- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- One mobilszolgáltatások
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
-
mekker
őstag
válasz
Eddy1996 #84500 üzenetére
Ebben nem vagyok biztos. Ha ugyanaz a kártya, meg fesz. szabályzó áramkör, meg VRAM gyártó, akkor szerintem mehet rá, csak nincs sok értelme. 1. szilíciumlottó 2. az általad lementetten is be tudod azokat az értékeket állítani.
Szerk: Ha nagyon specifikus dolgot akarsz beállítani, akkor kell egy hex editor (Notepad++ vagy VS Code is tud ilyen nézetet pluginnal).Téglásítani azt hiszem, nem olyan egyszerű a videokártyát. Egy AMD-s kártyára próbáltam flashelni más variánsok vBIOS-át, de vissza tudtam állítani utána. Alapfeltétel, hogy legyen a gépben egy integrált GPU vagy egy másik GPU, amivel be tudsz bootolni, és ad képet, miközben flasheled a szóban forgó kártyát.
-
mekker
őstag
válasz
Eddy1996 #84484 üzenetére
Nekem egy GT 220-am van OC + undervolttal. GPU-Z vel lemented a vBIOS ROM-ot, NiBiTor-ral szerkeszted, NvFlash-sel flasheled.
Valóban nincs boost órajel, meg hasonlók, ezeket a Fermi kártyákat nagyon egyszerű tuningolni, és van is bennük tartalék. Annyi, hogy itt még volt külön shader clock, ami nincs közvetlen az órajelhez lockolva, és azzal is kell szórakozni, ha instabil. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Eddy1996 #84489 üzenetére
Rákerestem kíváncsiságból. Úgy tűnik, hogy csak az órajelet lehet állítani, feszültséget nem.
A frekvencia csökkentésével tudsz esetleg javítani az energiahatékonyságon.
Vagy esetleg próbáld meg ezt: GPU Voltage Tuner (EVGA ) (guru3d.com)
De ahogy elnézem ez a GTX 295 iszonyatosan éhes, úgyhogy szkeptikus vagy az eredmény kapcsán. A tesztekben a teljes PC 200W felett eszik mikor idle/desktop... Gaming közben pedig 400W++, miközben a techpowerup listája szerint a teljesítménye GTX 750 Ti körül van, ami 75W alatt fogyaszt. -
Aprósólyom
addikt
válasz
Eddy1996 #84484 üzenetére
Nem tudom, hogy GTX 200 sorozatnál működik-e, de egyébként tudod, hogy miként undervoltolunk? Nem a feszültség csúszkát kell "bizergálni".
Az undervolting a gyakorlatban nem azt jelenti, hogy a feszültségre adunk egy negatív offsetet, hanem
1. emelünk a frekvencián
és
2. limitáljuk a boost pozícióját a gyárihoz képest egy alacsonyabb feszültségszintenÍgy végeredményképp ugyan azon /vagy hasonló frekvenciához alacsonyabb feszültség fog tartozni.
Egy példa: How (and why) you should undervolt your GPU - A step by step guide (Deep Learning/Gaming/Mining) - YouTube
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest