- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Aktív témák
-
doddencs
senior tag
Én is ebben az árkategóriában keresek notebokott, vagyis inkább 280-nál húztam meg a felső határt, én a Dell Vostrokkal kacsintgatok. Csak az új V1510 nem kérhető 8600ás videokártyával, a V1500 pedig kicsit drágább... szal igazán nemtom.
Viszont ha játék nem fontos: Lenovo/IBM ThinkPad T61, HP Compaq 6910p, Dell D630 - könnyűek, megfelelő szervízháttér, masszív váz...
-
parandroid
félisten
Akkor is, ha be van kapcsolva. Ha hálózatra dugod, és 90% alatt van a töltöttség, akkor elkezd tölteni. Függetlenül attól, hogy be van-e kapcsolva a gép, avgy nincs. Ha elérte a 100%-ot, megáll. Ilyen egyszerű. Egyébként nem értem a problémát, a mobilok is ugyanezen az elven működnek, itt miért lenne másképp
p
-
Rick4
félisten
kb két hét távlatában..én csak annyit mondok, 2.5 éves gépben végig ott volt az akksi, rendszerint itthon ment töltőről, egyszer egyszer lemerítve, havi 1X fullra merítve, újratöltve a kezdeti 100% helyett most 78%ot tud....ha kiveszed, sztem fél év alatt vége van...megkérdem, szerinted azokkal az akksikkal mit kell csinálni, amik fixre be vannak csavarozva a notiba? kivered kalapáccsal, csak hogy ne használódjon? ez a dolga, hagyd benne nyugodtan..
-
netmesterke
aktív tag
Vinyót, Ram-ot, billentyűzetet,procit,optikai meghajtót és egyes darabokban a VGA-t. De általában a Ram az amit bővítenek (10.000Ft például a 2GB Ram). Máshoz nem szoktak nyúlni általában (hacsak nem megy tönkre). A VGA cseréje gyakorlatilag egy új gép árába fájna, vinyó csere helyett megéri egy külső vinyóra költeni.
-
Rick4
félisten
általában nem a kijelző anyagával van gond, hanem a kerettel. az én ibm thinkpad-emet bármikor megragadom a keretnél, és lóbálom vele a notit. ezt a többi notigyártó terméke nem nagyon tolerálná. ha otthon az asztalon használod, vehetsz bármilyet, hurcolászni már nem mindegy, lekopik, elreped, eltörik, de óccó, cak öccá...
-
BluEyes
őstag
Túlmelegedés, memóriahiba, alaplapi kondi megpusztult, tápegység behülyült, ésatöbbi... plusz vírus, vagy valamelyik program belepiszkálhatott a rendszerbe.
Azt már nem is mondom, mikor aszongya a cimbi, hogy ha leugrik az emeletes ágyról, újraindul a gépe. Kiderült, hogy szar volt a reset gomb rugója, oszt ha megremegett a padló a leugrástól, az elég volt arra, hogy a gomb érintkezői összekoccanjanak egy pillanatra. -
ezt hogy érted?
megveszed a rútert. ami most a dsl modemedből a gépedbe megy kábel, azt a hálókari helyett a rúter WAN portjába dugod. aztán a noti tudja ugyis a wifi-t, a gépedhez meg eldöntheted hogy egy utp kábellel küldöd a netet, avgy veszel bele egy wifi kártyát, vagy usb-s wifi-t. -
BluEyes
őstag
A memóriaigényes játékok valamennyivel majd jobban. Ez a ''jobban'' annyiban érezhető, hogy a rendszernek nem kell olyan sűrűn a lassú vincseszterhez nyúlkálnia, onnan adatot beolvasni a memóriába, illetve visszaírni a vinyóra. Tehát akadásmentes, és gyorsabb lesz a játékok és a programok futása.
Nyilván 256MB vs. 2GB ég és föld, viszont 1GB vs. 2GB már nem biztos, hogy minden játéknál észrevehető, de legalábbis nagy csoda nem fog történni. Azonkívül van ugye egy proci meg egy vga, amiknek a gyengeségei memóriával nem orvosolhatók, hiába pakolsz bele x gigát - bár ártani biztos nem árt - ha a vga miatt diavetítés lesz a játékból. Szóval érdemes megfontoltan belevágni a bővítésbe, lehetőleg úgy, hogy ne kelljen elkótyavetyélni az előzőleg megvett eszközt, illetve felesleges mennyiségű bővítményt se vegyünk, hisz ha nincs kihasználva, akkor kidobott pénz.
Egy olcsóbb notit 256 vagy 512 megával árulnak legtöbbször, ha bővítesz, akkor a gyárit megtartva még egy 1 gigást érdemes belepakolni, az így kapott 1,25 - 1,5 giga már tekintélyes, valószínű elég lesz mindenre, 2 gigával sem lennél igazán előrébb.
Egyébként mi a legfontosabb ha játszani akarok?
Processzor, memória, vga, mindezek egyforma súllyal. A notik leginkább a vga korlátaiba ütköznek. A procik elég jók az integrált vga-k kihajtásához, memóriát meg ugye annyit rakhatsz be, amennyit akarsz.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
2 memóriahely van általában a notikban. Legtöbbször az egyikben csücsül a gyárban beletett modul, a másikba (vagy mindkettőbe, ha úgy tartja kedved) pedig te magad tehetsz még egy ugyanolyan vagy akár nagyobb vagy kisebb modult.
Ha az a kérdés, hogy az 1 gigás modul működik-e benne, akkor igen, működik. Meg szokták adni, hogy az adott notiba (chipsetbe) ill. az egyes foglalatokba mennyi memória mehet maximum. Manapság a 2x1GB mindben megy, de a legtöbb notiba mehet 2x2GB is.
Ha a fizikai mérete a kérdés, akkor nyugi, milliméterre egyforma a 256 megás és az 1 gigás modul. -
BluEyes
őstag
Legalább annyira, mint maga a processzor. Minél több van, annál jobb, de persze van egy optimális méret, ami fölött már alig észrevehető a gyorsulás. Ha játék és Vista a fő csapásirány, akkor 1 giga legalább legyen, 2G fölé meg értelmetlen menni szerintem. Ha 256 megával veszel gépet, akkor jó lesz mellé egy 1G modul, így 1256 megád lesz, a legtöbb dologra kényelmesen elég. Ha sok pénzed lesz később, akkor majd le lehet cserélni a kis modult is egy 1G-re, oszt kész a 2 gigás szupergép.
-
-
BluEyes
őstag
Ebben a 130k körüli árban ez az egyetlen olyan gépezet, amelyik minőségben megüti az ajánlható szintet. Jól felszerelt gép, mondjuk a kijelzője normál 1024x768, de ez nem olyan nagy probléma szerintem, én is ilyesmi HP-t hajtok (nx6310) és nem hiányzik a széles kép, bár az most épp nagyon trendi. Vista igazából nem annyira proci, mint inkább memória függő, 1 giga vagy több, és nincs vele gond. Az Ati vga bőven sok a vistás 3d izéhez (mondjuk az is csak pár napig érdekes, aztán a legtöbben kikapcsolják, mert miafenének, csak zabálja a kalóriát). Mindent egybevetve ennyiért jó vétel.
-
Danecay
addikt
Szerintem egy olyan laptop árából amin futnak a legújabb játékok, 2 aszali PC-t tudnál venni amin az említett játékok futnak. Szerintem, ha mondjuk nem vonaton, buszon, autóban akarsz játszani, hanem otthon, akkor sokkal gazdaságosabb lenne egy asztali PC. Persze ez a Te dolgod, csak én így gondolom.
-
Rick4
félisten
hát, jókat kérdezel. nézz mondjuk super pi tesztet, everest memória írást-olvasást, ebből sokminden kiderül. szerintem neked a régebbiekből egy centrinos 1 giga ramos cucc kell, valami normális vgaval, vagy az újabbakból láttam A64es procis gépeket 6100as videokarival 130tól felfelé. nincs itt ismerősöd a ph-n, aki segítene? itt ezeket elég nehéz úgy részletezni, hogy nagyon nem vagy képben..
Aktív témák
Hirdetés
- Hp Pavilon F series 17'3 Hd+,Amd 6410 4/4 mag,R3 Radeon,8Gb Ram,500Gb hdd, gyári töltő
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- HP OMEN 17" Gamer laptop , RTX 4060 , R5 8645HS , 16GB DDR5
- új aktiválatlan MacBook Pro 16 hüvelykes M1 Max 1TB SSD 64GB Apple silver ezüst
- Lenovo legion 5 Pro
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest