- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrCsiT
addikt
válasz
MK VII #58729 üzenetére
A 460-at 12-15e között vettem - nem magamnak. 40e fölött semmiképp sem lenne pálya semmi. Egy 950-et néztem ki apróból, de talán most még azt sem kérik, holott 40-ért hirdeti az eladó 1 hónapja, tehát elvileg 35-ért el kéne jönnie.
A bestbuy leírást köszönöm szépen, kicsit képbe hoztál vele: nekem lassan 2 éve van egy 960 strix 2GB-m, ami bőven elég is nekem, így nem igazán követtem a fejlődést.ui: AMD vga-t - az ATI által anno behozott mikrolagos szériákkal kapcsolatos tapasztalataim miatt - szerintem soha nem fogok senkinek sem ajánlani.. (persze, ez szigorúan magánvélemény. Várom a Mafia 3-at, amihez jól fog jönni az nV Physx-e is...)
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
MK VII #58339 üzenetére
Nagy hirtelen nekem az is eszembe jutott, hogy vastag lehet az új thermal pad készlet és esetleg a kelleténél nagyobb a rés így. Elvileg ezek 0,5-ös pad-ek, de pár hét múlva megyek ismét a sráchoz (alaplap csere...
), akkor viszek másikat és kiderül javulhat-e tőle. Reménykedem benne...
-
Tivi103
tag
-
Tivi103
tag
válasz
MK VII #57819 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segitségedet!
Hát igen, elhamarkodott döntés volt az az igazság.. Termék vissza küldése urlapot akkor ki se töltsem inkább, igaz? Van ez a 14 napos pénz visszafizetési jog..
Most eléggé elkeseredtem..
De mindenesetre köszönöm szépen a segitséget! -
Danshee
tag
válasz
MK VII #57731 üzenetére
Hali!
A power limitet állítsd max-ra, illetve rakd fel a legújabb crimson driver-t hozzá, mert a 15.11.1 az már eléggé régi. A legújabb driver-t (16.4.1 hotfix) itt találod Win 8.1-re: [link] és itt Win 10-re: [link]
Illetve, ahogy kolléga is mondta, GPU-Z-vel monitorozd, van benne egy log funkció, amivel txt-be kitudod logolni, hogy mi is történik pontosan terhelés alatt. Üdv! -
SP4C3
veterán
válasz
MK VII #57731 üzenetére
GPU-Z-vel monitorozd a kártya terhelését, taskmanager-vel meg a CPU terheltségi szintjét. elindítod a játékot, közben az imént említett programok futnak a háttérben és amikor droppol ezután vársz 2-3 mp-et és kimész a desktop-ra és elemzed az értékeket a GPU-Z-n és a Taskmanegeren is. Ott látszik majd, hogy hol van a limit, és mi volt kevés.
-
válasz
MK VII #57232 üzenetére
Tenksz, közben kiderült.
Tűzoltásként kaptam két kártyát az üzletből ahol vásárolni szoktam (jófej csapat, most is segítettek), egyelőre egyiket sem bontottam ki:
Gigabyte GTX960 4GB
Manli GTX750Ti 2GBMegnézem a pontszámokat, illetve hogy mennyibe kerülnek, mert semmit nem tudok erről sem. A srác csak levette a polcról és elhozta, hogy ne maradjak VGA nélkül, majd hétfőn lepapírozzuk, de a nagyobb nyilván jobb...
-
salgocomp
senior tag
válasz
MK VII #57043 üzenetére
Csak az az érdekes, hogy pl egy GTA 5-nél, új Tomb Raidernél nem csinálja, viszont XCOM2-nél, új NFS-nél, és a Company of Heroes 2-nél már igen. Akkor valószínű, hogy ezeknél a játékoknál már teljesen ki lehet használva a proci, és úgy már nem bírja szegény 6 éves táp...
Hát akkor veszünk egy újat, remélem megoldja a gondot.
-
Yézi
aktív tag
válasz
MK VII #56512 üzenetére
GTX 580-hoz képest azért kicsit gyengének érzem. Persze ez érthető, hiszen a 6970 is gyengébb tőle.
Nem arról van szó, hogy olyan rossz kártya. GTA 5 Very High textúrákkal + többi High-on egy FXAA mellett szépen fut 40-45FPS körül. Csak eléggé kellemetlen, hogy elvileg HD6970-et vettem, aztán 6950-t kaptam. Bár most az eltűnő textúrákkal és villogó fűvel viaskodom... -
M3lakH
tag
válasz
MK VII #56308 üzenetére
Magadra vettél olyat ami nem létezik, senki sem szólta le az ajánlásod (vagy kérdőjelezte meg), pusztán mint 770 gazdi érdeklődtem volna erről a "megszűnő támogatásról". Ebből én hirtelen egy olyasmi helyzetre gondoltam, mint amit win10/intel bejelentett, de ezek szerint erről szó sincs... Ez hogy lassítva vannak a régebbi modellek, nem új dolog, bár én úgy gondolom, hogy ha az Nvidia nem akarja hosszútávon elveszíteni a vásárlóit, akkor ez emberi keretek között marad. Főleg hogy leginkább a driver support az amiben az NV barátságosabb..
Amúgy te vagy az arogáns megint az utolsó 3 bekezdéseddel. Én csak kérdeztem. Relax
-
M3lakH
tag
válasz
MK VII #56300 üzenetére
Köszönöm korrekt segítőkész válaszod/hozzáállásod!
1: A tanácsod végeredményét, okát, nem kérdőjeleztem meg!(mondtam volna hogy a 960 rosszabb választás mint egy 770?)
2: Kérdeztem valamit, köszi a semmit. Lényegében arra lettem volna kíváncsi, hogy ezt olvastad valahol (elolvastam volna én is...), vagy csak megálmodtad...
Az meg hogy mennyit ér, nem is volt kérdés, de aprón 50-60e között mozog használtan...
Minden esetre azt megtudtam tőled, hogy 1 fabatka több mint 50-60e forintSajnálom hogy belekérdeztem egy mondatodba, nem óhajtottalak megbántani...
A "végletekig támogatás" kicsit erős nekem, tekintve hogy a jelenlegi legújabb Nvidia sorozatnál 1 el régebbi, ha jól néztem, 2013 óta gyártják.
Amúgy nem gázoltál bele semmibe, ennél kicsit több kell hogy rosszul érezzem magam. -
Smktrooper
senior tag
válasz
MK VII #56300 üzenetére
Vannak játékok amik elfutnak egy 8800/9600GT vel még mindig. 1 kártya max 10 ÉV. Annyi támogatás ha jól tudom kötelező is egy termékhez, bizonyos szabványoknál.
#
(#56298) HollyBoni
Egy video kártya esetében a chippeket kondikat lehet cserélni. Illetve reball géppel gpu-t ITT MEGJEGYZEM, HOGY A REBALLOZÁS FOGALMA ROSSZ,!
Ugyanazt a gput nem szabadna vissza tenni amit leveszel róla, egy vadi újat szabadna a helyére rakni. Na ezen a ponton szar a támogatás.<---
-
M3lakH
tag
válasz
MK VII #56296 üzenetére
Üdv!
Ezt hogy nem lesz támogatás a 770-hez kifejtenéd kicsit?
Csak mert fél éve még 480 (a kettő között meg 580)-al fűtöttem, de semmiféle támogatási problémát nem érzékeltem.
2 hetes sincs az új driver a 700 as sorozathoz, és cikkeket sem találtam ilyesmiről,csak arról hogy most jött ki a thunderboltos driver a 750 ekhez (is).
(csak érdeklődöm, mint egy 770 tulajdonosa)
-
Brenor
aktív tag
válasz
MK VII #56255 üzenetére
Kezdetben inkább egy gtx 960-t akartam venni, de tesztek alapján jobban bejött a radeon r9. Így először megrendeltem a gtx 960-t utána a radeon r9-t. Az aquától rendeltem azt a videókártyát. Ugye ott is működik ez a visszavétel? Mert nem találtam ilyen infot róla. A gtx 960 még megvan rendelve és nem mondtam még le.
-
Brenor
aktív tag
válasz
MK VII #56247 üzenetére
Egyik barátomtól hallottam, hogy az egyik barátja vett egy videókártyát és azért kellett visszavinnie, mert nem volt vele kompatibilis. Azt nem tudom, hogy ugyanezt művelte e mint nálam.
Asrock H67M öt hat éves alaplapom van. Túl régi hozzá az alaplapom?
Ehez a radeon r9 380-hoz milyen árkategóriában lehet alaplapot venni? Majd egyszer később szeretnék egy korszerű cpu-t is hozzá venni. Nem kell, hogy sok minden rajta legyen. -
Brenor
aktív tag
válasz
MK VII #56238 üzenetére
Holnap elviszem egy közeli szervízbe a komplett gépemet ott hamar megcsinálják és majd leírom nektek mi volt a baja. Neten rendeltem egy számítógépes boltban. Kicsit félek hogy új alaplap kell bele mert így is sokat költöttem. Gondolom 10 alatt nem lehet alaplapot venni.
-
válasz
MK VII #56233 üzenetére
Hát igen, kérdés mennyit ér meg a dolog, az adatlap alapján Acer 7740g noti, ott viszont az alaplapon van rajta a vga, a lapcsere meg még ebay-ről is nagyon drága. Vagy új gép, ez pedig megy bontásra. Van egy pár lehetőség, a javítás max egy vadi új radeon chip felrakással érné meg. Én személy szerint bontanám a gépet.
-
Grafirka
őstag
válasz
MK VII #56227 üzenetére
Ebben teljesen igazad van, csak megtortenik, hogy az embernek epp nincs penze egy uj gepre es kihuzza meg egy fel evig igy ganyolva. . Vagy lehet epp pizzat sutnek es bedobjak az alaplapot is is a quatro stagione melle
Bubee82 Igen, a legjobb lenne egy masik gepet venni
-
válasz
MK VII #56215 üzenetére
Igazából csak ez maradt a honlapon
CPU támogatásnál lehet látni hogy volt előzmény rendesen, bár én se láttam még ilyet hogy csak a legújabbat lehet letölteni...
Brenor
Bár nem vagyok híve a windows alóli bios frissítésnek, de az a legegyszerűbb ha még nem csináltál. Régi vga-val indítod a gépet, egyszerűen letöltöd innen, kicsomagolod és futtatod rendszergazdaként. (közben persze imádkozol hogy ne legyen áramszünet). Ha minden jól ment és elindul, akkor az új vga-t berakod és reménykedsz hogy megoldódott. -
válasz
MK VII #56163 üzenetére
Beszállok a támogatók közé. Nekem egy ideje csak Radeon kártyáim vannak, de rengeteg gép megfordul nálam Nvidiával is, valamint korábban volt nekem is Nvidia kártyám. Egyikre se tudnám azt mondani hogy rosszabb a támogatás, vagy a beállítása egyszerűbb/nehezebb lenne. Mindkettőnél bele lehet futni hibákba...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
MK VII #55150 üzenetére
A gép (az utóbbi pár hét kivételével) 24/7 ment évekig, most függetlenül attól, hogy milyen százalékos terhelésen. Nem véletlen volt benne HD 5450. Amikor előtte HD 2900 PRO-m volt, észrevehető volt a különbség a villanyszámlán.
A sokszor kevés Watt sokra megy. Az az 50 W/óra naponta, ha csak 10 órát megy a gép, már 500 W, két nap alatt 1 kW, egy hónapban 15 kW - és akkor még csak 10 órát ment a gép és csak egyetlen alkatrész vonatkozásáról van szó.AMD-nél az fogyasztás csak egy dolog. A software-es háttér a másik.
Viszont, amit ajánlottál 6970, az már max. TDP 250 W, ami ORBITÁLIS különbség egy 75-100 W-os mid-range kártyához képest - de még a 170-es GTX 760-hoz képest is. -
válasz
MK VII #54042 üzenetére
Én már nem tudom, ki kivel van. A lényeg, hogy egy használt cuccnak mindig jobb az ár/érték aránya, ezen felesleges is rugózni. Legyen az ház, autó, telefon, PC, notebook. Még ha az esetleges, de nem törvényszerű nyűgjeit hozzáveszed, akkor is jobban jársz.
A másik oldal (bár ez egy PC-nél nem feltétlenül jelentkezik), hogy egy használt autónak vagy telefonnak nincs "wow-faktora", mondjuk aki emiatt veszi, az nálam a no komment kategória.
Aztán ott a gari, ami ugyancsak nem elhanyagolható, de ez is az új cuccok jellemzője jobbára.Továbbra is úgy gondolom, hogy:
- nem számít a pénz -> csakis új, és a legjobb cuccok (iPhone"sok", és társai)
- meghatározott keretösszeg -> használt, korábban már bizonyított cuccok.Amit te mondasz, hogy szűkös keretbe szorítsuk bele az i3-at, azzal nem értek egyet. Ez a másfél milliós új autó esete. Persze sose volt másfél millióm autóra, de ha lenne, annyiból nem újat vennék - én ilyen vagyok.
-
válasz
MK VII #54023 üzenetére
Igen igen, ez igaz, de én mindig úgy állok a dologhoz, hogy ha a gép összerakásában korlátozott a forrás, akkor ne a legalapabb (viszont új!) konfigot vegye meg az ember, hanem inkább használtban, jobb ár/érték arányút. i3-at sose vennék, inkább vagy gyűjtenék valami csúcs i5-re, vagy ha nagyon sürgős, akkor egy Core Quad, bivaly alaplappal, sok DDR2-es rammal, jól összeválogatva.
A hideg kiráz, amikor valami új notit akar venni, és van rá 80k-ja. Ne sértődjön meg senki, annyiért nem adnak jó notit, ahogy jó új autót sem adnak 1,5 millióért.
Eltértünk a tárgytól, a lényeg, hogy olcsón jót nem lehet venni. Szvsz az autóknál maradva inkább veszek egy Opel-t vagy Ford-ot használtan, mint egy "másik márkát" újonnan ugyanannyiért. -
-
bobalazs
nagyúr
válasz
MK VII #53867 üzenetére
Én sem vagyok hülye, már tavaly is kijelezte. 64 bites játékban is. (#53869) MK VII Akkor vegyük úgy hogy kijavítottam a hsz.edet.
Tyrel, szerintem a ventit meg lehet mókolni hogy folyamatosan 100%on fusson. a 4ből 2 tű elég hozzá, nagy valószinüséggel. Elé kötve egy ellenállást, a 100%ból is lehet lefaragni.
-
Tyrel
őstag
válasz
MK VII #53864 üzenetére
Ha csak Ipon nem árul kártyákat mókolt BIOS-al akkor nem - ismerem a tulajdonosát régóta és ő egész biztosan nem turkált ebbe bele.
Egyszerűen sz*r a venti vezérlése vagy valamelyik szenzora...
Gondoltunk arra is hogy esetleg meg lehet szorulva a ventillátor és azért van ez, hogy csak 100% fordulatnál indul be mert akkor kap elég kraftot a villanymotor hogy megküzdjön a fizikával... de nem, könnyen pörgethető kézzel.
Mit lehet ezzel az ipari hulladékkal csinálni? Esetleg létezik rá valami mókolt BIOS (ezeket hol kell keresni?) amitől észhez tér a vezérlése, vagy abban volna fantázia ha megpróbálnánk kikötni a ventijét valami külső áramforrásra? Ez utóbbit hogy lehetne? Pl. alaplapi CHS-FAN dugóra rákötnénk, de a videokártya ventillátora valami 4 eres/tűs kábelt használ... amihez ugye kéne átalakító / hosszabbító ehhez a művelethez, ha egyáltalán lehet ezt?...
-
mihione
őstag
válasz
MK VII #53839 üzenetére
Még sosem flashletem VGA-t tudnál valami jó leírást adni hozzá?Illetve honnan lehet beszerezni ezt a gyári XFX biost?Közben történt egy pasztázás egyből nem 82+ fokos a GPU,holnap pedig berakom az én tápomat aztán kipróbálom úgy mit csinál.Köszi a segítséget mindenkinek
-
Smiley
addikt
válasz
MK VII #53835 üzenetére
Szerintem nem, nekem ugy remlik hogy a chieftec 4 eve is egy 20-as volt. En a peldakent hoztam fel az enyemet, az en configom nem egy "zold" verzio volt akkoriban Q6600+8GB+GTX295+5db HDD+1db SSD+Maya44e... annyival lett jobb, hogy jott bele az 560Ti ami also hangon minimum -100W. Ez a tap a kovetkezo gepemet is biztosan ki fogja szolgalni, bar nagyon remelem, hogy ez meg elzorog a kov 3-4 evben is.
-
martin.p
tag
válasz
MK VII #53828 üzenetére
N-Power 600W
Erdetileg nem ezt a konfigot hajtotta, hanem egy sokkal gyengébbet, ami sosem volt kihasználva. Jelenleg:
Asus M2N-Sli Deluxe lap
400Gb Samung HDD
3x1GB Ram
1x2Gb Ram
HD4890 (max 190W)
Phenom 9650 2.3Ghz (max 95W)Fagyást és hasonlókat nem tapasztaltam egyetlen egyszer sem, pedig rengeteget játszom. Viszont arra gyanakszom, hogy a táp vehet vissza a teljesítményből, mivel vicces, hogy a fix 125FPS nincs meg Cod2-ben, néha lemegy 92-re. League of Legends szintén leugrál 80ról 55 körülre. Bár lehet, hogy maga a gép kevés, és a táppal nincs semmi baj, fogalmam sincs már, azért is írok ide.
-
martin.p
tag
válasz
MK VII #53826 üzenetére
Sziasztok!
Számít valamit, hogy egy nagy teljesítményű videókártyánál (4890) milyen átalakítóval alakítom át az áramforrást?
Molex - 6 tűs PCI-E tápkábel
vagy
2x Molex - 6 tűs PCI-E tápkábel (Ez jobb valamivel? Mivel ugye kettőből alakítja át.)Illetve a másik kérdésem lenne, hogy gyengébb tápegység esetén lehetséges, hogy a videókártyának csökken a teljesítménye? Mondjuk gondolok itt lazább fps dropokra. (Pl. fix 80-ról random 60-ra.) Más témában azt mondták, hogy a winchester lesz, de ezt kizárhatom azt hiszem, mivel teszteltem, nincs vele gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- Kerékpársportok
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest