- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mihione
őstag
Fu de ruhellem ezeket a miner virusokat.Tok erdekes amugy hogy foleg amd kartyaknal jon elo.nekem a regi 5850-en vagy 3x kellett letorolno fel ev alatt eddig 7870el egyszer se volt meg szerencsere.
Nvidiaknal is szokott ilyen lenni vagy ezek direkt amdre vannak irva? -
mihione
őstag
Gtx 970 i5 2500k@4,6 ghz jo paros lesz?kitudja hajtani?
-
mihione
őstag
válasz
Aurig@ #55832 üzenetére
Na kicsit utánaolvastam tömörítetlen formátumban csak HDMI-n megy át szal optikain tényleg nem működik a True HD stb...Szerintem ha van egy integrált meg egy dedikált VGA akkor meg lehet oldani amit akarsz de 2 dedikáltról még nem is hallottam,amik nem sli/crossfire-be lennének.
-
mihione
őstag
-
mihione
őstag
válasz
trancemusic #55813 üzenetére
Jaja azt en is neztem aztan olvasgattam es lattam h pici raforditassal mar r9 380-at is kapni,jobb vetelnek tunik.
-
mihione
őstag
7970 szériából melyek ajánlottak?jelenleg gigabyte 7870 elégedett tulaja vagyok nagy tesónál is jót alkottak vagy ott nem annyira sikerólt jól a hűtés?
-
mihione
őstag
Szerintetek erdemes 7870-rol 7970-re valtani?vagy inkabb valami komolyabbnak lenne ertelme?kb 20-30 at dobnek ra max szal osszesen 55-65 kozott lenne a keret masik kartyara.
-
mihione
őstag
Milyen VGA-t ajánlotok 30-40k körül használtan?
Amiken eddig gondolkodtam 7850/7870 esetleg 7950 de ez elég ritka.
NVidia oldalról pedig GTX 750ti,GTX 670.
Más alternatívát is szívesen fogadok illetve hogy ehhez a procihoz mi lenne a legjobb választás.A cél az lenne,hogy fullHD-ra upgradeljek közepes magas beállításokkal meglegyen 30 fps minimum és maradna a jelenlegi procim.
Most nézegettem youtubeon videókat és az nvidia kártyáknál sokkal smoothabbnak tűnik az fps.Ez tényleg így van vagy csak én vagyok hülye?
Illetve lehetséges az hogy egy GTX670 könnyebben kihajtható mint mondjuk egy hasonló kategóriás GCN AMD?
Előre is köszi!
-
mihione
őstag
Melyik kartyat erdemesebb venni ha az overclockos teljesitmenyt is szamitasba vesszuk?Hd 7850/7870 vagy gtx 670?
-
mihione
őstag
Update: A bios megvan most már csak egy kis leírás kéne a flash menetéről
-
mihione
őstag
válasz
MK VII #53839 üzenetére
Még sosem flashletem VGA-t tudnál valami jó leírást adni hozzá?Illetve honnan lehet beszerezni ezt a gyári XFX biost?Közben történt egy pasztázás egyből nem 82+ fokos a GPU,holnap pedig berakom az én tápomat aztán kipróbálom úgy mit csinál.Köszi a segítséget mindenkinek
-
mihione
őstag
Sziasztok!
Öcsém vett egy új gépet amiben egy Phenom x4 920,XFX HD 6850 van Codegen 400W táppal.
Lenne egy kis gond újraraktam neki a gépet (vinyó nélkül került hozzánk) és miután feltepítettem az AMD drivert windows indítás logónál elhalálozik a gép.Egér lekcsapcsol képernyő megfagy,driver nélkül minden működött..Átraktam az én gépembe itt működik a kártya bár találtam érdekességet,GPU-Z HD 6850 X2-nek jelzi a kártyát.
Kérdés:Öcsém gépében kevés lehet neki a táp és azért nem indul vagy esetleg a mókolt Biosnak köze lehet hozzá?Mennyire egészséges hogy X2 bios van egy sima HD6850-en? -
mihione
őstag
válasz
bobalazs #52431 üzenetére
Nekem is volt ilyen miner amit a malwarebytes anti malware lekapott sok másikkal egyetemben.De olyan is votl ami a procit pörgette.Néha most is látom h egyik magot fullon pörgeti az lsass.exe nemtudom ez is mitől lehet mert így nem talált semmit.az általad javasolt leszedett valamit de fogalmam sincs h az okozta-e v nem majd kiderül.mindenesetre köszi!
-
mihione
őstag
Ezzel a Vgaval a cs:gonak el kéne mennie normálisan nem?
Full hdban normálon 17-20 fps körül van,720p-ben lowon se sokkal jobb 30 körül.Egyébként nem tudtam kdieríteni milyen 6450 van bent mert neten se találtam ilyen képet.low profileos és egy kicsi venti van rajta minimális bordával.Továbbá ez CPU hőfok hogyan lehetséges?a borda és a hőcső is hűvös, de kizártnak tartom hogy ez valós legyen.Egyébkén az egész gép egy HP irodai csoda fekvő házas és lapos.
-
mihione
őstag
válasz
sznyunyi #50600 üzenetére
Ha nem jatekra kell akkor teljesen mind1 melyiket veszed mert a procival jaro videokartya siman elbanik fullhdval is.En inkabb azt vennem amelyikben erosebb a cpu.A 4xxx ujabb szerias jobb beepitett gpuval viszont lehet hogy tesztekben alulmarad a regebbi generaciohoz kepest.nekem i3 3217u volt es nem volt valami bika.
-
mihione
őstag
Egyebkent mennyire karos egy vganak vagy procinak a huzasa fesz emelessel ha a hofokok rendben vannak?Roviditi az elettartamat vagy mire elhalalozna mar ugyis reg le lesz cserelve annyira eljar felette az ido?Pl egy 0,05 voltos emeles mennyit szamit?
-
mihione
őstag
válasz
Norbi095HUN #50185 üzenetére
Lehet túlmelegszik és leveszi az órajeleket,egy tisztítás pasztázás lehet segítene persze ha a venti még működőképes rajta.
Nemtudom a tégla vagy a kisebb hűtésű verziód van-e ha az utóbbi akkor arra lehet más ventit rakni,egyik ismerősömnek is beszart a ventije ráraktak egy házventit és így már jó neki. -
mihione
őstag
válasz
Nordekk #50145 üzenetére
Akkor kell ha instabillá válik.Illetve magasabb órajeleket csak plusz feszel tudsz elérni.Nemtudom NVIDIA-n hogy van de nekem AMD-nél az alap 1,088v 725 mhz 1,1v 870 mhzig 1,2v 950 mhz 1Ghz már nem ment és nem finomítottam tovább.Fesz emelésnél viszont a hőmérsékletekre különösen figyelj!
-
mihione
őstag
válasz
trancemusic #50143 üzenetére
Koszi a tesztet,meg odebb lesz a valtas.probara sztem nem nagyon lesz lehetosegem,de majd meglatjuk ha eljon az ideje.
-
mihione
őstag
válasz
trancemusic #50138 üzenetére
Köszi!7850-en gondolkodtam de akkor ha eljön az idő érdemes rá váltani.jelenleg 5850-et hajt.
-
mihione
őstag
Milyen GPU ajánlott egy X4 965 mellé ami 4 gigára van húzva?
-
mihione
őstag
Most húztam egy kicsit a HD5850-en 870 mhz 1,1 volton 3dmark és dirt rally alatt nyertem átlagban 6 fps-t,de GTA 5 az rosszabbul fut húzva mint a gyári értékeken, erre van valakinek valami ötlete hogy mitől van?
-
mihione
őstag
Találtam egy Powercolor HD7870 devil-t 3 ventis jó árban, viszont azt írja az eladó hogy az egyik venti zörög de indulás után elhalkul,érdemes vele foglalkozni?Javítható az ilyen hiba vagy inkább hagyjam?
-
mihione
őstag
válasz
varmi2 #49458 üzenetére
Köszönöm!
Nézegettem az árakat kb 5 ezer ft különbség van a 7850 és a 6970 között,plusz tényleg sokat eszik a 6970,úgyhogy lehet gyűjtögetek még egy kicsit.
Egyébként kb mennyit érhet egy Sapphire 5850?Valahogy úgy vettem észre hogy az nvidiakon simábban futnak a játékok kategórián belül,de lehet ez csak az én hülyeségem,nincs akkora tapasztalatom és viszonyítási alapom,csak amiket a youtubeon látok abből indulok ki.
-
mihione
őstag
Sziasztok!Megéri váltani HD5850-ről HD6970-re?Mennyivel tudna többet?Monitor csak 1360x768 de jó lenne maxon tolni mondjuk 4x msaa-val az új játékokat is.Phenom II X4 965 @4GHZ van mellé.
Gtx 750ti-hez képest kb hol van a HD6970?Néztem videókat de valahogy az nvidián egyenletesebb az fps.Ja meg még annyit hogy most 2x pcie-vel kapja a tápot,gond nélkül belemenne a HD6970 vagy esetleg egy újabb nvidia is?
-
mihione
őstag
válasz
MK VII #49412 üzenetére
Igen,nem volt veszes muvelet,sajnos nem tudtam teljesen szetszedni mert elvannak nyalva a csavarok igy a huto bordakhoz nem nagyon fertem hozza de azt par hete kifujatta akitol vettem es latszik is h nem igazan poros,a vegeredmeny pedig jol kiveheto mennyivel hatasosabb lett igy a hoelvezetes,meg 1x koszonom a segitseged!
kivancsi leszek a ket venti mennyit fog szamitani. -
mihione
őstag
Bocsi a duplaert!
-
mihione
őstag
Na ujrapasztaztam a hd 5850et ami nem artott neki mert felig volt csak rajta paszta kb a masik fele a a nyakon,igy mar uresjaratban 45 fok korul van az 55 helyett es ha jatekot inditok nem porog fel egybol mint az allat hanem szep csendben marad terhelesnel pedig 85 korul megall far cry 4 very highon,ugy hogy automatan van a venti es sztem 50%ot se porog.
Tehat koszonom szepen a segitseget,meg mehetne picit lejjebb de mivel egy darab venti sincs jelenleg a hazban ami atszelloztetne igy ez az ertek viszonylag normalis nem?
Kovetkezo "befektetes" ketto 12 centis venti lesz remelem jotekony hatassal lesz a homersekletre -
mihione
őstag
válasz
norbert1998 #49352 üzenetére
Nem volt meg semmi,de kozben utananeztem googlen es elvilrg valami virus csinalja ami beleeszi magat az svchost.exe-be,remelem tenyleg csak ennyi a gond.
A melegedes viszont akkor is gaz mert ahogy olvasgattam terheles alatt olyan 70-75 fok fole nem kene mennie a kartyanak,bar a legaramlas eleg tragya ebben a hazban mivel egy db venti nem dolgozik azert hogy a hazban cserelodjon a levego es a vizhutes is beszivva at a radiatoron felmelegitve behuzza. a levegot.Maga a doboz eleg nyitott egyebkent de gondolom nem artana minimum 2 venti ami atmozgatja a levegot rajta. -
mihione
őstag
Sziasztok,most vettem par oraja egy gepet amiben radeon hd 5850 van,phenom 2 4x3,4ghz
A vga felmegy 90fokig fel ora jatekkal siman.Dirt 3 es far cry 3 alatt is azt a hibat produkalta hogy leesett az fps 10re de hiaba leptem ki a jatekbol tovabbra is porgette valami a vgat 80-90%on amit csak ugy tudtam megszuntetni ha kijelentkeztem es kilotte az eppen futo folyamatokat.Semmi oc nincs es win 8 64biten fut.
Valami tenyleg beakad vagy haldoklik a vga?aki tud valami okosat az segithet az elozo tulaj allitasa szerint 80fok fole nem melegedett...Szerk:uresjaratban is jelentkezik ez a problema hirtelen 90%os terhelest kap a vga es minden elkezd laggolni.csak a restart vagy kijelentkezes segit
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest