- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brenor
aktív tag
A biosban beállítottam, hogy automatikusan kapcsoljon át, hogyha a dvi kábelt az alaplapiba teszem. Nem mindig ad képet amikor bedugom az alaplapiba. Valamit rosszul állítottam be a bioson belül? Asus z170pro gaming lapom van.
-
Brenor
aktív tag
Amd wattman helyett lehet az msi afterburnel vga-t tuningolni? Nem fog összeakadni a kettő? Jobban tetszik az afterburner egyszerű kinézete.
-
Brenor
aktív tag
Mit jelent ez a hibajelenség? "Default radeon wattman settings have been restored due to unexpected system failure". Van mikor játszom valamivel és fekete kép fogad, mintha kikapcsolódna a monitorom, újraindítás után az amd driver egy buborékba kírja ezt a hibajelenséget. Ezt lehet valahogy orvosolni? A legfrissebb driver van fent. Radeon rx 470-es kártyám van.
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok!
Mikor felpörög a videókártya ventillátorom elkezd zörögni. Ez ellen lehet valamit tenni vagy jobb lenne, ha szervízbe vinném? Gigabyte radeon r9 380-ról lenne szó. Tavaly februárban vettem. Nem szokott felmelegedni, de elég idegesítő ez a zörgés.
-
-
Brenor
aktív tag
Amikor vettem egy új videokártyát egy amd r9 380-at csak a driveren belül tudtam feljebb venni a felbontást, mert a felbontásnál nem volt 1920*1080 opció hanem 1600*1200-ig tudtam felvenni és még a monitorom típusát se írta ki, csak annyit, hogy általános nem pnp képernyő. Egyik nap újra telepítettem a gépet és azt vettem észre, hogy sehogy se tudtam 1080p-re tenni a felbontást, a driveren belül se tudtam átállítani. Gondoltam már régi a monitorom csak egy d-sub csatlakozó volt rajta.
Aztán vettem egy új monitort először azt is d-sub kábellel kötöttem össze dvi átalakítóval és ott se tudtam beállítani az 1080p-t ugyanúgy általános nem pnp képernyőt írta ki, utána hdmi kábellel kötöttem össze és megszűnt ez a gond.
Az új videokártyák már nem szeretik az dvi/dsub átalakító rendszert? Az előző kártyámon is csak egy dvi volt és azt is d-sub kábellel és átalakítóval kötöttem össze, de felismerte a monitoromat, kiírta a tipusát és ott volt az 1080p opció, egy radeon hd 6850 volt. -
Brenor
aktív tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #57935 üzenetére
Hallottam arról, hogy az amd-s driverek rosszabbak, mint nvidia-sok, de ennyire gáz a helyzet?
Milyen amd-s drivereket szoktatok használni? -
Brenor
aktív tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #57933 üzenetére
Nem még, de az ezelőtti verzióval is ezt a hibát produkálta, volt már több frissítés is. Nem hinném, hogy ehhez a kártyához egy régit kéne használni, mert viszonylag új kártya ez. Vagy ha igen akkor az amd ennyire nem tud drivert programozni?
Most éppen AMD Crimson 16.4.1 verzió van fent. -
Brenor
aktív tag
Azt hiszem ezt írja ki buborékban "A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt", de nem vagyok benne biztos!
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok!
Légyszi segítsetek, mert mindjárt megőrülök! Egyszer írtam ide egy probléma miatt, de senki se segített ebben.
Kb. 2 hónapja vettem egy új videókártyát és az a bajom, hogy némely játék mint pl. a gta 5, witcher 3, fallout 4 lefagy a kép, lerakja tálcára, de megy tovább a játék, de nem tudom visszatenni a képet, nem tudok rájönni mi okozhatja ezt. Még a gyengébb gépigényű dark souls 2 is csinálta ezt egy párszor, pedig az nem terheli le a se a kártyámat se a procimat, és nem is melegszik. A drivert is letöröltem tettem fel újat, de még mindig csinálja. Leírnám a gépem pontos adatait:
Asrock H67M, Intel core i5-2300, 8 gb DDR 3 RAM, Gygabyte Radeon r9 380 4GB, Cooler Master 600W táp, Samsung sata II 1TB HDD.
A legrosszabb az egészben, hogy tök véletlenszerűen csinálja van mikor órákig tudok játszani, de van mikor fél óra után ezt csinálja aztán megint elindítom 5 perc múlva megint lefagy. Amikor ezt a hibát produkálja valami olyasmit ír ki, buborékban hogy amd illesztőprogram, nem tudom azt se elolvasni rendesen, mert egyből eltűnik. Nagyon megköszönnék valami segítséget, mert félek hogy a végén nem lesz gépem az előbb is rávertem elég nagyot és nem akarom, hogy a végén elromoljon benne valami. -
Brenor
aktív tag
válasz
Grafirka #57713 üzenetére
Szerintem nem a tápegység okozza, mert nem rég vettem egy újat egy cooler master elite knight 600 wattos tápot, mert az új videókártyámat nem bírta el a régi.
Most tettem fel egy új drivert, crimson 16.4.1 verziót, holnap letesztelem, de ha megint ezeket csinálja akkor újra rakom a rendszert, hátha újra kell telepíteni.
Viszont megint nincs a tálcámon az amd ikon. Nálatok nem szokott eltűnni? -
Brenor
aktív tag
Ja azt nem mondtam még, amikor legutóbb történt ez a jelenség, akkor a tálcán kijött egy felkiáltójeles buborék, de már nem tudom mit írt ki pontosan. Viszont amikor rámentem a driver-re az meg hibát írt ki és a tálcáról is eltünt. Ilyet csinált már régebben is. Pedig nem olyan rég frissült a driverem.
-
Brenor
aktív tag
Nem tudom, hogy videókártya hiba e amit írok, de mostanában játékoknál azt csinálja a gépem, hogy lefagy a játék, lerakja tálcára megy tovább a játék a hang is és nem tudok visszamenni a játékba, csak bezárni tudom ctrl alt del-el. Legújabb videókártya driver van fent, Gigabyte Radeon r9 380-s kártyám van. Még túlmelegedés sincs. De nem mindegyik játéknál csinálja ezt, mert a heroes of the storm és a diablo 3 nem csinált még ilyet.
-
Brenor
aktív tag
válasz
Grafirka #56672 üzenetére
Radeon crimson 15.12 verziót használok és nem találok ilyen beállítást, amit írtál.
Na meg a másik furcsaság az új kártya óta, hogyha kikapcsolom a gépet akkor nem villog a monitorom ledje, hanem kiírja azt hogy no signal. Ez azért van, mert a monitoromon nincs dvi hanem csak d-sub? Átalakítóval használom. -
Brenor
aktív tag
Bekapcsoláskor miért sípol ötször a gépem, ha be van dugva a videokártyámba a hdmi kábel? Ha kihúzom akkor nem sípol. Megy rendesen sípolás után is, csak elég idegesítő tud lenni.
-
Brenor
aktív tag
Végre működik a radeon r9 380-s kártyám!
A tápegységem volt kicsi mivel 430 watt elég kevés neki, de még egy gtx 960-hoz is kevés lett volna. Ezért vettem egy Cooler Master Elite Power 600W tápot alá. Végre minden megy rendesen.
-
Brenor
aktív tag
Ma elvittem szervízbe a radeon r9 kártyámat és valszeg 1-2 napon belül megcsinálják. Elmondtam nekik ezt a történetet amit veletek megosztottam és arra gyanakszanak leginkább, hogy a no signalt valószinűleg a kártya okozza, mert a no signal inkább magára a kártyára vall, mint valami más nem hozzá illő alkatrészre. Egyik eladó azt mondta nekem, hogy olyan nincs, hogy alaplappal inkompatibilis legyen a videókártya és az 5 éves lapomnak vinnie kéne, ennek utána is néztek. Ez azért érdekes, mert ti mondtátok, hogy lehet inkompatibilis a lappal. Most vagy a 430 wattos tápom kevés neki vagy a kártya volt alapból döglött.
Ha végére jutottam ennek akkor megosztom veletek, hogyha veletek is előfordulna ez, akkor okosabbak legyetek. -
Brenor
aktív tag
válasz
Vakegérke #56259 üzenetére
Köszi szépen! A garanciális papíron nincs ez feltüntetve. Örülök, hogy van ilyen lehetőség. Megrendelést nem mondom le mert eddig csak egy munkanap telt el és holnap lesz időm kicserélni. Na de akkor megéri gtx960-ra? Annál is gygabites-t rendeltem és nem szeretném, ha ugyanezt produkálná.
-
Brenor
aktív tag
válasz
MK VII #56255 üzenetére
Kezdetben inkább egy gtx 960-t akartam venni, de tesztek alapján jobban bejött a radeon r9. Így először megrendeltem a gtx 960-t utána a radeon r9-t. Az aquától rendeltem azt a videókártyát. Ugye ott is működik ez a visszavétel? Mert nem találtam ilyen infot róla. A gtx 960 még megvan rendelve és nem mondtam még le.
-
Brenor
aktív tag
válasz
Májkii #56253 üzenetére
Csak akkor cserélem le a lapot, ha tényleg rossz a lapom hozzá. Ezért viszem holnap szervízbe, hogy többet tudjak meg róla. Amúgy szerintem sapphirel is ezt csinálná, ha a gigabytetal is ezt csinálja, mert akkor régi a lapom hozzá. Ha esetleg tényleg saphirrel működne lenne akkor lefogom cserélni csak megakarok bizonyosodni róla, hogy az alaplapomhoz tényleg jó lesz mert nem akarom, hogy kicseréljem sapphire-re és ugyanezt csinálná.
-
Brenor
aktív tag
válasz
MK VII #56247 üzenetére
Egyik barátomtól hallottam, hogy az egyik barátja vett egy videókártyát és azért kellett visszavinnie, mert nem volt vele kompatibilis. Azt nem tudom, hogy ugyanezt művelte e mint nálam.
Asrock H67M öt hat éves alaplapom van. Túl régi hozzá az alaplapom?
Ehez a radeon r9 380-hoz milyen árkategóriában lehet alaplapot venni? Majd egyszer később szeretnék egy korszerű cpu-t is hozzá venni. Nem kell, hogy sok minden rajta legyen. -
Brenor
aktív tag
Mert általában 1-2 legfeljebb 3 napon belül megcsinálja multkor is csak 2 napba telt és ilyenkor le is teszteli több alkatrésszel. Van mikor nem bírja az alaplap az újabb videokártyát? Úgy tudtam, hogy processzor cserénél kell új lap. Milyen videókártyára cserélnéd a helyemben?
-
Brenor
aktív tag
válasz
MK VII #56238 üzenetére
Holnap elviszem egy közeli szervízbe a komplett gépemet ott hamar megcsinálják és majd leírom nektek mi volt a baja. Neten rendeltem egy számítógépes boltban. Kicsit félek hogy új alaplap kell bele mert így is sokat költöttem. Gondolom 10 alatt nem lehet alaplapot venni.
-
Brenor
aktív tag
válasz
Májkii #56211 üzenetére
Hát először inkább hétfőn elviszem egy közeli szervizbe, mert ahol vettem ( nem tudom lehet e reklámozni ) lehet heteket kell rá várni mire megállapitsák mi a baja. Egyszer jártam már így azt hittem hogy a vinyom döglött be erre más volt a baja és a vinyora is sokat kellett várni.
-
Brenor
aktív tag
Lehetséges, hogy a tápcsati nem kompatibilis a kártya slotjával és nem tud elég áramot leadni neki ?
Ilyenek a csatlakozók:http://kepfeltoltes.hu/160206/WP_20160206_16_28_10_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/160206/WP_20160206_16_29_55_Pro_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
Brenor
aktív tag
Régi kártyával müködik minden rendesen volt bios reset is. De aztán uj kártyával ugyanúgy se monitoronn se a tvn nincs kép. Viszont a rendszer megy rendesen bootol a windows csak kép nincs.
-
Brenor
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy r9 380 4gb káryát és a monitorom azt irja ki, hogy check signal cable. Pedig beszereltem le is ellenőriztem táphoz is csatlakoztattam dvi vga átalakított használok hozzá. Mintha nem látná a monitoromat. Nem tudok rájönni mi baja van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 4
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen SSD-t vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest