- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
Aktív témák
-
legiaap
félisten
Érdekes, hogy mind két laptopnál a Battery Saving és a High Performance szintnél is maxon van a wifi teljesítménye mégis ekkora a különbség.
Ha a Samsungnál Savingra teszem, akkor rendre eldobja a netet, ha max teljesítménnyel használom, akkor annyival jobb a helyzet, hogy nem dobja el, viszont a jel erősség még így is nagyon gyenge...nem lehet esetleg, hogy a fém ház gátolja a jelvételt?
Már nem tudok mire gondolni.
És amúgy ezen lehet valahogy javítani?
Frissíteni, mondjuk a wifi szoftverét? -
legiaap
félisten
Az RSSI-t kell nézni?
Ha igen akkor elég nagy a különbség a két laptop közt...sajnos.
Az én vadiúj Samsung S Series 9 laptoponál, sokkal szarabb a wifi. Ma többször is eldobta és gondoltam megnézem mi újság.
A páromnak egy Sony VaioVPCYB...netbookja van.
A két lapot ugyanolyan távolságra van a rootertől, egyiken sem fut semmi sem, ami lassítaná a netet.
Az Samsungnál -60 és -70 közt ugrál a grafikon elég gyakran...
Ez nem tudom jót jelent-e vagy sem.
A Vaio-nál szép egyenletes a grafikon és ott -54 és -60 közt ugrál, de nem gyakran.1. Mire tudtok következtetni ezekből, amiket leírtam?
2. Mit tudok tenni, hogy jobb legyen a wifi erősség a Samsung esetében? -
Joshi
titán
Ha csak ennyi baj van az nem gond, köszi az infót.
Egyébként ez nem ilyen egyszerű dolog ahogy azt a cikk írója felvázolja. A TV-ken fizikailag csak 24Hz a megoldható ezért a TV gyártók bizonyos Pull Down technológiákkal mókerolnak hogy a 23.976-ból 24 legyen. Na mind1 ez már nem ide tartozik. Még1x THX! -
-
Vermilion69
aktív tag
Köszönöm a válaszod!
Minden gumitalp meg van rajta.. tegnap vettem észre, mikor ráraktam a csuklóm, hogy nem ropog, de azért van hangja mikor ráteszem.. akkor tényleg érdemes lenne kikérni a szervízt...
Ilyenkor a szervízhez kell közvetlenül fordulni, vagy ahhoz a helyhez ahol vásároltam? (Nem emlékszem már mit mondtak a vevőszolgálaton)
-
X7Mouse
csendes tag
-
-
Nordik
őstag
Köszi!
Még lenne egy kérdésem, hogy jelenleg 2 GB ram van a gépemben. Ezt érdemes bővíteni 4 GB-ra? Érezhetek valami különbséget ha csak netezés megy a gépen, msn, zene ilyesmik? Gördülékenyebb lehet az egész felület esetleg?
Illetve a processzorba integrált videókari magának állítja, hogy mennyi ramot használhat? Ha több kell neki, többet vesz el? Csak mert a Bios-ban nincs semmiféle beállítási lehetőség erre vonatkozóan.
-
Nordik
őstag
Akkor lényegében ugyanaz kell mint az I3-ban lévőhöz?
-
Nordik
őstag
Értem. Akkor leformázhatom nyugodtan a windows-os telepítővel az egész vinyót?
Van még valami amire kell figyelnem?
Illetve láttam, hogy a HP oldalán vannak driverek, biosok stb. hozzá. Ezekkel érdemes foglalkozni vagy a windows mindenből tartalmazza a megfelelő illesztőprogramokat?
-
JOkE01
tag
Köszi a tippet egy emailt megér a szerviz, de sok reményt nem fűzök hozzá mivel a kollégámé is pont ilyen, szóval szerintem sikerült a samsugnak spórolni a panelen.
Úgy érzem sikerült nem a számomra megfelelő készüléket választanom sajnos.
Esetleg nem tudom csak a kijelzőjét jobbra cseréltetni? Vagy csak pont ebbe a típusba való jó hozzá? (Tényleg ennyire nem értek hozzá
-
tevike
senior tag
doser0717: Rendben,köszönöm,akkor ott próbálkozok majd!
Z86: De a lakkost én azért preferálom,mert nem kopik,vagy is negyed annyira gyorsan mint a fröccsöntött műanyag,ami az állandó érintkezéstől lekopik hamar,és szerintem az baromi csúnya,rondább mint ha ujjlenyomatos vagy picit karcos lenne a laptop.
-
tevike
senior tag
Köszönöm,körül fogok nézni!
Esetleg még annyiban ha tudnátok segíteni,vagy ha valakinek van ötlete...:
Asszonynak kéne egy notebook 15"-16",csak is újonnan,100e forint és Anyaghasználatban ne olyan legyen ami kikopik gyorsan,szóval ne az a szokásos műanyag legyen a csukló alatt,meg a touchpad és a nyomógombjai,ami 2-3hónap alatt kifényesedik.Ez a lakk,vagy csiszolt műanyag lenne a legjobb amit az Asus használ.Ha valakinek van ilyen gép a gondolataiban akkor ne tartsa magába!
Köszönöm
-
sagit
veterán
Köszi a helpet
Most már csak arra kellene rájönni hogy a gép ”legfrissebb” biosa támogatja-e...
ő lenne a gép és az acer oldalán lévő uccso bios van rajta de cpu listát sehol nem találok (valszeg én vagyok a low)
Más:
A memókkal hogy állhat vajon a lapkészlet? Az ok hogy max 2gb és 266mhz... De a gyorsabb ramokat is megeszi? Gondolom igen csak 266 mhzen -
doser0717
aktív tag
Elméletileg/leírás szerint ez van rajta: "Microsoft Windows 7 Home Premium 64 bit Pre-installed"
Akkor ez a frissítés letöltés-telepítés dolog a működő? Annyira semmi extrát nem szoktam állítgatni a win-en. Csak annyit kell hogy értsek, hogy hol vannak a betűk meg az alap dolgok (wifi kapcs., háttér, tényleg alap dolgok).
-
Rick4
félisten
Na látod, ez a frankó válasz. Komolyan, gratulálok, megoldottad.
Pont ez a lényeg ebben a topicban, hogy az ember lehet ott ül a félreflashelt biosos gépnél, meg a harmadszor megálló telepítésnél, és várja a megoldást, tehát lehetőleg tömören, gyorsan és a jó választ kellene tolni.
-
Rick4
félisten
Ok, akkor olvasom, és ki is másolom neked:
hybrid SATA/SD hdd
laptop minden téren, még a hybrid hdd-vel is
nem is beszélve a hybrid hdd-ről.Ha meg beírom a google-be, hogy ASUS K42jV hybrid hdd, ami szerintem 5 éves kortól már bárkinek megy, onnantól pár találatot végigolvasva elég egyértelmű lesz, neked se kell se beleképzelni, se kigondolni, se dobókockával kidobni, hogy mégis milyen HDD-je van: [link]
Azonnali válasz, ami egy találgatás, és se tényt, se infót nem tartalmaz. Komolyan kérdem, ennek mi az értelme? Nem kell mindenáron hozzászólni a dolgokhoz, ha csak egy ilyen hozzászólást sikerül összehozni. Gratulálok a következtetésedhez..
És a 7. találat konkrétan magáról a vinyóról szól: [link]
Talán volt ez az egész 2 perc is, de lehet csak másfél...
-
Edorn
senior tag
Végül meglett a megoldás: [link]
Viszont tényleg Win7 lett telepítve végül, bármennyire is szeretne a leendő tulaj xp-t, nem találtam hozzá sehol driver-t. Viszont a fenti link alapján már sikerült feltelepíteni az xp-t is, csak a driverek hiánya miatt inkább visszaállítottam és épp most telepítem a win7-et...
-
doser0717
aktív tag
De én ebből mit érzek, vagy hogy? Lehet hülye vagyok, de nem értem.
Mondjuk az alap, hogy van egy 750Gb-s 7200-as hdd. Ha ez egyedül van, akkor mondjuk a sebesség legyen 1.
Akkor ha a 2*750Gb 7200rpm normál, akkor a sebesség továbbra is 1? És ha Raid 0, akkor mondjuk 2, tehát gyorsul?
Vagy ha 2*750 akkor normál esetben belassul 0,5-re és Raid 0-nál tartja az 1-et?
Hogy kell ezt elképzelni?
-
doser0717
aktív tag
Jahhhh, csak 5.000 Ft-ot fizettem érte valakinek, aki ehhez ért... Azért mert baszott külön partíciót csinálni az op.rendszernek, nem fogok megint ennyit kifizetni!
+ időm sincs már rá, ma átvettem, holnap elutazok...
Ha elveszik az adat, az annyira nem érdekel, most is teljes formázásos újratelepítést csináltattam rajta. Ami kell azt lementem mobil hdd-re. Na meg én még max. 1-1,5 hónapig hajtom ezt, amíg megjön az én új drágaságom, utána megörökli az asszony, aki nagyon nem fogja a CoD-ot meg a Crysis-t nyomatni rajta. Max honfoglaló meg Szex és New York...
Megpróbálom majd úgy, hogy a játékot meg egyéb dolgokat a win mellé telepítem, de a zene/filmeket a másikra.
Igazából így milyen hátránya lesz napi használatban? -
doser0717
aktív tag
Hát nem sikerül...
Meg tudtam felezni, most lett 2*235Gb-s partíció, de ennyi. Az új kötetet, amin nincs op.rendszer, azt lehetne tovább osztani, de a C meghajtót, amin a win7 van, azt már nem engedi...
Nagyon szar lesz így használni? Játékok, egyéb programok akkor szintén a 'C'-n lesznek az op.rendszerrel, de valószínűleg ada is lesznek filmek/zenék felrakva, majd letörölve.
Milyen hátránya lesz ennek így? -
-
doser0717
aktív tag
Ez eddig rendben is van, de:
500Gb-s a winyóm és a következőket írja nekem ki:A zsugorítást megelőző teljes méret megabájtban: 476838
Szabad lemezterület mérete megabájtban: 235200
Adja meg a zsugorítandó lemezterület méretét megabájtban: 235200
A zsugorítást követő teljes méret megabájtban: 241638Jelenleg csak egy 'C' meghajtó van.
Mennyit írjak be a 3. sorba, hogy a 'C' kb. 40Gb maradjon és az új legyen a maradék 425Gb??? -
nevlick
csendes tag
Köszi Z86 az észrevételezést. Tehát véleményed szerint ha van egy Home Premium op.rendszerem, és ehhez veszek egy office 2010-et, feltelepítem....majd meggondolom magam, és a Home Premiumot lecserélem egy Prof-ra, miközben az office 2010-t megtartom, akkor az úgy rendben lesz?....köszi a tippet, megírtam a kérdést az általad javasolt másik topicban...nem vagyok egy informatikus, így hirtelen nem is tudom, hogy mire szolgál pl. az Anytime upgrade szolgáltatás a Win7-ben, illetve hol találom azt
).....végül is, jó lenne ha igazad lenne és ebben még valaki megerősítene, mert akkor azonnal telepíteném az office-t
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Villanyszerelés
- Gitáros topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest