- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
Z86
őstag
válasz
Chaser #30941 üzenetére
Ezt találtam, bár a gyártót nem ismerem és magyar forgalmazót se látok hozzá.
-
-
Csaba.no1
tag
-
eaglesas
tag
válasz
Chaser #29369 üzenetére
Nem a következő lehet valahogy a probléma:
Tegnap 1080p-s wallpaper-eket töltöttem le a hálóról. Én igazából nem is értem, egy fix kép hogyan lehet 1080p-s.
Korábban ment minden rendben a tv-laptop összeköttetéssel.
Tegnap amikor ezeket a képeket elkezdtem a laptopról nézni, elromlott a kép, olyan módon, ahogy fentebb írtam.
Tehát nem az lehet a probléma, hogy valahogy 1920x1080-ra volt beállítva a kijelző, csak éppen nem 1080p-re, hanem 1080i-re?.
És a differencia ez a piros villódzás.
Azonban én az Intel grafikus vezérlőn csak annyit tudok beállítani, hogy 1920x1080, a p és az i között nem tudok választani.
Tehát valamilyen módon nem a p és az i közötti különbség okozhatja a problémát?
-
eaglesas
tag
válasz
Chaser #29366 üzenetére
Lehet, hogy a laptop hdmi kimenete romlott el?
A tv-n megjelenik a laptop képe, de piros pontok, vonalak vannak, és villódzik.
Az is okozhatja a problémát, hogy a tv-t képernyő klónként akarom használni, de olyankor az 1920x1080 felbontás az intel grafikus vezérlő beállításánál a laptopon nem tudom beállítani.
-
-
molnar90
csendes tag
válasz
Chaser #29296 üzenetére
sajnos már elvitték az üzletből a toshibát, már csak a 2 asus maradt lehetőségnek vagy ha ti tudtok még ajánlani 100ezerig bezárólag szivessen veszem. asus közül a T4500, 2giga ram, 320giga hdd, nvidia 310m vagy a linken található http://www.edigital.hu/Notebook/Asus_K53U-SX060D_notebook_barna-p268867.html
az első ára 80ezer -
doser0717
aktív tag
válasz
Chaser #29235 üzenetére
2-es, igen. És hát a kora miatt 667Mhz-s. Akkor ehhez képest már egy 2Gb (ne adj Isten 4Gb) 1033Mhz hasít rendesen...
Igazából 4 évet kibírt nálam hűtőpad nélkül végigjátszva, úgy hogy ki volt támasztva a hátulja, akkor még hátha bír egy kicsit (1-2 év) internettel meg skype-al. Az anyós csak arra használná úgy is. -
doser0717
aktív tag
válasz
Chaser #29225 üzenetére
A gép kb. 1 hónapja volt szétszedve, kitakarítva (a mágus szerint újra is pasztázta, de ezt nem láttam - mondjuk nem tudom hogy most a vga-t vagy a processzort mondta hogy nem, mert nem fért hozzá).
Egyébként
processzor: Intel core 2 Duo T7250 2000Mhz,
vga: GeForce GT8600M 512MbKözben megálmodtam, hogy veszek egy újat az asszonynak, SB-s i3-al (abban annyit ér a HD3000-es mint ez a vga), ezt meg az anyósnak adom - Ő nem NFS-ezik.
-
bagyusz
őstag
válasz
Chaser #28416 üzenetére
Nekem sem tetszettek az értékek. A műszer elvileg 1wattos pontossággal jelzett. Érdekesség képen egy plazma TV készenléti állapotát ki sem jelezte mert nem haladta meg az 1wattot, de úgy vélem az értékek a valóságnak megfelelnek. Két különbözőjű gyártó tápja 10watt fölötti értéket produkált, ez mindenféleképpen energia pazarló.
-
Zsolti1987
aktív tag
válasz
Chaser #28413 üzenetére
Igazad van, nem írtam oda, hogy a hatásfokot elhanyagolhatónak tekintem.
Hatásfokot figyelembe véve legyen akkor 1,95kWh naponta.
De ha már itt tartunk, szerintem a gép max teljesítményfelvétele nem 65W folyamatos teljes terhelésen, hanem alacsonyabb, a biztonsági tartalékot figyelembe véve(#28414) bagyusz
21WAz nagyon durva...
-
Balaena
csendes tag
válasz
Chaser #28385 üzenetére
Hallottam már korábban is a nevét, amikor asztali gépbe keretünk tápot. Máshol is, tesztekben is dicsérték.
Nekem az univerzalitása miatt voltak kétségeim, mert általában ami mindenre jó, az egyikre se szokott igazán jó lenni... De ha azt mondod, hogy nem ártok a notimnak vele, akkor megéri a 3000 Ft-os különbséget. -
pixelblondie
senior tag
válasz
Chaser #28371 üzenetére
Jogos a három pont, csak próbáltam helyrehozni a hibámat^^
Nah, szóval,akkor a Dellt hagyjam. Jóh.
Linkelek, aztán szavaztokJólesz így?
amit ajánlottatok, az ACER, kiterjesztett garival:
Aztán ezeket a notebookstore-ról néztem:
egy HP - a videókari hol áll a számomra megfelelőségi listán? Gt 525 alatt, fölött?és egy LENOVO, ami nekem nagyon bejött. Valamiért kihangsúlyozzák a videókarinál az 1Gb memóriát:
-
nightmare13
őstag
válasz
Chaser #28371 üzenetére
Játszani sajnos nem volt lehetőségem, boltban nem nézték volna jószemmel ^^ Úgyhogy csak azt a kevés tapasztalatomat tudom mondani, ami van
Acerek mellett még érdemes megkukkantani az Asusokat (a K53-nak emlékeim szerint egy része alumínium), meg a Lenovokat, esetleg még a Pavilionokat.
-
Rick4
félisten
válasz
Chaser #28291 üzenetére
Nekem volt ilyen notim, van itt még egy alsó hát, meg egy alaplap tartalékba, most néztem, azért elég messze van a töltőcsatlakozó és az akisi csatlakozó az alaplapon, sokminden lehet. De nem is életszerű kikapcsolva tölteni, töltse a franc úgy. Bekapcsolod, töltöd, feltölti, Te meg netezel. Mikor végeztél, kikapcsolod és kihúzod a töltőt, nem? Másik akksival kellene megpróbálni, bár nem hiszem, hogy az akksiban lévő elektronika vacakolna.
Ezt írtad:
Viszont a töltöttség a gép kikapcsolt állapotában ismét elszállt másnapra hálózati feszültség nélkül.
Amiből én azt értelmeztem, hogy feltöltöd, kikapcsolod és így is lemerül, mert akkor szívja valami.. Alaplapcsere lesz ebből... -
Rick4
félisten
válasz
Chaser #28285 üzenetére
IBM-ek elég háklisak, a bios se engedi a nem odavaló dolgokat, kell szereznek egy FRU szám szerint megfelelő miniPCI-os wifi kártyát bele, és rendben lesz minden, ezt kb ugyanannyiért el is tudod adni. Ha a töltő feltölti, és rendben mutatja is a 100%-ot, akkor húzd le és használd legalább egy órát. Ha jó az akksi, kb 45-50 percet kellene mennie úgy, hogy még a fele töltöttsége megmarad. Maga a noti a töltésbe nem szól bele semmilyen szinten, max ha valami nem kapcsol le, készenlétben marad (nem tudom elképzelni, de akár az a wifimodul is lehet) az simán lemerítheti.
-
Muton
addikt
válasz
Chaser #24900 üzenetére
Tudom, h volt pár darab, de hogy vegyék a bátorságot ahhoz, hogy egy multireklámra is kirakják, ebben a népbutító csillogó világban, na ez lepett meg. Eddig az volt a szöveg, h x termék azért jó, mert csillog (függetlenül attól, h mennyire zavaró tud lenni), most meg az lesz, h azért jó, mert matt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Chaser #24617 üzenetére
Tudom, ha hosszú távon nincs használva, úgymond áll, de itt nem arról van szó, hogy állt hónapokat. De pl. a szóban forgó gép legalább heti egyszer volt használva akksiról. Tehát merítés, majd töltés. Szal nincs arról szó, hogy állt volna. De mindegy végülis, ez van. :\
-
-
TeeJay
félisten
válasz
Chaser #23083 üzenetére
ezt én is vágom csak ha mondjuk én BSplayert vagy VLC media playert használok az nem biztos hogy támogatja ezt a VGA által kínált gyorsítást.
na erre írtam hogy a P6100 elég-e ahhoz
jelen pillanatban unokatesóm laptopját használom amiben van egy Mobile Sempron 3600+ proci (1core 2GHz) és egy Radeon X1100 amivel a 720p filmeket lazán tudom játszani a fullHD-s mkv-kat meg viszi folyamatosan csak lassítvaegy dual core proci szintén 2GHz-en talán elbírja majd
-
TeeJay
félisten
válasz
Chaser #23081 üzenetére
midenképpen a Radeon miatt venném azt a notit mert olvastam róla hogy nagyon jól sikerült VGA széria és minden notiba azt rakják most a teljesítménye és az alacsony fogyasztása miatt. én 8éve felhagytam a játszással szóval csakis a fullHD a kérdés mert ahhoz még kell egy kis kraft és bízom benne hogy a P6100 meg a Radeon 5470 együtt már elég lesz a fullHD mkv-hoz
-
natë
nagyúr
válasz
Chaser #23054 üzenetére
Van, eléggé bosszantó, hogy az ember fizet egy elég nagy összeget egy HP-ért, aztán fölfedez egy ilyen hibát. Értem én, hogy sajnos 100%-ban nem zárható ki a gyártás alatti/utáni pixelhiba, de akkor is fölhúz...még ha egy olcsó telefonról lenne szó, az ember talán tojik rá..
-
válasz
Chaser #23039 üzenetére
Intel HM55 chipset, többi spec itt. Nem tudom, melyik fogyaszt majd jobban, ki fogom tapasztalni. Bár nem is a fogyasztás érdekel, hanem hogy melyikkel melegszik kevésbé. Mikor nem nálam van, a kedvesem fogja használni, és ne égesse már szét a combját, ha ölben tartva akar rajta netezni.
-
válasz
Chaser #23037 üzenetére
Pont ezért veszem a 1-4es envy-t, azt a verziót, amivben lehet váltani intergrált és másik VGA között (kettő van benne), így ha csak netezés, meg filmezés van, nem munka, vagy játék, akkor használom az integráltat. Nem melegszik annyira, és az akku sem terhelősik feleslegesen azzal, hogy egy erős vga-t hajt, amikor nem kell (még ha alacsonyabb frekin is).
-
ro_bert17
őstag
válasz
Chaser #22953 üzenetére
Asztali esetében az oem a deszkához köti magát. Pontosabban alaplaphoz biztos, és nem hinném, hogy máshoz ragaszkodna. (pl. ram, odd, stb. csere ugye)
De ezért is írtam, hogy ha a noti reklamálna, akkor MS felé egy telefon, és újra aktiválják (ha nem durci a telefonos).Szerk: ezt most találtam egy ms anyagban:
Felújított PC: Számítógép rendszer, melynek hardver elemei lényegesen módosultak, ezért új Windows licenc szükséges hozzá.
Általában minden frissíthető/cserélhető az alaplap kivételével, és a Windows licenc megtartható
Amennyiben az alaplapot nem hiba/sérülés miatt cserélik ki, akkor új operációs rendszer licencre van szükség, mivel az alaplap cserével valójában egy „új” számítógép készült.
Amennyiben hiba/sérülés miatt szükséges az alaplap cseréje akkor nem igényel új licencet.
Egy felújított PC egy másik felhasználó számára kizárólag úgy adható át, ha a teljes számítógép a licenccel és annak minden egyes elemével együttesen (licenc, CD, COA, kézikönyvek, dokumentációk) kerül átadásra. -
ro_bert17
őstag
válasz
Chaser #22946 üzenetére
Az aktivációt a deszka csere szokta bizgerélni. HDD cserénél nem tartom valószínűnek (igaz én eddig csak VLK-s Xp mentettem le így)
De ha még is aktiváltatni szeretné magát, egy telefon az MS felé. Esetleg nézd át ezt.
Pár hete virtualizáltam (valójban ghost művelet, csak virtuális lemezképet csinál belőle, nem backupot) a barátnőm notiját, és véletlenül benne hagytam a recovery partíciót. Le mentette azt is. (volt is belőle kis gubanc)
Szvsz. egy paragon pl. lementi a recovery partíciódat is. Próba?Szerk: ez az ABR-es móka W7-nek szól, de gondolom a pistával sem lesz neki gondja.
-
válasz
Chaser #22926 üzenetére
Hát Te elég magas pozicióban vagy, azt hittem a fájlvisszaállítás nem jelent gondot.
Arra gondoltam, ha letörölsz valamit, ugyebár az visszaállítható, amíg felül nem írják. Csak egy olyan program kell hozzá, ami "átfésüli" a lemezt.
Nem tudok mondani programnevet, mert én egy olyan verziójút használok, amit nem lehet letölteni sehonnan, viszont a Google fog tudni segíteni Neked:
http://www.google.com/search?client=opera&rls=hu&q=f%C3%A1jl+vissza%C3%A1ll%C3%ADt%C3%B3&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest