- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Apple Watch
- Légies iPhone halvány színei
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
rene85
aktív tag
válasz
unyadavid #7191 üzenetére
csak celeron dual core-t neeeee...
megint mondom, nézz körül a ph hazai pálya rovatában, és a notebook gyártók saját topikjában. Nem csak a belső (a hardver) számít, az acer travelmate régi típusainál a képernyőbe belenyomódnak a billentyűzet gombjai és nyomot hagynak, még egy olyan kedves pajtásomnál aki vigyáz a gépére mint a hímes tojásra. ilyen apróságoknak érdemes utánanézni... mert az új acer gemstone design házasoknál már nincs meg ez a hiba. Ne úgy vedd meg hogy gondolsz egyet aztán kész, mert akkor utána jössz rá majd hogy volt jobb vétel is...
hogy a vista normálisan fusson min 2 giga ram kell, kétmagos proci nem árt. Kisebb teljesítmény/olcsóbb ár/gyengébb akkus rendelkezésre állás (persze ez az akku függvénye igazából) esetén nézz amd-s kétmagos gépet is. De úgyis mindjárt jönnek az amd fanok és lekiabálnak hogy miért mondok ilyeneket. -
rene85
aktív tag
naszóval. az egyik pajtásom tavaly kb ilyenkor vett egy notebookot, és kitalálta hogy neki mindenképpen rendes vidkártyás kell, ati mániás úgyhogy egy 2400xt lett belőle, amd kétmagossal. nemrég beszéltem vele és most már azt mondja hogy tök felesleges volt a vidkártyára költeni (csak drágította a notit az integrált vezérlősekhez képest), inkább venne nagyobb procit, több memóriát, nagyobb winchestert, stb... És 15,4 colos helyett 14"ost venne... Ahogy már sokan leírták előttem is: a notebookpiac a mobilitásról kéne hogy szóljon, az ilyen hibrid megoldásoknak pl ati 2400xt egyelőre nincs sok haszna. Játékhoz baromi kevés (jó-jó quake 3 elmegy rajta) a munkához meg sok, és többet fogyaszt. Mellesleg ősrégi játékokhoz talán még az integrált is elég... anno a quake3ra épülő enemy territory futott nekem gma900-as integrált vezérlőn is. Az x3100as ahhoz képest már atomreaktor.
Norbi.Sz:
a quadro kártyáddal nem volt eddig semmi gond? hasonló quadrós notit tervezek venni.... -
rene85
aktív tag
Általában ha nem integrált videókártyát akarsz (nvidia, ati) az kisebb akku üzemidőt von maga után, de picit nagyobb teljesítményt.
itt találsz összehasonlító teszteket mobil videokártyákról, és ugyanezen az oldalon vannak mobil processzor összehasonlító tesztek is itt a show only notebook CPUs-t érdemes bepipálni.
Még írok majd a munkahelyemről ha laza napom lesz. ha ebben a kategóriában keresel, a ph!-n a mostani meg az előző néhány hazai pálya rovatban voltak notebookok ~150k-ért, azokat is nézd át.
béke
-
rene85
aktív tag
Én a biosban a sata vinyót ide módra állítanám. ez az új notiknál visszatérő probléma, hogy vagy lemondasz a (látszólag) gyorsabb sebességről és a vinyót ide módban használod, vagy csinálsz egy custom xp telepítő cd-t nlite programmal amibe integrálod a sata drivert.
duduati: nekem nincs ötletem. Sőt, hogy rosszabbat mondjak én nem hinném hogy ez így menni fog de adja a jó ég hogy ne legyen igazam. Az usb-s dvd íróhoz nem kell xp/vista alá driver? mert ha windows alatt csak driverrel megy, akkor ne nagyon várd hogy a bios felismeri... vagy sikerült már megcsinálni? ha van olyan átalakítód _ami nekem kell éppen_ (#7163) akkor be tudod tenni az asztali gépbe a notebook vinyóját és úgy fel tudod telepíteni rá a windowst.
-
rene85
aktív tag
láttam hogy van 1-2 ami gef vidkártyával van. ha nem nagyon lesz játékra használva akkor egy x3100as untig elég lesz...
amd-t alapból elutasítom notebooknál, sis chipsetest meg pláne, de ha már választani kell és amd akkor az asus.
usanotebook.hu-t is nézd meg. nekem jók a tapasztalataim velük kapcsolatban, segítőkész társaság.#7163-ra valaki? 2,5"os átalakítót 3,5"osra? valaki?
-
rene85
aktív tag
igen. a szitu az hogy rendetlenkedett a monitor is már egy ideje gyanúsan kontakt hiba (villogás feketébe, mintha elmenne az áram). de mivel az összes led ég, így gyanítom hogy a postnál áll meg... de pár órával előtte még jó volt. Kiborító.
A vinyóról viszont kellenek az adataim, a többit momentán l*szarom... aprón kívül máshol nem lehet kapni? webboltok vannak de olyan aminek van telephelye ahova be lehet menni én olyat nem találtam eddig, bár tény hogy nem régóta keresek. fura hogy aquában meg edigitalban pl nem kapni. pedig ezek mammutok.
szóval hol lehet ilyen 2.5" -> 3.5" átalakítót kapni?.... megnézem az aprót is, Budapest vagy Fehérvár lenne jó max.
és KÖSZI! -
rene85
aktív tag
Apró kérdés:
lerohadt a clevo notebookom a héten. Befékezett a buszos pénteken mikor épp leszállni készültem, így a géppel együtt elcsattantam a földön. Parázás, notebook hazavisz, benyomom, minden oké, scandisk lefut hiba nélkül mindkét windowsos partíción. Vasárnap lefuttattam egy defragot mindkét meghajtóra, aztán kinyomtam a gépet. Mikor visszakapcsoltam, az összes led égett, (HDD, WLAN, stb) és fekete képernyő. Semmi hangeffekt hogy a windows indul vagy bármi. ventillátorok maxon forognak folyamatosan.
1. kérdésem: hol lehet a baj?
2. kérdésem: tud valaki mutatni egy olyan kábelt (lehetőleg linket is, hogy hol lehet megvenni) hogyha kiveszem a 2,5"os vinyót, akkor egy 3,5"os mobil rackbe vagy alaplapra rá tudjam dugni... szóval 2,5"os vinyó (ata) átalakító rendes nagy ide kábelre. Ez a legfontosabb, mert az adataimat le kell mentenem róla, voltak olyanok amik csak ott voltak meg. előre is KÖSZI!
Aktív témák
Hirdetés
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Eladó Gamer Laptop
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Gombászkönyvek egyben
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest