- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Staradder #78120 üzenetére
Örülök,hogy ennyire is sikerült leszűkítened a valószínűsíthető problémát. Mint írtam,ha időd engedi, érdemes lenne egy tiszta Windows telepítés. Mert feltételezhető,hogy a korábbi driverekből,akár szoftverből maradt a registry-ben,ami az aktuális verziókkal tud ám némi kavarodást/konfliktust okozni( pl vga driver). Első sorban azt próbálnám meg: a helyes módon eltávolítani és az újat feltenni. (Ha ezzel kapcsolatban kérdésed lenne vagy segítségedre lenne szükséged,írj nyugodtan privátban és leírom lépésről lépésre)
A torrent kliensek tudnak szép dolgokat művelni.
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Staradder #78109 üzenetére
Most már fogalmam sincs mi okozhatja a gondokat. Hátha van itt fórumtárs,akinek van több ötlete. Én most húztam újra a gépet a legfrisebb windows verzióval és az ajánlott vga driverrel. Eddig semmi problémám nincs vele.
Esetleg próbálj meg valakitől beszerezni vagy valahogy letölteni egy vagy két verzióval korábbi windows-t. S az ajánlott Vga drivert is feltenni. A lényeg,hogy a windows ne legyen 1809-nél korábbi. Gondolom csak ráfrissítettél a régebbi verziódra. Ami lehet,hogy nagy ugrás volt és az lassította be a géped. Vagy a legopcionálisabb megoldás,hogy innen [link] letöltöd az aktuális hivatalos verziójú windowst(windows media creation tool). Pendrive be a gépbe(formázod) elindítod a letöltött fájlt -kiválasztod a pendrive meghajtó betűjelét,melyet használni akarsz. A windows letöltődik és automatikusan létrehozza a kiválasztott pendrive-ot egy windows telepítőnek. S csinálsz egy komplett friss telepítést,célszerűen friss driverekkel. (Itt már akár mehet a legfrissebb vga driver is,mert ha jól emlékszem nem tudtad rendesen leszedni az előzőt). Jah igen egy tanács! A windowst és a drivereket net nélkül telepítsd,mert amint feltelepült,s netet észlel, akkor automatikusan letölti a vga driverét is,ami 99%-ban nem a legjobb.Ha végeztél minden driver feltelepítésével,akkor ráengedheted a hálózatra. Engem már szivatott meg így a windows
Ennyi ami perpill eszembe jut.
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Staradder #78101 üzenetére
Most olvasom az Nvidia Reddit-jén,hogy a legfrisebb Nvidia driver nem szereti az új windows frissítést. S sokaknak okozott Fps dropot. Próbáld meg DDU uninstallerrel csökkentett módban leszedni a mostani. És próbáld meg feltenni ezt: 457.09. Volt akinek megoldotta.
Remélem tudtam segíteni.
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Staradder #78080 üzenetére
Örülök,hogy legalább ez a probléma megoldódott.
Igen: a Ray Tracing csak DX12 alatt aktiválható.Az fps droppal kapcsolatban még annyit,hogy nézd meg azt is Nvidia vezérlőpultban,hogy nincs e valami fps limitter bekapcsolva. Az újabb driverekben elvileg lehet az fps-t limitelni. Ha jól emlékszem.
Nvidia vezérlőpultban nem tudod bekapcsolni a Gsync-t? Ha Gsync-es a monitorod,azt automatikusan felismeri a kártya. Freesync-nél szerintem manuálisan kell bekapcsolni a vezérlőpultban. A drivered a legfrisebb szóval azzal nem lehet probléma. -
Selynelar
aktív tag
válasz
Staradder #78078 üzenetére
Sajnos ez volt a probléma azoknak,akik írtak róla. Rendben. Kíváncsian várom,hogy megoldódott e a problémád. Egyébként nekem fent van a 20h2.Egyenlőre minden pöpec. Azért ha teheted a mostani verziódat valahogy mentsd el,vagy készíts visszaállítási pontot,ha még se ez lenne a gond s nem jönne be az új verzió. Bár mint írtam,nem hiszem,hogy gondod lenne vele.
Örülök,hogy segíthettem.
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Staradder #78074 üzenetére
Próbáltam utánanézni a problémának. Melyik windows verziót használod? Volt akinek az volt a gond,hogy nagyon régi windows 10 verziót használt. Amint feltette az újabbat,minden klappolt. Próbáld az összes update-t feltenni. Persze ha Windows 10-et használsz. Még Vga driverre gondolnék. DDU uninstaller-rel leszedni és megpróbálni egy régebbi verziót feltenni.
Az Rtx ha be van kapcsolva,van az a sajátossága,hogy lecsíp az fps-ből. Az hogy ki van kapcsolva és úgy is alacsony az fps...
. Szintén driver hibára gyanakodnék. Vagy megpróbálhatod maximális teljesítményre állítani a kártyát az nvidia vezérlőpultban.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest