- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
kendeee
aktív tag
válasz
bodom87 #31687 üzenetére
A gpu, vagyis a videókártya chip az alaplapra van forrasztva, nem lehet kiszedni. Ez a modell 2 fajta videókártyával került a piacra 8400m gt, és 8600m gt. Javítási költség: service nem vállal ilyet, max alaplap cserével (mint láttad a linkelt oldalon) ~50.000Ft, de sokan vállalnak otthon ilyen munkát megfelelő eszközökkel felszerelve 10-20.000Ft közötti áron, garanciával.
-
válasz
bodom87 #6007 üzenetére
Semmi gond, remélem hasznát veszed.
Nagy szívás ha gépész létedre az LCD megjelenítőkről kell előadást tartanod.
Viszont ha marhaságokat mondasz nem fog senkinek sem feltűnni
Én hídépítő mérnök vagyok, de mikor még a BME-re jártam más az ELTE-n tartottam rendszerintegrációs előadásokat. Vicces volt. Végül annyira elmentem az IT írányába (egy külföldi cég alkalmazott), hogy a BME-t félbehagytam és mérnöki diplomám meg sem lett. Amit nagyon sajnálok, de úgysem tudnám hasznát venni a magyar belterjes építőiparban.Sok sikert a bemutatóhoz, mikor lesz?
-
válasz
bodom87 #6000 üzenetére
1, Barátom, szerintem tanulj meg angolul, (de szinte minden IT-snek illik tudni!)
2, Ha valaki íly módon is de segít azért egy köszönöm belefér.
3, A prezentációdat nem fogja senki megcsinélni helyetted, tehát ne várd el, hogy egy .pps file-t linkeljen be valaki.
4, Olyan munkát vállalj el amihez értesz is.
5, De csak azért mert sürget az idő:1, A függőleges polárlemez
2, Üveglemez, benne a megjelenítendő szegmensek alakjával, Iridium-Cink-Oxid réteggel
3, Folyadékkristály réteg (TN, IPS, VA)
4, Üvegréteg, a közös elektróda filmmel, és vízszintes rovátolásokkal ami egyezik a vízszintes polárlemezzel
5, Vízszintes polárlemez
6, Fényvető lemez, ami a háttérmegvilágítás fényét osztja el homogénen az egyész felületenEz az egyszerű LCD kijelző (pl. karóra, vagy a régi mobilok kijelzője)
A színes LCD-ken három színszűrő is van, amivel az RGB elvén (ezt fejtsd majd ki!) keveri ki a színeket.
Egy példa a pirosra:Beszélj az aktív mátrixos és a passzív mátrixos rendszerekről, és a traszreflexív kijelzőről erre az apropóra ! A SED, plazma, OLED és a hibrid rendszerekbe ne menj bele, különben le is disszertálhatsz is
Ha ezekre rákeresel, összeolvasgatod az ide tartozó anyagokat, akkor egy egész szép fél órás prezentációt tudsz tartani!
Sok sikert!
Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Eladó Gamer Laptop
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest