- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
Megnéztem pár régebbi drivert, és úgy tűnik nekem hogy a 24.5.1. az amit a 6700XT leginkább szeret, most fennhagytam és figyelem. Engem zavart az adrenalin felugrása, nem normális. A ventiket manuálisan állítom, így arról nem igazán tudok nyilatkozni. Ilyen DX12 - es hibába meg még nem futottam. A két 6600 - ason meghagytam a 24.7.1. - et, eddig azzal sem volt semmi baj, igaz azokon nem megy más csak a Valorant.
-
andromedae
tag
Felraktam a Windowst, elindul az alaplapiról. Beraktam egy videókártyát a második sínben ott is elindul. A kérdésem az hogy a második sínen PCIEXP_2 ha csak egy videókártya van benne a sebessége ugyanaz mintha az elsőben lenne?
https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/Z97-PRO_GAMER/E10265_Z97-PRO_GAMER_Guide_v2_web_hi_res.pdf?model=Z97-PRO%20GAMER
Amúgy a kissé meghajlott 1-es sínben is ugyanúgy működik a videókártya, csak nem tudom hosszútávon jó-e. Szerencsére újabb gépekhez van videókártya tartó láb a súly ellen. -
TechN7ne
nagyúr
Kék artic thermal pad és az említett mx4 párost szoktam én is használni ,mind a két termék tökéletesen teszi a dolgát.
Thermal pad nal a puhaságra kell figyelni ,pl. a kék artic hiába 1.5 ,2 vagy 3mm es de nagyon puha ,találkoztam olyan vga al amin a gyári thermal pad keményebb fajta - azokhoz annyira nem értek.
Volt egy olyan esetem ,hogy csak 2mm es kék artic thermal pad om volt kéznél és a kártyán lévő gyári meg vastagabb és keményebb fajta volt ,ezt ugy cseréltem ,hogy 2db 2mm es puha kék artic ot raktam egymásra ,lehet nem pont ez a szakszerű megoldás de működött.
Ezt a artic tp-3 at rakom mostanság mindenhova (ssd ,ps4/pro konzolok stb.) ,jó cucc csak picit drága.Szerk.
Ezt a ARCTIC ACTPD00002A típust nem ismerem ,kevertem elsőre azt hittem Artic TP-3. -
Csongi2015
tag
Szia!Köszönöm a gyors választ.Akkor ez lesz a gond valószinű,hogy megy ez a pasztázás vagy pad csere még nem csináltam,olyan mint a cpu hűtő csere gondolom,mi legyen hővezető paszta vagy thermo pad?Az elöregedett pasztát mivel lehetne eltávolítani?Jó lehet hozzá az alkohol?Köszönöm!!!!!!!
-
Aprósólyom
addikt
Olyan szempontból irreleváns a célközönség, hogy a csavarodás mértéke nem a GPU terheléstől és futási időtől számít, hanem, hanem a szerkezeti adottság, tömegvonzás és az eltelt idő függvénye.
Csak míg profi eszköznél fordítanak arra hangsúlyt, hogy legyen rá gyári megoldás, addig a DIY consumer piacon a felhasználónak kell vele foglalkoznia.
Azt mondanám, hogy elvárható lenne a DIY piacon, hogy az AIB gyártók a manuálban felhívják erre a figyelmet, ha nem is csomagolnak támasztékot. (ami szerintem hülyeség volna, hiszen annyira különbözőek a beépítettségi adottságok/igények.)
Viszont nem találkoztam még ilyen. Egyedül az EVGA RTX 3090 Ti-nál, ahol gyárilag mellékelnek egy kábeles felfüggesztő rendszert a kártya mellé. Ellenben ahogy fentebb is írták, már sokkal kisebb 2 ventis verzióknál is probléma az önsúly. -
Szerencsésnek érzem magam hogy nem érdekel mi hogy néz ki a gépben.
Persze volt olyan korszakom még 2004-2008 amikor hangvezérelt neoncsövek meg kékledes ventik és átlátszó oldallapos gépem volt.
Mondjuk most asztali kártyám van de az elég egyszerű kinézetű (Intel A770 16Gb LE) és az RGB részét is addig kötöttem be amíg átprogramoztam all off beállításra.Ugyanígy a lapomnál is letiltottam mindent amit csak lehet. Továbbmegyek a routeremen leragasztottam a kék power ledet is hogy ne lássam.
-
Ha lenne szabvány kártyahosszra akkor eleve nem is kellene játszani, bár tudom desktop gémer cuccok amúgy is pár év alatt elkopnak és talán azért nem lényeges hogy elgörbül a kártya de azért egy nagy Quadródt vagy Firepro-t nem lenne jó elgörbülve látni azokon van gyárilag fül. Pl: RTX 4090-esen nincs de testvérén az A5000-esen meg ott a furat rá.
-
-
ricsi99
addikt
Igen
a +2 pin csak test szál ,áramot nem továbbít.
Az a lényeg jó vastag legyen. Rakd össze , játsz egy fél órát, aztán tapogasd meg az átalakítót ahol rádugod a 6 pin-re... ha kellemesen langyos akkor oké ,ha tűzforró akkor ellenőrízd mégegyszer ,hogy jól dugtad e össze. -
Turtlelboy
csendes tag
@blp85 és @ricsi99
Leszedtem most DDU-val az amd és nvidia drivereket is, majd fel az nvidia drivert, de nem oldódott meg a probléma.
Több böngészőben is próbáltam (Opera, Chrome, Brave), a hardveres gyorsítás be van állítva.
Ha megy a twitch stream, akkor elkezd belassulni a video lejátszás, majd megakad néhány másodpercre, azután "utoléri magát" és megint játssza, de fél percen belül újra ismétlődik a jelenség.
Ha megy a twitch stream és közben másik lapot nyitok olvasni és csak hallgatom az adást, akkor ha 1-2 perc múlva visszaklikkelek a streamre, akkor a hang megy, de a kép befagy és magától csak fél-egy perc múlva veszi észre, hogy azt is sugározni kéne és csak akkor kezdi mutatni a video folyamot is.
Youtube-nál is azt vettem észre, hogy ha egy videoba beletekergetek, akkor nem azonnal, hanem csak némi homokórázás után ugrik oda és játssza a videót.Az ati 7500-ás kártyával semmi ilyen problémám nem volt, csak most a gtx 750 ti-vel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Apple MacBook
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Formula-1
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest