- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Benhill #83336 üzenetére
Mondjuk ez? Merlinhardver - Alphacool NexXxos GPX Pro hátlap - fekete /11697/ Vagy felhívod őket.
Viszont ahogy felettem megírták, nem számítanék arra, hogy olcsó lesz. Van egy 35k értékű 3th party hűtőd, aminek nincs meg egy alkatrésze, azt senki sem fogja neked 2-3 ezer forintért kipótolni. A gyártó sem.
Ha meg olcsón akarod megúszni, akkor csinálsz magadnak. Példaként: kézi szerszámok segítségével egy Alu hűtőbordát ( [link] ) átalakítasz. -
Glaz-dozfhut
őstag
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Benhill #82805 üzenetére
A terhelés alatt max 25% ventillátor gyári beállítás? Én módosítanám egy egyedivel, hogy terhelés alatt jobban hűtsön. Mégis csak 300W. A PWR1...5 hőmérsékleti értékek gondolom a VRM. Ezek közül van amelyik 78 fokos. Ez még kis szájhúzással elfogadható. De mivel a hatásfok romlik a hőmérséklettel, illetve élettartam szempontjából is jobb, ezért növelném a venti fordulatát. Gyanítom 30-40% között még tűrhető a hangja.
Nézd meg az én venti "görbémet", ami valójában szögletes
pár hozzászólálsal fentebb. #82801 Aprósólyom
Igyekeznék a PWR1...5 értékeket 70-72 fok alatt tartani.Kis undervoltot is alkalmaznék. Itt van egy nagyon jó, rövid, tömör 3 perces videó egy 2080 super kártyával: Undervolt your RTX 2080 Super for more FPS! - Tutorial - YouTube
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Benhill #82788 üzenetére
Egyetlen 1db VRAM modul, kb. 2,5 wattos egy ici pici műanyag tokozásban.
Kapjon folyamatos direkt légáramot a ventillátortól. Nem finomkodnék a légárammal. Legalább 800-1000RPM körül tartanám a min. fordulatot, "tűzön-vízen" desktop idleben is. Gamingben és egyéb terhelés alatt meg még magasabbon, legalább 1200-1300RPM. Biztos, ami biztos.
Mellette pedig alkalmaznék VRAM underclockot. Mondjuk legalább mínusz 10% - 15%-ot, amíg nem jönnek meg a VRAM sünik. Biztos, ami biztos alapon.
Ha így jársz el, akkor szerintem nyugodtan dőlhetsz hátra. A -15% VRAM tempó sem fogja hazavágni a játékélményt, de jelentősen csökkenti a VRAM fogyasztása, ami jót tesz a háthetőségnek és az élettartamnak.Jah... jut eszembe, a TDP keretet is korlátozhatod erre az ideiglenes időszakra. Ha kevésbé dolgozik a GPU, kevésbé dolgoztatja a VRAM-t is. Nyugodtan lehetsz szigorú, -25% -40%. Kísérletezhetsz. Meg fogsz lepődni, hogy nem fog annyival csökkenni az fps, mint amennyivel csökkented a TDP limitet.
Ui.: Én egyébként -5%-on járatom a VRAM-t a gyári defaulthoz képest. A teljes kártyát pedig 54% TDP limiten. Pusztán az energiahatékonyság növelése végett és a szűkre vett TDP keret miatt. Játékokban úgy sem érezni.
Bár én sosem játszom high grafon.
Video beállításokkal tovább optimalizálhatod a terhelhetőséget, miközben alig látszódik a különbség a grafikán.
Erről csinált egy videót anno a hardware unboxed csatorna is: https://youtu.be/inF-z_Td9YQ?t=328 -
Csupingo
veterán
válasz
Benhill #82768 üzenetére
Elvileg a gt 210, 220-tól felfelé, de mintha rémlene valamilyen gtx 4xx-es kivétel is, de azt most hirtelen nem találom, bár az is lehet, hogy rosszul emlékszem. Úgy tudom, az amd-nél ezt kicsit előbb megoldották, ott az ezeknél régebbi kártyák is tudták már.
-
Grafirka
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Battlefield 6
- Milyen alaplapot vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2985
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest