- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
Aprósólyom #85900 üzenetére
amugy furmark alatt hwmonitor szerint 125-130 wattot eszik, ha ez valos, akkor csak felveszi amit kell.
-
m3ss
veterán
válasz
Aprósólyom #85886 üzenetére
koszi, megmondom oszinten annyira nem orulok hogy undervolttal kell szorakoznom, ezt tudom mas vgat veszek..persze meg mindig cserelhetek tapot is.
azt hittem, hogy 75 wattot le tud szedni a pcie-rol is...ezek szerint csak 25-30-at?
mivel tudom undervoltolni? vmi tutorial ehhez? 25 eve csak felfele voltolok mindent, ez bosszantoorajalet is csokkentenem kellene? vagy gyari orajelet elbirja kisebb fesszel is?
-
FoLey-v
addikt
válasz
Aprósólyom #85893 üzenetére
Azért a kis problémáért adjam el? Barkácsolhatok oda valamit.
-
GAbre
veterán
válasz
Aprósólyom #85874 üzenetére
Nem volt lehetőségem átvétel előtt tesztelni,de már üzleteltem vele máskor is.
Superben 3dmark-ban.
2 játékban és furmarkban viszont nem.
2 Külön hp gépben és monitoron.
Felraktam simán,nem szűrtem le csak driverre,anélkül is jónak kéne lennie.
Tegnap elvitte ismerős,felét kb kifizette remélem nem leszek minuszos,és jó marad.
Mert még annyi lett,hogy ilyet is most látok először,mikor mutattam neki játékindításnál kidobott hibát:
"Illesztő időtúllépés."
De majd remélem nála nem hp gépben majd jó lesz. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85850 üzenetére
Ez jelenleg a legbonyolultabb megoldás lenne.
Amúgy: Dual-mode is an optional feature, so not all DisplayPort sources necessarily support DVI/HDMI passive adapters, though in practice nearly all devices do. Officially, the "DP++" logo should be used to indicate a DP port that supports dual-mode, but most modern devices do not use the logo.
Ezek szerint azért van esély rá, hogy a VGA támogatná. Ami kinéztem azon DP 1.4-es kimenet van.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #85849 üzenetére
Ui.: Lehet olcsóbb és jobb megoldás lenne a monitor csere. Eladod a régit és pár ezresért többért rengeteg monitort fogsz találni DP porttal. Lehet kb. akkora költségráfordítással megúszod, mint az a beugratós kábel 4 ezeré'... Mert az csak akkor visz át 4k60Hz-t, ha DP++ képes csatiba dugod, csak azt elfelejtik említeni, kínai marketing szokáshoz híven...
-
maxika2004
őstag
válasz
Aprósólyom #85839 üzenetére
köszi mindenkinek a gyors segitséget!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85828 üzenetére
Feszültséget csökkentek, TDP-hez nem nyúltam.
Nyilván kisebb feszültségen kevesebbet fog fogyasztani. -
Cs1csó
titán
válasz
Aprósólyom #85823 üzenetére
Mivel egyetlen egy játékkal játszom fix 60fps-el (vsync on) (eFootball PES 2021-nek egy mod-ja "Football Life 23")
A Core clock emelés nem "többet" kér a rendszertől? (Ehhez nem értek azért kérdezem) egy power limit-tel karöltve hogy lesz ez jobb mint ha csak sima power limit vagy akár core clock csökkentés?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85815 üzenetére
Műanyag az egész (backplate is!) ,kis ventik nagyon hangosak és 85fok körüli átlaggal rendelkezik.
Sztem ezzel mindent elmondtam.Szerk.
Hátlapra fémet ír amit én cáfolok , -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85773 üzenetére
Kivettem a melegedős ssd-t az alaplapból és performance mode ra kapcsoltam a bios t.
Javult a helyzet ,
[kép]Jó cucc ,erős ,halk és cw mentes ,marad a tégla.
-
Pikari
veterán
válasz
Aprósólyom #85767 üzenetére
Biztosan van valami turpisság. Pl az nvidia fermi kártyák esetén általában a venti olyan 89-90 fok körül kezd el csak felgyorsulni, és kb 95 fok után tolja fel 100%-ra a vezérlő a fordulatszámot.
Először azt hittem, hogy az nvidia meghibbant. De aztán rájöttem, hogy a fermi kártyák csak-csak nem akarnak megdögleni ettől az üzemi hőmérséklettől immár 13-14 éve.
Alaposan megtapogatva a kártyát működés közben aztán rájöttem, hogy ami itt 90-95 foknak van mérve, az más, régebbi kártyák esetén (pl 4850, 8800gt, hd5670) csak 75-80 fokos értéket jelent.
Hőkamerám nincs, de erős a gyanúm, hogy az nvidia a chip belső hőmérsékletét, azon belül is a legforróbb hotspotot próbálja meg felbecsülni, míg a korábbi termékeknél egyszerűen csak van egy hődióda a nyákon, ami alapján az ottani aktuális hőmérsékletet veszik figyelembe.
Más logikus magyarázatot nem találtam a dologra, mert a fermi kártyám azóta is megy, a papíron 15-20 fokkal alacsonyabb hőmérsékleten járó 5670 meg pár hónap után szétfőzte magát.
-
yagami01
aktív tag
válasz
Aprósólyom #85789 üzenetére
-
yagami01
aktív tag
válasz
Aprósólyom #85766 üzenetére
Megcseréltem egy HDD-vel. Azt még nem használtam semmire, nem volt rátéve semmi, teljesen üres, frissen formázott. Arra ez után is hibátlan állapotot ír a HD Sentinel, de teszek majd rá egy-két dolgot.
Játszottam egy kicsit az SSD-ről a foglalatcsere után. Így közben, utána nem jelzett változást. Nyomtam egy újraindítást és megnéztem úgy. Furi. A hibák száma nem nőtt, hanem csökkent 524.405-ről 404-re. Viszont a teljesítmény 98-ról 97%-ra esett vissza, megint egy százalékot csökkenve. -
westcoastog
veterán
válasz
Aprósólyom #85775 üzenetére
Látom azért amikor nincs terhelés csak netezek hogy csöndben van és állnak a ventik.
De egy pubg menüben már szokta csinálni például. Majd indítok egy afterburnert közben. -
westcoastog
veterán
válasz
Aprósólyom #85766 üzenetére
Szerintem pont azon a hőmérséklet/terhelés tartományon van ahol még nem kell annyira forgatni a ventiket. Videónézés közben is csinálja, játék indításánál is mikor még nem olyan nagyok a hőmérsékletek.
Kerestem a kártyámat az asus oldalán, de nem találtam.. Mondom hátha van hozzá bios frissítés.. -
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85768 üzenetére
Tényleg sok, egy jól szellőző házban egy jó hűtésű kártya ~200W fogyasztással simán elvan 60 fokon minimális fordulaton is.
Inkább a hotspot 76, nem a gpu.
Most megnéztem, 1000rpm-es rendszer hűtők max terhelésen 40%-on mennek (4-500rpm), maga a kártya 30% 1000rpm, ez a minimum. Amúgy jóformán ki-be kapcsol 5 percenként, mert ha elindul a hűtése leviszi akár 50 fokra is. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85770 üzenetére
5700xt nitro.
Pont pár napja volt ssd csere is a videókártya feletti foglalatba.
Jobban melegszik mint a régi kingston a2000 ,lehet ez is közrejátszik mert közel van hozzá.
Leveszem az oldallapot is ahogy említetted ,picit harcolok ezért a kártyáért mert tetszik. -
TechN7ne
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85768 üzenetére
Nagyon jó szellöző házam van H500p.
Underclock/undervolt beállítással annyira nem volt még dolgom.
Mi a legegyszerűbb program erre ,esetleg Msi after-en a temp limitet le húzom ,vagy hülyeséget beszélek?Am nincs klíma a szobában ,egy 28 fokos környezetbe van használva kb.
Engem inkább a 85 fokos vrm aggaszt ,a majdnem 100 fokos hotspot már mellékes. -
yagami01
aktív tag
válasz
Aprósólyom #85749 üzenetére
Amikor írtam 524.403 volt, most már 405. És a 99% is már 98%. Eh...
-
yagami01
aktív tag
válasz
Aprósólyom #85747 üzenetére
A fenti kép óta három darabbal több. De az lehetett még kábelcsere előtt is talán. Pláne ahhoz a nagy számhoz képest. Oks, ha tovább nő cserélek még egy kábelt (bár ez is sose használt, laphoz adták, de akkor bontok fel másikat amiket most vettem), ha még mindig nő írok a boltnak. Jó ötlet. Köszi!
-
danee91
senior tag
válasz
Aprósólyom #85705 üzenetére
Igen, közben megoldódott, valamiért DVI-n 2db monitort rákötve (egyiket csak utólag, bejelentkezés után) az látszott, hogy 3 kijelző van a listában, és nem jól voltak beállítva a sorrendek.
-
nubreed
veterán
válasz
Aprósólyom #85698 üzenetére
Az utóbbi napokban ránéztem a hot spot-ra is HWInfo64 -el, nem volt vészes vagy extrém emlékeim szerint, 70 valahány fok max, de most direkt jobban oda figyelek erre és nézegetem. Az undervoltot kipróbálom szintén, köszi.
-
nubreed
veterán
válasz
Aprósólyom #85695 üzenetére
Köszi, az igen combos. Bár nekem nem a Trio változat van, hanem a "sima" Gaming X, 2 ventis, a különbség az, hogy a Trio 240W -os kártya, a sima ami nekem van 220W -os. Ettől még simán el tudom képzelni, hogy adott esetben spike -ol egy combosat ez is.
#85696 Asycid: Köszi, írtam korábban, hogy volt memteszt és ez nem hozott hibát.
-
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #85678 üzenetére
Ne aggódj... idővel minden gyártó minden szériájába becsúsznak olyan bakik ,hogy csak néz az ember... nekem a kedvencem 1 1060 volt... csavarmatrica gyári paszta minden oké volt... csak épp 1 centvel volt arréb tolva igy a gpu 50% volt hűtve...
-
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #85676 üzenetére
Én javítok így ugye csak a problémás cuccokat hozzák... hidd el annyi ilyen csodát láttam már hogy annyi 1ft-s em lenne akkor mennék vrnni pár sőrt.
Elmélet más ami labor körülmények közt születik ,más a gyakorlat a home-user felhasználási szinten -
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #85660 üzenetére
"egy hibátlanul működő VGA akkor sem kapcsolna ki, hiszen GPU oldalon hőmérséklet és teljesítményfelvétel alapján is képes throttlingal védeni a GPU-t a túlmelegédéstől."
ezt 5* is elolvastam
én ugye meg azt tapasztalom ,ha túlmelegszik /vagy nincs rajta a hűtő akkor meg lekapcsol... -
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #85655 üzenetére
Kissé rosszul tudod
Kizárólag a gpu-ban van ilyesmi védelem
Se a vrm se a memória hőmérséglete nem váltosztatja meg a gpu órajelét.
Ha nem hiszed vedd le a kártyádról a hűtőt és adj neki... ha igazad van csökkentett órajelen megy a karid ,ha nem akkor max füst. -
KETA666
újonc
válasz
Aprósólyom #85655 üzenetére
20 másodperces heaven benchmark mérésen a GPU hőfok: 78-80 celciusig megy fel a Memory hőfok 70 fok környéke, a Hot spot 100-110 celcius majd kikapcsol a monitor és felpörög az összes ventilátor
-
lypen99
aktív tag
válasz
Aprósólyom #85630 üzenetére
Persze értem, én is olvastam már hasonlót, külföldi fórumon amit te írtál DDU is benne volt meg hozzá a minidisplay vezérlő resetelése. (Ugráló-táncoló Darth Vader, SSJ-s Gokura nem fanyalgott
)
-
lypen99
aktív tag
válasz
Aprósólyom #85628 üzenetére
És @ricsi99:
Bátyám gépe, tehát én csak segítségkérésért vagyok itt.
Ha többet tudok mondani fogom. A BIOS-s témára rákérdeztem nála.
Szerk.: sztori:
Kapott új gépházat, kivette (átpakolta szabályosan(!)) és ahogy belerakta azóta kezdődött. A VGA-n a minilcd-n van egy alapkijelzés, amire ő custom GIF-et állított be, de azt mondta olyan mintha egyszerre akarná mindet lejátszani.
Szerk2.: a VGA-t tesztelte, performanceban nincsen gondja, tehát ugyanúgy hozza az FPS számokat mindenhol. (hőfok is stimmel, még jobb is a gépház miatt)
-
válasz
Aprósólyom #85557 üzenetére
" anyagi lehetőségből inkább a használt eszközt választanak és ha kell felújítják."
Szerinted egy tápegységet ki fog Neked manapság teljesen újrakondizni annyiért, hogy megérje nem egy új tápot venni? Fogyasztói társadalom, a környezetvédelem meg ráfizetés. -
válasz
Aprósólyom #85554 üzenetére
Az a CM tápsorozat elég jó a TH tesztek alapján. 10 év garancia van rá, az meg elég is, nem kell azt már javítani.
-
imotrepus
aktív tag
válasz
Aprósólyom #85549 üzenetére
Minden ciripel, vagy ciripelhet! A konyhában a mikró, a beépített sütő amelyik digitális órás, a nappaliban a klíma beltéri stand by állapotban, a dolgozóban a pc!! Ez egy ilyen világ!
-
válasz
Aprósólyom #85549 üzenetére
Mondjuk nem értem, hogy miért nem ragasztják le a tekercseket gyárilag? Filléres tétel lehet ez a szürke/fehér/akármilyen színű trutyi. Annyira nagyon nem befolyásolhatja a hőleadást.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85520 üzenetére
“ nagyban függhet az eszközök 1. tervezésétől és 2. gyártási minőségétől.”
Kijelenthetjük végül ,hogy ezek vlmilyen szinten hibás termékek ,és a minőségellenőrzés során nem nagyon lehetett volna őket továbbengedni.
Érvényes ez természetesen nem csak az összes vga-ra ,hanem az összes tápegységre is.
Vlhol 2016-óta sz@rnak rá a gyártók és külön kijelentették ,hogy nem számít garanciális hibának ,finoman fogalmazva. -
válasz
Aprósólyom #85511 üzenetére
Táp belsejében a fojtótekercseknél láttam olyat, hogy leragasztják őket, gondolom pont a CW miatt. Sőt, a CM új Vanguard V2 tápjainál is: [link]
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85511 üzenetére
Ezt így megfogalmazni nem tudtam volna, hiába volt a fejemben valami hasonló.
Magam nevében köszönöm az írást.
Persze értem, hogy nem az fps és a fogyasztás függvénye a jelenség, ha viszont valamelyik összetevőt korlátozod végeredményben mérséklődhet.
Értem ezalatt ha a tdp limit csökkentése által alacsonyabb feszültségen üzemel a kártya, ahogy undervolt alatt is. -
Asycid
tag
válasz
Aprósólyom #85428 üzenetére
Na, igen, a keménységet kihagytam tegnap. Ha csak kicsit vastagabb mint kellene akkor össze lehetne préselni óvatosan, de erősen valami "fogóval", aminek sima a feje, de van valamennyi erőkar. De ehhez az is kell, hogy ne legyen sűrű, kemény a lap.
-
Asycid
tag
válasz
Aprósólyom #85418 üzenetére
A hűtés egy faék, 0 mágia, ha nem jól hűt, akkor:
1) ventilátor hiba - ez kilőve, mert megy
2) beszáradt paszta - volt, újra kenve*
3} nem érintkezik RENDESEN a borda és a hőleadó (vagyis valami miatt nem). Lehet túl kevés paszta miatt (túl sok nincs, legfeljebb mindenhol dzsuva lesz, de hőátadást nézve nincs mérési hibahatáron kívüli eltérés ilyenkor), vagy mert nem fekszik fel a feluletre a borda. Ez utóbbi lehet a vastag padok miatt, vagy mert esetleg meghajlott a NYÁK. Utóbbi ritka, de ha ez a gond, akkor az szívás.
Ha pár perc után megy fel a hőmérséklet 83c -re, akkor inkább tűnne ventilátor hibának, mert a borda hőtehetetlensége miatt lenne így (kilőve, ventik OK). VAGY lehet, hogy nem fekszik fel rendesen a fémtömb valami miatt, lásd 3. pont. Nem minden esetben van rossz kontaktnál pár másodperc alatt egekben a hőfok, az inkább jellemző akkor, ha egyáltalán nem érintkezik.
Persze majd meglatja, ha elviszi a dokinak, kíváncsian várom mit talál majd. -
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85418 üzenetére
Igen én is arra gondoltam, de akkor ott a pont, igazad van.
Arra is gondoltam hogy kolléga kezdő, és vagy túl kevés, vagy túl vastag az MX4 a magon.
-
Pikari
veterán
válasz
Aprósólyom #85350 üzenetére
Igen. Addig nem swappel semmit, amíg nincs rá oka, hiszen az masszívan lassítana.
-
Pikari
veterán
válasz
Aprósólyom #85347 üzenetére
nem számít különösebben. ami épp nem kell, az a vramból ki van swappelve a normál ramba, vagy swapfájlba. szóval simán elvagy akár 256 mega vrammal is, ha a használni kívánt játéknak (szoftvernek) elég, és a felbontás is eléggé kicsi.
-
imotrepus
aktív tag
válasz
Aprósólyom #85347 üzenetére
Most kíváncsiságból elindítottam a Calculatort, nekem összesen 4K,
az UAC virtualizálás szinte mindennél vagy letiltva vagy nem engedélyezett -
SoulReaver
veterán
válasz
Aprósólyom #85323 üzenetére
Még annyit kérdeznék, hogy pár videót még néztem, abban nem csinálták meg ezt:
A beállított értéktől jobbra eső pontokat Shift+egérrel egyszerre ki tudod jelölni és mozgatni. Annyival húzd lentebb őket, hogy mindegyik pont jóval lentebb legyen az újonnan beállított UV értékhez.
Van jelentősége? -
SoulReaver
veterán
válasz
Aprósólyom #85323 üzenetére
Köszönöm! Neki esek később, aztán megírom, hogy mi lett.
-
SoulReaver
veterán
válasz
Aprósólyom #85321 üzenetére
-
pandras83
őstag
válasz
Aprósólyom #85264 üzenetére
amikor valaki 2023-ban koffeinmentes kv-val példálózva szeretné elmagyarázni hogy az ssd-nek nincs gyakorlati haszna és alt+tab és menjél wc-re közben és hasonlók repkednek akkor arra tényleg nem tudok mivel kontrázni. őszinte csodálatom. a másik meg (Pikari) beleköt, hogy nem fér rá a warzone és kevés a hely és nemtom.. hááát tess vegyél akkor (dobpergés) KETTŐT! további jóccakát mindkettőtöknek és az összes hdd fannak
-
Pikari
veterán
válasz
Aprósólyom #85264 üzenetére
Mit próbáltam? Az SSD-t? Persze, van egy 1 tb-os SSD-m a laptopomban, kb 5 gbyte szabad hely van rajta.
-
IvI88
tag
válasz
Aprósólyom #85250 üzenetére
Igen, az enyém is 2 ventilátoros. Most ott tartok, hogy újra pasztázom annak ellenére, hogy az eladó újra kente 1 éve. Most azon is rugózok amit Grave_444 kolléga írt, hogy ez lehet undervoltolva van és nem adja le a full teljesítményt? Ezt lehet azért csinálta nehogy kijöjjön az a hiba, hogy 100% teljesítményen csillaggá változik.
-
mcs
veterán
válasz
Aprósólyom #85242 üzenetére
Igen, ha a gépemmel lenne gond, az sokkal komolyabb akadásokat okozna, és vannak más játékok, ahol gond nélkül működik a v-sync.
-
Whysperer
addikt
válasz
Aprósólyom #85236 üzenetére
RTX 3060 -ról van szó. ez újabb "GTX 16 és RTX 20" ennéla kettőnél
#85235pandras83 próbáltam avval ,de avval meg nem megy a Warzone 2 valami miatt a laptopon. Ha elidnítoma legujabb afterburnert akkor kilép a Warzone 2. Szóval afterburner nem mükdik.
#85236Aprósólyom itt meg bementem ,de nem engedi azt amit a többieknek nincs opció csak úgy mint johnnyvsr írja alattam csak az az autó hangolás van benne -
mcs
veterán
válasz
Aprósólyom #85216 üzenetére
Most be van állítva minden úgy, ahogyan javasoltad. Legközelebb biztosan egy normálisabb monitort veszek, nem a gamer kategória leges legalját, ami most van.
Nem tudom, hogy más monitoroknál mennyire pontos a valós frissítés, de nálam 74,972-öt mér az ufós tesztoldal. -
mcs
veterán
válasz
Aprósólyom #85212 üzenetére
A Doom Eternal saját mérőjét nézve 16-17 ms a maximum, amire néha felmegy egy adott helyen forgolódva, ha lehet neki hinni. Nem olyan megakadás ez, hogy fél-1 másodpercre lefagy a kép, hanem mintha továbbra is törne egy picit, csak nem olyan sűrűn, mint v-sync nélkül. A konfig az adatlapomon szerepel.
-
válasz
Aprósólyom #85211 üzenetére
Nem értem, hogy miről beszélsz. Lásd eredeti üzenetem:
"Függőleges vagy vízszintes VGA támaszt éri meg jobban venni? Mik a tapasztalatok?"
Senki nem kevert semmit, csak te. Elsőnek azt kérdeztem, hogy van-e hűtés vagy bármi más szempontjából különbség, hogy vízszintes, vagy függőleges VGA támasztóval van alátámasztva a kártya.
Utána pedig válaszoltam arra is, hogy vertikálisan nem raknék be egy VGA-t egy házba, még akkor sem, ha úgy nem görbül, max valami jól szellőző házba.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Aprósólyom #85204 üzenetére
Ne mondjad már..Ha állitva van a VGA akkor sokkal jobb mintha fekve lenne benne, de egy combosabb kártyát így is alá kell támasztani. Nehány háznak van olyan applikátora ami tartalmaz ilyen tartót ha vizszintesen helyezed be a VGA-t. Ha riser el talpával teszed be a VGA-t akkor is lehet az hogy elhajlik csak nem ott hanem elől ahol a csatlakozok vannak és alul "kapaszkodik" a kártya. Itt is érdemes alulra támasztót betenni hacsak a riser nem egy keret is egyben mint pl a coolermaster esetében.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
Aprósólyom #85180 üzenetére
bányász vga, 20 tonna
-
Csövi57
újonc
válasz
Aprósólyom #85168 üzenetére
A játék indításakor azt írja ki, hogy a hardwerhez hangolja a játékot.
-
Csövi57
újonc
válasz
Aprósólyom #85168 üzenetére
Fps -t 60-ra állítottam riva tunerben és afterburnerrel mionitorozok.
-
szucsi
őstag
válasz
Aprósólyom #85164 üzenetére
Köszönöm. Vajon mi az a gpu, ami elviszi a qhd felbontást 75hz-en?
-
petakpa1
őstag
válasz
Aprósólyom #85115 üzenetére
Köszi. Megpróbálom majd, de nem lesz egyszerű, mert a képen látható jelenség viszonylag ritkán van, a fagyás viszont sokszor
.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #85105 üzenetére
A 107 fok-os VRAM elkerülte a figyelmem. Hűtőpadot mindenképp cserélj, ahogy Grave_444 javasolta fentebb. Szétszereld megméred a vastagságát, a hardverparón pedig találsz eladókat, akik kifejezetten foglalkoznak thermal padokkal.
-
blp85
senior tag
válasz
Aprósólyom #85060 üzenetére
Köszi, rendeltem onnan két csatlakozót, ha megjön megosztom a tapasztalatokat, hogy milyen. Nem a kábel vagy a ház méretével van a probléma, hanem nem tetszik a tápkábel hajlása, meg függőleges kártyatartót akarok a VGA alá rakni, mert nem árt az akátámasztás.
-
válasz
Aprósólyom #85046 üzenetére
A kifehérítést támogatnám, van is pár ötletem, hol kellene elkezdeni... a lelkiismeretemmel addig meg majd valahogy elszámolok.
-
Pokolika
tag
válasz
Aprósólyom #85046 üzenetére
1. Úgy gondolom igen, a követelményeknek megfelelt mindkettő. Új a tv erre nem gondolnék, mindkét 120hz- es csatlakozón próbáltam.
2. Teljesen új a gép is Asus rog 850w táp.
Csak a gép, tv,router megy arra a fali csatlakozóra egy Apc elosztón keresztül, ami szintén új.3. Nincs.
Csak a router van amibe csatlakozik net kábel másik vége tv.Köszönöm azért!
-
válasz
Aprósólyom #85041 üzenetére
Már lehet, hogy meg is találták... ez a projekt bizony elúszott.
-
lanszelot
addikt
válasz
Aprósólyom #85020 üzenetére
Azt írtad nem a vga , illetve fogalmam sincs hogy kell az órajelet állítani . Azt írtad inkább a drivert cseréljem.
Hogwarts Legacy nem indul el csak a legújabbal, tehát az van fent
Mivel azt már kitoltam ezért egy régebbire akarok vissza menni.
Csak teljesen le kell szednem a drivert, arra meg csak holnap lesz időm. -
lanszelot
addikt
válasz
Aprósólyom #85017 üzenetére
Hello,
Találtam hasonló problémáról fórumot, ott azt írják a g-sync miatt van.
A monitorom free-sync-es , de az új nvidia driver azt is kezeli.
Viszont nem írják, hogy mi a megoldás. -
lanszelot
addikt
válasz
Aprósólyom #85014 üzenetére
Minden játékban a köd szerű dolog.
Hogwarts Legacy -ban is ugyanez volt.
Tehát nem a játékkal van gond.
GPU- t hogy ellenőrizzem?
Semmi mással nincs gond, csak a köddel, vagy mi az. -
Istvan2020
aktív tag
válasz
Aprósólyom #85011 üzenetére
Na igen.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Aprósólyom #85009 üzenetére
Köszönöm
De ahogy elnézem nem egy napi topik -
acbr_13
csendes tag
válasz
Aprósólyom #84986 üzenetére
Hát, de igen persze az i5 még win 10 van rajta szépen tudja futtatni a régebbi címeket esetleg 1-2 kívétel aminek nem jó a win 10. Igazából annyi az egész ,hogy lényegébe ez nem az én konfigom hanem az apumé én raktam neki össze és próbáltam minél költség hatékonyabbanó, de mindenképp 775-őt akartam mert imádom ezt a platformot és a lényeg hogyha elkeveredek apum-hoz akkor ott is menjen valami normálisabb régebbi game! Ezért is kérdeztem egy jobb GPU-ot a konfighoz.
De egyébként nekem meg tervbe van egy P45, Xeonal vagy Quadal és majd ahozz pedig mindenképp valami hozzá illő kártyát, és csupán a P45 érzés miatt és, hogy lássam mien jó is ez 775. Ezt nem tudom leírni és kifejezni, de teljesen más az akkori címeket az éra beli konfigal játszani.
Hát röviden ennyi. -
LowLiike
csendes tag
válasz
Aprósólyom #84936 üzenetére
Meg figyelésem alapján,csak 1/2 játék ami ezt eljátsza,nem zavaró egyáltalán. Csak kicsit érdekel mitől is,de való színű a játék a ludas (Dayz)
-
Ben.93
tag
válasz
Aprósólyom #84921 üzenetére
Köszönöm!
Már csak azt nem értem, itthon miért nem árulnak ilyeneket... Vagy legalább egy L alakú PCI-e hosszabbítót...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Aprósólyom #84908 üzenetére
Ilyen gondok elkerülése miatt vettem egy :
Cooler Master HAF XB – kockaházat.
Most tölti a 10. szülinapját -
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #84809 üzenetére
Arra gondoltam:
Kicsit túl van tolva a használt videokártya igények..
Van nepper ismerősőm ,akitől sok ilyen kérdést hallok.....
Ha valakinek a cigi a háklia ,akkor kérdezzen rá.
Pc/egyébb dolog meg átveszi a ház "szagát", ell kell fogadni... ha nem akkor irány bolt és venni vatta újat
Ja és elvárható ha valaki venni akar valamit használtan akkor járjon utána mit is akar venni... Ezen felül én ha olyan dolog van akkor felelemelem a hátsómat és elmegyek érte.
UI:
"Az hogy kátrányos hányadék a termék az nem a normális, nem üzemszerű működtetés esete egy elektrotechnikai eszköz esetében. "
Szerinted az userek hány %-a tartja a gépet egy légkondis server szobában elülönítve ,nehogy eltérjen az ideális múködési feltételektöl? -
ricsi99
addikt
válasz
Aprósólyom #84803 üzenetére
Egyéni feltételezésekből kialakult demagógia....
Amúgy aki rettentő alergiás az meg esetleg rákérdezhet....
Simán elfér a kérdésekhez... bányásztak e vala... mennyit ment a kártya... miért nincs törzskönyve.... használták e városban etc etc...Amúgy miért hiszi mindenki egy a vga az csak patika állapotú lehet? Ugyan olyan használt cucc mint bármi más ..
imotrepus: megeszel 3 narancsot a héját a cuccal eggyütt berakod egy nejlonzacsiba és lezárod 3 nap mulva narancs illató a cucc... de ne itt érdeklődj hanem a nagymaminál... ad 5-10 tippett mit mivel lehet friss/jó illatú cuccá varázsolni
-
imotrepus
aktív tag
válasz
Aprósólyom #84803 üzenetére
Sajnos ránézésre is látszik rajtuk a nikotin, nem csak a szag!
Utána járok egy ilyen ultrahangos tisztításnak! Köszönöm! -
thedivision2
aktív tag
válasz
Aprósólyom #84736 üzenetére
Minden úgy van beállítva, ahogy kell. Többféle böngészővel is próbáltam és minden 1440p-s Youtube videónál csinálja. Teljes mértékben érződik, hogy akkor szimplán elfogy az erő. Most FullHD felbontáson és 60Hz-en használom a gépet egyelőre, és minden hibátlan.
-
thedivision2
aktív tag
válasz
Aprósólyom #84733 üzenetére
Már 1440p@60Hz alatt is előjön a teljesítménybeli probléma Youtubeon és Twitchen. Érezhetően lefogja a gépet már ez a felbontás sajnos. Az 1440p@144Hz is megy vígan, amíg el nem kezdek Youtubeozni vagy Twitch-t nézni. Windowsban és programok alatt tökéletes, gördülékeny, de amint elkezdem nézni az említett tartalmat, a proci és az IGPU is 90% feletti kihasználtságon megy, érezhetően elfogy az erő. 1440p 60FPS-es Youtube videó csak akkor megy simán, ha kirakom fullscreenbe, és nem nyúlok a géphez, kb ott van az IGPU vége. Ha leveszem a felbontást a Windowsban 1080p@60Hz-re, akkor minden gond nélkül megy minden, az 1440p Youtube videó is, szóval egyértelműen az 1440p rendszerfelbontásnál hasal el az IGPU. Akkor bepróbálkozom egy GT 1030-al, aztán hátha bejön.
-
7Sony7
addikt
válasz
Aprósólyom #84722 üzenetére
Nekem is eszembe jutott, hogy talán jobban kihajtja. Szóval a terv: veszek egy 8cm -es ventit, és kipróbálom több helyen is, hogy hűti jobban. Aztán meglátjuk...
-
7Sony7
addikt
válasz
Aprósólyom #84701 üzenetére
Köszönöm, de van alalplapi vga kimenet, netezni azzal is jó. Egyébként nem értem hogy van, úgy tudom ebben a prociban nincs igp. Lehet a hp alaplara tettek valami pici vga-t.
-
7Sony7
addikt
válasz
Aprósólyom #84662 üzenetére
Köszi a választ. Eldöcögött eddig egy Gt1030-al 1440x900 ban, de ezt a kártyát odaadom a gyereknek. Low profile fér be a gépébe csak. Így magamnak akartam valamit, ami ettől kicsit erősebb. De lehet, hogy hagyom a francba, úgyis egye kevesebbet gépezek már...
-
Johny078
csendes újonc
válasz
Aprósólyom #84679 üzenetére
Aprósólyom, Debilon köszönöm a válaszokat!
Nem tudom próbáljam-e kicseréltetni mert hát annyira nem hangos de hát nem is hangtalan, és lehet hogy egy próbát megérne, viszont lehet hogy a cseredarab épp hangosabb is lesz.
Nem webshopos rendelés volt, személyesen hoztam el lehet nem is cserélnék.Olvastam hogy alulfeszelés sokszor megoldotta a problémát, de Én laikusként erre nem vállalkozom, plusz gondolom akkor a garancia is oda, akkor inkább hallgatom a cicergést.
-
megott
aktív tag
válasz
Aprósólyom #84680 üzenetére
Igyekeztem korrekt lenni, minden tekintetben, de a gyanúsítgatást nehezen viselem.
-
Sanyagol
csendes tag
válasz
Aprósólyom #84672 üzenetére
Nos, sikerült a padot annyira megnyújtani hogy szépen vissza tudjak csavarni a csavarokat, de most már egyre rosszabb a helyzet mert játék indítások után kikapcsol a kép de brutálul pörög a venti és csak újraindítás után tudom visszahozni a gépet. Mi a fenét kezdjek vele?
-
Sanyagol
csendes tag
válasz
Aprósólyom #84668 üzenetére
Köszönöm az informatív válaszodat, hálás vagyok érte, már megrendeltem egy 0,5 mm-es padot, igen jó minőségűt eddig 1,5 mm-es volt benne, remélem megoldódik a probléma, gyanítom hogy a gyári hővezető pad is 0,5 mm-es lehet mert azzal könnyen vissza tudtam csavarozni.
-
thedivision2
aktív tag
válasz
Aprósólyom #84637 üzenetére
Win 11 Pro van a gépen. Teljes képernyős módban simán megy az 1440p60, ameddig meg nem mozdítom az egeret és elő nem jön az alsó progress bar.
-
Vigneau
félisten
válasz
Aprósólyom #84619 üzenetére
Amennyire elnézegettem, mintha kis "karmocskák" lennének kialakítva a lapátok felületén, talán az örvényléscsökkentés végett. Nem kizárt, ez is lehet még a vesztük...
-
Vigneau
félisten
válasz
Aprósólyom #84614 üzenetére
Ezt én is furcsállom egy ideje, mert gyári azonosító szerint sok gyártó szinte azonos alapokra épülő ventiket használ. Olykor csak a lapátkialakítás tér el. Lehet, az egyedi gyártás a veszte a Gigabyte-nak?
-
Pokskill
tag
válasz
Aprósólyom #84612 üzenetére
Mivel volt rá egy hét próba garancia ma este visszaküldtem a tulajnak. Egyébként a kép is ha mozgattam a kamerát pixeles volt, késve élesített minden játékba.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Aprósólyom #84614 üzenetére
Én is a gigát gondolom jobbnak, a ventilátorral nincs baj.
-
Pokskill
tag
válasz
Aprósólyom #84606 üzenetére
Próbáltam igen. Vagy lefagy a kártya amint tükröződésbe botlik vagy simán hibásan jeleníti meg, rettentő pixelesen.
Kicsit más téma: ezelőtt tíz éve volt egy játék Bloodrayne 2.
Teli volt emlékeim szerint brutális padló tükröződésekkel
Érdekes akkoriban nem kellett külön funkció ehez? -
Pokskill
tag
válasz
Aprósólyom #84598 üzenetére
Szia. Itt is pixeles, a steames tesztprogramba is pixeles az összes tükröződés
Googleba találtam cikkeket, de semmi magyarázat,csak hasonló problémák.
-
xtremist
őstag
válasz
Aprósólyom #84559 üzenetére
Ha bejön a windows, akkor nem világít a fehér led. Hdmi kábelt használtam alapból. Fast boot nincs bekapcsolva, secure boot sincs, csm módban meg nem látja a boot ssd-t.
-
evitiguF
senior tag
válasz
Aprósólyom #84533 üzenetére
Ezt kifejtenéd kicsit kérlek, hogy miért nem ajánlott korlátlan fps-el játszani?
Miért rossz, mit okoz, mi javul, ha korlátozva van?
Illetve olyan játékoknál mi a helyzet, ahol nincs erre menüben opció?
Köszönöm! -
mekker
őstag
válasz
Aprósólyom #84502 üzenetére
10 éve csináltam, az emlékek megkoptak. HWBot alapján +25-50% reális lehet. Kérdés az, hogy a VRAM mennyire fogja limitálni. Ha GDDR5 1GB, akkor érdemes vele foglalkozni, mert jó kártya. GT 220-ról még játszottam GTA 4-et és CS:GO-t, a GT 240 ahhoz képest egy sokkal jobb kártya.
Reddit r/overclockingon (kicsit rákos oldal, de) szoktam látni GT710, meg GT(X) 2xx OC-ket. -
Eddy1996
csendes tag
válasz
Aprósólyom #84490 üzenetére
Kerestem kifejezetten ilyen videókat YT-n is ott az MSI-be lehetett a csúszkál állítani de viszont a program könyvtárában az egyik CFG fájlba at kell írni valamit. Néztem tutoriál videót de előrébb nem vitt csak annyiba hogy tudom mit kell átírni melyik sorba. De mentésnél annyit kapok hogy hozzáférés megragadva. Nálam a videókban látott pociók közül néhány nincs meg lehet ez miatt nem megy . Köszönöm a választ akkor megpróbálom ezzel.
-
Eddy1996
csendes tag
válasz
Aprósólyom #84488 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod igen ezt néztem én is már de sajnos nekem ez az opció nem elérhető az MSI-be a legújabb verzió van fent. Változtattam profil kinézetet is és ott megtaláltam ezt az opciót de nekem az le van zárva. A GTX200-as sorozatnál még nincs boost órajel. Igazándiból nekem is ez a célom hogy kicsit alacsonyabb feszültségen menjen a gyári órajel hogy kevesebb hő legyen és hosszabb üzemidő. Tudom ezek a kártyák piszkosul melegednek és nagy csodát nem várok.
-
válasz
Aprósólyom #84381 üzenetére
Hm, érdekes felvetés, én is a magam szakmámból indulnék ki: Valamilyen földhurok vagy EMC érzékenységre gondolnék.
Főleg, hogy a céges monitor tápja hajlamos egy-egy pillanatra kikapcsolni, pl amikor bekapcsol a hűtő kompresszora.Még valami amit érdekesnek találok:
Ugyan az a két monitor meg korábban egy tévé voltak rádugva mindig, mégis, gyűjti valami (driver, registry, nem tudom) az instanceokat belőlük. Ez mitől van?:
Ez azért fontos, mert az Aorusnak vannak 4K bemenet képességei, pl konzolhoz, ezeklet a felbontásokat mindig kitörlöm CRU-val, mert a DSR a 4K 60Hz-hez viszonyított felbontásokat teszi elérhetővé ahelyett, hogy 1440p 144Hz-hez képest csinálná meg őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Synology NAS
- További aktív témák...
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest