- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
Aktív témák
-
he? DDR3 rendszerram még nincs notiban, csak GDDR3, dedikált kariknak, 128-512MB mennyiségben. A DDR2 (v akármilyen, legen a jövőbeni ddr3) rendszerram mindig sokkal lassabb, mint a VRAM, megakasztja az újabb játékokat.
Az integrált kari alatt gondolom GMA3100, Radeon 1250 és társait gondoltad, VRAM-nélkül. (szoktak integrálni - alaplapra forrasztani - nagyobb teljesítményű VGA-kat is, pl nv 8600-at vram-mal együtt, a gyártótól függ, h MXM modulba teszi, v ráforrasztja)
-
gr.bence
aktív tag
én ugy tudom hogy a ramkezelés függ az alaplap FSB-jétől tehát ha tudja az alaplapod a 800MHz-es FSB-t akkor igen szereti a 800Mhz ramokat de ha tegyuk fel PL:600Mhz FSB az alaplapod akkor ha beleveszed a 800MHz-es ramot akkor azt 600-asnak fogja kezelni......
ha hülyeséget mondtam akkor elnézést kérek
amugy asszem hogy everestbe meglehet nézni hogy mennyit tud, de azt nemtom hogy az everestbe hol........
-
Hát, szerintem nem erősebb az X3100 az 5200-as geforce-nál. Pedig az rettenetesen hurka. Nem is az erősségen, hanem a natív opengl támogatáson fog elhasalni a dolog.
Keressetek inkább valami NV170-es vagy 7600-as vagy 7300-as GF-es gépet. Még az új ATI-k miatt sem raknám tűzbe a kezem, hogy az Achicad nem fog nyavajogni. -
-
MMMnnnye... Szerinetm, ha valakinek belefér az, hogy 2-3 nappal több a garitatási idő mert megutaztatják a gépet oda-vissza Brno-ba akkor az ACER nagyon normális tud lenni. Nekem ahányszor gariztattam ACER-t mindig nagyon korrektek és gyorsak voltak. 8-10 nap alatt megvolt a javítás, és egy megállónyit sem kellett utaznom!
Ellenben az NSE-vel -
-
amit linkeltem Acer TM 5520G-t az megfelel a kívánalmaknak
-
nem lesz pici a 14.1" monitor tervezéshez?
Az is kérdés, mennyi a keret. 160-200kFt körül már akad szépen ajánlat dualcore procival és HD2400XT grafikával (ami nem mellesleg a HD tartalmakat is szépen gyorsítja), és mind processzorilag (1.8-2GHz-es turion x2), mind GPU fronton megfelel.
Ami fontos még, hogy legyen 2GB RAM minimum. ez amiatt is kellhet, ha 1x átállnál vistára...
-
-
Igen ezért a folyamatos terheléssel kell számolni. Az olyan 2-3 W-ot jelent 3.3V-on hajtott 5V-os ventinél. Az meg bakfitty! Egy új noti, főleg ha van diszkrét vga-ja simán bekap 40-60W-ot is. A 44Wh-ás akkut 40 perc alatt zabálja fel teljes terhelénél (mondjuk: HL2 EP2) a Toshibám, ami olyan 70-75W-os teljesítmény lehet!
-
Köszi a megtisztelést!
Én azért vágyon inkább diszkrét VGA-ra, mert ha akad valami olyan program ami használja a 3D-t akkor még jól jöhet. Ami még mellette szól, hogy a videó kimenetük jobb képet ad. Van a kicsi Intel-es notim és van most nálam egy Toshiba M55-ös is nálam. A Toshibában ATI van, TV-Out-on nyomjuk feleségemmel a Dr.House-t, hát "énekelni" lehet a különbséget az ATI javára.
Lehet, hogy már ez az új gépeknél már nem így van és az X3100 is elég combos 3D-ben, de ha egy modellen belül van ilyen és olyan gép, én inkább az "olyant" választanám, tehát a diszkrét vga kártyásat. -
12.1-eseket. A nagyon kicsit nagyon drágák, bár igazán azok a jók.
Néztem egy Lenovo-t 4GB rammal árulja az egyik fórum társunk, de nincsen rajta TV-out.
Volt egy Toshiba U200-as ami nagyon tetszik, de AZON SINCSEN TV OUT
Úgyhogy marad az öreg Uniwill 223-asom TV Outtal, a szuper hardveres speedstep gombbal ! Nem is tudom, mit akartam, mert szeretem ezt a gépet, csak szeretnék egy gyorsabbat, meg olyat ami olvas XD kártyát... -
Kbali
nagyúr
Szerintem nem az igazi. Ilyenkor áram alatt vannak az alkatrészek, melegedhet is, táskában meg nem fog hűlni
Hibernáláskor kiírja a memóriát, talán egy fokkal jobb. Normálisan belőtt oprendszernél szerintem nem lehet gond az az 1-2 perc, amíg egy kikapcsolt gép feláll ellenben egy hibernált/készenlétes géppel.Én nem hordanám/hordom így táskában soha a notebookjaimat.
-
Slipknot24
csendes tag
amugy akkor egy kérdéesm lenne!Miért van az hogy usb-n rádugok egy billentyüt a laptopra és kiirja windows hogy az eszköz telepitve van használatra kész!És mégsem megy mi lehet a gond vele?valahogy nem akarom a laptop billentyüjét "szétverni"!lehet hogy én vok ilyen fanatikusan hülye ezen a téren!Probálok vigyázni rá!
-
sulu1701
aktív tag
Hi
Nekem nem a foglalattal van a bajom hanem hogy mondták a boltban hogy nem biztos hogy össze"barátkozik"a a másik rammal a bent lévő és hogy majd egy tesztet is lefuttatnának és arra lennék kíváncsi hogy melyik progit nyomatják rá mert a későbbiekben már nem akarnám bevinni a gépet ram csere miatt.
De azért köszi hogy válaszoltál rá
-
blackmacs
senior tag
Én is csak azért vettem egy notit merta z asztalit eladtam és már nem bírtam gép nélkül de majd később összerakok egy új asztalit is
Meg nsokszor jól jön a noti hogy magammal tudom vinni.Persze én sem vettem volna gamer notit mert annyi pénzből egy tényleg ütős asztalit lehet építeni meg amúgy se volt rá pénzem
-
blackmacs
senior tag
Ez élő példa hogy nem biztos hogy megéri a külcsin és a márka azt a sok pénzt legfeljebb annak aki asusfan.Biztos hogy szebb az asus meg van neve és az Compal nem olyan hűdeszép de ne felejtsük el hogy az egyik legnagyobb noteszgyártók beszállítója közül.Szerintem tudják mit csinálnak.Végül is mindenki maga dönt hogy mit vesz mennyiért.Szerintem feleannyi pénzért jóval nagyobb teljesítmény nekem jobben megérné mint hogy szép legyen kétszerannyiért
De izlések és pofonok
-
fwgoze
aktív tag
szerk.: na mondjuk tegyük hozzá, hogy azzal a "lebutított" videókarival is qrva erős gép lett...és még a legújabb játékokat is 1680*1050-ben futtatja minden gond nélkül...na jó, azért a crysis megizzasztja, mint minden mást is manapság...de azért nem kis erő rejlik abban a kis 15.4"-os notiban
!
szerk.: nem értem ez miért ment külön...én a "mod"-ra nyomtam...
-
blackmacs
senior tag
Pont azt irtad amit vártam végül is nem mindegy hogy melyik notinál hol tapizod mert lehet egy acer máshol melegszik jobban mint egy asus vagy msi
attól függően hogy vannak elhelyezve az alkatrészek és a hőleadó blokk.Szerintem meg kurvára mindegy milyen tipusu gamer notit nézel ha nyúzod mindegyiken tojást lehet sütni
amúgy meg én nem játszani vettem de már játszottam is rajta és meglepő módon jól bírta annak ellenére hogy ez még NEM is gamer noti
Hát erről ennyitDe google a haverod
-
blackmacs
senior tag
Nem azt írtam hogy minden noti egyforma csak azt hogy sok notigyártónak ugyanaz a külső beszállítója tehát nagy rá az esély hogy közel ugyanazzal az alkatrészekkel(nem 100%-ban)kerülnek a polcra ugyanis sok (nagy)gyártó nem is gyárt notit csak összeszerelik max a házat gyártja
(ha jól belegondolunk mindegyik)
Csak mellékesen elárulom hogy nekem is új Acerem van több mint 10 órája megy egyfojtábanés csak ahol a vinyó van ott kézmeleg
De ez logikus mert ha otthol vagy a multiban tapizod a 8órája bekapcsolva lévő gépet az mindkét helyen ugyanolyan meleg lessz
Máskülönben attól is függ egy notinál hogy vannak elrendezve az alkatrész -
blackmacs
senior tag
Attól még hogy végigjárod a multikat notit tapizni
nem lehet levonni ilyen következtetést józan paraszti ésszel gondolkozva ugyanaz a hardver akármijen notiban van ugyanannyi hőt ad le
Azt hittem neked is Acered van hogy csak így kijelentetted.Amúgy nem hinném hogy gyártónkként nagy különbség lenne hűtésben mivel soknak ugyanaz a beszállítója
-
-
lakisoft
veterán
meg van ... megtaláltam ... meg is osztom veletek, hogy másnak ne kelljen keresgélni: Win XP 32bit ram kezelése
-
Nem tudom. Anno nekem az egyik Toshiba gépen fedele repedt el állandóan. A harmadik cserénél a szervizes bement a raktárba, kihozott 5 darab fedelet és letette elém, hogy "na bazz, most már cserélgesd te, ha nem tudsz rá vigyázni" Persze többet nem repedt meg. Amikor eladtam a gépet az új gazdája nézett mikor kapott mellé két tartalék hátlapot, a másik hármat meg visszavittem.
-
Persze, én is visszavinném. Tuti kicserélik, a DELL szervizben nagyon normálisak a szervizesek. HRP-ben.
Nekem a P100-asom három hónaposan egyszerüen félbetört. (igaz csak az egyik oldalát fogtam meg mikor felemeltem) Néztek egy nagyot, és szó nélkül kicserélték a Technotrade-ben. -
A barátom most vett, mert bevakult arra, hogy fémből van. Aztán kiderült, hogy csak a tapipad körüli rész. Mindketten Toshibások voltunk. Az enyémet megfújták, ő meg bánja, hogy lecserélte. A CD-je rettenetesen hangos, a billentyűzete valóban kopik, és a teteje lötyög ennyi vele az összes baja, meg hogy Vista van rajta.
-
Persze. Csak magamból indultam ki. Én megunom a gépen két év után, látom az új fícsöröket, és vakulok rájuk
A régi gépem elavultnak tűnik, mert nem tudja azokat, pedig a feladatát tökéletesen ellátja még. Így jártam a P100-asommal is, pedig az még most is szuper gép. Ha van valami elképzelésed, akkor kérdezz!
-
Kbali
nagyúr
x200-az Toshiba.
Én most egy HP6910p-t is hajtok (céges) - nagyon bejön, de ez már 300 fölött van.
A 6510-es sorozat is jó szerintem, de ahhoz külön kell venni plusz garanciát, de még úgy is maradhatsz 300 alatt - viszont designban a HP és a Lenovo nem az igazi (hacsak nem szereted a technokrata dolgokat) - ebből szempontból a Toshiba és a Dell xps jobb. -
xcbiker
addikt
-
Toshibát, vagy DELL-t, vegyél. Azokra itthon is minden további nélkül érvényesíthető a világgarancia, gyári szám alapján, nem kell szarakodni mindenféle garpapírral. Ezek nem pitiáner cégek. A HP-vel, meg a Fujival, Acer-el, ASUS-al lehetnek gondok, mert azokhoz külföldön úgynevezett "utazó garanciát" kell külön pénzért venni. A noname gépeket, meg esélytelen itthon garanciáztatni, mégha bármilyen csicsás garilevél is van hozzájuk. Sony-t felejtsd el, arra még az itthon vásároltakra sincsen garancia rendesen.
-
Nagyon figyelj majd oda a jó szellőzésre, ne használd pokrócon, lepedőn, ágyban... Szóval puha felületen. És ami fontos; vegyél egy rendes notebook táskát, ne a gyári koton vékonyságút használd. Olyat vegyél aminek van jó vastag szivacs kerete. ÉS SOHA NE RAKD EL A TÁSKÁBA A NOTIT BEKAPCSOLVA VAGY STANDBY!!!
Sok sikert az új gépedhez! -
popp
aktív tag
ami nem általam előidézett probléma, és nem jön ki egy év alatt, az nem is fog előjönni
Hát sztem ez egy nagyon merész kijelentés, és hogy Murphy-t idézzem ami elromolhat az el is romlik. Akár mennyire jó egy konstrukció, nyilván van egy bizonyos élettartama minden elektronikának. Ha szerencséd van, akkor nem lesz vele gondod, amig le nem cseréled egy újra a notid, de sztem pl a hőtermelés miatt az alaplap folyamatos veszélynek van kitéve. És ugye ha az elromlik, akkor kb kuka az egész gép, cserélni nem igazán éri meg. Szal sztem minél több garit érdemes venni, és óvakodni attól, hogy nehogy vmit beleönts. Mert a gari ugye az ellen nem véd. Bár már vannak vízálló billentyüzetes gépek.
-
Hali!
1, Szuper, 1680x1050? Akkor tuti az 512 DDR3 !!
2, Igen...
3, Akkor is Compalt vegyél. Nem a magyar FSC-vel van a gond, hanem a kínaiak szarnak a megrendelésekre. Notebookra csakis XP-t tegyél!! A Vista megöli a gépet, mert a notikban lassúak a hdd-k!!! Kínlódni fogsz vele, és csak idő mire letörlöd. Tegyél az XP Vista inspiration packot (ingyenes, és szebb is) meg nem fogod mondani, hogy nem Vista, csupán onnét, hogy nem megy folyamatosan a hdd-leded
Alaplap csere: 40-120.000,- Kijlező csere: 50-90.000,-, burkolati elemek: 10-30.000,- a többi komponenst megkapni boltotkban (hdd, ram, cd)
A legrosszabb ami történhet: beleöntesz valamit, rossz töltőt dugsz rá, leejted. De ezek nem garanciális dolgok, tehát ezekre az elejétől oda kell figyelni!!
Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest