- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Aktív témák
-
skatebab
tag
na már most akkor csak cserélheti nem javíthatja az esetemben? akkor a jegyzőkönyvben miért ezt írta hogy
"átvétel típusa:szerviz"
" a vásárló által érvényesíteni kívánt igény:szerviz csere"
"a kifogás rendezésének módja: szervizbe küldés,bevizsgálásra/a hiba kijavítása,időtartama kb 30 munkanap"nekem végig cseréről beszélt hogy bevizsgálják és ha gyári hibás akkor adnak a boltból újat.
ha meg engem hibáztat érte akkor ennyi erővel a beszállító is lehetne a hibás az összeszerelés miatt... -
-
mutyi
senior tag
-
Ennyit a rossz megoldásokról:
Ez egy HP márkaszervizből visszajött 6715-ös processzor hűtés felfogatása ami nem igazán sikerült a szervizesnek (kis piros nyilakra figyeljetek):
És ha már úgysem ér a hűtés az északihíd-GPU kombóhoz, akkor minek is szedjük le a fóliát a GAP-padról:
Szegény ügyfél sopánkodott is hogy nagyon hangos a ventije, aztán beállt az NB rendesen. ReWork lett a dolgoból, még menthető volt a chip!
-
Cerdoblaise
tag
Ha ez segít akkor egy ilyen laptopom van:
-
skylinelaca
senior tag
szabadidőmben játszani szoktam a gépen. Otthoni gépemen (geforce gt440) a frissítések azért számomra érezhetően növelték az fps-t (nem minden frissítést telepítettem egyből, nagyon ritkán vagyok otthon. Valami ilyesmire vágynék a lapin is. Gondolom a megjelenésekor elkészített driver amit írtak hozzá több mint egy év után már talán elavult lehet és esetleg jobb teljesítmény hozható ki a vgaból. Egyébként az otthoni gépemen is minden frissítés stabil volt.
-
luckyman
aktív tag
Köszi. És ez csak op rendszert írja ki a sallangok nélkül? Hogyan aktiválom újra a 8-ast? Bocsi, de ez magas még.
Mert nekem az a bajom, hogy adott egy 500 gigás vinyó, amin több kisebb partíció mellet van egy kb 430 gigás "C", amiből kb 398 szabad, mégsem tudom zsugorítani, csak 220-at enged. Nekem viszont nem kell 200 gigás "C", csak egy 50-es, a többit inkább egybe látnám. És nincs szükségem a rápakolt gyári sz@rokra sem.
Minden mindegy alapon megpróbáltam pendriverol feltolni egy msdn-ess win 8-at, hogy aztán a kiirt termék kulccsal aktiváljam, de nem is tudok bootolni usb-ről, pedig a biosban be van kapcsolva, viszont ha boot eszköz t választanék, fel sem kínálja.
Már beletörődtem sajnos. De mi a rákért kell egy 220 gigás rendszer partíció? -
luckyman
aktív tag
Megnéztem, nincs az akksi alatt. De egyáltalán, ha meg is van a termékkulcs, magának a win8-nak pontosan ezt a verzióját ( mert ugye csak ehhez jó a kulcs, nem ? ) honnan szerezzem meg. Nekem nem kell semmilyen gyári app, meg szoftver, egy sima egyszerű tiszta op rendszert szeretnék ( ha már megvettem persze legálisat ) amire én rakom fel a nkem kellő szoftvereket. Ezt hogy tudom megcsinálni? Régen rá volt írva a kulcs az aljára és mellékeltek egy lemezt hozzá azt csókolom.
most van néhány kisebb és egy nagy partició, ez kb 400 giga, és nem engedio zsugorítani csak kb 200-ra. Ezért is szeretném elölről én megcsinálni.
-
DeFranco
nagyúr
Előtte annyi történt, hogy rosszul raktam be egy lemezt (ez volt az első alkalom) A középső forgó részen az egyik rugós köröm nem pattant be, így a lemez nem állt teljesen vízszintesen. Nem pörgött fel, próbálta, de gondolom leszabályzott, utána kivettem, és betettem rendesen.
A gép lábai ha jól emlékszem egyenletesen voltak, bár lehet a lemeztől is függ. A Win telepítőlemezzel nem csinálta, utána egyből a Fuji driver lemeze került bele, azzal már darált. Mással még nem próbáltam.
Még a hangja hagyján, a rezgés volt inkább szokatlan. Az otthoni FuSi L7300 nem tiltakozik ennyire, ha megetetek vele egy plasztikot. Igaz annak a kihúzott tálcája is stabilabban áll...
---
ja, és az manapság bevett szokás, hogy a laptopokhoz semmi ismétlem semmi manualt nem adnak? Sem CD-n sem papíron, sem honlapon. Én még elvagyok vele, de ha egységsugarú Márta vesz egy notebookot, honnan tudja meg, hogy mi az az ECO gomb, és miért nem megy a wifi?
-
DeFranco
nagyúr
Rattan dohányzóasztal üveglapja terítővel. Mit kellene éreznem, hogy kevésbé rezonál ha lenyomom?
Ha így van rendben, engem nem zavar, csak kicsit olyan érzésem van, mint ha szét akarna esni... igaz én asztalihoz vagyok szokva, meg a régi "van benne anyag" laposokhoz
Szóval lehet csak nekem szokatlan.
-
törölt tag
-
Cancer
senior tag
-
Ronny3
aktív tag
-
spista222
addikt
Igen ha eljutna odáig de még mondom a wolf3D is kifagy
És ha driver gond lenne akkor is a linux live CD vagy a win csökkentett módban azért menne és a telepítő is menne.Ui. tudom hogy nem ide tartozik de ha már driver gond akkor hátha tudsz vagy valaki tud rá válaszolni. Van több radeon VGA-m AGP-sek(9600 pro, X1650 512Mb). Mennek egy tesztprogramot akármennyi ideig le tudok futtatni de ha újraindítás nélkül egy másikat is el próbálok indítani akkor megfagy pedig már elég sok driverrel próbálkoztam.
Dell XPS Szerintem meg pont az mert szerintem más a maradék érintkezők felhasználása.
Sajnos közben akitől vettem az sem tudja biztosra mondani hogy jó-e a kártya, de amikor megkaptam teljesen újnak tűnt az eredeti kis antisztatikus zacskójában. -
Dell XPS
veterán
Én azt el sem tudom képzelni, az általam ismert szervizeknél, (közte a miénknél sem) hogy különböző tippekre hagyatkozva végeznénk el a szolgáltatást. Az ügyfél elmondja a bánatát (okos barátaival) majd ezt mellőzve bevizsgáljuk, leellenőrizzük, és egy árajánlattal elé tesszük. Így járunk el a különböző káreseményeknél is, tartva a kapcsolatot a biztosítókkal, leasing cégekkel, részben a megfelelő szolgáltatás, és az idegrendszerünk miatt. A másikra nem is reagálnék....
-
dolbyman
tag
Helló!
újratelepítettem az egész gépet. most minimum grafikán egész folyamatosan megy.
válaszolva a kérdésedre, sajnos a minecraft-ban nem nagyon lehet ilyeneket állítani, amit lehetett, az a minimumon van.
cpuentium dual core T4400 2,2Ghz.
csak a félreértések tisztázása végett: a VGA inegrált GMA X450M.bevallom az előző hozzászolásodban sem értem az energiafelhasználásra célzó részt.,
-
dolbyman
tag
Helló!
Köszönöm a válaszod. Mivel sehol sincs beállítási lehetőség, tartok tölle, hogy valami ilyesmi lesz.
a laptobba elméletileg 4gb tehető a vga max 816mb memóriát kezel.
jelenleg a laptopban 2gb van és 56mb-ot kezel a vga. Ez ha nem állítható, elég furcsa arány. Azért meg nem vennék 4gb Ram-ot, hogy kipróbálhassam.......szóval nem túl rózsás a helyzet.....
üdv:
-
cettlee
őstag
tudom h nem kapcsolja le teljesen, de már használtam fél évig ezt a gépet, és 51mhz idle-be volt mindig a vga netezés közbe 38 fokon. most pedig felugrál 675-re és igy 48-50 fokos tök feleslegesen, és igy nagyon hamar merül az akksi. néztem a power management beállitásokat mer azt állitgattam, de nem bir megoldódni. próbaképp letiltottam az eszközkezelöbe, de akkor ellenörizni se tudom az afterburnerrel.
-
Dell XPS
veterán
Üdv,
Nagyon jó ötlet volt (lehet tapasztaltad is) egy másik gépnél is már mindenre gondoltak, itt még voltak egyéb jelenségek is, de szintén BIOS frissítés hozta meg a megoldást. Érezhetően megváltozott például a ventilátor szabályozása is. (gondolom tanultak a melegedési visszajelzésekből. Azt még nem igazán értem, hogy miért csak egy VGA driver-t kellett letöltenie és mi van az ezt optimalizáló programmal, ahol maga állítja be az igényeit. Végülis működik a gépe és ez jó, főleg hogy beletaláltál.
-
JuhaAasz
csendes tag
fogom
egyébként nem kimondottan játékra használom, naponta a legtöbb amit játszok az 1 óra, annál semmiképp se többet, csak azért zavart mégis a dolog, hogy az a max 1 óra azért ne úgy teljen már, hogy a venti majomkodása miatt 82 +- 2 fokon legyen a proci, hanem csak 75 +- 2-ön -
JuhaAasz
csendes tag
töltöttem le egy bios frissítést a toshiba oldaláról. 1.80-as, és aug 17.én jött ki. holnap reggel feltelepítem és meglátjuk mit mutat. (ma már sajnos nem tudom ezt elintézni, mert éjszakára megyek dolgozni és aludni kell) holnap megírom
előző hsz-be az 1-2x-et hetente akartam írni
egyébként az akksim abszolút megkapja a száraz hűvös hőmérsékletet a füllesztő legalább 30 fokos albérletbe
-
JuhaAasz
csendes tag
persze tudom, hogy az se megoldás az akksi tárolásra (idővel lemerül a zacsiba szépen
) csak albérletben éldegélek meló mellett és nem igazán kell hogy mozgásba legyen a cucc. de akkor ha jól gondolom nem ártana néhanapján (mondjuk 1-2x) berakni az akksit és azzal használni
mivel hálózatról megy (tehát nem kell energiát spórolni, hogy tovább bírja az akksi), ezért teljesítmény-centrikus módra van állítva.
BIOS frissítést meg is nézem a neten hátha találok valamit hozzá.Energiagazdálkodós részen mit is kéne néznem? ott csak a sémák vannak(telj.cent és energ.tak.) meg, hogy mit csináljon fedél lehajtáskor, főkapcsoló nyomáskor
egyébként köszönöm segítőkészséged, hálás vagyok érte
-
A telepítési probléma megoldódott, de most lett helyette másik. B@szik bekapcsolni a wifi. Feltelepítettem és win xp alatt sem akar bekapcsolni, látszik az eszközkezelőben, de a fizikai gombbal nem tudom bekapcsolni. Ez idáig működött, annyi különbséggel, hogy egy xp home volt rajta, most meg professional, de hát ez nem lehet probléma szerintem.
2 napja ezzel a géppel szenvedek, egyik probléma másik után, szerintem ha ez így megy tovább kib@szom a kukába és veszek egy másikat. -
-
Próbáltam az usb-s floppyra is állítani, azzal sem indult a külső dvd meghajtó. Amikor usb storage-ra állítom, akkor is csak pendrive-ról indul. De előtte még pendrive-ról se indult, csak megpróbáltam egy másik fajta pendrive-al és ezzel szerencsére működik. Szóval a végleges megoldás a telepítésre a pendrive, windows alatt már működik a külső optikai meghajtó.
-
Kiglerx
tag
2 évig dolgoztam szervizben. Átlagosan egy alaplap csere 35-45 perc volt, persze mondjuk egy HP HDX-ben 2 órás művelet volt, persze az értelmesebben felépített gépeknél nem kellett az egészet szétbombázni. Szerelésre 2 hét garancia jár átlagosan, azután gyártói 1-2 év gari az alaplapra.
De, Ph-n fellelhető használt lap, és elég sokan be is szerelik garanciávala 10k természetesen nem a vacsi új lapnak az ára, de még gyártói garisnak.
-
Lehet hogy a képfrissítéssel van gond, mivel megmekkenhetett a videodrivered bentmaradhatott valami nagyobb képfrissítés amit nem bír a kijelződ.Laptopoknál 60Hz szokott lenni, de biztos van olyan amelyik többet is tud.Tehát ha fals érték van itt, akkor avval szokta jutalmazni hogy lekapcsol / védelem /.A driver ujrafelrakása meg nem hozta alapállapotba ezt.
Csak annyi tippem lenne ezután hogy ha megint el tudnád indítani 800x600- ban meg kéne nézni a képfrissítést és visszavenni 60- ra - ha nagyobb -
belakiraly
tag
Ha minden figyelmeztetesert kaptam volna egy ezrest, nem lenne problemam ujat venni. 2 ora netezes utan olben most 38 fok, jatek kozben olyen magas csak. Nem tudok vele mit kezdeni, nem en terveztem a gepet.
Van ra garancia, majd valoszinuleg elni fogok vele. HDD Sentinel szerint meg nincs gond (8 honapos a gep), ettol fuggetlenul minden fontos dolgom cloudban van, ugyhogy ha megdoglik, akkor nincs gaz. -
-
rizso
addikt
-
Predator2
addikt
Apum azt mondja h a billentyű alatt a gumi rétegről tűnt el valami grafit "cucc" és mivel az nincs rajta így nem zár az áramkör
Azt is mondta h többször is szétszedte és néha ment a néha nem.. most megint nem sajna.
Gondolom ezt akkor csak kompletten lehet cserélni!?Tim82
Sajna a sűrített levegő kevés lesz oda. Meg az volt is már próbálva.
Szerintetek honnan tudnék olcsón komplett magyar billt szerezni hozzá? Nem muszáj h új legyen csak menjen rendesen. A gombsor hibátlan állapotban van.
THX
-
urdug
aktív tag
Lenovo G575 (59–311887) Notebook
Ez a készülék a következő paraméterekkel rendelkezik:Processzor: AMD E-Series Brazos E-450 Dual Core 1.65GHz 1MB L2 cache, GPU clock 600/508MHz
Memória: 2 GB DDR3 1066 MHz max. 8GB
Merevlemez: 320 GB HDD SATA 5400rpm
Optikai meghajtó: DVD író DVD±RW DL
Kijelző: 15,6 " 1366x768 WXGA HD LED, Fényes
Videókártya: AMD/ATI Radeon HD 6320M (80 shader processor) Processzorba integrált
Akkumulátor: 6 cellás 4400mAh max. 4-5 óra
Chipkészlet: AMD® A50M (Hudson M1) chipset
Billentyűzet nyelve: Magyar
Audio: 2.0 hangszórók (2*1.5W) headphones, mic csatlakozó
Portok/egyebek: Numerikus billentyűzet, VGA, Bluetooth, Memóriakártya olvasó, Webkamera
Port jellemzők: Bluetooth: 2.1 + EDR, VGA, 4x USB 2.0
Bővítőhelyek: Kártyaolvasó: 2 az 1ben (SD/MMC)
Extrák: Webkamera 0,3MPixel - 640x480 felbontással
Hálózati jellemzők: 10/100M LAN, 802.11 b/g/n Wi-Fi
Operációs rendszer: Külön vásárolható
Méret: 376.8mm x249.8mm x17.3~34.9 mm (WxHxD)
Súly: 2.6kg -
sirszevenap
addikt
Igen, az előfordulhat. Közel egy év van a két noti között , ő tavaly ilyenkor vette.
vilmaboy: Mindenképp lecsekkoljuk! Köszönöm az ötletet!
localhost: Sajnálom, hogy ilyen pitiáner kérdéssel fordultam "hozzád(????)" de a topik címe nem tér ki arra, hogy mit kérdezhetek meg az adott témában, ebből merem következtetni , hogy a kisebb "problémákat" is ki lehet tárgyalni, kvázi ha notebookal kapcsolatos és jelen esetben engem ez érdekel, hogy mégis mitől lehet, akkor bátran megkérdezhetem és jó esély-el majdnem mindenki fog nekem normális választ adni egy-két kivétellel!
Köszönöm a megértést.
Akik érdemleges választ adtak és próbáltak segíteni, azoknak nagyon szépen köszönöm!
-
localhost
Közösségépítő
Lassan kénytelen leszek megnyitni a 2002/2003-ban élt topicban megígért Nálatok mennyit mér a Háromdémárk flametopicot.
Vannak egyesek, akiknek irigyelni tudom a problémáit!
-
sirszevenap
addikt
Nem igazán mondanám ezt régi architektúrának. 12.04 havi gyártmány. És autómatikusan kapcsol a kártya, ami éppen kell neki, vagy ha nincs áramon akkor alap beállítások mellett a hd3000-ret használja. Igaz én nvidia control panelbe át állítottam Nagyteljesítményü Grafikus Processzor opcióra, biztos ami biztos.
Egyébként nem tudom biosba letiltani, már akartam a memória miatt, hogy ne csak 7,6 Gb körülit használjon , mivel elveszi az integrált ami igazából nincs is használatba. Nem számottevő ez a ram veszteség, de esetleg van valami megoldás rá hogy ne vegye el a memóriát?
vilmaboy: Nyilván engem is. Csak furcsa volt és kíváncsiak voltunk mitől is lehet ez.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sorozatok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Fujifilm X
- Revolut
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A15 FA507NUR 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe gar
- ThinkPad T16 Gen2 16" FHD+ IPS érintő i7-1365U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest