- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Aktív témák
-
fwgoze
aktív tag
Tudtok nekem ajánlani egy N-es WiFi-s router-t, aminek van USB-csatlakozója is, valamint megbízható??? Ár kb 20ig...+-5!(azért ide írok, mert a routeres topic elég halott...)
Előre is köszi! -
fwgoze
aktív tag
Sziasztok, ismeritek az Asus F6A jelű notebookot...???
210.000 Ft-os árával a legolcsóbb 13,3"-os notebook, amit eddig találtam...(meg persze ami nem Amilo, vagy MSI, vagy hasonló remekmű...)
Mi a csapda??? Ismeri valamelyikőtök? Kíváncsi lennék, miért ilyen olcsó...?!?!
Előre is köszi a gyors választ...
-
fwgoze
aktív tag
Amennyiben egy notebookban integrált videókártya, és ddr3-as RAM-ok vannak (mondjuk 2 GB, de ez most mind1!), akkor milyen grafikus teljesítményre képes a gép? (mondjuk ahhoz képest, ha csak ddr2-es RAM-ok lennének benne?)
Előre is köszi!
-
fwgoze
aktív tag
Nézegettem a Dell konfigurátorában egy XPS 1330-ast, és lenne pár kérdésem...
1. Free Fall Sensor-t miért csak a 7200-as HDD-kbe raknak?
2. Ezek a 7200-asok mennyivel fogyasztanak többet, mint az 5400-asok? (Ez főleg az üzemidő fügvényében érdekelne, mondjuk hogy hány perccel csökkenne kb a noti akssis üzemideje egy 720-assal...)
3. Hasonló jellegű kérdésem lenne az új T8100/T8300 vs T9300/T9500 processzorokkal kapcsolatosan...mennyivel fogyaszt többet a +3 MB L2cash? (Szintén percben, feltéve, hogy ilyen becslés lehetséges..) És hol érzékelném azt, hogy a procimnak csak 3 mega cashe van és nem 6? Milyen feladatoknál szokott ez számítani?
4. Mi a különbség a 65 W AC adapter, és a 90 W (3 pin) AC adapter között? És miért van az, hogy T8100-ig elég a 65 W-os, de a felett (T8300,9300,9500) már 90 W-os kell???
5. Tudja vki, hogy ez pontosan mit is jelent? "Base Warranty - 1 Year XPS Premium Hardware Support (incl. Gaming and On-Site Support)" Mármint mi az a "gaming support"?
Tulajdon képpen ezek jutottak most így hirtelen eszembe...előre is köszönöm az esetleges válaszokat!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
enanameless #5953 üzenetére
KillHates a te embered...őt keresd priviben ha sürgős...ha meg nem, akkor előbb utóbb úgy is válaszolni fog neked...
-
fwgoze
aktív tag
Honnan lehet tudni, hogy egy notebook tudja-e a 800MHz-es RAM-okat kezelni? Illetve az chipset, amit az XPS 1330-asba raknak, tud ilyet???
-
fwgoze
aktív tag
válasz
violino111 #5890 üzenetére
Nézz körbe a Notebookstore HP-i között...
-
fwgoze
aktív tag
Az ismerősömnek, aki notit szeretne, most egy olyan asztali gépe van, amiben egy Nvidia FX5200 128MB-os videókártya van...azt mondta, hogy legalább ilyen erős vga-ra lenne szüksége! Így kérdésem, hogy az Intel x3100-as vga-ja erősebb-e az asztali GeForce FX5200-as 128MB-os vga-jánál???(Archicad, tehát 2, és 3-D-s modellezés szempontjából...)
-
fwgoze
aktív tag
válasz
t72killer #5752 üzenetére
szerintem is jobbak, de sajnos csak kevéssel...igazából renew hp-k között nézelődöm, csak az a baj, hogy nem ismerem ezeket a videókártyákat; ATi Radeon X1150 128MB H-Mem, ATi Radeon X1250 - 512MB HyperMemory, ezeket amúgy itt találtam a notebookstore-nál...Ismeri ezeket vki? Ezek integrált kártyák, vagy van némi minimális dedikált memóriájuk??? Elegek ezek Archicad-re???
-
fwgoze
aktív tag
válasz
t72killer #5738 üzenetére
Nem nekem lesz, és aki kérte, az akart 14,1"-ost...de lebeszéltem róla!
Szóval most egy 15,4"-ost akar, főleg Archicad-re használná...vagyis kéne bele egy dual core proci, egy gyenge dedikált vga, és 2 giga ram, bár ez utóbbi igazából nem játszik szerepet, lévén azt a legegyszerűbb bővíteni...és mindennek kéne 150-200 bruttó között lennie...vkinek ötlete?? Mindennek örülök...előre is köszi! -
fwgoze
aktív tag
-
fwgoze
aktív tag
Az Arrchicad főleg mit használ? Procit, vga-t, vagy ramot??? Elég egy x3100-as hozzá??? Fontos, és sürgős lenne a válasz! Előre is köszi!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
haralambusz #5726 üzenetére
Én a WD-kről nagyon sok jót hallottam, de nem vok vmi relelváns forrás...
-
fwgoze
aktív tag
A 8600 és a 2600 kb egy szinten van, náluk eggyel gyengébb a 2400, aminek a párja a 8400...A 8600ból van GS, GT...illetve notebookokban eddig ezekkel találkoztam. A GS gyengébb (32 streamproc helyett 16 van benne, kisebb órajelű, stb...) Az 512 MB igazából csak a nagyon nagy felbontásnál érződik, amúgy elég a 256 is...Ez a memo lehet ddr2-es, illetve ddr3-as...itt is a nagyobb a jobb...viszont az jóval drágább is...főleg notiknál...mivel az általad leírt 8600-as egy GS, így valszeg ddr2-es...ha az ati 2600.as is ddr2-es, akkor a 8600ast éri meg megvenni, míg ha a 2600-as ddr3-as, akkor azt...nagyjából ennyi!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
runner 125 #5324 üzenetére
Hát, ha van kártyafoglalatod...márpedig gondolom van, akkor én nem látom akadályát... -
fwgoze
aktív tag
válasz
runner 125 #5321 üzenetére
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Winner_hun #5042 üzenetére
Ritka...
-
fwgoze
aktív tag
Nem ide...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
tal-garius #4896 üzenetére
Az aksi feltöltött állapotban volt elrakva fél évre, vagy alapból sem töltöttétek fel (tehát egyáltalán nem volt használva...egyszer sem) ?
-
fwgoze
aktív tag
Kedves KillHates...nem szívesen említem, de félek, megint elsiklottál válaszom felett!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
KillHates #4456 üzenetére
Combosnak combos...de nem tudom mennyire, a kimenő videójelre nem is gondoltam! Ha már itt tartunk, akkor nem tudod, hogy van-e olyan átalakító, ami HDMI-ből csinál S-videót, vagy RCA video in-t?
Drasztikusan csökkenti az akku-időt egy notinál ha diszkrét vga van benne integrált helyett? Meg attól is félek, hogy jobban fog melegedni és hangosabb is lesz...az a baj, hogy még egyáltalán nem volt integrált vgám, így nem tudom, hogy mit tud...és nekem nem sokat mond, hogy 3dmark06-ban ennyi, meg ennyi pontot csinál...szóval nem tudom mi legyen...mondjuk kb 2 hónap múlva lesz annyi pénzem, hogy megvehessem, úgyhogy addig még sokminden változhat...talán még új xps család is kijön addig...szerinted, van erre esély?
U.i.: nincs mit -
fwgoze
aktív tag
válasz
KillHates #4451 üzenetére
Miért jobb a dedikált kártya?
A személyes véleményed érdekel!
Csakmert én inkább az integrált felé húzok, mivel az hűvösebb (mint azt már beszéltük), halkabb kevesebbet fogyaszt, és szerintem sima kvázi-irodai használatra elegendő! Nincs még kiforott véleményem, és nem volt még sohasem integrált vgám, így nagyon érdekelne a véleményed arról, hogy melyik éri meg jobban!
Kevés emberre hallgatok feltétel nélkül itt a ph-n, de te egyike vagy ezeknek!Szóval tényleg érdekelne a véleményed!
-
fwgoze
aktív tag
KillHates, írtam neked, de gondolom átsiklottál felette...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
KillHates #4384 üzenetére
Igen...tényleg nincsen s-video kimenet a subnotikon...én 13,3"-osokat nézek, és azokon (Dell xps m1330) sincs s-video, viszont van hdmi csatlakozó! Szerintem biztos létezik olyan csatlakozó, ami hdmi-ből csinál rca-t, vagy scart-ot...akkor az jó neked is, nem?
szerk.: bocsi...néha 2x küldi el...szerintem a torrentezés miatt
-
fwgoze
aktív tag
-
fwgoze
aktív tag
Na KillHates, találtál magadnak subnotit?
-
fwgoze
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #4353 üzenetére
Ez engem is érdekelne...egyetemre kifejezetten hasznos lenne...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Darth_Revan #4257 üzenetére
Akkor annyira azért nem jó vétel...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Boreas86 #4231 üzenetére
1 giga rammal csakis xp...2-vel már elgondolkozhatsz a vistán, de ajánlom ilyen kérdésekre a nálam sokkal hozzáértőbbekkel működő Windows Vista topikot!
-
fwgoze
aktív tag
Ezt olvastátok??? Szerintetek lesz ebből vmi?
-
fwgoze
aktív tag
Szabad (illetve jót tesz-e neki..) egy notebookot készenléti állapotban táskában cipelni? Vagy csak hibernálva szabad? Vagy még úgyse? Mikor vannak mozgó alkatrészek, amik megakadályozzák, illetve veszélyessé teszik a cipelést? Egyáltalán ezért nem lehet cipelni a notikat bekapcsolva, vagy más az oka? Valaki felvilágosíthatna
!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Slipknot24 #4202 üzenetére
Nem, mert a windowsnak van saját drivere ilyen szközökhöz, ami az esetek 90%-ában teljesen meg is felel...de lehet, hogy te abba a bűvös 10%-ba csöppentél, akinek ez nem működik...keress a gyártó honlapján drivert a billentyűzethez...és rakd fel azt, hátha sikerül...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Slipknot24 #4198 üzenetére
Érthető a vigyázat...
Milyen márkájú billentyűzet?
Cordless? -
fwgoze
aktív tag
válasz
Slipknot24 #4196 üzenetére
Ebben pedig neked van teljesen igazad
!
-
fwgoze
aktív tag
válasz
Slipknot24 #4194 üzenetére
Viszont itt van egy-két nagyon jó pap, akikre érdemes hallgatni...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
blackmacs #4116 üzenetére
Azért nem csak külcsínról és márkáról van szó...
Pl.: nem hiszem, hogy szívesebben pihenteted egész nap a kezed egy műanyag notin, ha ezt egy kellemes tapintású vmilyen fém notin is megteheted...Persze abban igazad van, hogy az olcsóbbat vennéd...én is azt venném...de nem azért mert az tetszik jobban, hanem azért mert csak arra lenne zsém...De ha mind1lenne, akkor inkább az Asus-t venném...mondjuk ez sem igaz...mert ha mindegy lenne, akkor eszem ágában sem lenne gamer-notit venni, hanem egy durva asztalit, meg egy kicsi 13.3"-os notit vennék...például egy hp Blackbird-öt, meg egy Macbook-ot
szerk.: de szép páros is lenne...
-
fwgoze
aktív tag
szerk.: na mondjuk tegyük hozzá, hogy azzal a "lebutított" videókarival is qrva erős gép lett...és még a legújabb játékokat is 1680*1050-ben futtatja minden gond nélkül...na jó, azért a crysis megizzasztja, mint minden mást is manapság...de azért nem kis erő rejlik abban a kis 15.4"-os notiban
!
szerk.: nem értem ez miért ment külön...én a "mod"-ra nyomtam...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
blackmacs #4105 üzenetére
Tényleg nem dárga...ha a teljesítmény szempontjából nézzük...egész meglepő, hogy ennyiért ilyen videókártyát, és ilyen felbontású kijelzőt lehet kapni...
No de persze ez is ugyanolyan műanyag, mint az ebben az árszegmensban mozgó gépek nagy része...(mondjuk aki ilyen gépet akar, ráadásul nem műanyagból...annak asus g1 kell, aminek rosszabb a videókarija, és eggyel jobb a procija...viszont fél milla baráti áron...)
Nekem is nagyon tetszett...gamer-notinak (feltéve, hogy vennék), ha lenne rá 300k-em, akkor csakis ilyet vennék...szerk.: "emlegetett szamár"-#4106
-
fwgoze
aktív tag
válasz
tigerscorpio #4096 üzenetére
Meggyőző akartam lenni
...
-
fwgoze
aktív tag
válasz
blackmacs #4094 üzenetére
"Máskülönben attól is függ egy notinál hogy vannak elrendezve az alkatrész"
Vagyis egyet értesz velem abban, hogy nem csak hardver függő a melegedés
?
"max a házat gyártja"
Vagyis pont,hogy a "(nagy)gyártó dönti el, hogy milyen alkatrészt hova, hogyan, milyen hűtéssel rak be...így jelentősen szabályozva azt, hogy menyire melegszik az adott gyártó adott notija...
"csak ahol a vinyó van ott kézmeleg"
Na most egy gamer-notinál a vincsi kézmeleg, de a videókártya felett meg tűz forró tud lenni (pláne, ha ezek még kb egy helyen is vannak, ami szintén gyakori jelenség)...
"nekem is új Acerem van több mint 10 órája megy"
De gondolom nem játszol rajta...illetve nem 10 órát játszottál rajta az adott időben...viszont akinek írtam, hogy az új acer melegszik ha meghajtják, gamer-notit keresett...így más szempontok alapján mérlegelitek a melegedést...
Bocsi az előző kioktató hangnemért...hosszú, és fárasztó napom volt
-
fwgoze
aktív tag
válasz
blackmacs #4088 üzenetére
Na jó...tisztázzunk pár apróságot!
1. Egy szóval nem mondtam, hogy minden acer melegszik mint a szemét!
2. Az tény, hogy ugyanaz a hardver, egy másik notiban ugyanannyi hőt ad le, de nem mindeggy, hogy melyik notiban teszi ezt, és hogy annak a notinak hogy van megoldva a ventillációja, egyáltalán, hogy milyen ventillátor(ok) vannak benne, hogy hol a légkivezetőnyilása, és hol a bevezetőnyílása...szóval nagyon sok mindentől függ, ami gyártónként változik...
3. Ezzel az érvelésseddel kb azt állítod, hogy minden notebook egyforma, mert ugyanolyan alkatrészek alkotják őket, és mert "ugyanaz a beszállítójuk"...szerinted talán így van???
4. Mellesleg te hogy akarsz tapasztalatot szerezni egy notiról, ha nem látod élőben??? -
fwgoze
aktív tag
válasz
Roland35 #4086 üzenetére
Mint már említettem nekem nincs ilyen notim...de amúgy igen, megbízható...és ne ijesszen meg az egy év gari sem, mivel a gari lejártával a notit fogod és becseréled egy újabb típusra, úgy hogy fizetsz "x" Ft különbözetet...így viszonylag csekély összeg árán lesz mindig új, naprakész notid!
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Napirajz könyv
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest