- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blp85
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #91105 üzenetére
Szerintem nem kell DDU.
-
blp85
senior tag
válasz
adamkaa777 #90967 üzenetére
Szia!
A [DDU] programmal tudod leszedni a régi kártya dolgait, elvileg ajánlott csökkentett módban használni.
A használatáról egy videó: -
blp85
senior tag
válasz
Pöttön #90238 üzenetére
Szia!
A [hővezető paszta topikban] hővezető paszta topikban videókártyára nem ajánlják az MX4-et (a "pump out" hatás miatt), helyette az MX6, ha már Arctic.
-
blp85
senior tag
válasz
kolopele #90229 üzenetére
Nekem is Radeon Pulse 6700XT van, és tényleg a legutolsó frissítés óta magától ugrik fel az Adrenalin szoftver, mondjuk ez annyira nem zavar, illetve talán a legutolsó frissítés volt az, amit egyszer vissza is vontak...
Mondjuk a szoftver frissítés óta mintha a ventilátor vezérlés is másabb lenne, kevésbé érzi magát játék alatt helikopternek a gép (mondjuk lehet ez csak valami placebó hatás).Nekem egy másik hibám volt nem is olyan régen, amit le is írtam, és azóta sem értem, hogy játék alatt kifagy minden és közli, hogy márpedig nem támogatott a DirectX 12 a rendszer által. [link]
-
blp85
senior tag
válasz
gyáliSanyi #90064 üzenetére
Másik PCI-E slotban próbáltad?
-
blp85
senior tag
Nekem tegnap játék alatt egyszer csak megállt a gép, a képernyő elfeketedett és minden ventilátor felpörgött. Újraindítás után a ventilátorok normális sebességgel pörögtek és kép is volt, azonban a játékokra rákattintva a "DirectX 12 is not supported on your system. Try running without the -dx12 or -d3d12 command line argument." hibaüzenet jelent meg.
A "dxdiag.exe" parancsot lefuttatva a kompatibilitás rendben volt, azonban a 1. képernyő esetében hibát jelzett. Első körben olyan volt, mintha az Eszközkezelőben a videokártya le lenne tiltva (hibakód:22), miután engedélyeztem sárga felkiáltójeles lett a VGA az eszközkezelőben, így ismét lefuttattam egy "dxdiag.exe" parancsot, ekkor pedig ismét hibakódot jelzett, ami szerint a videokártya illesztőprogramja hibás (hibakód:31). Miután eltávolítottam az AMD Adrenalin szoftverét (szerencsére egy sima uninstall megoldotta, nem kellett DDU), ami szintén korábban nem akart indulni a directx miatt, és feltettem a legújabbat a hiba elmúlt. Azóta sem tudom, hogy hogyan hozta össze, hogy egyszer csak játék közben elszáll, de a lényeg, hogy megint működik (bár este 9-10 körül egy kicsit bosszantó dolog volt).
Ja, ami kimaradt a VGA egy Sapphire Pulse Radeon RX6700XT, az operációs rendszer pedig Windows 11 Pro. Most cseréltem alaplapot is, jelenleg egy Asrock B550 Velocita van benne, bár az operációs rendszert nem telepítettem újra, csak a réginek a programjait letöröltem szépen sorba (az Asusnak van pár nehezen kiirtható szoftveres megoldása...). -
blp85
senior tag
válasz
andromedae #86419 üzenetére
Ebbe is tehetsz lehajlás ellen egy VGA tartót szerintem (kereskedelemben is kapható nagyon sok változat, legóból is építhetsz
), a kérdés, hogy még mennyi ideig szeretnéd használni, ha működik, akkor nem olyan nagy az elhajlás mértéke, bár a DDR3 memória miatt gondolom, hogy már nem is fiatal a konfig. Az USER MAnual szerint a 2. slot is x16-os, így elvileg a sebességének ugyanannak kellene lennie (GPU- Z programmal meg lehet nézni talán).
-
blp85
senior tag
válasz
andromedae #86416 üzenetére
Próbálj alaplapi elemet cserélni benne (CR2032 általában), néha csodákra képes.
-
blp85
senior tag
válasz
andromedae #86414 üzenetére
Elvileg mindegy, hogy melyik slotban van a videókártya, szerintem nem az lehet a baja. Speaker van az alaplapra kötve, ha igen, az milyen hangot ad?
-
blp85
senior tag
válasz
Csongi2015 #86334 üzenetére
Bölcs döntés.
Főleg úgy, ha nem iparszerűen padozol, akkor marad egy csomó anyag, ami nem kell. -
blp85
senior tag
válasz
pandras83 #86327 üzenetére
Köszi! Ugyan nem nekem, hanem #86321Csongi2015 -nek kell, de lehet találni a yt-on, az biztos. [yt] [MSI RX470 Armor 8GB thermal pad]
Illetve a redditen is kérdezték, hogy mekkora thermal pad kell ehhez, azt is belinkeltem, elvileg 1mm vastagságú, ha cserélni kell.Nem reklám, hanem csak valamelyik videóban ajánlották [Thermal Pad] , illetve az Arctic MX4-es pasztát.
-
blp85
senior tag
válasz
Csongi2015 #86324 üzenetére
Az alkohol az jó, de óvatosan csináld! A padok, ha nincsenek kiszáradva azt nem biztos, hogy cserélni kell, illetve különböző méretek vannak még egy kártyán belül is, így jobb előbb mérni, hogy mekkora kell. Ha nem vagy biztos a dologban, akkor esetleg kereshetsz valakit, aki ilyennel foglalkozik (szerintem az aprón is találsz ilyet).
-
blp85
senior tag
válasz
Csongi2015 #86321 üzenetére
2016-2017 körüli lehet a kártya, így elképzelhető, hogy a paszta vagy a pad is elöregedett, kiszáradt, és azért éri el, vagy lépi túl a hőmérséklet limitet, így okozhatja a gépleállást.
Ha ragaszkodsz a kártyához, egy pasztázást megérne. -
blp85
senior tag
válasz
Hiei555 #86313 üzenetére
Én a sima Pulse 6700XT-t is alátámasztottam egy DC ST500 [Deepcool ST500 A-RGB] , fő a békesség.
Eredetileg ilyennel akartam (csak a talpa a VGA alatti befúvó ventilátorra lógott volna), de ezt inkább majd eladom [Deepcool GH01 A-RGB] -
blp85
senior tag
válasz
Dark KillerX #86287 üzenetére
Szia!
Ha magad szeretnéd kicserélni, akkor tőle tudsz rendelni [Hardverapró]
[Webshop] -
blp85
senior tag
Szia!
Annyira nem mondanám vészesnek azt a hőfokot, igaz a Zalman Z11-be felülre is lehetne 2 ventit rakni ami kifúj, illetve a HDD-k hűtéséhez is van az oldalán 2 darab 8 cm-es venti annak a háznak. A Furmark egy olyan helyzetet teremt, ami normál használatnál nagy valószínűséggel nem jön elő, így nem kell aggódnod (ha extrém terhelés nélkül is nagyon melegszik a CPU vagy a GPU, akkor azok újrapasztázása vagy thermalpad-ezése lehet segít a helyzeten).
Nekem is kb. 9-10 évig volt Zalman Z11-es házam, de most videókártya csere miatt adtam el, mert az új kártyának nekem nagyon szűknek tűnt, illetve keskenynek is. -
blp85
senior tag
válasz
MasterDeeJay #85229 üzenetére
Gondolom a célközönség is másabb a két kártyánál, nem mindegy, hogy munkaeszköz (CAD/CAM/Videóvágás esetében nem hiszem, hogy gyönyörködik valaki a kártyában
) vagy gamer az illető. Illetve a gép belseje is más lehet, mert az a fülecske nem egy esztétikus látvány egy átlátszó gépházban, persze praktikus meg minden, de akkor is ronthatja az esztétikát.
-
blp85
senior tag
válasz
MasterDeeJay #85227 üzenetére
Ha megoldott lenne, akkor jobban végig kellene gondolniuk a gyártóknak a csicsa dizájnt, illetve szabványos lenne a hosszúság is, illetve a házakkal sem lehetne annyira játszani.
-
blp85
senior tag
válasz
spleenszuru #85222 üzenetére
Ezekben szerintem olyan mágnes lehet, mint a porszűrőkben, vagy a modern házak mágneses rögzítésű oldalában, nem árt a merevlemezeknek.
-
blp85
senior tag
Szia!
Szerintem mindegy, a lényeg, hogy legyen alátámasztva, hogy idővel ne ereszkedjen meg a saját súlya alatt a kártya, esetleg a PCI- e foglalatot ne rongálja meg (valami oknál fogva a 2 ventis kártyákhoz nem nagyon akarnak támasztót adni, pedig azoknak is van súlya. Én is sokat nézelődtem a témában, és vannak akik LEGO- ból építenek támasztékot vagy valamilyen nem vezető anyagból. A függőleges és a vízszintes támasztó is nagyjából ugyanott támaszt alá, a lényeg persze a hely, ahol használod. Nekem egy Deepcool CH510-es házam van (ebben a modelben mondjuk van beépített, állítható támasz "szerűség", ami elég rövid, de több a semminél) és alulra a VGA alá 2 ventit szerelnék (12 cm-est lehet beszerelni), így amit elsőnek vettem [Deepcool GH-01 A-RGB] a talpa miatt nem fér oda, ahová tenni szerettem volna, így ez eladásra fog kerülni, de nem is használtam (ennek a változatnak az egyik előnye, hogy el lehet vezetni benne a VGA PCI-e kábelét), így függőleges VGA támaszt fogok beépíteni, ami egy [Deepcool ST500 A-RGB] lesz, mivel annak a támasztó talpa nem zavarja a ventiket.
-
blp85
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mivel rendeltem ilyen VGA kábelt [link] , ami 6 pin és 6+2 pinre alakít át, viszont hosszabbítónak szeretném használni, egy FSP Hydro GSM Lite 750W-os tápegységhez, aminek a gyári VGA (6+2 PIN PCI- E), viszont a Nanoxia kábel anyája csak 6 pines és azt alakítja át 6+2 Pinné. Egy Sapphire Pulse Radeon RX 6700 XT kártyához menne, ami gyárilag 8 és 6 pines csatlakozóval rendelkezik. Használható e a kábel úgy, hogy a tápból csak 2*6 pin csatlakozik a kábelhez és úgy a videókártyához?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
-
blp85
senior tag
válasz
Turtlelboy #85140 üzenetére
A régi kártya drivereit letörölted DDU-val?
Esetleg összeakadhat a két driver. -
blp85
senior tag
válasz
Aprósólyom #85060 üzenetére
Köszi, rendeltem onnan két csatlakozót, ha megjön megosztom a tapasztalatokat, hogy milyen. Nem a kábel vagy a ház méretével van a probléma, hanem nem tetszik a tápkábel hajlása, meg függőleges kártyatartót akarok a VGA alá rakni, mert nem árt az akátámasztás.
-
blp85
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy videókártyához használ e valaki 180 fokos átalakítót [link] , ha igen milyet érdemes venni? Vagy jobb, ha itt az aprón hirdetők közül valakivel csináltatok FSP Hydro GSM Lite 750-es tápegységhez 2 kábelt (egy 6 és egy 8 pinest (árban mire lehet számítani) ?
Válaszotokat előre köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Napelem
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest