkor kéri a gépet rendesen.
-
Marci112233
addikt
válasz
Sztrapacska #63304 üzenetére
Ha Win 10-et raktál fel akkor az automatikusan feltesz drivereket magának.Én a nyomtatónál vettem észre hogy csak bedugtam a csatlakozót és automatikusan felrakta a teljes drivert, ráadás a legfrissebbet.
-
Marci112233
addikt
válasz
zsolt00000 #63291 üzenetére
Hogy a fenébe akarsz kártyát venni, ha nincs egy összeg a zsebedben, amit rá fordítanál? Pénz nélkül nehézkes a dolog.
Szerk.: Akkor voltál bolond, mikor eladtad az asztali gépet. Laptop irodai munkára, asztali gép játékra. Ez alapszabály. Bár van olyan laptop amin lehet játszani, de az kétszer annyiba kerül mint egy normális asztali PC.
-
Marci112233
addikt
válasz
zsolt00000 #63287 üzenetére
Keret amit rá szánnál? Illetve milyen gépbe menne? Mert az se mindegy teljesen.
-
Marci112233
addikt
válasz
zsolt00000 #63284 üzenetére
Mint előttem írták attól függ milyen kártyáról van szó.
-
Marci112233
addikt
válasz
Jackie_Chan #63275 üzenetére
Ezek alapján és 60-ra tenném fel.
-
Marci112233
addikt
válasz
Jackie_Chan #63272 üzenetére
Mennyit szánnál rá pénzügyileg? Nvidia kell vagy lehet AMD is?
Egyébként Nvidia oldalról GTX 1070 vagy 1080,
Amd-ből pedig RX 480 8GB -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Nem találtam jobb topikot így itt kérdezek.
Egy MSI GTX660 Gaming OC 2GB-os kártyát mennyiért lehet elpasszolni.Dobozával, lemezével.
Erről lenne szó pontosan: [link] -
Marci112233
addikt
válasz
mikkristof #62345 üzenetére
MSI Gaming vagy MSI Gaming X. Kicsivel drágább, de megéri. Bár én a jövőre való tekintettel a 6GB-os verziót ajánlanám, de ha keret nem engedi a 3 GB-os is megfelelő lehet.
-
Marci112233
addikt
válasz
Drachande #61947 üzenetére
Ha ez a helyzet akkor ted azt mint én is megjátszottam, de nem írtam le az előbbi hozzászólásomba.
Mikor felmegy a legrégebb driver amit írtam is azt hiszem kér egy gép restartot is a telepítő. Ha ez megvan és bekapcsolás után minden oké, akkor már frissítheted is a neked megfelelőre. Én nekem is a 375.70-el megy a kártya. Én is féltem mikor ráhúztam a 375.70-es drivert hogy megint gond lesz mert a telepítővel tiszta telepítésre mentem nem frissítésre., de minden gond nélkül megy azóta is. -
Marci112233
addikt
válasz
Drachande #61945 üzenetére
Szedd le a mostani NV drivert ami fel van rakva DDU-val.Aztán tedd fel a legelső a 10-es szériához kiadott drivert a 372.54-est. Nálam az segített az 1060-asom normális beüzemelésénél.
És DVI-HDMI kábel létezik. Nekem is úgy megy a kép a kártyáról a monitoromba. VGA-ból DVI-ből jön a jel, de a másik végén a monitorba HDMI-n csatlakozik.[link] -
Marci112233
addikt
Tedd fel az 1000-es szériához kiadott legelső drivert, azzal mennie kell.Nálam hasonló volt a helyzet amikor 660-ról 1060-ra váltottam.Nekem egyszerűen nem érzékelte a kártyát.Pontosabban képet adott, de Windowsban csak eszközkezelőn belül láttam, és ott is sárga háromszögben egy felkiáltó jellel.Nálam is játszott a DDU, de csak a legelső driver oldotta meg a gondomat.
Ha vissza olvasgatsz már szerintem több oldalt is, akkor láthatod, hogy én is kérdeztem pont itt. -
Marci112233
addikt
válasz
Amarth #61480 üzenetére
Azt otthon nem oldod meg ahogy már írták is.Szervíz lesz a vége.Amúgy ha többször van áramszünetekre hajlam érdemes szünetmentesre beruházni.Én kb 2 hónapja vettem, mert előtte volt hogy hetente volt áramszünet.Igaz néha csak pillanatra, de a gépet az is kiütötte.(Bár azóta nem volt egy se, így még élesben nem volt használva.)
-
Marci112233
addikt
válasz
imotep03 #61323 üzenetére
Én is szenvedtem hasonlóval még a 660-asnál amikor win 10-re váltottam. Akkor csak az segített hogy egy jóval régebbi, de a kártyához és az oprendszerhez tarozó drivert raktam fel először, és azt frissítettem rögtön a legújabbra.Sőt mi több nemrég mikor én szintén MSI Gaming X kártyát raktam a gépembe csak 1060-ast, majdnem ugyan ezzel szenvedtem.Nekem felment ugyan a legújabb driver nyitásnak, de a kártyát nem érzékelte a gép név szerint.Azt is az oldotta meg hogy először feltettem az 1000-es szériához kiadott legelső drivert. Ezzel már működött, és ezt frissítettem a legújabbra.
-
Marci112233
addikt
válasz
scarabeus86 #61222 üzenetére
Véleményem szerint amelyik neked tetszik, mivel egy szálról kapja az áramot mindegyik, csak osztva vannak ha netán 2x8-as csatlakozás kéne.
-
Marci112233
addikt
Köszönöm a választ!
Bál@: Én is úgy vagyok vele hogy inkább forogjon, mint kapcsolgasson. Amúgy a 60 fokot nem sokallnám egy ilyen kártyánál, csak ugye mint minden elektromos dolog elindulásnál több kakaót kér.Igaz itt picur áramról van szó, sőt táppal túl is vagyok biztosítva.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Lenne egy kérdésem. Adott a tegnap beszerlt 1060-as VGA-m. Azt vettem észre hogy ha megy az MSI Gaming app akkor a kártyán a ventik 60 fokig be sem kapcsolnak. Na most ha pedig nem megy a Gaming app akkor pedig állandóan megy a venti és el sem éri a hőfok a 60-at.(Alig hallom állandó menés közben is a hangját egyébként.)
Melyik a jobb megoldás? Hagyjam menni a Gaming appot vagy kikapcsolva jobb? -
Marci112233
addikt
válasz
Marci112233 #61086 üzenetére
Gondoltam megírom, hogy immár fent a legfrissebb driver és minden működik ahogy kell. Úgy látszik egy régi driver kellett az új előtt.Elbohóckodtam vele egész délután,de végre működik.
-
Marci112233
addikt
válasz
Csupingo #61081 üzenetére
Biosban slot 1 van belőve a képmegjelenítőnek.Kíváncsiságból vissz tettem a 660-as kártyámat és azt egyből fel ismerte a gép.Nem átalakító van a múgy a kábel végén hanem egy kábe csak két különböző csatlakozó van a végein. Egyiken DVI-D másik végén pedig HDMI. A DVI-D van a VGA-ba dugva és a HDMI a monitorba.A 660-asnál ez nem volt gond.
-
Marci112233
addikt
válasz
Csupingo #61078 üzenetére
Ahogy mondod. Gép kikapcs mivel ment mikor megérkezett az új kártya. Régi kártya ki, be az új. Tápot rátoltam ahogy kell, világít is az oldalán az MSI felirat, és bekapcsolás elején pár másodpercig a ventik is elindulnak.Kép van, de gyanítom a processzor IGP-jéből, bár érdekes mód az 1060 csatlakozójából jön a jel neki.
Biosban még nem nézelődtem, de most ránézek. -
Marci112233
addikt
Üdvözletem.
Megérkezett az 1060-as VGA. Nem ismerte fel magának a kártyát a rendszer így leszedtem a legfrissebb drivert és tiszta telepítéssel feltettem. Így sem ismerte fel. Rátoltam a DDU-t és újra driver fel. Semmi, a hiba tovább fenn áll. Lehet az gond hogy a VG-ból a DVI-D-n jön ki a jel de a monitorba HDMI-n megy be?A 660-as is így ment és annak semmi gondja nem volt.
-
Marci112233
addikt
válasz
papirzsepi93 #61011 üzenetére
Köszönöm a választ.
Lehet kipróbálom DDU nélkül mivel ahogy nézem ugyan az a driver van az új kártyához is mint ami most is van a gépen.Mindenesetre leszedem a DDU programot. -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Végül megrendeltem egy MSI GTX 1060 Gaming X 6G kártyát.
Rögtön kérdés merült fel bennem. Csak simán kicserélem a két kártyát és minden menni fog ahogy kell vagy a drivert újra kell érte tennem majd?A Legújabb van a 660-ashoz most feltéve azért is kérdezem.Afterburnertől nem félek annak fel kell ismernie majd az új kártyát. -
Marci112233
addikt
válasz
motkany91 #60984 üzenetére
Lehet szimplán a falból jövő hálózatból nem jön elég áram és védettség szempontból lekapcsolja magát valami.
Én rámérnék hogy mennyi is van,(Pár ezer forint egy multiméter.) mert ha mást is indítasz a gépen illetve a TV-n kívül lehet az alacsony feszültség miatt van a probléma. -
Marci112233
addikt
válasz
kazuma921 #60972 üzenetére
Ha sűrített levegővel vagy kompresszorral takarítod a ventilátor körül a kártyát és nem fogod meg a ventilátort fújás közben akkor kárt is tehetsz a csapágyazásában is.Ugyanis ebben az esetben nagyobb fordulatra is emelkedhet mint azt maga a Windows tenné, ezzel károsítva azt.Szigorúan álló ventilátorral szabad fújatni akármilyen ventilátort.(Legegyszerűbb ha megfogja az ember takarításkor.)
-
Marci112233
addikt
válasz
GeryFlash #60968 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Pont ettől tartok én is.A 6 GB-os pont amennyi VRAM-al rendelkezik annyival kerül is többe a 3Gb-ossal szemben(Kb 30-33 ezer Ft).
Maradok Nvidiánál és ráadásnak MSI márkánál mert nálam azok nagyon beváltak.A 660 előtt is az első szériás Twin Frozr OC n260-asom is MSI volt . -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Egy MSI 1060 Gaming X 3g mennyire jó beruházás lenne?
Hány évig lenne elég Full HD felbontás mellett?
A jelenlegi MSI 660 GTX Gaming OC kártyámat váltaná.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest